Κάνει για σχέση; 3 Τύποι Γυναικών που πρέπει να Αποφύγεις - Men's Bible

Κάνει για σχέση; 3 Τύποι Γυναικών που πρέπει να Αποφύγεις

Κάνει για σχέση; 3 Τύποι Γυναικών που πρέπει να Αποφύγεις

Τη γνώρισες στο πάρτι ενός φίλου. Ανταλλάξατε ματιές, την πλησίασες και αρχίσατε να μιλάτε. Νιώσατε και οι δύο δυνατή έλξη και διαπιστώσατε πως έχετε φανταστική χημεία.

Αυτό οδήγησε στο πρώτο ραντεβού. Το πρώτο ραντεβού οδήγησε στα επόμενα και έτσι αρχίσατε να κάνετε σεξ και να βγαίνετε τακτικά. Είσαι ενθουσιασμένος και σκέφτεσαι να προχωρήσεις μαζί της.

Ωστόσο, παρά τον ενθουσιασμό που νιώθεις, υπάρχει μια ερώτηση στην οποία πρέπει να απαντήσεις πριν προχωρήσεις μαζί της και είναι η εξής: Η κοπέλα με την οποία βγαίνεις, κάνει για σχέση;

Αυτή η ερώτηση είναι σημαντική.

Και για να την απαντήσεις πρέπει να εξετάσεις την κατάσταση με μια πιο ρεαλιστική και ώριμη ματιά. Ναι, σίγουρα η κοπέλα σου αρέσει, σε ελκύει, σε «ανάβει», αλλά αυτά δεν αποτελούν απόδειξη πως αν κάνεις σχέση μαζί της, θα κάνεις μια ποιοτική και υγιή σχέση.

Το 90% της χαράς ή της στεναχώριας που θα νιώσεις στη ζωή σου ουσιαστικά επηρεάζεται από τη σχέση σου. Και γι’ αυτό οφείλεις να επιλέξεις σύντροφο πολύ προσεκτικά.

Πώς να καταλάβεις αν κάνει για σχέση

Ο πιο απλός τρόπος να καταλάβεις αν η κοπέλα κάνει για σχέση είναι να παρακολουθήσεις πως αυτή συμπεριφέρεται στα κοντινά της πρόσωπα, στους φίλους της, στην οικογένεια της ακόμα και στα κατοικίδια της (αν έχει).

Έτσι, θα πάρεις μια καλή ιδέα του πως θα σου συμπεριφέρεται κι εσένα όταν θα είστε σε σχέση.

Εξέτασε τη συμπεριφορά της όσο πιο αντικειμενικά μπορείς. Είναι ευγενική; Δείχνει σεβασμό; Κάνει υπομονή; Δείχνει συμπόνια και κατανόηση ή μήπως φέρεται πιο εγωκεντρικά;

Είναι σημαντικό να διαμορφώσεις το προφίλ της πριν πάρεις την απόφαση να σχετιστείς πιο σοβαρά μαζί της.

Παρατήρησε αν γκρινιάζει για τους φίλους της ή για την οικογένεια της όλη την ώρα, αν ρίχνει ευθύνες στους άλλους κάθε φορά που συμβαίνει κάτι άσχημο ή αν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και παραδέχεται τα λάθη της στις σχέσεις της με τους άλλους.

Λέμε συχνά πως τα λόγια σου πρέπει να συμβαδίζουν με τις πράξεις σου. Αυτό προφανώς ισχύει και για τις γυναίκες.

Φρόντισε λοιπόν να παρατηρήσεις αν τα λόγια της συμβαδίζουν με τη συμπεριφορά της.

Μήπως λέει πως θα κάνει κάτι, αλλά τελικά ποτέ δεν το κάνει; Μήπως λέει ότι σε εμπιστεύεται αλλά θέλει να διαβάσει κάθε μήνυμα στο inbox σου;

Τέλος, μπορεί να έχετε χημεία και να γελάτε ο ένας με το χιούμορ του άλλου και να περνάτε καλά, αλλά υπάρχει αρκετή σεξουαλική έλξη και πόθος για κάτι μακροχρόνιο;

Αν είσαι χλιαρός απέναντι της, τότε καλύτερα και για τους δύο σας να μην προχωρήσετε.

Από εκεί και πέρα έχε στο νου σου πως υπάρχουν και κάποιοι τύποι γυναικών, που για χάρη της ηρεμίας σου και της ψυχικής σου υγείας, καλό είναι να αποφύγεις.

3 Τύποι γυναικών που πρέπει να αποφύγεις

#1 Η κοπέλα που είναι μόνιμα αδικημένη

Μήπως η κοπέλα σου παριστάνει διαρκώς το θύμα; Μήπως μιλάει μόνιμα για τις κακές σχέσεις που είχε στο παρελθόν και το πόσο οι πρώην της τής φέρθηκαν άσχημα; Μήπως παραπονιέται συνεχώς για τις φίλες που την πρόδωσαν; Μήπως τείνει να χωρίζει τους ανθρώπους στη ζωή της σε δυο κατηγορίες, καλούς και κακούς;

Εάν ναι, τότε καλό είναι να προσέχεις. Μπορεί αρχικά να είσαι ο ένας και μοναδικός άνθρωπος που την καταλαβαίνει στη ζωή της, ο σωτήρας της, αλλά γρήγορα θα μπεις στη λίστα των κακών που δεν της φέρονται καθόλου καλά και δεν την καταλαβαίνουν.

