Θετική Προβολή: Πώς να βοηθήσεις τον Εαυτό σου να φλερτάρει πιο Άνετα - Men's Bible

Θετική Προβολή: Πώς να βοηθήσεις τον Εαυτό σου να φλερτάρει πιο Άνετα

Θετική Προβολή: Πώς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να φλερτάρει πιο άνετα, Μην προσπαθείς να τη «ρίξεις», το φλερτ είναι Συνεργασία

Η διαδικασία του φλερτ εμπεριέχει πολύ άγχος για πολλούς άντρες το οποίο τους οδηγεί στη λεγόμενη αρνητική προβολή των συναισθημάτων τους προς τα έξω. Φαίνεται ότι η προσέγγιση πρόσωπο με πρόσωπο δυσκολεύει όλο και περισσότερους από εμάς και όπως έχουμε ξαναπεί, το γεγονός ότι μεγαλώνουμε με τα μούτρα μας χωμένα μέσα σε μία οθόνη, κάνει τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα.

Αρκετοί άντρες βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με το  τι αισθάνεται μία γυναίκα και συνήθως καταλήγουν να προβάλλουν επάνω της, τις δικές τους ανησυχίες. Ας το εξηγήσουμε λίγο παραπάνω αυτό.

Προσωπικά φίλτρα αξιολόγησης

Ο κάθε ένας από εμάς έχει κάποια προσωπικά φίλτρα με τα οποία ερμηνεύει τον κόσμο γύρω του. Αξίες, πεποιθήσεις, εμπειρίες και πάει λέγοντας. Αυτά τα φίλτρα, μεταξύ άλλων, διαμορφώνουν και την άποψη του για τα άτομα που συναναστρέφεται. Κατ’ επέκταση, όταν προσεγγίζεις μία γυναίκα, ενστικτωδώς ερμηνεύεις τις εκφράσεις και τις κινήσεις της με βάσει τις προσωπικές σου πεποιθήσεις.

Όταν προσεγγίζεις μία γυναίκα λοιπόν, αν το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι ότι «αυτή δείχνει επιθετική και μάλλον δε θέλει πολλά πολλά», τότε θα την αντιμετωπίσεις ως τέτοια. Αυτό τι σημαίνει;

Ότι ο τρόπος που θα της μιλήσεις, οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις και οι κινήσεις που θα κάνεις, είναι αυτές που θα έκανες αν είχες ένα επιθετικό άτομο απέναντί σου. Ουσιαστικά, θα την «υποχρεώσεις», ως ένα βαθμό να αντιδράσει έτσι όπως έχεις στο μυαλό σου ότι θα αντιδράσει.

Πόσες φορές πήγες να μιλήσεις σε κάποια και σκέφτηκες «Σιγά μη θέλει να μου μιλήσει αυτή». Την στιγμή που το σκέφτηκες, η στάση του σώματος σου καθώς και το βλέμμα σου άλλαξαν. Αυτό είναι αρκετό για να επηρεάσει όλη σου τη συμπεριφορά.

Εξουδετέρωσε το αρνητικό

Πως θα σου φαινόταν αν μπορούσες με κάποιο τρόπο να εξουδετερώσεις αυτήν την αρνητική προδιάθεση και μπορούσες να επηρεάσεις θετικά αυτή που έχεις απέναντί σου; Αν αντί να εκπέμπεις αρνητική προδιάθεση, μπορούσες να εκπέμψεις θετική;

Στην πραγματικότητα θα εκπλαγείς από το πόσο εύκολο είναι. Την ώρα που πρόκειται να προσεγγίσεις κάποια, αντί να εστιάσεις στο πόσο αρνητική (νομίζεις ότι) δείχνει, σκέψου πόσο θα χαρεί και πόσο θα την ξαφνιάσεις ευχάριστα όταν ξεκινήσεις να μιλάς μαζί της. Ουσιαστικά κάνε θετική προβολή αντί να κάνεις αρνητική. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις αυτό.

