Φλερτ και επικοινωνία: Πώς να γίνεις πιο Εκφραστικός - Men's Bible

Φλερτ και επικοινωνία: Πώς να γίνεις πιο Εκφραστικός

Είναι αλήθεια ότι το 90% της ανθρώπινης επικοινωνίας δεν γίνεται λεκτικά. Η επικοινωνία μας έχει να κάνει περισσότερο με τις πράξεις μας και φυσικά με τη γλώσσα του σώματος και όχι τόσο με τις λέξεις. Έχει να κάνει δηλαδή με το πόσο εκφραστικός είσαι.

Το τι λες είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το πώς το λες. Στην πραγματικότητα, ο τονισμός της φωνής και η έκφρασή σου μπορεί να αλλάξουν το περιεχόμενο μιας κουβέντας.

Μπορεί να νομίζεις ότι εξήγησες κάτι καθαρά, αλλά δεν ισχύει αυτό πάντα. Μπορεί να λες κάτι αλλά αν ο τόνος σου το διαψεύδει, τότε προφανώς έχεις περάσει διαφορετικά μηνύματα από αυτά που σκόπευες.

Και ενώ ίσως δεν το καταλαβαίνεις, αυτού του είδους η αντιφατική συμπεριφορά μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα στο φλερτ με τις γυναίκες. Αν της λες άλλα και μοιάζει να εννοείς άλλα, είναι εντελώς απίθανο να μπορέσετε να συνεννοηθείτε.

Συμβαίνει στους άντρες κυρίως. Οι άντρες είμαστε λιγότερο εκφραστικοί από τις γυναίκες. Μπορεί να μας λένε ότι είναι καλό πράγμα να δείχνεις στωικός και να κρύβεις τα συναισθήματά σου, να μην είσαι πολύ εκφραστικός, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο όταν θες να μοιραστείς αυτά τα συναισθήματα με κάποια γυναίκα.

Είναι άβολο να βλέπεις ένα πρόσωπο ανέκφραστο

Σκέψου ότι μιλάς σε κάποιον που το πρόσωπό του δεν το χαράζει καμία ρυτίδα έκφρασης. Μοιάζει άψυχος, σαν άγαλμα. Θα σκεφτόσουν ότι κάποιο πρόβλημα έχει, έτσι δεν είναι; Θα το σκεφτόσουν οπωσδήποτε, διότι είναι αφύσικο ένας άνθρωπος να μην επιδεικνύει κανενός είδους συναίσθημα. Η έλλειψη συναισθήματος είναι από τα πιο γνωστά συμπτώματα σχιζοφρένειας.

Ακραίο παράδειγμα θα μου πεις. Μπορεί. Ας δούμε κάτι που συνέβη σε μένα τον ίδιο, λοιπόν.

Με ρωτάνε συχνά ποια ήταν τα χειρότερα ραντεβού μου. Δεν ήταν αυτά με τις περισσότερες γκάφες, ούτε καν αυτά που κατέληξαν σε καυγά.

Ήταν αυτά όπου δεν υπήρξε κανενός είδους συναισθηματική σύνδεση με τη γυναίκα που βγήκα. Ήταν οι περιπτώσεις που μολονότι προσπάθησα να ανοιχτώ, αντιμετωπίστηκα με παγωμένη αναισθησία.

Κάνεις αστεία, ας πούμε, και δεν γελάει. Σε κοιτάζει. Ή κάνει μια γκριμάτσα με ότι κι αν της πεις. Δεν απαντάει σαν άνθρωπος, απαντάει μονοσύλλαβα, σαν να καταπίνει μουγκρητά. Και όταν ανοίγει το στόμα να μιλήσει, είναι τρομακτικά αποστασιοποιημένη. Σαν να βρίσκεται αλλού. Δεν υπάρχει ενέργεια στη συζήτηση. Στην καλύτερη περίπτωση υποθέτεις ότι ένα τέτοιο άτομο δεν ενδιαφέρεται. Στη χειρότερη, ότι έχει σοβαρά θέματα κοινωνικότητας. Είναι κλεισμένη στον εαυτό της. Ελάχιστα μιλάει, ελάχιστα κινείται, το πρόσωπό της είναι ανέκφραστο.

