Γιατί ο Χαρακτήρας της μετράει περισσότερο από την Εμφάνιση της - Men's Bible

Γιατί ο Χαρακτήρας της μετράει περισσότερο από την Εμφάνιση της

Γιατί ο Χαρακτήρας της μετράει περισσότερο από την Εμφάνιση της, Καθόλου Απεγνωσμένος: Να την Επιθυμείς, αλλά να μην τη Χρειάζεσαι

Για αρκετούς άνδρες, ο χαρακτήρας μιας γυναίκας μοιάζει λιγότερο σημαντικός ειδικά αν εκείνη έχει αρκετά εντυπωσιακή εμφάνιση.

Αυτό από τη μια είναι κακό, από την άλλη είναι φυσιολογικό.

Ως άνδρες έχουμε την τάση να δίνουμε ευκολότερα σημασία στην εμφάνιση μιας γυναίκας.

Μια όμορφη γυναίκα πάντα θα απολαμβάνει περισσότερη ανδρική προσοχή από κάποια λιγότερο εμφανίσιμη.

Αυτό είναι ένα γεγονός, το οποίο δεν θα αλλάξει. Η γυναικεία εμφάνιση παραμένει ένας σημαντικός παράγοντας στην έλξη που νιώθει ο άνδρας και παίζει σημαίνοντα ρόλο στο αν ο άνδρας αυτός θα βρει το κουράγιο να προσεγγίσει.

Ως άνδρες, το σώμα και το μυαλό μας είναι συντονισμένα να εντοπίσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε μια γυναίκα. Χαρακτηριστικά όπως είναι οι αναλογίες του σώματος της, η επιδερμίδα της, τα μάτια της, τα χείλη της κλπ.

Και υπάρχει λόγος που έχουμε εξελιχθεί να ζυγίζουμε ασυνείδητα την γυναικεία εμφάνιση. Και αυτό ο λόγος είναι πως τα χαρακτηριστικά αυτά μας δίνουν πληροφορίες για την υγεία της γυναίκας και την ικανότητα της να τεκνοποιήσει με ασφάλεια και να φέρει στον κόσμο υγιή παιδιά.

Μπορεί πλέον να ζούμε σε έναν κόσμο που το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι η κίνηση στους δρόμους ή το ξαφνική διακοπή της παροχής ιντερνετ στο σπίτι μας, όμως δεν ήταν πάντα έτσι.

Αυτό ίσχυε πάντα

Στο μακρινό παρελθόν οι πρόγονοι μας είχαν πολύ μεγαλύτερα και σημαντικότερα προβλήματα και τα παιδιά δεν γεννιόντουσαν πάντα με ασφάλεια.

Η προσεκτική εξέταση του γυναικείου σώματος ήταν λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο οι άνδρες εξελίχθηκαν να ζυγίζουν την ικανότητα μιας γυναίκας να δώσει στα παιδιά τους καλά γονίδια και να τα φέρει υγιή και δυνατά στον κόσμο.

Αυτό το ένστικτο συνεχίζει να μας καθοδηγεί και σήμερα παρά το γεγονός πως ζούμε σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο.

Πλέον οι άνθρωποι δεν κυνηγούν, ούτε περιπλανιόνται στη φύση αναζητώντας τροφή και καταφύγιο. Δεν ζουν σε μικρές ομάδες, αλλά σε τσιμεντένιες κυψέλες παρέα με χιλιάδες άλλους ομοίους τους.

Και τα παιδιά πλέον γεννιούνται με εγγυημένη ασφάλεια και επιτυχία. Γερά και δυνατά.

Ο ίδιος ο άνθρωπος έχει αλλάξει. Έχει γίνει περισσότερο σύνθετος και συναισθηματικά πολύπλευρος.

Το γεγονός πως οι άνθρωποι σήμερα είμαστε πιο πολύπλευροι από τους προγόνους μας, κάνει και το φλερτ πιο περίπλοκο για όλους. Και δίνει σε εμάς τους άνδρες μια πολύ μεγαλύτερη λίστα από πράγματα τα οποία πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν σε μια πιθανή σύντροφο.

