Γιατί φοβάμαι να φλερτάρω κοπέλες που μου αρέσουν; - Men's Bible

Γιατί φοβάμαι να φλερτάρω κοπέλες που μου αρέσουν;

Γιατί φοβάμαι να φλερτάρω κοπέλες που μου αρέσουν;

Έλαβα πρόσφατα ένα μήνυμα από κάποιον φίλο του site μας, που όπως γράφει «Δεν είναι τόσο ότι φοβάμαι να φλερτάρω επειδή φοβάμαι να τη σταματήσω, όσο το ότι σκέφτομαι τι θα γίνει αν καταλάβουν οι άλλοι ότι μου αρέσει…»

Σίγουρα αυτό είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς, καθώς υπάρχει πολύς κόσμος που φοβάται το τι θα πουν οι άλλοι όταν μιλάει σε μια κοπέλα. Μετά από άδεια του φίλου μας, καταγράφω πιο κάτω τον προβληματισμό του (με μερικές μόνο ορθογραφικές και λεκτικές διορθώσεις) όπως και την απάντησή μου.

Έχεις κάποια απορία για το φλερτ ή τις σχέσεις; Επικοινώνησε μαζί μας

Το θέμα: Γιατί φοβάμαι να φλερτάρω κοπέλες που μου αρέσουν;

Συγχαρητήρια για τα άρθρα σας! Σας γουστάρω γιατί εσείς δεν είστε της φανφάρας, αλλά κάνετε βαθιά δουλειά.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θέλω τη βοήθειά σας.

Παρά τις προσπάθειές μου, η προσωπική μου ζωή ήταν πάντα άδεια από ερωτικές γνωριμίες και αρχίζω να πιστεύω ότι κάνω κάτι λάθος και ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω τι είναι αυτό.

Είμαι 27 χρονών. Στο σχολείο ήμουν πολύ ντροπαλός και είχα πολύ λίγους (αλλά στενούς) φίλους. Και μόνο η ιδέα να ανοιχτώ αισθηματικά σε κάποια κοπέλα με τρόμαζε.

Αργότερα στο πανεπιστήμιο άρχισα να βελτιώνομαι και να βρίσκω τον πραγματικό μου εαυτό.

Τώρα πια (και με τη βοήθεια των βίντεο σας) είμαι πολύ πιο εξωστρεφής και κοινωνικός απ’ ότι παλιά. Κάνω εύκολα φίλους και έχω πολλές ασχολίες και χόμπι. Και πριν λίγο καιρό άρχισα να ασχολούμαι κάπως και με το φλερτ παρά το γεγονός ότι φοβάμαι να φλερτάρω.

Παρατηρώ ότι τόσο πολύ φοβάμαι να φλερτάρω που πετρώνω στη θέση μου και δεν πλησιάζω καμία κοπέλα που μου αρέσει για να της μιλήσω.

Δυσκολεύομαι να πλησιάσω μια γυναίκα και να της δείξω το ενδιαφέρον μου. Δεν είναι τόσο ότι φοβάμαι να φλερτάρω επειδή φοβάμαι να τη σταματήσω, όσο το ότι σκέφτομαι τι θα γίνει αν καταλάβουν άλλοι (είτε οι φίλες της, είτε άσχετοι περαστικοί) ότι μου αρέσει…

Επιπλέον σκέφτομαι πως αφού το φλερτ είναι κάτι που με πιέζει, τότε σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το κάνω. Αρκεί να είμαι ο εαυτός μου, όπως μου λένε και οι φίλοι μου, και θα γίνει πιο εύκολα μια γνωριμία με κάποια κοπέλα. Από τη στιγμή που με δυσκολεύει και φοβάμαι να φλερτάρω, σημαίνει ότι πιέζω τον εαυτό μου να αλλάξει προς μια κατεύθυνση που δεν του ταιριάζει.

Θέλω τη βοήθειά σας! Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Σταύρος Γιατί φοβάμαι να φλερτάρω κοπέλες που μου αρέσουν;

«Να είσαι ο εαυτός σου»;

Καταλαβαίνω τις σκέψεις σου φίλε μου. Είναι πράγματα που λίγο –πολύ όλοι μας έχουμε σκεφτεί.

Όμως κάτι που κάνει το φλερτ πολύ αποκαρδιωτικό, έχει να κάνει με το πόσο συχνά δεχόμαστε τις λάθος συμβουλές. Και η νούμερο ένα κακή συμβουλή είναι το ξερό «να είσαι ο εαυτός σου». Αρχικά ακούγεται λογικό –να μην παριστάνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι, απλά για να είσαι αρεστός- αλλά αυτό στην πράξη δεν βοηθάει, γιατί σε προτρέπει να καθηλωθείς στο επίπεδο που είσαι ήδη.

Εξίσου λανθασμένη είναι και η ιδέα του ότι αν ασχοληθείς ενεργά με το να δημιουργήσεις σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους είναι κάτι κακό ή τεχνητό.

Ειδικά σε εμάς τους άνδρες, μας λένε ότι το φλερτ είναι κάτι δυαδικό: είτε είσαι καλός από φυσικού σου με τις γυναίκες, είτε δεν είσαι. Και αν θελήσεις να μάθεις πώς να βελτιώσεις την ικανότητά σου να συνδέεσαι με ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν ερωτικά, τότε είναι σαν να θες να τους ξεγελάσεις.

Φυσικά το παραπάνω δημιουργεί έναν κόσμο που σε υποχρεώνει να κάνεις όσο πιο λίγα μπορείς για να βελτιώσεις τις προοπτικές σου και φυσικά αυτή η λογική είναι απόλυτα λανθασμένη.

