Βρες την Ισορροπία: Πώς να μην γίνεσαι Πιεστικός στο Φλερτ - Men's Bible

Βρες την Ισορροπία: Πώς να μην γίνεσαι Πιεστικός στο Φλερτ

Βρες την Ισορροπία: Πώς να μην γίνεσαι Πιεστικός στο Φλερτ

Να πώς να μην γίνεσαι πιεστικός στο φλερτ.

Ένα λάθος που βλέπω συχνά σε όσους φλερτάρουν είναι αυτό της ισορροπίας. Πολλοί (ειδικά όσοι το έχουν «χόμπι») τείνουν να πιέζουν τα πράγματα ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Καταρχάς υπάρχει η νοοτροπία σπανιότητας –το συναίσθημα ότι αυτή εδώ η κοπέλα είναι η μοναδική για εσένα και πρέπει να τη «ρίξεις» προτού εξαφανιστεί για πάντα. Επίσης υπάρχει η ανάγκη για «αποτέλεσμα» και το συναίσθημα ότι πρέπει να τα καταφέρεις. Άλλες φορές υπάρχει υπερ-ενθουσιασμός που ξεχειλίζει από μέσα σου.

Όποιος όμως κι αν είναι ο λόγος, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ζητούν πολλά από την κοπέλα, προχωράνε πολύ γρήγορα και γίνονται πιεστικοί, ακόμα κι αν δεν σκόπευαν κάτι τέτοιο.

Ειλικρινά όμως, όλο αυτό πέραν του ότι δεν δείχνει σεβασμό για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, είναι και εξαιρετικά μη ελκυστικό.

Έτσι όταν γίνεσαι πιεστικός στο φλερτ, καταλήγεις να αποτυγχάνεις…

Μερικές φορές συμβαίνει επειδή ζήτησες περισσότερα από ότι έπρεπε. Ίσως έχασες ή αγνόησες ένα διακριτικό «όχι» από τη μεριά της και συνέχισες να της ζητάς να βγείτε ραντεβού.

Μερικές φορές δεν είναι ότι δεν της άρεσες ή ότι σε απέρριψε. Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι της άρεσες και ίσως ενδιαφερόταν για κάτι περισσότερο (συνέχιση της γνωριμίας) αν της έδινες τον χώρο και το χρόνο να «αναπνεύσει». Αλλά επειδή έγινες κάπως πιεστικός (είτε το έκανες επί τούτου, είτε από λάθος) κατέληξες στο τίποτα.

Κι ενώ συνήθως πρόκειται για ένα λάθος αρχάριου, συμβαίνει και σε πολλούς ακόμη όταν αφήνουν τον ενθουσιασμό τους να υπερισχύσεις της λογικής τους. Και είναι κάτι που είναι καλό να λαμβάνεις υπόψη, ειδικά όταν γνωρίζεις κάποια σε ένα ουδέτερο μέρος που το φλερτ δεν συνηθίζεται. Κλασικά Λάθη στο Φλερτ που κάνουν τις γυναίκες να μην σε Υπολογίζουν ως Εραστή, Η πίεση στο Φλερτ σε κάνει Απεγνωσμένο όχι Ελκυστικό Πιεστικός στο Φλερτ

Πώς να μην είσαι πιεστικός στο φλερτ

Το πρώτο και βασικότερο να θυμάσαι είναι ότι πρέπει να σέβεσαι τον άνθρωπο με τον οποίο φλερτάρεις.

Από εκεί και πέρα πρόκειται ξεκάθαρα για θέμα ισορροπίας. Χρειάζεται να βρεις τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στο να δείξεις ενδιαφέρον και το να το παίξεις αδιάφορος.

Κάτι που πολλοί παρερμηνεύουν στο φλερτ είναι ότι ενώ η κοπέλα που έχεις δίπλα σου μπορεί να κάνει γρήγορη κρίση για το αν της αρέσεις ή όχι, αυτό είναι κάτι που μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να αλλάξει (αλλά όχι με πίεση).

Πολλές φορές κάποιος ο οποίος δεν ήταν εξαρχής στη λίστα τους γίνεται κάποιος με τον οποίο κάνουν σχέση. Ίσως για παράδειγμα στην αρχή να ήταν κάπως αδιάφορος, αλλά τελικά μέσα από τη συζήτηση να έδειξε γοητευτικός και με καλή συναισθηματική νοημοσύνη. Μπορεί να μην ενδιαφερόταν να κάνει σχέση μέχρι που συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της.