Και μετά σε ρωτάει αν θα ξαναβρεθείτε την επόμενη βδομάδα.

Τι απαντάς σε μία τέτοια περίπτωση;

Οι ενδείξεις που σου έδωσε σου λένε ότι σε βρίσκει βαρετό. Να μην πούμε ότι σε βρίσκει βλάκα και ότι θεωρεί ότι έχασε το χρόνο της μαζί σου. Ας πούμε σκέτα βαρετό. Και τώρα ξαφνικά ζητάει και δεύτερο ραντεβού. Και φτάνεις να αναρωτιέσαι αν κάτι δεν κατάλαβες καλά, ή αν το άλλο άτομο έχει τόσο σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι άβολο για σένα.

Ωστόσο πάρα πολλοί άντρες φέρονται έτσι στα ραντεβού τους. Μπορεί να ενδιαφέρονται, μπορεί η κοπέλα να τους αρέσει, μπορεί να είναι και ενθουσιασμένοι ακόμη. Ωστόσο η εμφάνισή τους, η εικόνα που παρουσιάζουν λεει ακριβώς τα αντίθετα. Τους φαίνεται κουλ να δείχνουν έτσι αποστασιοποιημένοι, ίσως, αλλά τελικά δεν μπορούν να δείξουν αυτό που αληθινά αισθάνονται.

Παιδιά, ξεκολλήστε. Δεν παίζουμε πόκερ εδώ, να κάνουμε διαγωνισμό ποιος έχει το πιο ανέκφραστο πρόσωπο. Ο άλλος πρέπει να μπορεί να σε διαβάσει. Έτσι συνδέονται οι άνθρωποι. Είναι δύσκολο και δυσάρεστο να προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις ένα κενό βλέμμα. Αν λες ένα πράγμα και η έκφρασή σου λεει άλλο, τι να καταλάβει κανείς;

Το να είσαι εκφραστικός είναι μια απαραίτητη μεταβλητή στην εξίσωση του φλερτ.

Δεν μπορείς να χτίσεις χημεία σε καμία περίπτωση αν δεν δείξεις αυτό που νιώθεις. Μας λένε πως οι άντρες πρέπει να είναι ισχυροί/ ψυχροί/ απόμακροι και ότι αυτό είναι ελκυστικό. Όμως, και το πιο ενδιαφέρον ζήτημα του σύμπαντος αν βρείτε να συζητήσετε, η απουσία έκφρασης θα το κάνει βαρετό. Η απουσία έκφρασης λεει στον άλλον ότι δεν δίνεις δεκάρα για κανέναν και για τίποτα.

Για να είσαι καλύτερος στην επικοινωνία και το φλερτ, δες εδώ

Πώς μπορείς να γίνεις πιο εκφραστικός

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να εξασκηθείς και για να γίνεις πιο εκφραστικός.

#1 Το χαμόγελο

Πολύ σημαντικό. Οι περισσότεροι άντρες δεν χαμογελούν καν. Κάποτε ήταν και δικό μου πρόβλημα αυτό. Προσπαθούσα να χαμογελάσω και μου έβγαινε γκριμάτσα. Κι έτσι οι κοπέλες που μου μιλούσαν πίστευαν είτε ότι ήμουν βλάκας είτε ότι τις ειρωνευόμουνα.

Όχι, φίλε μου. Ένα μεγάλο και ανοιχτό χαμόγελο, αυτό είναι ο στόχος σου. Ένα λαμπερό χαμόγελο είναι πάντα το καλύτερο χαρτί σου. Σε κάνει συμπαθή. Κάνει τους άλλους να σε εμπιστεύονται. Τους κάνει να σου χαμογελούν και εκείνοι.

