Να κάνω Κομπλιμέντα ή Όχι; - Men's Bible

Να κάνω Κομπλιμέντα ή Όχι;

Να κάνω Κομπλιμέντα ή Όχι;

Πολλοί πιστεύουν πως φλερτ σημαίνει να κάνεις πολλά κομπλιμέντα. Άλλοι θεωρούν πως για να φλερτάρεις, πρέπει να μην κάνεις κομπλιμέντα ώστε να δείχνεις αδιάφορος.

Τελικά τι ακριβώς ισχύει;

Ως συνήθως, η αλήθεια βρίσκεται στη μέση.

Τα πολλά κομπλιμέντα σε κάνουν να δείχνεις απελπισμένος και πως αποζητάς την επιβεβαίωση και την αποδοχή. Ένα ψυχρό και δήθεν αδιάφορο προφίλ απ’ την άλλη σε κάνει να δείχνεις απόμακρος, ψυχρός και ίσως λίγο κόπανος.

Χρειάζεται ισορροπία. Μα πάνω απ’ όλα, χρειάζεται να βλέπεις τα κομπλιμέντα ως τρόπο να εκφράσεις γνήσια την εκτίμησή σου και όχι απλά ως εργαλείο που εξυπηρετεί ένα σκοπό.

Τα δυο βασικότερα Λάθη

Σε γενικές γραμμές τα κομπλιμέντα είναι απαραίτητα. Πρέπει να δείχνεις την εκτίμησή σου στη γυναίκα που φλερτάρεις. Της δείχνεις ότι είσαι άνδρας που ξέρει να ξεχωρίζει αυτά που αξίζουν και που δε φοβάται να εκδηλώσει την εκτίμησή του.

Το βασικότερο ζήτημα γύρω απ’ τα κομπλιμέντα, είναι πως επειδή πολλοί τα χρησιμοποιούν ως εργαλείο για να κερδίσουν τη συμπάθεια της κοπέλας ,συχνά είναι:

α) Πολύ γενικά και κλισέ

β) Υπερβολικά πολλά και γίνονται πολύ νωρίς.

Σκέψου το λίγο: Αν κάποιος που γνωρίζεις λίγο ή ελάχιστα ερχόταν να σε γνωρίσει και αμέσως σου έκανε απανωτά κομπλιμέντα, τα οποία νιώθεις ότι δεν τα πιστεύει ιδιαίτερα, πως θα ένιωθες;

Πόσο μάλλον αν αυτά που σου έλεγε είναι κλισέ και γενικά σχόλια που έχεις ακούσει από εκατοντάδες άλλα άτομα, τα οποία επίσης απλά ήθελαν να κερδίσουν τη συμπάθειά σου.

Λογικά θα ήσουν επιφυλακτικός απέναντί του.

Θα θεωρούσες ότι κάτι θέλει από εσένα και γι’ αυτό σε έχει αρχίσει στα γλυκόλογα.

Αυτή σου η αίσθηση σίγουρα θα επηρέαζε και το πως θα τον αντιμετώπιζες στη συνέχεια.4 Μυστικά Φλερτ που πρέπει να Γνωρίζεις, Να κάνω Κομπλιμέντα ή Όχι;

Πότε να κάνω κομπλιμέντα;

Στο φλερτ το ενδιαφέρον και η εκτίμηση χρειάζεται να κλιμακώνονται αμοιβαία και όχι μονόπλευρα.

Απόφυγε να κάνεις κομπλιμέντα στην αρχή της γνωριμίας, όταν την κοπέλα τη γνωρίζεις ελάχιστα και εκείνη δεν έχει δείξει κάποιο σημάδι ενδιαφέροντος.

Προτίμησε κάποιο θετικό σχόλιο αφού έχεις μάθει κάποια πράγματα για εκείνη και γνωρίζεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή και την προσωπικότητά της.

Οι λεπτομέρειες αυτές θα σε βοηθήσουν να εντοπίσεις συγκεκριμένα πράγματα στα οποία μπορείς να σταθείς και να εκτιμήσεις και να της κάνεις κομπλιμέντα που δε μοιάζουν με αυτά που ακούει απ’ τους άλλους άνδρες.

Επίσης, απόφυγε να σχολιάσεις θετικά την εμφάνισή της.