Χαμόγελο

Ξεκίνα να χαμογελάς, ακόμα κι όταν περπατάς μόνος σου στο δρόμο. Σκέψου κάτι που σε έκανε να γελάσεις πρόσφατα και αφέσου στη σκέψη σου. Αυτό θα σου δημιουργήσει μία θετική προδιάθεση που θα εντυπωθεί και στις κοπέλες που σε προσπερνάνε στο δρόμο. Όταν θα σταματήσεις κάποια για να της μιλήσεις, ήδη θα εκπέμπεις κάτι θετικό και ακόμα κι αν είναι όντως πεσμένη ή σε πιο αμυντική στάση, θα χαλαρώσει βλέποντας σε να χαμογελάς.

Λεκτική προβολή

Δε θα μείνεις μόνο στο χαμόγελο όμως. Όσο καλό κι αν είναι, θα πρέπει να της μιλήσεις κιόλας, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να της πεις πώς περιμένεις να συμπεριφερθεί. Τι σημαίνει αυτό;

Φυσικά δε θα το κάνεις με διαταγές, αλλά θα το αφήσεις να εννοηθεί. Μπορείς να της πεις κάτι όπως «Σε είδα να περνάς και μου φάνηκες πολύ χαρούμενη/ευχάριστη και σκέφτηκα ότι θέλω να σε γνωρίσω». Πολύ απλά και χαλαρά, της λες ότι περιμένεις να είναι ευχάριστη ή χαρούμενη ή επικοινωνιακή ή οτιδήποτε άλλο. Ακόμα κι αν ήταν με τα μούτρα κάτω, θα γελάσει γιατί θα την ξαφνιάσεις ευχάριστα.

Ο λόγος που πετυχαίνει αυτό, είναι γιατί υπάρχει μία έμφυτη ανθρώπινη λειτουργία που μας κάνει να θέλουμε να ικανοποιήσουμε αυτό που πιστεύουν οι γύρω μας για εμάς.Χαμόγελο: τόσο απλό, μα τόσο δυνατό, Θετική Προβολή: Πώς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να φλερτάρει πιο άνετα

Προβολή στο μπαρ

Ακόμα κι αν είσαι με κάποια κοπέλα που έχεις ήδη γνωρίσει, ίσως κάποια στιγμή αισθανθείς ότι κάτι πάει στραβά. Αν αρχίσεις να πιστεύεις ότι το ραντεβού «κρεμάει» ή η διάθεσή της πέφτει, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς. Το πιο πιθανό είναι να προβάλεις τη σκέψη σου ενώ στην ουσία η κοπέλα μπορεί να σκέφτεται κάτι τελείως διαφορετικό.

Αντί να αφήσεις την κατάσταση να επιβαρυνθεί, μπορείς να εκφράσεις λεκτικά αυτό που σκέφτεσαι για να δεις τις αντιδράσεις της.

Πες κάτι όπως «Φαίνεται σαν να έπεσες λίγο» ή «Δείχνεις να μη σου αρέσει το μέρος».

Πρόσεξε να μην κάνεις τη δήλωση σε πρώτο πρόσωπο. Απόφυγε να πεις «Σε βλέπω πεσμένη» ή «Νομίζω ότι δε σου αρέσει το μέρος», γιατί αυτό θα σε κάνει να χρεωθείς τη σκέψη. Αν σου πει ότι δεν ισχύει και ότι είναι μία χαρά, πες της «Καλά, δεν είπα ότι δεν είσαι, είπα απλά πως δείχνεις».

Αφού κάνεις την προβολή, πρέπει να παραμείνεις σιωπηλός. Άσε εκείνη να συμπληρώσει την επόμενη ατάκα. Αν βιαστείς να μιλήσεις θα χάσεις τον έλεγχο της κουβέντας. Κάνοντας παύση, θα της δώσεις την ευκαιρία να σου εξηγήσει γιατί δείχνει κατά αυτόν τον τρόπο ή θα σου πει τι περιμένει να κάνεις για να δείχνει πιο χαρούμενη.

Θα εκπλαγείς από το πόσο καλά λειτουργεί αυτή η διαδικασία.

Θες να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία με τις γυναίκες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!