Γνωρίζεις τι θέλεις σε μία Σχέση; - Men's Bible

Γνωρίζεις τι θέλεις σε μία Σχέση;

Γνωρίζεις τι θέλεις σε μία Σχέση;, Πως να κάνεις καλύτερη τη σχέση σου σε 3 βήματα

Θέλω πολλές ερωτήσεις να σου κάνω σήμερα:

Πόσο συχνά μπερδεύεσαι όταν γνωρίζεις μία κοπέλα, για το αν ταιριάζετε;

Πόσες φορές δεν έχεις απογοητευτεί και δεν ήσουν πολύ κοντά στο να παρατήσεις εντελώς τα ραντεβού και τις γνωριμίες, εξαιτίας παλιών κακών σχέσεων αλλά και ραντεβού που δεν οδηγούσαν πουθενά;

Πόσες φορές δεν έχεις απελπιστεί που δεν βρίσκεις κάποια να σου αρέσει; Ή ακόμα χειρότερα βρήκες κάποια που στην αρχή σου φαίνεται εκπληκτική αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι δεν ήταν καλή ιδέα η σχέση μαζί της;

Και είναι λογικό, όταν έχεις κάνει όλη αυτή τη δουλειά από μεριάς σου, έχεις γίνει πιο ελκυστικός, ντύνεσαι καλύτερα, έχεις βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σου κλπ, ότι δεν θες να κάνεις σχέση με όποια να ‘ναι. Θες να κάνεις σχέση με κάποια καταπληκτική για εσένα κοπέλα.

Οπότε, να τι πρέπει να έχεις υπόψη για να βρεις τέτοια κοπέλα, όσο πιο αποτελεσματικά και ομαλά γίνεται.

Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τι θέλεις;

Α ναι, ξέρω, η σίγουρη απάντηση είναι «σεξ», αλλά αυτό από μόνο του δεν σε βοηθάει, ούτε είναι απολύτως αλήθεια. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να γίνουν σαν τον Hank Moody (ο ήρωας του Californication), να κάνουν σεξ με ότι κινείται και να ρίχνουν όλες μα όλες τις γυναίκες.

Άλλοι θέλουν να ζήσουν το lifestyle του “player” επειδή …είναι άντρες και υποτίθεται ότι πρέπει να το θέλουν. Όταν όμως το ζήσουν στην πράξη, καταλαβαίνουν ότι το μισούν. Είναι εξουθενωτικό και κυρίως δεν τους γεμίζει και ικανοποιεί καθόλου.

Άλλοι πάλι έχουν το αντίθετο πρόβλημα, νομίζουν ότι θέλουν να παντρευτούν, να στήσουν ένα νοικοκυριό με παιδιά και σκυλιά, όταν όμως το κάνουν, υποφέρουν από τους περιορισμούς και τα βάρη που φορτώθηκαν.

Γιατί όμως είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι θέλεις; Επειδή το να ξέρεις τι είδους ζωής (πραγματικά) θέλεις να κάνεις θα επηρεάσει και τον τύπο ανθρώπου που πρόκειται να βρεις. Συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών που θα θέλουν να βγουν μαζί σου.

Οπότε το να γνωρίζεις τι θέλεις είναι σημαντικό. Πολλοί άνθρωποι θέλουν τα πάντα. Όμως το μόνο που κάνουν είναι να δυσκολεύουν οι ίδιοι την προσωπική τους ζωή. Γιατί ουσιαστικά προετοιμάζουν το έδαφος για την απογοήτευση. Είναι ωραίο να δείχνει η άλλη σαν supermodel, αλλά από μόνο του δεν λέει κάτι. Η εμφάνιση δεν αντικαθιστά μια μη συμβατή προσωπικότητα.

Παρομοίως και τα πολύ χαμηλά στάνταρ δεν είναι καλύτερα. Αυτό που δηλώνουν για εσένα είναι ότι δεν έχεις τίποτα να προσφέρεις στους άλλους. Λέγοντας «βολεύομαι με όποια να ‘ναι», είναι σαν να λες ότι θέλεις απλά να καλύψεις ένα κενό με τον τίτλο «η κοπέλα μου».

Η πρότασή μου θα ήταν να κάτσεις να σκεφτείς (και ενδεχομένως να καταγράψεις) όλα τα χαρακτηριστικά που θες να έχει η κοπέλα σου.

