Φτιάξε τη δική σου Justice League: Οι άνθρωποι που πρέπει να έχεις κοντά σου - Men's Bible

Φτιάξε τη δική σου Justice League: Οι άνθρωποι που πρέπει να έχεις κοντά σου

Φτιάξε τη δική σου Justice League: Οι άνθρωποι που πρέπει να έχεις κοντά σου

Οι άνθρωποι χρειάζονται ανθρώπους κοντά τους.

Ανεξάρτητα αν θεωρείς ότι είσαι ανεξάρτητος, χρειάζεσαι ακόμα ανθρώπους γύρω σου για να σε βοηθήσουν σε κάποια ανάγκη σου και βεβαίως οι άνθρωποι χρειάζονται και σένα. Όταν είσαι νεότερος, η οικογένειά σου καλύπτει αυτό τον ρόλο. Όμως, όσο μεγαλώνεις, οι φίλοι σου γίνονται όλο και πιο σημαντικοί. Ίσως για αυτό οι ομάδες εκείνες αποτελούμενες από υπερήρωες, όπως η Justice League και οι Avengers είναι τόσο δημοφιλείς.

Δείχνουν ότι στις ομάδες κάποιοι έχουν συγκεκριμένες δυνάμεις και όταν συνδυάζονται, το σύνολο των δυνάμεων αυτών είναι καλύτερο από το άθροισμα των τμημάτων τους. Όπως και η καινούργια έκδοση του Justice League, είναι σημαντικό να έχεις μια μεγάλη ποικιλία ανθρώπων στη ζωή σου.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ο κατάλογος αυτός οριστικός. Η Justice League είναι πάντα σε κατάσταση ρευστότητας, και έτσι πρέπει να είναι και ο κύκλος των φίλων σου. Πάντα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να συναντάς νέους ανθρώπους και να τους έχεις κοντά σου, και αυτές οι σχέσεις είναι συνήθως χτισμένες σε ένα είδος αμοιβαίου ανταλλάγματος.

Τους βοηθάς με κάτι, και αυτοί σε βοηθούν σε κάτι παράλληλα, ακόμα και αν είναι απλά η ευτυχία που προέρχεται από την απόλαυση της παρέας τους. Οπότε, στον κοινωνικό σου κύκλο θα μπορούσες να έχεις πολλούς ή λίγους ανθρώπους, και κάποιοι από αυτούς να έχουν διάφορους ρόλους.

Ας δούμε λοιπόν τους ήρωες της Justice League για να ανακαλύψεις τα διάφορα είδη των χαρακτήρων που χρειάζεται να έχεις στον κοινωνικό σου κύκλο.

#1 Superman, ο Άσος

Ο Superman τα τελευταία χρόνια, είχε λίγη δυσκολία να συνδεθεί με το κοινό, και πολλοί το αποδίδουν στο γεγονός ότι είναι υπερβολικά τέλειος. Δεν έχει κανένα ελάττωμα (με την εξαίρεση του Κρυπτονίτη) και οι άνθρωποι νιώθουν ότι είναι λιγότερο ρεαλιστικός από τους άλλους. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως είναι αυτό το σημείο.

Υπάρχει η κοινή πεποίθηση ότι είσαι ο μέσος όρος των πέντε πλησιέστερων ανθρώπων σε σένα. Από την άποψη της υγείας, του πλούτου, της επιτυχίας και ακόμη και της ευτυχίας, οι άνθρωποι στη ζωή σου έχουν μεγάλη επίδραση στα περισσότερα πράγματα της ζωής σου. Για αυτό και χρειάζεσαι τον δικό σου Superman.

Ξέρεις πως είναι αυτός ο τύπος. Πληρώνεται καλά στη δουλειά που του αρέσει, έχει μια καλή σχέση, είτε είναι παντρεμένος είτε απλά βγαίνει ραντεβού, είναι σε καλή φυσική κατάσταση, είναι επιτυχημένος και ταλαντούχος. Όταν τον συναντάς για πρώτη φορά, είναι απολύτως φυσιολογικό να τον μισήσεις λίγο. Μπορεί να θες στην αρχή να τον ξεφορτωθείς όμως αυτός θα ανεβάσει τον μέσο όρο του κύκλου σου και τελικά θα φανεί ότι κάτι από την καλή του τύχη θα σε βοηθήσει και θα θες να τον έχεις κοντά σου.Φτιάξε τη δική σου Justice League: Οι άνθρωποι που πρέπει να έχεις κοντά σου

#2 Batman, ο τιμωρός

Η αποστολή του Batman μπορεί να συνοψιστεί σε δύο λέξεις : «Να σωθεί η Gotham». Ως μασκοφόρος εκδικητής, σώζει συνεχώς τους ανθρώπους της πόλης Gotham από τους Joker και του Penguin. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι αν δεν φοράει κουκούλα, προσπαθεί ακόμα να σώσει την πόλη ως Bruce Wayne, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει τον πλούτο του και το στάτους του για την ανοικοδόμηση της πόλης και την παροχή βοήθειας στους πολίτες της.