Περιμένοντας τη «μοίρα»

Έτσι περνάς παθητικά τη ζωή σου, περιμένοντας από τη «μοίρα» να κάνει όλη τη δουλειά για εσένα. Αν είναι «αληθινό» και «αν είναι να γίνει», τότε θα γίνει. Αν όχι, πφφ, τι μπορεί να κάνει κανείς;

Το πρόβλημα με αυτή την οπτική είναι ότι δημιουργεί σενάρια που οι περισσότεροι χάνουν πολλές δυνητικές ευκαιρίες για εκπληκτικές γνωριμίες και σχέσεις απλά και μόνο επειδή έχουν κολλήσει και βαλτώσει σε αυτό που είναι. Περιμένεις να σε χτυπήσει κι εσένα κι αυτήν κεραυνός για να νιώσετε τη χημεία, αντί να αναλάβεις δράση και να κάνεις τα πράγματα να συμβούν.

Δημιουργούνται αυτές οι αμήχανες στιγμές που είμαστε χαμένοι στις σκέψεις μας, προσπαθώντας να κατανοήσουμε αν πρέπει ή όχι να κάνουμε κάτι και τι θα γίνει αν…

Και κάπου εδώ είσαι κολλημένος και εσύ φίλε μου. Έχεις χαθεί στις σκέψεις σου, υπεραναλύοντας το παραμικρό, προσπαθώντας να καταλάβεις αν πρέπει να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου ή να αφήσεις τα πράγματα να συμβούν μόνα τους. Χρειάζεται να πάρεις έναν πιο ενεργό ρόλο στην προσωπική σου ζωή.

Δείξε το ενδιαφέρον σου

Το πρώτο βήμα προκειμένου να φύγεις από το «φοβάμαι να φλερτάρω» είναι να σταματήσεις να θεωρείς ότι το να σου αρέσει κάποια και ότι το να ελκύεσαι από αυτήν, είναι κάτι αρνητικό, ντροπιαστικό ή ότι σε βάζει σε μειονέκτημα.

Το να καταλάβει η κοπέλα ότι της αρέσεις είναι κάτι φυσιολογικό, αποτελεί την αρχή του φλερτ και σίγουρα δεν σε βάζει σε δεινή θέση.

Δεν ισχύει το «όποιος ενδιαφέρεται λιγότερο, κερδίζει». Χρειάζεται να αποδεχθείς την επιθυμία σου και το ενδιαφέρον σου και να της το επικοινωνήσεις. Αυτό, στο κάτω –κάτω, είναι και το νόημα του φλερτ: Είναι ένας τρόπος να πεις σε κάποια ότι σου αρέσει, με τρόπο αστείο και ενδιαφέροντα.

Θες να γίνεις άνετος στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλωστε στις γυναίκες αρέσει η ευθύτητα του άνδρα που δεν κρύβεται πίσω από παιχνιδάκια και τακτικές. Είναι εκνευριστικό να προσπαθείς να διαβάσεις τους οιωνούς, τα φύλλα του τσαγιού και να ερμηνεύσεις τι εννοούσε ο άλλος όταν είπε ή έκανε το Χ και το Υ.

Κάποιος που είναι ευθύς μαζί της για τα αισθήματά του και μπορεί να τα εκφράσει με έναν καθαρό και χαρισματικό τρόπο, είναι περιζήτητος. Σκέψου το σαν να γκρεμίζεις τα εμπόδια της επικοινωνίας και να βοηθάς τους άλλους να βγουν από το καβούκι τους.

Άλλωστε και η ίδια είναι τόσο νευρική και αγχωμένη όσο είσαι και εσύ. Παίρνοντας την ευθύνη και ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα, της επιτρέπεις να χαλαρώσει, να ανοιχτεί και να εκφράσεις τον εαυτό της με ενθουσιασμό.

Μην κάνεις τον δύσκολο

Επιπλέον, χρειάζεται να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα. Δεν βοηθάει να υπολογίζεις συνέχεια από μέσα σου σε ποιο σημείο της διαδικασίας βρίσκεστε και τι πρέπει να κάνεις σε κάθε βήμα. Έτσι κάνεις τα πράγματα πολύ πιο περίπλοκα απ’ ότι χρειάζεται να είναι.

Είναι πολύ πιο απλό από αυτό: την βρίσκεις ελκυστική και ενδιαφέρουσα; Θα ήθελες να τη μάθεις περισσότερο και να δεις αν έχει και κάτι περισσότερο από την επιφάνεια; Τότε έκφρασε τις προθέσεις σου και ζήτα της να βγείτε οι δυο σας.

Το φλερτ δεν έχει να κάνει με το να κάνεις «τον δύσκολο». Το φλερτ έχει να κάνει με την επικοινωνία και τη σύνδεση. Με το να δημιουργείς ενδιαφέρον και έλξη μέσα από την καλλιέργεια σεξουαλικής και συναισθηματικής χημείας. Έχει να κάνει με το να δεις τι μπορεί να γίνει με εσάς τους δύο και να χρησιμοποιήσεις αυτή τη σπίθα σαν βάση για να χτίσετε κάτι μαζί.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν μπορεί να γίνει, μέχρι να κάνεις ξεκάθαρο ότι θες να δημιουργήσεις μια σχέση μαζί της (είτε πρόκειται για κάτι χαλαρό, είτε πρόκειται για κάτι μόνιμο). Οπότε αν θες να γνωρίζει ότι της αρέσεις, πρέπει να της το δείξεις (με το σωστό τρόπο).

Κάποιος πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση. Μπορείς να είσαι εσύ αυτός.

Κι αν θες να πας από το «φοβάμαι να φλερτάρω» στο «μιλάω με άνεση με κορίτσια που μου αρέσουν και βγαίνουμε ραντεβού», επικοινώνησε μαζί μου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!