Όμως, προσοχή εδώ, το κλειδί είναι να της δώσεις τα «καύσιμα» για να σκεφτεί το θέμα, αλλά και χώρο για να το κάνει. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις φωτιά αν δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο για να ανάψει τη σπίθα και το ίδιο ισχύει και για την έλξη.

Ακόμα κι αν υπάρχει «σπίθα» μεταξύ σας, είναι εύκολο να την καταπνίξεις κατά λάθος και να την σβήσεις χωρίς να το θέλεις.

Και αυτό δεν έχει να κάνει με το να της αλλάξεις την άποψη ή να την πιέσεις. Το ακριβώς αντίθετο. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι ή πρόθυμοι να δώσουν μια ευκαιρία σε έναν ξένο. Κάποιες κοπέλες μπορεί να πιστεύουν ότι αυτός ο cool τύπος τις ιντριγκάρει αλλά δεν ενδιαφέρονται για κάτι παραπάνω, κάτι απολύτως σεβαστό. Ενώ άλλες χρειάζονται χρόνο για να αναπτύξουν έλξη για κάποιον, ακόμα κι αν αυτός τους αρέσει πολύ.

Παρ’ όλα αυτά, είναι εύκολο να γίνεις υπερβολικός σαν ένα υπερ-ενθουσίωδες κουταβάκι.

Θες να μάθεις να φλερτάρεις σαν τζέντλεμαν; Δες το σεμινάριο μας

Μην παρασύρεσαι από τον ενθουσιασμό σου

Να θυμάσαι ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και έχει το δικό της στυλ και προσωπικότητα. Όμως καμία δεν θα ανταποκριθεί θετικά αν κατακλυστεί με το ενδιαφέρον σου και τον ενθουσιασμό σου σε υπερβολικό βαθμό.

Το κλειδί είναι να βρεις τη σωστή ισορροπία: Να δείξεις ενδιαφέρον και να κάνεις την αρχική γνωριμία, αλλά να της δώσεις το χώρο και την ευκαιρία να κάνει την επόμενη κίνηση. Αν θες να γίνει κάτι παραπάνω, δεν πρέπει να τα «δώσεις όλα» από την αρχή, αλλά να κρατήσεις κάτι και για αργότερα.

Ίσως κι αυτή κάνει ένα βήμα προς τα εσένα. Ίσως, από την άλλη, να μην ενδιαφερθεί για κάτι παραπάνω. Όπως και να έχει, είναι δική της υπόθεση και γινόμενος πιεστικός στο φλερτ, και ξεπερνάς τα όρια και δεν καταφέρνεις κάτι.

Έτσι ενώ κάθε κύτταρό σου μπορεί να λέει ότι θες οπωσδήποτε να βγεις μαζί της ραντεβού και πρέπει να την πείσεις προτού εξαφανιστεί για πάντα, τις περισσότερες φορές το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να της αφήσεις χώρο να «αναπνεύσει», να σκεφτεί και να αισθανθεί.

Μπορεί όντως αυτή να είναι η μοναδική φορά που την είδες. Αλλά από την άλλη, μπορεί κι αυτή να είναι η αρχή. Αν περάσετε καλά καθώς γνωρίζεστε, τότε θα θέλει κι αυτή να ξαναβρεθείτε και θα είναι πρόθυμη να κανονίσετε κάποιο ραντεβού.

Ή μπορεί να ήταν απλά μια στιγμή που δύο άγνωστοι συναντήθηκαν για λίγο και συνέχισαν την χωριστή πορεία τους στη ζωή. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το ένα ή το άλλο. Αλλά σίγουρα με το να γίνεις πιεστικός είναι βέβαιο ότι δεν θα θέλει να σε δει ξανά.

Οπότε βρες τη σωστή ισορροπία. Δείξε το ενδιαφέρον σου, περάστε καλά και έπειτα δείξε ότι μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω και να της δώσεις χώρο. Αυτή η προθυμία σου να δώσεις χώρο, αντί να πιέζεις, κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια διασκεδαστική αλλά σύντομη συζήτηση και σε κάτι πιο μόνιμο και προσωπικό.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!