4 Φράσεις που πρέπει να σταματήσεις να λες αν θες να γίνεις η Καλύτερη Εκδοχή σου - Men's Bible

4 Φράσεις που πρέπει να σταματήσεις να λες αν θες να γίνεις η Καλύτερη Εκδοχή σου

Γίνε διεκδικητικός: Το να βάζεις τα όρια σου είναι δική σου υπόθεση, 4 Φράσεις που πρέπει να σταματήσεις να λες αν θες να γίνεις η Καλύτερη Εκδοχή σου

Η αυτοβελτίωση είναι μια συνεχόμενη διαδικασία. Δεν είναι κάτι που πετυχαίνεις μια φορά αλλά αποτέλεσμα συνέπειας και διαρκούς προσπάθειας να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου.

Όμως αυτή είναι και η πρόκληση. Να παραμείνεις σταθερός και να συνεχίζεις να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος ακόμα και όταν ο εαυτός σου σε αποθαρρύνει.

Για αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να έχεις στο νου σου το τί λες στον εαυτό σου και το πως τον αποθαρρύνεις απ’ το να συνεχίσει την προσπάθεια να γίνει καλύτερος και να πετύχει τους στόχους του.

Ακολουθούν λοιπόν τέσσερις φράσεις που πολύς κόσμος συνηθίζει να λέει στον εαυτό του και οι οποίες συχνά σαμποτάρουν την προσπάθεια να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου.

«Πρέπει να κάνω την τέλεια προετοιμασία»

Οκ μπορεί να μην το πεις ακριβώς έτσι. Μπορεί να μην το σκεφτείς καν, αλλά να διατηρείς την αντίληψη αυτή στο μυαλό σου.

Σε κάθε περίπτωση η ιδέα ότι πρέπει πρώτα να είσαι τέλεια προετοιμασμένος ώστε να κάνεις την ιδανική προσπάθεια για κάτι, είναι εντελώς λάθος και αποτελεί τροχοπέδη για την ευτυχία σου και την προσωπική σου εξέλιξη.

Και ο λόγος είναι πως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια άμυνα. Θες να αποφύγεις την αποτυχία πάση θυσία και να πετύχεις με την πρώτη.

Όμως η τάση σου να αποφεύγεις την προσπάθεια μέχρι να είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις σου κοστίζει σε χρόνο και σε εμπειρίες.

Καθυστερείς ή αποφεύγεις να κάνεις κάτι και δεν αποκτάς τα βιώματα που χρειάζεσαι για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου. Επίσης καθυστερείς να πάρεις αποφάσεις που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις τη ζωή σου και να πετύχεις τους στόχους σου.

Το θέμα είναι ότι ο φόβος και η απροθυμία να κάνεις λάθος σου κοστίζουν και σε κρατάνε στάσιμο. Σταμάτα να περιμένεις το τέλειο απ’ τον εαυτό σου και αντιμετώπισε τα πράγματα όπως ένας επιστήμονας. Κάνε δοκιμές, πειραματίσου, εξερεύνησε, απότυχε και μάθε μέσα από όλα αυτά τα βιώματα.σχέση που δεν σε καλύπτει, 4 Φράσεις που πρέπει να σταματήσεις να λες αν θες να γίνεις η Καλύτερη Εκδοχή σου

«Δεν έχω χρόνο»

Μια άλλη ιδέα που σε κρατάει στάσιμο και σε εμποδίζει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου είναι η πίστη πως έχεις χάσει το τραίνο του χρόνου, πως έχεις μεγαλώσει πολύ και πως το «τρένο του χρόνου έχει πλέον φύγει».

Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να βελτιωθείς στο φλερτ, να αλλάξεις καριέρα, να περάσεις σε στη σχολή που πάντα ήθελες και να πάρεις πτυχίο, να κάνεις τη δική σου επιχείρηση κλπ, γιατί θεωρείς ότι είσαι πια πολύ μεγάλος για να κάνεις κάτι τέτοιο.

Η αντίληψη ότι είναι πλέον πολύ αργά για να κάνεις αυτά που επιθυμείς και πως δεν έχει νόημα καν να προσπαθήσεις είναι αρκετά συνηθισμένη και κοινή. Πολλοί άνθρωποι πέφτουν σε αυτή την παγίδα.

Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τις περισσότερες φορές το «δεν έχω χρόνο» είναι απλά μια δικαιολογία για να κάτσεις στα αυγά σου.

Στην πραγματικότητα εκτός και αν είσαι σε βαθιά γεράματα, απλά φοβάσαι να προσπαθήσεις. Φοβάσαι ότι θα αποτύχεις και αυτό είναι ανθρώπινο.

Το θέμα είναι να μην αφήνεις αυτόν το φόβο να σε κρατάει δεμένο στην απραξία. Οκ, μπορεί να μην είσαι στα νιάτα σου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς κάνεις μια νέα αρχή.

«Τα κάνω όλα λάθος»

Για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου χρειάζεται να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να μαθαίνεις από τα λάθη σου.

Πολλοί όμως κάνουν το λάθος να υπερβάλλουν σε αυτό. Αντί να βλέπουν με μια εποικοδομητική και ρεαλιστική ματιά τον εαυτό τους και τα λάθη τους, βλέπουν τα πράγματα με έναν έντονα αυστηρό τρόπο.

Εστιάζουν αποκλειστικά στα λάθη τους και στις ατέλειες τους και αγνοούν όλα τα καλά και θετικά πράγματα που πετυχαίνουν.

Ίσως πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο είναι πιο αντικειμενικοί και πως βοηθούν τον εαυτό τους να γίνει καλύτερος όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να του κόβουν τα φτερά.

Το θέμα είναι πως η υπερβολική αυστηρότητα αποθαρρύνει και κάνει τους ανθρώπους δειλούς και άτολμους.

Χρειάζεται να είσαι αντικειμενικός με τα λάθη σου χωρίς να γίνεσαι υπερβολικός γιατί διαφορετικά βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.

Αν είσαι υπερβολικά αυστηρός με τον εαυτό σου, προσπάθησε να εστιάζεις και στα θετικά που πετυχαίνεις όσο μικρά κι αν είναι αυτά.

«Πρέπει να βοηθάω πάντα τους άλλους»

Το να είσαι κόπανος, να κοιτάς μόνο την πάρτη σου και να βλέπεις τα πράγματα μονάχα μέσα από την οπτική γωνία του προσωπικού σου κέρδους δε θα σε πάει πολύ μακριά.

Από την άλλη όμως, το να είσαι ένας «yes man» και να λες σε όλα και σε όλους «Ναι» προκαλεί εξίσου ή και περισσότερη ζημιά στην προσωπική σου ζωή και στην ευτυχία σου.

Το θέμα είναι πως όταν προσπαθείς να τα έχεις καλά με όλους και να κάνεις μόνιμα τους άλλους προτεραιότητα, δε σου μένει χρόνος για τον εαυτό σου.

Ακριβώς επειδή ο χρόνος είναι φύσει πεπερασμένος και δεν μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερο τον χρόνο που δίνεις στους άλλους τον αφαιρείς από τον εαυτό σου.

Χρόνο που μπορείς να αφιερώσεις για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου.

Γι’ αυτόν το λόγο λοιπόν χρειάζεται και λίγος υγιής εγωισμός

Χρειάζεται να μπορείς να λες και «όχι» και να δίνεις την ανάλογη προτεραιότητα στις επιθυμίες, τις ανάγκες και τους στόχους σου.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!