Ναι, η έμφαση που δίνουμε στην εμφάνιση δε θα εξαφανιστεί ποτέ, καθώς αποτελεί ένστικτο χαραγμένο βαθειά στο γενετικό μας κώδικα. Το να μην προσέξεις το σώμα μιας γυναίκας που βρίσκεις ελκυστική, είναι σαν να λες στον εαυτό σου πως δεν πρέπει να πιει νερό ή να αναπνέει.

Είναι φυσιολογικό και δεν είναι κάτι για το οποίο κάποιος άνδρας θα πρέπει να νιώθει ντροπή. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο πως ο χαρακτήρας πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Η εμφάνιση είναι ατελές κριτήριο

Ωστόσο, το γεγονός πως μια γυναίκα είναι εμφανίσιμη δεν την κάνει αυτόματα και καλή σύντροφο. Η εμφάνιση αποτελεί ατελές κριτήριο για να κρίνεις το πόσο ταιριάζεις με μια γυναίκα ή απολαμβάνεις τη συντροφιά της. Δεν είναι καν καλό κριτήριο για το πόσο καλό σεξ κάνει.

Άσχετα λοιπόν με το τι είδους σχέση θες να έχεις με κάποια, θα πρέπει να μην μείνεις στην επιφάνεια. Χρειάζεται να σκάψεις βαθύτερα και να αξιολογήσεις στοιχεία της προσωπικότητας της. Ο χαρακτήρας της παίζει καθοριστικό ρόλο στο φλερτ, όμως δεν μπορούν να το δουν όλοι οι άνδρες αυτό.

Για κάποιον με λίγες εμπειρίες είναι ίσως δύσκολο να το αφομοιώσει αυτό, καθώς το ένστικτο και η φύση του θα αφήσουν την ερωτική επιθυμία να θεριέψει κοιτώντας απλά και μόνο το σώμα μιας γυναίκας.

Οι άνδρες που έχουν εμπειρίες στο φλερτ και με τις γυναίκες, κατανοούν πως πρέπει να εξετάσουν τη γυναίκα συνολικά και πως το γεγονός πως έχει ωραία πόδια και πρόσωπο δεν την κάνει απαραίτητα και κάποια την οποία θέλουν να έχουν στη ζωή τους.

Και το πετυχαίνουν αυτό βλέποντας τη μεγαλύτερη εικόνα. Πως θα είναι να βγαίνεις ραντεβού με μια όμορφη καλλονή, η οποία είναι χειριστική και αγενής;

Πως θα είναι μια σχέση με μια κοπέλα μοντέλο που παίζει συναισθηματικά παιχνίδια;

Πως θα ξοδεύεις μήνες ή χρόνια από τη ζωή σου με μια γυναίκα με καλλίγραμμο κορμί, που είναι και drama-queen;

Οι άνδρες που δεν νιώθουν απελπισμένοι να κάνουν σεξ και που δεν είναι διψασμένοι για γυναικεία προσοχή, παραμένουν ρεαλιστές και δεν παρασύρονται εύκολα από την γυναικεία εμφάνιση.

Ναι την πρώτη φορά που θα συναντήσεις μια εντυπωσιακής εμφάνισης γυναίκα θα σκεφτείς το σεξ μαζί της. Μετά όμως;

Και πες ότι θες μονάχα να κάνεις σεξ μαζί της, το γεγονός ότι έχει εντυπωσιακή εμφάνιση σημαίνει ότι θα το απολαύσεις;Γιατί ο Χαρακτήρας της μετράει περισσότερο από την Εμφάνιση της

Την θες σαν τρόπαιό ή για να απολαύσεις τον χρόνο σου μαζί της;

Στην πραγματικότητα, ακόμα και αν δεν αναζητάς στην παρούσα φάση κάποια σοβαρή σχέση, είναι πολύ πιο σημαντικό να έχετε χημεία, να είστε συμβατοί και να απολαμβάνεις την προσωπικότητα και το χαρακτήρα της.

Αυτά ρίχνουν άπλετο φως στο μυστήριο του πως θα περάσεις μαζί της και αν θα απολαύσεις πραγματικά την παρέα της.

Η εμφάνιση λοιπόν αποτελεί απλά το εναρκτήριο βήμα. Για να αξιολογήσεις σωστά και αποτελεσματικά μια πιθανή σύντροφο θα πρέπει, από την πρώτη κιόλας γνωριμία, να πας πιο βαθειά.