Οι δυο διαφορετικές του ταυτότητες προσεγγίζουν διαφορετικά τα θέματα, αλλά ο σκοπός παραμένει ο ίδιος. Κάνει ότι μπορεί για να ολοκληρώσει τον σκοπό τον οποίο πιστεύει. Χρειάζεσαι, λοιπόν, στη ζωή σου κάποιον με παρόμοιες πεποιθήσεις όπως ο Batman.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια κρίση σε κάποια φάση της ζωής τους. Μερικοί περνούν μια ήπια κατάθλιψη μετά το πανεπιστήμιο όταν συνειδητοποιούν ότι αφού έχουν φτάσει στο τελευταίο προγραμματισμένο σκαλοπάτι τους, τώρα είναι μόνοι τους. Άλλοι περνούν από το πιο τυπικό υπαρξιακό πρόβλημα «Ποια είναι η σημασία όλων αυτών;» και μελαγχολούν. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που χρειάζεσαι έναν Batman στη ζωή σου για να σου δείξει το νόημα όλων αυτών.

Είτε έχουν ένα συγκεκριμένο λόγο ή απλά ξοδεύουν μεγάλο ποσοστό του χρόνου τους για φιλανθρωπικό έργο, το να έχεις κάποιον σαν τον Batman κοντά σου είναι σημαντικό. Εκτός από το γεγονός ότι θα σε σηκώσουν από τον καναπέ και θα κάνεις πράγματα για άλλους ανθρώπους (που κάνοντάς τα θα αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου), θα σου παρέχουν μια σωστή οπτική για τα πράγματα που πρέπει να πολεμάς στον κόσμο.

Αν θες να φτιάξεις το δικό σου κύκλο ηρώων, δες εδώ

# 3 Wonder Woman, η άλλη όψη

Η Justice League ήταν πάντα μια ομάδα αποτελούμενη από αγόρια. Έχουν προσπαθήσει να βάλουν στην ομάδα τους τη Hawkgirl, τη Zatanna και τη Black Canary, αλλά σε πολλές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης, η Wonder Woman υπήρξε ο μοναδικός εκπρόσωπος του άλλου φύλου και στις περισσότερες πρωτότυπες ενσαρκώσεις της συνήθως υποδύεται τη γραμματέα της Justice League.

Αυτή η (ευτυχώς ξεθωριασμένη) άποψη αποδείχτηκε μια τεράστια αδικία τόσο στην Wonder Woman όσο και στις γυναίκες γενικότερα.

Ενώ υποστηρίζεται ότι είναι απίθανο για τους άνδρες και τις γυναίκες να είναι “απλά φίλοι“, θα πρέπει να προσπαθήσεις να έχεις ανθρώπους στον κοινωνικό σου κύκλο και από τα δυο φύλα.

Είναι προφανές ότι οι γυναίκες είναι εξίσου έξυπνες και ικανές όπως και οι άντρες σε όλους σχεδόν τους τομείς. Στην πραγματικότητα, είναι εξ ολοκλήρου πιθανό οι γυναίκες να μπορούν να καλύψουν οποιεσδήποτε από τις θέσεις που αναφέρονται εδώ. Ωστόσο, παράλληλα με αυτό, οι γυναίκες – φίλοι μπορούν να σου δώσουν μια πολύτιμη εικόνα για το μυαλό του αντίθετου φύλου.

Οι άνδρες και οι γυναίκες σκέφτονται διαφορετικά. Έχοντας έναν πλατωνικό φίλο του αντίθετου φύλου κοντά σου, ο οποίος είναι πρόθυμος να είναι ειλικρινής, μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τις γυναίκες στη ζωή σου (όχι μόνο την κοπέλα σου, αλλά και το αφεντικό, τις συναδέλφους σου και ίσως ακόμη και τους συγγενείς σου).