Όχι, δεν εννοώ να την πειράξεις για την εμφάνισή της και να υπονοήσεις ότι είναι άσχημη.

Αυτό είναι λάθος. Τα πειράγματα δεν πρέπει να γίνονται σε πράγματα που σχετίζονται με την ταυτότητα του άλλου.

Ωστόσο, μη σταθείς στην εμφάνισή της. Τουλάχιστον όχι στην πρώτη γνωριμία και πριν το ραντεβού.

Αντίθετα, επικεντρώσου σε πράξεις, συμπεριφορές και στοιχεία της προσωπικότητάς της.

Πες της ότι σου αρέσει που είναι οργανωτικός τύπος και που προγραμματίζει την ημέρα της από το προηγούμενο βράδυ.

Που χαμογελάει κάθε φορά που μιλάει σε κάποιον υπάλληλο ή ταμία, γιατί δείχνει ενσυναίσθηση.

Που σχηματίζει τις δικές της απόψεις και δεν ακολουθεί τυφλά το ρεύμα.

Όσο πιο συγκεκριμένο κομπλιμέντο κάνεις, τόσο το καλύτερο.

Τα κομπλιμέντα πρέπει να είναι αυθεντικά

Πολλές φορές λόγω άγχους, καταφεύγουμε στην υπερβολική προετοιμασία και προσπαθούμε να προβλέψουμε το διάλογό μας με την κοπέλα που μας ενδιαφέρει.

Και αυτό με στόχο να έχουμε σχεδιάσει το τί θα πούμε ώστε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή εντύπωση.

Τα κομπλιμέντα όμως δεν πρέπει να τα σχεδιάζεις. Η αξία τους βρίσκεται στο συναίσθημα εκτίμησης που υπάρχει από πίσω. Αν κάνεις κάποιο θετικό σχόλιο χωρίς να το πιστεύεις ή το πιστεύεις αλλά το λες μηχανικά επειδή είναι προϊόν προετοιμασίας, τότε κάνεις μια τρύπα στο νερό.

Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πότε κάποιος λέει κάτι απλά για να το πει. Σίγουρα σου έχει τύχει κι εσένα να είσαι δέκτης τέτοιων τακτικών και γνωρίζεις πως είναι να νιώθεις ότι ο άλλος δε σου φέρεται με αυθεντικότητα.

Σίγουρα όχι και τόσο ευχάριστα και πολύ πιθανόν να δυσκολεύτηκες να εμπιστευτείς τον άλλο στη συνέχεια.

Φρόντισε λοιπόν ό,τι λες, να το εννοείς. Σημασία δεν έχουν οι λέξεις αλλά το συναίσθημα πίσω απ’ αυτές. Αυτό κάνει τη διαφορά.

Ναι, να της κάνεις κομπλιμέντα.

Τα κομπλιμέντα είναι μια βασική επικοινωνιακή δεξιότητα. Ακόμα και αν νιώθεις έντονο άγχος όταν πρόκειται να κάνεις κάποιο κομπλιμέντο, αυτό σταδιακά ελαττώνεται και φεύγει με την εξάσκηση και την καλλιέργεια.

Βάλε στόχο να αναζητάς τις θετικές πλευρές στις πράξεις και τις συμπεριφορές της κοπέλας με την οποία φλερτάρεις.

Και όταν κάνει ή λέει κάτι που σου αρέσει, φρόντισε να το εκφράζεις, αρκεί να είσαι συγκεκριμένος και όχι γενικόλογος και να το εννοείς.

Απόφυγε τα πολλά απανωτά θετικά σχόλια και προτίμησε να κάνεις κάποιο κομπλιμέντο αφού έχεις μάθει κάποια πράγματα για την κοπέλα και αφού έχει δείξει κι αυτή ενδιαφέρον για εσένα.

Διατήρησε μια καλή ισορροπία και θα δεις ότι τα κομπλιμέντα σε βοηθούν πολύ να βγάλεις τη χαρισματική πλευρά σου, να συγκεντρώσεις το γυναικείο ενδιαφέρον πάνω σου και να φλερτάρεις επιτυχημένα.

Θες να γίνεις καλός σε όλες τις επικοινωνιακές δεξιότητες που παίζουν ρόλο στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!