3 Τρόποι με τους οποίους Καταστρέφεις τη Σχέση σου χωρίς να το Ξέρεις - Men's Bible

3 Τρόποι με τους οποίους Καταστρέφεις τη Σχέση σου χωρίς να το Ξέρεις

3 Τρόποι με τους οποίους Καταστρέφεις τη Σχέση σου χωρίς να το ξέρεις, Πώς να Αλλάξεις την Αρνητική εικόνα που έχει μια Κοπέλα για Εσένα

Συγχαρητήρια! Είσαι σε σχέση με μια υπέροχη κοπέλα που πραγματικά γουστάρεις που είστε μαζί. Όμως πως μπορείς να αποφύγεις να σαμποτάρεις και να καταστρέφεις αυτή τη σχέση άθελα σου;

Πέρασες από το δύσβατο ναρκοπέδιο του φλερτ και των πρώτων ραντεβού. Γνώρισες κοπέλες όλων των προσωπικοτήτων και επιτέλους βρήκες αυτό που αναζητούσες.

Μόνο που νιώθεις πως κάτι κάνεις λάθος. Βρίσκεις συχνά τον εαυτό σου να ανησυχεί και να αναρωτιέται για το πως τα πάει σε αυτή τη σχέση.

Μαλώνετε συχνά και παρόλο που αγαπάς και νοιάζεσαι την κοπέλα σου, υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέσαι αν τελικά αυτή η σχέση θα δουλέψει ή αν μια μέρα όλα γίνουν θρύψαλα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν να καταστρέφεις τη σχέση σου μόνος σου, άθελα σου.

Χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, συνεισφέρεις στο να δημιουργηθεί μια αρνητική ατμόσφαιρα η όποια οδηγεί τη σχέση σας σε ένα άσχημο τέλος.

Πως;

Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και ρώτα τον εαυτό σου: «Μήπως κάνω κάποιο από όλα αυτά;».

Αν όντως βρίσκεις πως με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους καταστρέφεις τη σχέση σου, μην ανησυχείς. Είναι σχετικά εύκολο να αντιστρέψεις την κατάσταση και να επαναφέρεις τη σχέση σου με την κοπέλα σου σε ένα καλό επίπεδο. Αρκεί η ζημιά να μην είναι ανεπανόρθωτη.

#1 Καταστρέφεις τη σχέση σου με το να θες πάντα να έχεις δίκιο

Αρκετοί άνδρες έχουν την νοοτροπία «τα ξέρω όλα» βαθειά ριζωμένη μέσα τους. Αν υπάρχει μια διαφωνία – είτε για κάποιο σοβαρό θέμα, είτε για κάτι ασήμαντο  – θέλουν να νιώσουν πως έχουν δίκιο. Και όχι μονάχα αυτό αλλά θέλουν αυτό να αναγνωριστεί και από τους άλλους γύρω τους, και συγκεκριμένα την κοπέλα τους.

Σε μικρά, μεμονωμένα και ασήμαντα περιστατικά, αυτή η τάση να θες να έχεις πάντα δίκιο δεν προκαλεί κάποια ιδιαίτερη ζημιά. Οκ, ήξερες πως ο Johnny Depp έπαιζε σε εκείνη την παλιά ταινία. Συγχαρητήρια.

Όταν όμως το θέμα γίνεται πιο σοβαρό, θα πρέπει να συλλογιστείς μήπως πρέπει να χειριστείς την κατάσταση διαφορετικά.

Αν πχ, μαλώνετε για οικονομικά θέματα ή γιατί εκείνη πιστεύει πως φέρθηκες άσχημα στη φίλη της, δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Το να επιμένεις πως είσαι σωστός, έχει ελάχιστη αξία αν με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεις τη σχέση σου.

Ναι, μπορεί να πιστεύεις πως σου αξίζει να αναγνωρίσει η κοπέλα σου το γεγονός πως είχες δίκιο και να θες να σου ζητήσει συγγνώμη, αλλά μάντεψε, το ίδιο σκέφτεται και εκείνη.

Κερδίζοντας την σε μια λογομαχία ή διαμάχη δε βοηθάς τη σχέση σου να προχωρήσει. Απλά κάνεις την κοπέλα σου να νιώθει άσχημα.

Φυσικά, σωστός χειρισμός δε σημαίνει να γίνεις υποχωρητικός και να την αφήνεις να κερδίζει κάθε λογομαχία. Κάτι τέτοιο, έχει και αυτό με τη σειρά του αρνητικές επιπτώσεις στη σχέση σας.

Αυτό που λέω είναι πως χρειάζεται να μην εστιάζεις στο ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αλλά να εστιάζεις στο πως θα λύσεις αυτή τη διαμάχη.

