Γιατί Αγχώνεσαι στο Φλερτ και πώς να το Ξεπεράσεις - Men's Bible

Γιατί Αγχώνεσαι στο Φλερτ και πώς να το Ξεπεράσεις

Γιατί Αγχώνεσαι στο Φλερτ και πώς να το Ξεπεράσεις

Ξέρω καλά πως δεν είναι ωραίο να αγχώνεσαι στο φλερτ. Και ξέρω επίσης καλά πως το άγχος, ενώ αποτελεί ένα φυσιολογικό κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας, μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες και σε ορισμένες περιπτώσεις, να σε οδηγήσει στη μοναξιά.

Το άγχος όμως δεν είναι μπαμπούλας και ούτε χρειάζεται να απαλλαγείς εξ’ ολοκλήρου απ’ αυτό για να μιλήσεις επιτέλους σε εκείνη τη μελαχρινή συμφοιτήτρια που σου αρέσει πολύ.

Αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξεις τη σχέση σου μαζί του και τον τρόπο με τον οποίο το άγχος επηρεάζει τη συμπεριφορά σου.

Είναι φυσιολογικό να αγχώνεσαι στο φλερτ

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν αγχώνεται όταν θέλει να μιλήσει στο άτομο που του αρέσει. Λίγο πολύ όλοι μας θα νοιώσουμε μέσα μας μια ένταση τη στιγμή εκείνη.

Η διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους που φαίνεται να μην αγχώνονται και σε αυτούς που παραλύουν, έχει να κάνει με την εμπειρία και τις πεποιθήσεις που έχει ο καθένας μας για τον εαυτό του.

Το άγχος λειτουργεί σαν ένας συναγερμός που σου εφιστά την προσοχή και σε προετοιμάζει για «μάχη» ή φυγή. Να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό ή να το βάλεις στα πόδια.

Είτε έχεις μια πεινασμένη αρκούδα μπροστά σου, είτε μια γοητευτική κοπέλα, για το πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου είναι το ίδιο και το αυτό.

Ο εγκέφαλος βλέπει την πιθανότητα της απόρριψης ως μια μεγάλη απειλή την οποία πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία. Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως ο άνθρωπος για χιλιάδες χρόνια ζούσε σε μικρές ομάδες και όχι σε πόλεις εκατομμυρίων.

Και τις εποχές εκείνες αν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σε απέρριπταν γιατί έχεις τη Χ ή την Ψ ατέλεια και σε εγκατέλειπαν, οι πιθανότητες επιβίωσης σου ήταν μηδαμινές.

Για αυτόν το λόγο εξελιχθήκαμε με έναν ενσωματωμένο φόβο απέναντι στην απόρριψη.

Το άγχος λοιπόν υπάρχει για να σε βοηθήσει να επιβιώσεις.

Και ανάλογα με το πως βλέπεις τον εαυτό σου, είτε θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια να φλερτάρεις με ζωντάνια, είτε αν πιστεύεις ότι δεν το έχεις και ότι δεν μπορείς, θα σε παραλύσει και θα σε ωθήσει να αποφύγεις να φλερτάρεις.

Είσαι αρκετός

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τόσο το να μην αγχώνεσαι στο φλερτ. Αλλά το να αλλάξεις το πως βλέπεις τον εαυτό σου, να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αποκτήσεις περισσότερες εμπειρίες.

Σίγουρα θα το έχεις παρατηρήσει πως τα πράγματα στα οποία έχεις την περισσότερη αυτοπεποίθηση, είναι αυτά στα οποία νιώθεις ότι το έχεις και στα οποία έχεις περισσότερη εμπειρία.

Ένα απ’ τα πρώτα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνεις λοιπόν για να μετριάσεις το άγχος σου στο φλερτ είναι να πάψεις να το αποφεύγεις.

Αν αποφεύγεις να μιλάς με κόσμο και ειδικά με κοπέλες λόγω άγχους, τότε ποτέ δε θα αποκτήσεις αρκετή κοινωνική εμπειρία ώστε να εξοικειωθείς, να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να αρχίσεις να νιώθεις πως «το έχεις».

