Οι Αρχές ενός Πραγματικού Άντρα – Εγκράτεια - Men's Bible

Οι Αρχές ενός Πραγματικού Άντρα – Εγκράτεια

Οι Αρχές ενός Πραγματικού Άντρα – Εγκράτεια

Βγαίνεις έξω, γνωρίζεις κάποια ή σου γνωρίζουν κάποια. Περνάς ένα ευχάριστο βράδυ, συζητάς, έχεις απέναντι σου κάποια που βρίσκει ενδιαφέροντα αυτά που της λες και βρίσκει ενδιαφέροντα κι εσένα.

Φτάνετε να πείτε καληνύχτα και ανταλλάζετε και τηλέφωνα. Της ζητάς να ξαναβρεθείτε και εκείνη συμφωνεί. Και εκεί που όλα έχουν πάει καλά, στέλνεις ένα μήνυμα και τα καταστρέφεις όλα! «Ανυπομονώ να σε δω. Δεν κρατιέμαι!»

Και γκρεμίζεις σχεδόν όλες τις πιθανότητες που έχεις, να κάνεις κάτι με αυτή την κοπέλα.

Γιατί;

Πριν φτάσω στο επίμαχο μήνυμα, ας δούμε μερικά πράγματα. Καταρχήν, όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, το να γνωρίζεις κοπέλες με διαμεσολαβητή την κολλητή σου ή την αδελφή σου, δεν είναι και ότι καλύτερο.

Είναι πλήγμα στην αυτοπεποίθηση σου και την εικόνα σου σαν άντρας, να κανονίζει μία γυναίκα τις γνωριμίες σου. Καταλαβαίνω ότι μεγάλωσες με ελληνικές ταινίες και την Γεωργία Βασιλειάδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο προξενήτρας  αλλά αυτό δεν είναι καλό.

Όπως και σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της ζωής σου, η πρωτοβουλία και η αποφασιστικότητα σε κάνουν και σε δείχνουν διαφορετικό.

Ας φύγουμε από αυτό και ας έρθουμε στο επίμαχο μήνυμα. Έχεις γνωρίσει κάποια που την ξέρεις με το ζόρι μία με δύο ώρες στην καλύτερη περίπτωση. Το πιο πιθανό είναι να την ξέρεις κάτι λιγότερο από μισή ώρα. Δέχτηκε να ανταλλάξετε κινητά και να τα ξαναπείτε, που σημαίνει ότι είδε σε εσένα κάτι που την έπεισε.

Και πας και στέλνεις τέτοιο μήνυμα;!

Από πού να το πιάσω και που να το αφήσω. Ας κάνουμε μία συντακτική προσέγγιση. Κανονικά θα έπρεπε να γράψεις «Ανυπομονώ να σε ξαναδώ». Την έχεις ήδη δει μία φορά οπότε θες να την ξαναδείς. Ας πούμε όμως ότι αυτό είναι πταίσμα και ίσως να καταπιάνομαι με απλά πράγματα.

Ας πάμε στην ουσία του πράγματος. Μήπως είσαι πέντε χρονών; Αν ανυπομονείς να ξαναδείς κάποια που ξέρεις μόλις μισή ώρα, τι θα γίνει όταν θα την ξέρεις πέντε ή δέκα ώρες; Θα γκρεμίζεις τοίχους ή θα μασάς σίδερα; Αυτή η φράση «δείχνει» τόσα πολλά για εσένα.

Καταρχήν δείχνει μία απεριόριστη διαθεσιμότητα από πλευράς σου. Δεν έχει τίποτα άλλο να κάνεις τις επόμενες ημέρες; Επίσης, η έλλειψη υπομονής δείχνει και στέρηση. Κάποιος που ανυπομονεί έτσι, φαίνεται ότι δεν έχει ενεργή ερωτική ζωή και γενικότερα σχέση με το άλλο φύλο.

Κακά τα ψέματα. Αν είχες γυναίκες στη ζωή σου, αν ήσουν «χορτάτος» από εμπειρίες δεν θα έδειχνες τέτοια ανυπομονησία. Εδώ αυτό που πέτυχες , είναι να της δείξεις με τη μία πόσο διαθέσιμος είσαι.

Πάμε και στην φανταστική ατάκα «Δεν κρατιέμαι»!

Εδώ πραγματικά δεν έχω λόγια. Ο μόνος λόγος για να μην κρατιέσαι, είναι να είσαι πέντε χρόνων και να θες να πας τουαλέτα. Αναφέροντας την ατάκα, μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός άντρα, με λυγισμένα τα πόδια στα γόνατα, να κρατιέται για να μην τα κάνει επάνω του.

Αντιλαμβάνεσαι πόσο λάθος εικόνα δημιουργείς;

Αυτό φυσικά ισχύει για όλα τα μηνύματα που εκφράζουν αντίστοιχη συμπεριφορά. Ένα άλλο παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι το παρακάτω:

Στέλνεις μήνυμα με «Καλημέρα, τι κάνεις; Μπήκα στο γραφείο το πρωί και όπως έφτιαχνα καφέ, σε σκέφτηκα και είπα να σου πω μία καλημέρα».

Περνάει μισή ώρα και δεν παίρνεις απάντηση, οπότε στέλνεις: «Μία καλημέρα είναι αυτή. Πες την κι ας πέσει κάτω».

Οι Αρχές ενός Πραγματικού Άντρα – Εγκράτεια

Περνάει άλλη μισή ώρα και στέλνεις: «Μα είναι δυνατόν; Δηλαδή τι σου κάναμε και δεν απαντάς ούτε σε ένα μήνυμα;! Τι συμπεριφορά είναι αυτή; Έτσι κάνεις όταν γνωρίζεις κάποιον; Αλλά βέβαια, σου δώσαμε και αξία και ορίστε το αποτέλεσμα».

Χμμ, οκ. εδώ θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για παθολογική κατάσταση. Ακραίο παράδειγμα θα μου πεις. Κι όμως, άκρως αληθινό. Μία αλληλουχία μηνυμάτων που εκφράζει, με την παρακάτω σειρά: διαθεσιμότητα, ανυπομονησία, ανωριμότητα και κρυμμένο θυμό ή απογοήτευση και μία αίσθηση «το ήξερα ότι θα γίνει αυτό».

Κοίτα. Το μυστικό είναι η εγκράτεια. Είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις λίγη υπομονή. Όσο εσύ της στέλνεις τα φρικαρισμένα σου μηνύματα, εκείνη μπορεί να είναι σε εταιρικό meeting και να έχει γουρλώσει τα μάτια, διαβάζοντας αυτά που της γράφεις, ενώ δεν μπορεί να σου απαντήσει. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να κοιτάζει το κινητό της μη ξέροντας τι να σου γράψει και όσο το σκέφτεται, πλακώνει το δεύτερο μήνυμα σου και μετά από λίγο το τρίτο και πάει λέγοντας.

Κάνε λίγο υπομονή και δεν θα χάσεις. Ξέρω ότι σε τρώει μέσα σου. Κι εμένα με τρώει σε κάθε νέα γνωριμία. «Κι αν δεν απαντήσει ποτέ;», «Κι αν μου έδωσε λάθος τηλέφωνο;», «Αν το έκανε για να με ξεφορτωθεί;» σε αυτή την περίπτωση, τί είχες, τί έχασες.

Κρατήσου, κάνε υπομονή και δεν θα χάσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!