Η ειρηνική λύση μιας διαφωνίας είναι ο πραγματικός σου στόχος σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι το να έχεις πάντα δίκιο.

Αν μπορείς να κάνεις ένα διάλογο και να διατυπώσεις τα επιχειρήματα σου με τρόπο που να λες: «Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Ας επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα την επόμενη φορά.». Με αυτόν τον τρόπο η σχέση σου έχει πολύ καλύτερες προοπτικές και περισσότερες πιθανότητες να κρατήσει μακροπρόθεσμα.

Έκανες ζημιά στη σχέση σου και θες να την επαναφέρεις; Δες εδώ

#2 Θεωρείς όσα κάνει η κοπέλα σου για εσένα ως αυτονόητα ή δεδομένα

Πόσα πράγματα ζητάς από την κοπέλα σου να κάνει για εσένα;

Της ζητάς να σου φέρει κάτι από το ψυγείο; Της ζητάς να σε πάει κάπου με το αυτοκίνητο της; Της ζητάς να σου κάνει μασάζ; Της ζητάς να κάνει ένα σωρό πράγματα για εσένα, όταν εσύ κάνεις λιγότερα για εκείνη;

Στην αρχή μιας σχέσης εύκολα αντιμετωπίζεις όσα κάνει η κοπέλα σου για εσένα ως υπέροχα δώρα. Μόνο που με την πάροδο του χρόνου, αρχίζεις να βλέπεις αυτά τα δώρα ως αυτονόητα και να τα θεωρείς δεδομένα και να τα περιμένεις.

Αυτή η νοοτροπία κάνει την κοπέλα σου να νιώθει πως την έχεις δεδομένη και πως δεν την εκτιμάς. Και έτσι αρχίζει να νιώθει αόρατη μέσα στη σχέση.

Αφιέρωσε μια στιγμή για να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις όσα κάνει η κοπέλα σου για εσένα. Πόσα από αυτά πραγματικά είναι αυτονόητα και πόσα όχι και τόσο;

Θα δεις πως ίσως πολλά από αυτά που κάνει η κοπέλα σου για εσένα, δεν είναι και τόσο αυτονόητα ή δεδομένα, και πως εκείνη καταβάλει προσπάθεια για να σε ευχαριστήσει.

Χρειάζεται λοιπόν να της δείξεις πως εκτιμάς όσα κάνει για εσένα και να την ευχαριστήσεις για αυτά.3 απλοί λόγοι που εξηγούν γιατί βιώνεις άσχημα έναν χωρισμό, 3 Τρόποι με τους οποίους Καταστρέφεις τη Σχέση σου χωρίς να το ξέρεις

#3 Επικεντρώνεσαι στα αρνητικά

Στην αρχή μιας γνωριμίας και μια σχέσης, είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπει ο ένας τον άλλο μέσα από ένα θετικό πρίσμα. Βλέπεις όλα τα θετικά της κοπέλας με την οποία βγαίνεις και τα αρνητικά είτε τα αγνοείς, είτε τα θεωρείς ασήμαντα.

Αργότερα όμως, καθώς περνάει ο καιρός και ο αρχικός ενθουσιασμός αρχίζει να σβήνει, το φαινόμενο αυτό αντιστρέφεται.

Σταματάς να κοιτάς τα θετικά της κοπέλας σου και εστιάζεις στα αρνητικά.

Η αλήθεια είναι πως το να βλέπεις μονάχα τα θετικά της συντρόφου σου δεν είναι και πολύ βοηθητικό, όμως εξίσου κακό για τη σχέση σου, είναι το να εστιάζεις στα αρνητικά.

Αν πραγματικά θες η σχέση αυτή να κρατήσει, τότε χρειάζεται να το σταματήσεις να επικεντρώνεσαι στα αρνητικά.

Γιατί κάνοντας κάτι τέτοιο, καταλήγεις να ξεχνάς τα θετικά και να καταστρέφεις τη σχέση σου μόνος σου. Και αυτό γιατί θα νιώθεις συνεχώς θυμό και απογοήτευση για την κοπέλα σου, πράγμα που θα σε οδηγήσει σε μια σχέση γεμάτη πικρία και καυγάδες.

Εκτός λοιπόν και αν η κοπέλα σου έχει κάποιο τοξικό χαρακτηριστικό που δηλητηριάζει τη σχέση σας, θυμήσου πως όλοι έχουμε ατέλειες και κάνουμε λάθη.

Για να δουλέψει η σχέση σας χρειάζεται να αποδεχτείς τις όποιες ατέλειες έχει η κοπέλα σου και να επικεντρωθείς στα καλά της και τις όμορφες στιγμές που ζείτε μαζί.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!