#4 Flash, ο οργανωτής

Φαίνεται να είναι συνεχώς αντιμέτωπος με μια χαμένη μάχη του «ότι και αν κάνεις, εγώ μπορώ να το κάνω καλύτερα.»

Μερικοί λογομαχούν για το αν είναι όντως πιο γρήγορος από τον Superman, και αν όντως είναι, δεν έχει κάποιες από τις άλλες του δυνάμεις όπως η μαχητικότητα, η δύναμη και η ατρωσία. Για αυτό τον λόγο όμως χρειάζεσαι κάποιον στη ζωή σου σαν τον Flash.

Αν και δεν έχει τόσες δυνάμεις όπως ο Superman, αυτό τον έκανε να είναι πονηρός. Είναι ικανός να χρησιμοποιεί τις ικανότητες της ταχύτητάς του τόσο γρήγορα που μπορεί να περάσει από τοίχους κάτι που ο Superman δεν θα τολμούσε, καθώς η δύναμη και η αντοχή του το κάνουν πιο εύκολο απλά να τους χτυπήσει.

Επειδή δεν είχε άλλες ικανότητες, αναγκάστηκε να αυξήσει αυτές που είχε. Οι άνθρωποι σαν τον Flash είναι απαραίτητοι στη ζωή σου. Όταν βρίσκονται στη γωνία, ανακαλύπτουν δημιουργικούς τρόπους να παλέψουν πίσω. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μάθει να αυξάνουν τις δικές τους προσωπικές ικανότητες. Μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλο ταλέντο, αλλά μαθαίνουν να το αντισταθμίζουν με αφοσίωση και ώθηση.

Όχι μόνο οι άνθρωποι σαν τον Flash δίνουν μια νέα οπτική για τη ζωή, αλλά μπορούν να σε βοηθήσουν να μάθεις νέους τρόπους που δεν θα είχες σκεφτεί ο ίδιος για να αντιμετωπίσεις προβλήματά σου. Οπότε γιατί να μην έχεις από κοντά έναν άνθρωπο σαν τον Flash;Φτιάξε τη δική σου Justice League: Οι άνθρωποι που πρέπει να έχεις κοντά σου

#5 Green Lantern, ο δημιουργικός

Ο Green Lantern μπορεί να είναι η καλύτερη ένδειξη για τη δύναμη της φαντασίας. Λαμβάνοντας ένα δαχτυλίδι που ενεργοποιείται από τη δύναμη της θέλησης, είναι σε θέση να δημιουργήσει μια ακτίνα σε οτιδήποτε το μυαλό του μπορεί να σκαρφιστεί. Ο μόνος περιορισμός είναι το ίδιο του το μυαλό. Οι ικανότητες του δίνουν έμφαση σε κάποια ακόμα βασικά στοιχεία της ζωής: ένα δημιουργικό μυαλό είναι ένα απαραίτητο και δυνατό εργαλείο για να το έχει ο καθένας στον κοινωνικό του κύκλο.

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι η δημιουργικότητα είναι άχρηστη αλλά δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι η δημιουργικότητα βρίσκεται στην καθημερινότητά μας και είναι απαραίτητη να υπάρχει στον κοινωνικό μας κύκλο. Οι δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να δουν τον κόσμο με τρόπους που δεν μπορούν να κάνουν πιο αναλυτικά μυαλά και μπορούν να βρουν λύσεις σε προβλήματα που μπορεί να μην είναι τόσο προφανείς σε άλλους. Το να έχεις κοντά σου κάποιον με δημιουργικό μυαλό μπορεί να είναι πολύτιμος για τη ζωή σου.

Προφανώς, το πιο σημαντικό πράγμα για τους φίλους σου πρέπει να είναι ότι είναι καλοί άνθρωποι που σε ενδιαφέρουν και ενδιαφέρονται και εκείνοι για σένα. Ένα σημαντικό κομμάτι μιας πραγματικής φιλίας είναι να βοηθά ο ένας τον άλλον.

Όλοι έχουν ισχυρά και αδύναμα σημεία και όλοι χρειάζονται ανθρώπους δίπλα τους. Βρίσκοντας άλλους ανθρώπους και βοηθώντας ο ένας τον άλλον είναι αυτό που κρατά μια φιλία. Φτιάξε, λοιπόν, την ομάδα σου και ετοιμαστείτε να κυβερνήσετε τον κόσμο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!