Είναι σημαντικό να βγεις απ’ το φαύλο κύκλο του άγχους, πριν κάνεις οτιδήποτε. Και αν θες να το πετύχεις αυτό και να αρχίσεις να διαχειρίζεσαι το άγχος σου καλύτερα τότε θα χρειαστεί να κάνεις τα εξής:

#1 Μην πιέζεις τον εαυτό σου να δείξει τέλειος

Μεγάλο μερίδιο στο άγχος που νιώθεις στο φλερτ, έχει η επιθυμία σου να δείξεις τέλειος και να εντυπωσιάσεις. Αυτή η ανάγκη για τελειότητα όμως πηγάζει απ’ την ανασφάλεια.

Νιώθεις πως δεν είσαι αρκετός όπως είσαι και άρα χρειάζεται να προσπαθήσεις αρκετά για να πάρεις το οκ απ΄ την κοπέλα, όμως δε χρειάζεται να το σκέφτεσαι έτσι.

Ούτε και εκείνη θα θέλει κάτι τέτοιο από εσένα. Ελκυστικός είναι ο άνδρας που πρωτίστως έχει επίγνωση του εαυτού του και νιώθει άνετα με τις ατέλειες του και δεν περιμένει απ’ τους άλλους να του πουν ότι αξίζει.

Είσαι αρκετός όπως είσαι. Ναι, μπορεί να χρειαστεί να ξετριφτείς κοινωνικά και να εξασκήσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες όμως δεν εξαρτάται η αξία σου ως άνδρας από ένα φλερτ.

Πάντα να έχεις στο μυαλό σου πως το θέμα δεν είναι να την εντυπωσιάσεις, αλλά να ξεκινήσεις μια απλή χαλαρή κουβέντα με σεβασμό και θετική διάθεση και έπειτα να διαπιστώσεις αν έχετε κοινά και χημεία.

#2 Μικρά βήματα για να μην αγχώνεσαι στο φλερτ

Αν αγχώνεσαι στο φλερτ διαρκώς και παραλύεις απ’ το άγχος, τότε δε χρειάζεται να σκέφτεσαι διαρκώς πως να πιάσεις κουβέντα στην συμφοιτήτρια που σου αρέσει, αλλά να καλλιεργήσεις την κοινωνικότητα σου.

Με λίγα λόγια ξεκίνα με πιο μικρά και απλά βήματα και απλώς ξεκίνα κουβέντα με όλους. Απ’ τον περιπτερά στο περίπτερο που αγοράζεις τα αναψυκτικά σου, μέχρι τον οδηγό του λεωφορείου που σε πηγαίνει στη σχολή κάθε πρωί.

Αν γενικά δε συνηθίζεις να μιλάς με κόσμο και να ξεκινάς κουβέντα, πως περιμένεις να μην αγχώνεσαι και να είσαι άνετος όταν θες να μιλήσεις στην κοπέλα που σε ενδιαφέρει;Γιατί Αγχώνεσαι στο Φλερτ και πώς να το Ξεπεράσεις

#3 Η απόρριψη είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι

Οκ το ξέρω ότι είναι κλισέ αλλά στο φλερτ η απόρριψη είναι πάντα ένα (αρκετά πιθανό) ενδεχόμενο.

Με τις περισσότερες κοπέλες και με τους περισσότερους ανθρώπους γενικά δε θα ταιριάζεις. Θα έχετε διαφορετικές απόψεις, πιστεύω, τρόπο ζωής κλπ.

Και είναι οκ αυτό.

Η απόρριψη είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι του φλερτ και της ζωής όμως αυτό δεν πρέπει να σε αποτρέπει απ’ το να παίζεις.

Ίσα ίσα μάλιστα που αν το καλοσκεφτείς, η απόρριψη είναι ένας αξιόλογος σύμμαχος γιατί λειτουργεί ως φίλτρο το οποίο σε βοηθάει να εντοπίσεις τις κοπέλες με τις οποίες ταιριάζεις περισσότερο και έχεις περισσότερα κοινά.

Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να την αποφύγεις και γι’ αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποδεχτείς την πιθανότητα να μην ταιριάξεις με την κοπέλα που σου αρέσει και παρ’ όλα αυτά να μην επιτρέψεις σε αυτή την πιθανότητα να σε κρατάει στάσιμο.

Θέλεις να ξεπεράσεις μια και καλή το άγχος στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!