Πως να καταλάβεις αν της αρέσεις - Men's Bible

Πως να καταλάβεις αν της αρέσεις

Πως να καταλάβεις αν της αρέσεις

Σου αρέσει μια κοπέλα, μιλάς μαζί της και θέλεις να της προτείνεις να βγείτε. Όμως δεν είσαι σίγουρος αν της αρέσεις. Τί μπορείς να κάνεις για να το καταλάβεις;

Η αλήθεια είναι πως για αρκετούς άνδρες αυτός είναι ένας δύσκολος γρίφος και αυτό γιατί δεν έχουν μάθει να προσέχουν τις μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν ότι η κοπέλα ενδιαφέρεται και είναι ανοιχτή στην προοπτική μιας γνωριμίας.

Το μυστικό είναι φυσικά η μη λεκτική επικοινωνία. Με το να είσαι λίγο πιο παρατηρητικός και να προσέχεις το πως η κοπέλα σου μιλάει και σου συμπεριφέρεται μπορείς να καταλάβεις τα σημάδια που σου στέλνει και έτσι να καταλάβεις καλύτερα αν της αρέσεις ή αν όντως δεν ενδιαφέρεται.

Ωστόσο, πέρα από όλα τα σημάδια, πιο πολύ από όλα θα δώσεις βάση σε όσα σου λέει. Αν δηλαδή με οποιονδήποτε τρόπο σου εκφράσει ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω, το σέβεσαι και προχωράς.

Διατηρεί συχνή οπτική επαφή μαζί σου

Η οπτική επαφή είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα σημάδια ότι της αρέσεις. Φυσικά το ότι απλά σε κοιτάει όταν μιλάς δε σημαίνει απαραίτητα ότι σε θέλει.

Αν όμως παρατηρείς ότι σε κοιτάει έντονα και με διάρκεια τότε αυτό ίσως είναι ένα θετικό σημάδι. Αρκεί να το δείξει επιπλέον και με τα λόγια της καθώς ένα θετικό σημάδι από μόνο του δεν αρκεί και σίγουρα δεν «φέρνει την Άνοιξη».

Σου πιάνει την κουβέντα ή σε βοηθάει να μιλήσεις

Ένα ακόμα πιθανό σημάδι ότι της αρέσεις, είναι να σου πιάνει πρώτη την κουβέντα κάνοντας σου κάποια αθώα ερώτηση.

Για παράδειγμα, είσαι σε κάποιο μαγαζί με τους φίλους σου για ποτό. Δίπλα σας έχουν έρθει και στέκονται τρεις κοπέλες μια εκ των οποίων σου έχει ρίξει κάποιες ματιές και έπειτα από λίγα λεπτά, η συγκεκριμένη κοπέλα έρχεται και σε ρωτάει χαμογελαστά αν μπορεί να αφήσει το παλτό της στην ελεύθερη καρέκλα δίπλα σας.

Η κοπέλα συνεχίζει να μιλάει καθώς αφήνει το παλτό, σχολιάζοντας κάτι για το μαγαζί και επιστρέφει στην παρέα της.

Το σημαντικό στοιχείο εδώ που θα σε βοηθήσει να ερμηνεύσεις τη συμπεριφορά της κοπέλας καλύτερα, είναι να μην απομονώσεις το γεγονός ότι σου μίλησε για κάτι αθώο, αλλά να λάβεις υπόψιν αν υπάρχουν και άλλα σημάδια όπως η οπτική επαφή, το χαμόγελο κλπ.Ξεκίνημα Κουβέντας: Πως να το κάνεις σωστά, Πως να καταλάβεις αν της αρέσεις

Σε αγγίζει συχνά αν της αρέσεις

Εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο ξεκάθαρα. Αν καθώς μιλάτε σε ακουμπάει στο μπράτσο, στον ώμο κλπ καθώς πχ λέτε κάποιο αστείο ή κάτι που είναι συναισθηματικά φορτισμένο, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι της αρέσεις, αισθάνεται άνετα μαζί σου και ενδιαφέρεται για σένα.

Βέβαια, επειδή το άγγιγμα είναι περισσότερο σαφές ως σημάδι, είναι πολύ πιθανό μια γυναίκα να ενδιαφέρεται για σένα, αλλά επειδή δε θέλει να νιώσει πως δίνει δικαιώματα, να αποφεύγει την επαφή και το άγγιγμα.

Σε βοηθάει να τη φλερτάρεις

Όταν μιλάς με μια κοπέλα για πρώτη φορά και της αρέσεις , θα αρχίσει να σου δίνει η ίδια πολλές πληροφορίες για τον εαυτό της και θα σου κάνει αρκετές ερωτήσεις για να μάθει για εσένα.

Το βασικό στοιχείο εδώ είναι πως η κοπέλα με τις εκτεταμένες απαντήσεις που σου δίνει και τις ερωτήσεις που σου κάνει, σε βοηθάει να χαλαρώσεις κι εσύ αν είσαι σφιγμένος απ’ το άγχος και να κρατήσεις την κουβέντα ζωντανή.

Αντιγράφει τη γλώσσα του σώματος σου και συμφωνεί διαρκώς μαζί σου

Όταν νιώθεις άνετα με κάποιον και σου αρέσει, πολλές φορές ασυνείδητα αντιγράφεις τη γλώσσα του σώματός του ώστε να αναπτυχθεί περισσότερη οικειότητα μεταξύ σας.

Αυτή η διαδικασία λέγεται καθρέφτισμα και δεν περιορίζεται μονάχα στη γλώσσα σώματος αλλά και σε γνώμες, απόψεις, προτιμήσεις.

Αν λοιπόν βλέπεις ότι η κοπέλα που σου αρέσει συμφωνεί σε πολλά πράγματα μαζί σου, της λες τις απόψεις σου για διάφορα θέματα και αναφωνεί «μα ναι έτσι είναι», και της λες ότι σου αρέσει το χ ή το ψ και σου λέει «κι εγώ», τότε είσαι σε καλό δρόμο.

Το καθρέφτισμα είναι μια πολύ ισχυρή ένδειξη συμπάθειας η οποία συχνά περνάει απαρατήρητη γιατί πολύ απλά δεν έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε τέτοιες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, αν πιέσεις λίγο τον εαυτό σου να παρατηρεί και να δίνει λίγο περισσότερη προσοχή στα λόγια και τη στάση που έχει το σώμα της κοπέλας, θα διαπιστώσεις ότι συμβαίνει πολύ συχνά.

Ένα σημάδι δε φέρνει την Άνοιξη

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι για να καταλάβεις αν της αρέσεις ή όχι, είναι πως τα μη λεκτικά σημάδια τα διαβάζουμε σε ομάδες.

Το ότι σου χαμογελάει δε σημαίνει ότι σε γουστάρει. Το ότι σε κοιτάζει στα μάτια δε σημαίνει ότι σε ποθεί. Το ότι συμφωνεί διαρκώς μαζί σου δε σημαίνει ότι θέλει να γίνετε εραστές.

Ένα σημάδι από μόνο του δε φέρνει την Άνοιξη. Μπορεί η κοπέλα να είναι απλά ευγενική ή κοινωνική. Αν ωστόσο παρατηρήσεις ότι σου στέλνει διάφορα σημάδια που υπονοούν ότι της αρέσεις, πχ σου χαμογελάει, σε αγγίζει και συμφωνεί διαρκώς μαζί σου, τότε μπορείς να βγάλεις ένα πολύ πιο ασφαλές συμπέρασμα.

Θέλεις να βελτιωθείς στην επικοινωνία και το φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!