Ο χαρακτήρας της και η προσωπικότητα της είναι σημαντικά. Για αυτό αναρωτήσου:

Σε έκανες να γελάσεις; Το χιούμορ της ταιριάζει με το δικό σου;

Έχετε κοινές προτιμήσεις, εμπειρίες, απόψεις κλπ;

Δείχνει άνθρωπος ευδιάθετος με όρεξη για ζωή;

Τα παραπάνω είναι ερωτήσεις που κάθε άνδρας θα πρέπει να ρωτάει τον εαυτό του κάθε φορά που γνωρίζει κάποια.

Και αυτό γιατί το ανδρικό μυαλό συνηθίζει να παρασύρεται από την γυναικεία εμφάνιση και να την αφήνει να θολώνει την κρίση του.

Έτσι κάποιος καταλήγει να υπομένει ένα κακό ραντεβού ή πολλά κακά ραντεβού ή ακόμα και μια κακή σχέση με κάποια η οποία ποτέ δεν ήταν η σωστή για εκείνον.

Θες να βρεις τη σωστή γυναίκα για εσένα; Δες εδώ

Ο χαρακτήρας της παίζει κυρίαρχο ρόλο στο πως θα τα πάτε

Όσο ωραία και καλλονή και αν είναι μια γυναίκα, αν ως άνθρωπος και ως χαρακτήρας είναι τοξικός, αγενής, χειριστικός και ασύμβατος μαζί σου τα πράγματα δε θα κυλήσουν ομαλά.

Και καλό σεξ να κάνει πάλι αυτό δεν αρκεί για να σωθεί μια κατά τα άλλα καταδικασμένη σχέση ή γνωριμία.

Όσο και αν πονάει τον ανδρικό εγωισμό, είναι καλύτερο να αφήσεις μια εντυπωσιακής ομορφιάς γυναίκα για να εστιάσεις σε κάτι πιο πραγματικό και αληθινό.

Για αυτό το λόγο πρέπει να απομυθοποιήσεις την γυναικεία εμφάνιση και να μάθεις να βλέπεις τον άνθρωπο πίσω από το μακιγιαρισμένο πρόσωπο.

Μπορεί το κορίτσι της διπλανής πόρτας να δείχνει πιο απλό αλλά το φλερτ, το σεξ και η παρέα της να είναι περισσότερο απολαυστικές και με περισσότερο νόημα.

Για αυτό σκέψου καλά τι πραγματικά θέλεις από μια γυναίκα.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεως δεν λέω πως δεν πρέπει να προσεγγίζεις και να φλερτάρεις με κοπέλες που είναι εμφανίσιμες και εντυπωσιακές.

Είπαμε πως είναι στο ένστικτο του άνδρα να προσελκύεται από το ωραίο γυναικείο σώμα. Και η ερωτική και σεξουαλική έλξη είναι σημαντικές για να γίνει το οτιδήποτε ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Θα πρέπει να προσεγγίζεις και να φλερτάρεις τις γυναίκες τις οποίες βρίσκεις ελκυστικές, απλά η εμφάνιση τους δε θα πρέπει να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για το τι θα κάνεις μαζί τους.

Ο  παράγοντας, που αποτελεί και την μοναδική μεζούρα με την οποία θα πρέπει να μετρά ένας άνδρας την επιτυχία του στο φλερτ και με τις γυναίκες, είναι η προσωπική σου ικανοποίηση και ευτυχία.

Δύο συναισθήματα, που στις ανθρώπινες σχέσεις τα απολαμβάνουμε, όταν όχι μόνο ελκόμαστε ερωτικά, αλλά μπορούμε να συνδεθούμε πραγματικά με την γυναίκα με την οποία μιλάμε.

Και σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν ο χαρακτήρας της και η προσωπικότητα της.

Βγες έξω λοιπόν, φλέρταρε και πέρνα καλά, αλλά έχε στο νου σου στο τι πραγματικά θες από μια γυναίκα και από μια σύντροφο.

Και αν νιώθεις πως χρειάζεσαι την καθοδήγηση ενός ειδικού για το πώς θα εκφράσεις τον εαυτό σου στο φλερτ με ωραίο, αρρενωπό και ελκυστικό τρόπο, επικοινώνησε μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!