3 Συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να Αλλάξεις τη Ζωή σου - Men's Bible

3 Συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να Αλλάξεις τη Ζωή σου

3 Συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να Αλλάξεις τη Ζωή σου

Συνήθως, όταν παίρνεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου, υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που θες να το κάνεις.

Υπάρχει κάτι που σε δυσαρεστεί στη ζωή σου, κάτι που δε σου αρέσει ή που μπορεί να σου προκαλεί πόνο, απ’ το οποίο θες να απαλλαγείς.

Ίσως κάποιο γεγονός, όπως για παράδειγμα ένας απότομος και σκληρός χωρισμός, σε αναστάτωσε και σε ώθησε να επαναξιολογήσεις τις προτεραιότητες σου.

Αυτό ως ένα βαθμό έχει και τα καλά του. Σε κινητοποιεί, σου δίνει την ώθηση να πάρεις μπρος και να ξεκινήσεις τις αλλαγές. Το κακό όμως είναι πως μπορεί να σε κάνει να δεις την όλη διαδικασία σαν μια επίσκεψη στο γιατρό.

Όταν κάτι σε πονάει, θες να ανακουφιστείς άμεσα απ’ τον πόνο. Θες κάποιον να σε γιατρέψει, να σου δώσει κάποιο μαγικό χάπι που θα το πάρεις για πέντε – δέκα μέρες και ο πόνος δε θα υπάρχει πια.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν λειτουργούν πάντα καθ’ αυτό τον τρόπο. Η ποθητή αλλαγή δεν είναι απλώς θέμα μερικών ήμερών ούτε αρκεί να πάρεις κάποιο “χάπι”.

Για να αλλάξεις τη ζωή σου χρειάζεται να καλλιεργήσεις νέες δεξιότητες, συμπεριφορές και συνήθειες των οποίων το αποτύπωμα έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία σου και στη ζωή σου γενικά.

Και αυτό προφανώς θέλει χρόνο, επιμονή και υπομονή. Θα χρειαστεί να ξεφύγεις συνειδητά απ’ τίς συνηθισμένες συμπεριφορές σου και να κάνεις επιλογές που μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις άβολα.

Γι’ αυτόν το λόγο, όταν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, σε συμφέρει πολύ περισσότερο να εστιάσεις στο να υιοθετήσεις νέες συνήθειες, παρά στο να πετύχεις συγκεκριμένους στόχους.

Οι σωστές συνήθειες μοιάζουν με τακτικές επενδύσεις χρόνου και ενέργειας που σε βάθος χρόνου αποδίδουν τεράστια κέρδη.

Το διάβασμα θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τη ζωή σου

Στην Ελλάδα δεν διαβάζουμε πολύ και αυτό είναι πραγματικά κρίμα γιατί το διάβασμα είναι ένα απ’ τα καλύτερα εργαλεία αυτοβελτίωσης.

Τα βιβλία λειτουργούν ως μέσα μετάδοσης ιδεών, γνώσεων και εμπειριών και όσο περισσότερα βιβλία διαβάζεις, τόσο περισσότερο διευρύνεις τις γνώσεις σου, το λεξιλόγιο σου και την ικανότητα σου να συναισθάνεσαι τους άλλους.

Μέσα από το διάβασμα καλλιεργείς τον εαυτό σου και το πνεύμα σου και βοηθάς τον εαυτό σου να διαμορφώσει γνώμες και απόψεις που βρίσκονται πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Το νέο έτος είναι κοντά. Κάνε ένα πείραμα λοιπόν. Δεσμεύσου τη νέα χρονιά να διαβάσεις ένα βιβλίο το μήνα. Διάλεξε κάτι που σε ενδιαφέρει όντως να διαβάσεις και όχι κάτι που είναι δημοφιλές. Ίσως κάποιο επιστημονικό ή λογοτεχνικό βιβλίο που σου φαίνεται ενδιαφέρον.

Ξέκλεψε μισή ώρα ή ακόμα και δέκα λεπτά κάθε μέρα, ίσως λίγο πριν πέσεις για ύπνο, και αφιέρωσε το χρόνο αυτό στο διάβασμα. Και μετά από μερικούς μήνες συλλογίσου πως η συνήθεια αυτή σε έχει επηρεάσει σαν άτομο και πόσο σε έχει βοηθήσει να αλλάξεις.

Θα διαπιστώσεις πως τα κέρδη είναι πραγματικά πολλά.