Είναι σημαντικό να εστιάσεις σε μη εξωτερικά χαρακτηριστικά γιατί η προσωπικότητα και τα κοινά ενδιαφέροντα μετρούν πολύ περισσότερο από την εμφάνιση για την μακροζωία μιας σχέσης. Οι περισσότεροι άνδρες δεν έχουν σκεφτεί σε βάθος τι κάνει μια κοπέλα συμβατή μαζί τους.

Ως αποτέλεσμα; Κάνεις ένα σωρό απογοητευτικές σχέσεις που στην αρχή όμως έδειχναν καλή ιδέα, μέχρι να καταλήξουν στη μιζέρια λίγο μετά.

Γνωρίζεις τι θέλεις σε μία Σχέση;

Δύο συνηθισμένα θέματα

Ο λόγος που σου προτείνω να σκεφτείς τι ακριβώς θες, είναι επειδή συχνά κατά τη διαδικασία θα αντιληφθείς θέματα που δεν θα ήταν εις γνώση σου αλλιώς.

Δύο συνηθισμένα θέματα που αποκαλύπτονται σε τέτοιες περιστάσεις είναι τα ακόλουθα:

#1 Είστε Συμβατοί;

Το πρώτο και σημαντικότερο που συναντάμε συχνά σε μαθητές μας, είναι το πρόβλημα της ασυμβατότητας χαρακτήρων και τρόπου ζωής, γιατί αυτό που έψαχναν να βρουν ήταν εντελώς αντίθετο με το τι ήταν οι ίδιοι.

Αν θες να βρεις ένα μοντέλο που γυμνάζεται κάθε μέρα για να διατηρεί τον εαυτό του σε φόρμα και εσύ με τη γυμναστική είσαι τσακωμένος, θα είναι δύσκολο και να βρεις κάτι τέτοιο, αλλά και να είναι βιώσιμη η κατάσταση.

Σε αντίθεση με ότι μας έχουν πει ξανά και ξανά η περιρρέουσα κουλτούρα και οι ταινίες, τα ετερώνυμα δεν έλκονται. Στην πραγματικότητα, η επιτυχία στις σχέσεις έχει μεγαλύτερη συσχέτιση με τα κοινά ενδιαφέροντα. Ασφαλώς και δεν χρειάζεται να είστε 100% συμβατοί ή όμοιοι, αλλά όσο πιο πολλά κοινά και τρόπο ζωής έχετε, τόσο πιο πολύ «κλικ» θα κάνετε.

#2 Περιμένεις να φτιάξει τη ζωή σου η σχέση;

Αυτό είναι κάτι που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά: άντρες (αλλά και γυναίκες) που νομίζουν ότι οι σχέσεις είναι κάπως σαν το τζόκερ. Ελπίζουν να βρουν τη χρυσή «ευκαιρία» που θα αναβαθμίσει τη ζωή τους.

Το πρόβλημα με αυτή την οπτική είναι ότι οι γυναίκες δεν πρόκειται να σε κάνουν καλύτερο άτομο από μόνες τους.

Το να μπεις σε μία σχέση ελπίζοντας να γεμίσεις ένα κενό στη ζωή σου ή να αλλάξεις το ποιος είσαι, βάζει τα θεμέλια για πολύ πόνο και μιζέρια τόσο για εσένα όσο και για αυτήν.

Είναι απίστευτα άδικο (αλλά και ουτοπικό) να περιμένεις από κάποια να πάρει την ευθύνη της ζωής σου στα χέρια της, όταν καλά –καλά δυσκολεύεται να κουμαντάρει τη δική της ζωή. Και φυσικά δεν θα έπρεπε ούτε εσύ να το θες και να το αποζητάς αυτό.

Αν μπαίνεις σε κάποια σχέση ψάχνοντας κάποια για να σου λύσει ένα πρόβλημα της ζωής σου, είτε αυτό είναι ότι είσαι ντροπαλός, καταπιεσμένος και έχεις την ανάγκη να χαλαρώσεις, είτε ότι θέλεις κάποια για να σε βοηθήσει να αναπληρώσεις το χαμένο χρόνο ή να επιβεβαιώσει την ύπαρξή σου, δεν ψάχνεις ουσιαστικά για κοπέλα, αλλά για μαμά. Για κάποια που θα  φροντίζει τις ανάγκες σου, αντί να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις.

Και είναι πραγματικά κρίμα κάτι τέτοιο…

Για αυτό σου λέω, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι θέλεις ώστε αυτό που ψάχνεις να είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο.

Και αν θες να μάθεις περισσότερα για τις σχέσεις και πως να τις διαχειρίζεσαι, δες εδώ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!