#2 Ο τόνος της φωνής

Αυτό που λέμε, δεν είναι τι θα πεις αλλά πώς θα το πεις, σίγουρα το έχεις ακούσει. Ο τόνος της φωνής σου μεταφέρει περισσότερο συναίσθημα και πληροφορίες από όσο τα λόγια σου. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άντρες μιλούν με ουδέτερη φωνή για τους λόγους που αναλύσαμε πριν. Τους φαίνεται κουλ και «αντρίκιο». Δυστυχώς, είναι απλώς βαρετό.

Για να γίνεις εκφραστικός πρέπει να μάθεις να χειρίζεσαι τον τόνο της φωνής σου. Να δείχνεις με αυξομειώσεις της έντασης πότε ενδιαφέρεσαι για κάτι και πότε όχι. Άκου, ας πούμε, πώς μιλούν οι ηθοποιοί. Σκέψου (και άκουσέ τους), πώς περνούν το συναίσθημα χωρίς να χρειάζεται καν να τους βλέπεις.

#3 Χειρονομίες

Τα χέρια επίσης τα παραμελούμε, ενώ μπορεί να βοηθήσουν πολύ στην επικοινωνία δύο ανθρώπων. Πολλοί προσπαθούν να κρατούν τα χέρια τους ακίνητα, προκειμένου να μην φανούν νευρικοί. Από την άλλη όμως αυτή η ακινησία δείχνει αδιαφορία.

Μπορείς να χρησιμοποιείς τα χέρια σου στο ραντεβού σου, να κάνεις μία χειρονομία όταν αφηγείσαι μία ιστορία, να τονίσεις κάποια φράση σου. «Ήταν τόοοοσο μεγάλο, ήταν τόσο μικρό, φερόταν έτσι». Τα χέρια μπορούν να υπογραμμίσουν αυτές τις απλές φράσεις. Απλά φρόντισε να είναι απαλές οι κινήσεις σου, απαλές και σίγουρες, να μην δείχνουν νευρωτικές και υπερβολικά γρήγορες.Φλερτ και επικοινωνία: Πώς να γίνεις πιο Εκφραστικός

#4 Εκφράσεις του προσώπου

Πολλοί άντρες νομίζουν πως ένα πέτρινο πρόσωπο είναι γοητευτικό. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό από ένα εκφραστικό πρόσωπο.

Σκέψου τους ηθοποιούς, ακόμη μία φορά. Πόσα λένε ακόμη και όταν δεν μιλάνε, απλώς και μόνο με την έκφραση τους προσώπου τους. Πόσο χιούμορ ή αγάπη ή απελπισία μπορεί να ξεχειλίσει από το βλέμμα τους.

Η ικανότητα να εκφραστείς μέσω του προσώπου είναι εξαιρετικά πολυεπίπεδη. Είναι γοητευτικό και απίστευτα ελκυστικό αν μπορείς να «περάσεις» την αλήθεια σου με έναν απλό μορφασμό. Ένα σήκωμα των φρυδιών σημαίνει μυστική συνεννόηση μεταξύ δυο συνωμοτών, ένα κλείσιμο του ματιού σημαίνει πείραγμα. Μια έξυπνη γκριμάτσα θα απαλύνει τον αντίκτυπο ενός άσχημου αστείου ή μίας άβολης κατάστασης.

Το να τα αγνοείς αυτά τα πράγματα και να κλείνεις το πρόσωπο σου μέσα σε μία μαρμάρινη προτομή, απλώς σε απομονώνει από τους ανθρώπους. Και πολύ περισσότερο, όταν θέλεις να εμπλακείς συναισθηματικά μαζί τους.

Μην φοβάσαι λοιπόν να δείξεις τα συναισθήματά σου. Μην φοβάσαι να τα μοιραστείς, τουναντίον, να το επιδιώκεις. Θα εκπλαγείς όταν δεις πόσο πολύ θα το εκτιμήσουν οι άνθρωποι.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!