Είναι λογικό κατά τη διάρκεια της γνωριμίας, ο καθένας σας να αφεθεί και να ανοιχτεί λέγοντας περιστατικά από το παρελθόν του και τη ζωή του τα οποία περιλαμβάνουν κάποιες όχι και τόσο ευχάριστες αναμνήσεις και στιγμές.

Αν όμως η κοπέλα με την οποία βγαίνεις νιώθει πως όλοι στη ζωή της τής έχουν φερθεί σκάρτα, τότε όπως καταλαβαίνεις αυτό το συνεχές παράπονο δε θα σταματήσει με το που μπείτε σε σχέση.«Κράτα μου το ποτήρι»: Πώς να Αποφύγεις να καταλήξεις ο υπηρέτης της, Κάνει για σχέση; 3 Τύποι Γυναικών που πρέπει να Αποφύγεις

#2 Η κοπέλα που είναι γεννημένη Πριγκίπισσα

Μήπως αντί να είναι ένα αέναο θύμα η κοπέλα έχει νοοτροπία πριγκίπισσας; Μήπως αντιμετωπίζει με άσχημο και αυθάδη τρόπο τους άλλους και τους φέρεται σαν να είναι κατώτεροι της;

Εάν ναι τότε η κοπέλα με την οποία βγαίνεις έχει το σύνδρομο της πριγκίπισσας. Αυτές οι κοπέλες σπάνια θα πουν «ευχαριστώ» όταν κάνεις κάτι για να τις ευχαριστήσεις (γιατί ακριβώς το θεωρούν δεδομένο) και συχνά απαιτούν να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη για να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου.

Το θέμα είναι πως μια πριγκίπισσα συχνά έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες από εσένα και ενώ αρχικά μπορεί να σε βλέπει ως γοητευτικό πρίγκιπα, γρήγορα θα σε «υποβαθμίσει» σε ταπεινό υπήκοο και θαυμαστή της.

Συχνά έχει έλλειψη ενσυναίσθησης και συναισθηματικής νοημοσύνης με αποτέλεσμα να είναι πρόθυμη να μειώσει τους άλλους προκειμένου να νιώσει καλά με τον εαυτό της. Όπως καταλαβαίνεις, μια μακροπρόθεσμη σχέση μαζί της, δύσκολα θα καταλήξει κάπου καλά για εσένα και άρα δεν κάνει για σχέση.

#3 Η κοπέλα που σε ανταγωνίζεται σε όλα

Μήπως η κοπέλα με την οποία βγαίνεις, αναφέρει διαρκώς τις επιτυχίες της και τα επιτεύγματα της δείχνοντας ελάχιστο ή και καθόλου ενδιαφέρον για το τι κάνεις εσύ;

Μήπως συνεχώς προσπαθεί να αποδείξει ότι τα καταφέρνει καλύτερα από εσένα ή από άλλους ανθρώπους στο περιβάλλον σας; Μήπως φλερτάρει αθώα με άλλους για να σε κάνει να ζηλέψεις και να σου δείξει πόσο τυχερός είσαι που την έχεις;

Σε αυτή την περίπτωση μάλλον έχεις πέσει σε κοπέλα με έντονα ανταγωνιστική προσωπικότητα. Αυτός ο τύπος κοπέλας αντλεί ευχαρίστηση απ΄ το να βρίσκει λάθη στους άλλους και πολύ πιθανόν να χαρακτηρίζεται από τελειομανία και από την τάση να έχει τον έλεγχο.

Η παραπάνω λίστα δεν αποτελεί επ’ ουδενί μια διεξοδική ανάλυση των όλων των τύπων κοπέλας που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να κάνεις μια ποιοτική, ομαλή και υγιή σχέση.

Ωστόσο μπορεί να αποτελέσει μια απλή μέθοδο με την οποία να τσεκάρεις αν τελικά θέλεις ή όχι να προχωρήσεις σε σχέση με την κοπέλα με την οποία βγαίνεις. Φυσικά φρόντισε να είσαι ρεαλιστής, να εξετάσεις τα πράγματα αντικειμενικά και να μη βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα.

Το γεγονός πως η κοπέλα έχει μια τάση να φέρεται σαν πριγκίπισσα για παράδειγμα δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας.

Η κοπέλα αυτή πως σε κάνει να νιώθεις; Μπορείς να είσαι χαλαρός και ο εαυτός σου όταν είσαι μαζί της; Μπορείτε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά; Έχετε παρόμοιες αξίες και στόχους; Σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου;

Αν στα παραπάνω η απάντηση είναι «Ναι», τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα η κοπέλα αυτή να σε κάνει χαρούμενο και αξίζει να προχωρήσεις μαζί της.

Θες να έχεις επιλογές στην προσωπική σου ζωή; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!