Ξεκίνα να αθλείσαι και να μαγειρεύεις μόνος σου

Το δίδυμο γυμναστική και διατροφή, αναφέρεται σε κάθε άρθρο, podcast, συζήτηση με θέμα την αυτοβελτίωση. Είναι ένα από τα στάνταρ κλισέ που θα ακούσεις και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό.

Το σώμα είναι ο ναός του πνεύματος και όταν το φροντίζεις, φροντίζεις παράλληλα και το μυαλό σου, τη διάθεση σου και την αυτοπεποίθηση σου.

Η τακτική γυμναστική και η προσεγμένη διατροφή δε χρειάζονται μονάχα για να φτιάξεις ένα ωραίο και σέξι σώμα.

Χρειάζονται πάνω απ’ όλα για να έχεις ένα σώμα δυνατό και υγιές πάνω στο οποίο μπορείς να βασιστείς και μια ψυχολογία η οποία θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τη ζωή σου και να πετύχεις τους μακροπρόθεσμους στόχους σου.

Γι’ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου, με κάποια μορφή που απολαμβάνεις. Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις γυμναστήριο αν δε το θες. Μπορείς να ασχοληθείς με χορό, κάποια πολεμική τέχνη ή ποδήλατο.

Σημασία έχει να κάνεις κάτι που γουστάρεις ώστε να μείνεις σταθερός στο πρόγραμμα σου.

Εξίσου σημαντικό είναι να κόψεις τις πολλές παραγγελίες delivery και το γρήγορο φαγητό και να ξεκινήσεις να μαγειρεύεις μόνος σου.

Από τη στιγμή που εσύ φτιάχνεις τα γεύματα σου έχεις πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στη διατροφή σου. Ξέρεις από τί είναι φτιαγμένα, τί ποιότητας υλικά έχουν, σε τί ποσότητες κλπ, και μπορείς να κάνεις τις ανάλογες αλλαγές ώστε η διατροφή σου να σε βοηθάει να πετύχεις τους στόχους σου.

Τη νέα χρονιά λοιπόν βάλε στόχο να ξεκινήσεις να αθλείσαι τακτικά έστω δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και να τρως κυρίως απ’ τα δικά σου χέρια. Και έπειτα από ένα εξάμηνο συλλογίσου τι κέρδος είχες από αυτές τις αλλαγές.

Θα διαπιστώσεις πως αυτές οι συνήθειες σε βοήθησαν όχι μόνο να βελτιώσεις την υγεία σου αλλά και την αυτοπεποίθηση σου, πράγμα πολύ σημαντικό για να αλλάξεις τη ζωή σου.3 Συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να Αλλάξεις τη Ζωή σου

Πιάνε κουβέντα με όλους

Οι κοινωνικές δεξιότητες είναι σημαντικές. Ο κοινωνικός σου κύκλος, οι φίλοι σου και οι γνωστοί σου, επίσης.

Όσο περισσότερα άτομα γνωρίζεις και όσο καλύτερες σχέσεις έχεις μαζί τους, τόσο πιο πολλές ευκαιρίες θα έχεις για εργασία, για νέες και ποιοτικές φιλίες και για γνωριμίες που μπορούν να εξελιχθούν σε ποιοτικές ερωτικές σχέσεις.

Είναι σημαντικό λοιπόν να είσαι κοινωνικά θαρραλέος και με καλές κοινωνικές δεξιότητες. Και για να φτάσεις σε αυτό το σημείο χρειάζεται εξάσκηση.

Χρειάζεται να μιλάς με όλους.

Δεν αρκεί να σκεφτείς πως να πιάσεις κουβέντα με ένα συγκεκριμένο άτομο. Το μεγάλο πρόβλημα αρκετών ντροπαλών ανθρώπων δεν είναι ότι δεν έχουν τί να πουν για να πιάσουν κουβέντα στην κοπέλα που τους ενδιαφέρει, αλλά ότι δεν έχουν «ξετριφτεί» αρκετά.

Γι’ αυτό τον λόγο βάλε στόχο να πιάνεις κουβέντα με όσο περισσότερο κόσμο μπορείς. Ναι δε θα θέλουν όλοι να μιλήσουν μαζί σου, είναι οκ αυτό. Όμως όσο περισσότερο τριφτείς και αρχίσεις να παίρνεις πρωτοβουλία τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις να εξασκήσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες.

Πράγμα που σε βάθος χρόνου θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τη ζωή σου σημαντικά και να βελτιώσεις πραγματικά τον εαυτό σου.

Θες να ακονίσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!