Είναι το φλερτ είδος υπό εξαφάνιση; - Men's Bible

Είναι το φλερτ είδος υπό εξαφάνιση;

Το φλερτ παρατηρείται τα τελευταία χρόνια να εκλείπει, με τα δύο φύλα να έχουν διαμορφώσει τις δικές τους απόψεις και άμυνες το ένα για το άλλο αντίστοιχα.

Αρχικά, αιωρείται μια πικρία και μια απογοήτευση στην ατμόσφαιρα γύρω από τον τομέα του φλερτ.

Άνδρες και γυναίκες έχουν τα δικά τους παράπονα με τους πρώτους να ισχυρίζονται πως το γυναικείο φύλο έχει γίνει αρκετά απρόσιτο και «σνομπ» και τις δεύτερες να θεωρούν τους περισσότερους άνδρες μη άξιους εμπιστοσύνης και «άξεστους» για να μπορέσουν να αληλλεπιδράσουν μαζί τους.

Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; Οι λόγοι που το φλερτ γίνεται όλο και πιο δύσκολο είναι πολλοί, ωστόσο θα αναφερθώ στη γενικότερη κατάσταση που υφίσταται στις μέρες μας.Είναι το φλερτ είδος υπό εξαφάνιση;

Το φλερτ παλαιότερα

Η προσωπική μου άποψη είναι πως σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η εξέλιξη της κοινωνίας. Αν κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν θα δούμε πως παλαιότερα το «φλερτ» είχε μια τελείως διαφορετική υπόσταση.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γνωριμιών ανάμεσα στα δύο φύλα γινόταν μέσω προξενιών.

Φυσικά και δεν υπήρχε κάποια σταδιακή γνωριμία, αντιθέτως, μόλις έκλεινε μια συμφωνία ανάμεσα σε δύο οικογένειες το επόμενο στάδιο ήταν ο γάμος, χωρίς μια ενδιάμεση κατάσταση.

Κάποιες φορές καμία από τις δύο πλευρές δεν είχε λόγο. Άλλες πάλι, οι άνδρες δε χρειαζόταν να μιλήσουν σε μια γυναίκα και να αληλλεπιδράσουν μαζί της, καθώς αν έβλεπαν κάποια που τους έλκυε εμφανισιακά το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να ζητήσουν το χέρι της. Και η γυναίκα δεν είχε δικαίωμα να εκφέρει άποψη για το άτομο στο οποίο την προόριζαν.

Η προσέγγιση με τον τρόπο που ξέρουμε σήμερα δεν υπήρχε. Ήταν μια ανταλλαγή συμφερόντων και αναγκών οι οποίες βασιζόντουσαν περισσότερο στην προίκα και την οικονομική επιφάνεια του άντρα.

Το φλερτ στη σύγχρονη εποχή

Τα προξενιά ανήκουν στο παρελθόν και αυτό είναι ευεργετικό και για τα δύο φύλα καθώς υπάρχει πληθώρα επιλογών. Οι άνδρες μπορούν να προσεγγίσουν πάνω από μία γυναίκα και εκείνες από την πλευρά τους έχουν κριτήρια και παραπάνω επιλογές αντίστοιχα.

Σήμερα λοιπόν, μπορεί να μην ισχύει ο καταναγκασμός του γάμου όπως παλαιότερα, μπορεί να οδεύουμε προς την ισότητα, αλλά πλέον έχουν εισβάλλει στην καθημερινότητά μας άλλα ερεθίσματα, με αποτέλεσμα να προκύπτουν και άλλου είδους κοινωνικές δυσκολίες.

Όπως έχω αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο η τεχνολογία και τα «social media» έχουν βάλει το χεράκι τους ώστε οι ανθρώπινες σχέσεις να έχουν γίνει πιο δύσκολες. Για την ακρίβεια, φταίει περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο τα διαχειριζόμαστε.

Αρκετοί προσπαθούν να προσεγγίσουν μόνο με μηνύματα χωρίς να καταβάλουν κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Αν έρθει η στιγμή να προσεγγίσουν έξω, σε πραγματικές συνθήκες, τότε δυσκολεύονται καθώς δεν έχουν συνηθίσει να επικοινωνούν άμεσα με ένα πρόσωπο.

Οι γυναίκες από τη μεριά τους έχουν γίνει διστακτικές να εμπιστευτούν κάποιον, αφού αντί να δέχονται μια υγιή προσέγγιση, έχουν συνηθίσει σε άτσαλες απόπειρες αγνώστων να τους μιλήσουν.

Και οι δύο πλευρές για τον οποιοδήποτε λόγο αισθάνονται ανασφαλείς και έχουν χτίσει τα δικά τους τείχη, με αποτέλεσμα να χάνεται όλο και περισσότερο η επικοινωνία μεταξύ τους.

Έχεις περισσότερες επιλογές απ’ όσες νομίζεις!

Δε θέλω να επιρρίψω ευθύνες ούτε στο ένα φύλο ούτε στο άλλο, αν και είναι σύνηθες και από τις δύο πλευρές.

Σκέψου για λίγο το εξής σενάριο, βρίσκεσαι σε ένα μπαρ με την παρέα σου και πίνεις το ποτό σου. Βλέπεις στη διπλανή παρέα μια κοπέλα που σου αρέσει και συνεχίζεις να την κοιτάς με τις ώρες, ώσπου έρχεται η στιγμή που αποχωρεί από το μπαρ.

Όλη αυτή την ώρα που την κοιτούσες είχες την επιλογή να την προσεγγίσεις, δεν στο απαγόρευσε κανένας. Γιατί δεν το έκανες; Ήταν η μουσική πολύ δυνατή και φοβόσουν πως δεν θα σε ακούσει η κοπέλα ή τα σχόλια των φίλων σου γι’ αυτό που πας να κάνεις ήταν αποθαρρυντικά;

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, έχεις την επιλογή να τους αγνοήσεις και να κάνεις αυτό που θεωρείς εσύ σωστό για τον εαυτό σου. Δεν στο απαγορεύει κανείς!

Έχε στο νου σου πως κάθε φορά που προσεγγίζεις μια κοπέλα της δίνεις την ευκαιρία να σε γνωρίσει. Σίγουρα το αποτέλεσμα που επιθυμείς δεν θα είναι πάντα εγγυημένο, θα υπάρξουν όμως και περιπτώσεις που θα πετύχεις! Και αυτό είναι κάτι που θα έχεις καταφέρει έπειτα από επιλογή σου.

Θες να μπορείς να φλερτάρεις με επιτυχία την κοπέλα που σου αρέσει; Δες εδώ

Εν κατακλείδι δεν έχει χαθεί το φλερτ αλλά η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και προς τους άλλους. Οπότε, εάν εμείς οι ίδιοι δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας τότε πως θα εμπιστευτούμε τις επιλογές μας;

Αν πιστεύεις πως έχεις χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις δυνατότητες σου, είμαστε εμείς εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Θες λοιπόν να λειτουργείς σύμφωνα με τις δικές σου επιλογές ή με αυτές που κάνουν οι άλλοι για εσένα;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!