4 λάθη και 4 κινήσεις για να χτίσεις καλή Πρώτη Εντύπωση - Men's Bible

4 λάθη και 4 κινήσεις για να χτίσεις καλή Πρώτη Εντύπωση

Πρώτη Εντύπωση: Γιατί το πως παρουσιάζεσαι στον κόσμο έχει σημασία, Μην προσπαθείς να είσαι Τέλειος, 4 λάθη και 4 κινήσεις για να χτίσεις καλή πρώτη εντύπωση, τελειομανία

Οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε και όσο κι αν σου λένε το αντίθετο, η αλήθεια είναι μία.  Η καλή πρώτη εντύπωση μετράει.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος βγάζει συμπέρασμα μέσα σε πέντε με δέκα δευτερόλεπτα από την στιγμή που θα πρωτοδεί μία εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι όταν μπαίνεις σε έναν χώρο για πρώτη φορά, έχεις ελάχιστο χρόνο για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση.

Πολλοί  κάνουν το κλασσικό λάθος να θεωρούν ότι η εικόνα τους ξεκινάει να χτίζεται όταν αρχίσουν να μιλάνε αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει πολύ νωρίτερα.

Είσοδος στον χώρο

Αυτό σημαίνει ότι η είσοδος σου παίζει μεγάλο ρόλο και θα πρέπει να είναι σωστή.

Αρχικά, θα πρέπει να αποφύγεις οτιδήποτε επιτηδευμένο και υπερβολικό. Δεν θέλουμε φανφάρες και grande είσοδο. Ο σκοπός είναι να τραβήξεις τα βλέμματα και όχι να κάνεις τον κόσμο να γελάσει.

Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνεις φασαρία όταν μπαίνεις σε έναν χώρο. Αυτό συνήθως το κάνουν τα μικρά παιδιά και τα μικρόσωμα ζώα για εντυπωσιασμό.

Αυτό στο οποίο θέλεις να εστιάσεις είναι η αυτοπεποίθησή σου και η θετική σου στάση. Μπαίνεις στον χώρο με άνεση. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις που πρέπει να πας, δεν χρειάζεται να κάνεις βιαστικές κινήσεις, ούτε να πέφτεις επάνω στον κόσμο προχωρώντας.

Μείνε χαλαρός και κινήσου αργά. Έκπεμψε την άνεση σου. Επίσης, να θυμάσαι να χαμογελάς. Αν βρίσκεις δύσκολο να το κάνεις ενώ δεν έχεις δικό σου κόσμο τριγύρω, σκέψου κάτι αστείο που έχεις δει ή που σου έχει συμβεί στο παρελθόν για να ανεβάσεις θετικά την εσωτερική σου κατάσταση.

Θέλεις να ξεχωρίσεις, χωρίς να το παρακάνεις, οπότε ένα καλό τρικ είναι να κρατήσεις την ενέργειά σου ένα επίπεδο παραπάνω από την ενέργεια του κόσμου γύρω σου. Αν οι γύρω σου δεν χορεύουν καθόλου, θα ξεχωρίσεις άσχημα αν χοροπηδάς πάνω κάτω. Αν οι υπόλοιποι χορεύουν έντονα, θα «χαθείς» ενεργειακά αν μένεις ακίνητος.

Διεκδίκησε τον χώρο σου

Όπου κι αν καθίσεις, κάνε τον χώρο δικό σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απλωθείς για να πιάσεις τρεις καρέκλες μαζί με το μπουφάν σου. Απόφυγε να έχεις τα χέρια σου στις τσέπες σου ή σταυρωμένα γιατί θα σε κάνει να φαίνεσαι μικρότερο και κλειστός. Είναι προτιμότερο να τα ακουμπήσεις στο πλάι του σώματος σου, χαλαρά και με άνεση.

Προσοχή να μην υπερβάλεις με τις κινήσεις σου και καταντήσεις σαν τροχονόμος.

Πραγματική επαφή

Ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα πριν μιλήσεις με κάποιον, θέλεις να χτίσεις εμπιστοσύνη με το άτομο που έχεις μπροστά σου. Αν μπορείς, δημιούργησε μικρή, διακριτική, σωματική επαφή πριν καν ανοίξεις το στόμα σου για να μιλήσεις. Η επαφή μπορεί κυμαίνεται από ένα μικρό, διακριτικό άγγιγμα, μία ζεστή χειραψία, μέχρι και μία δυνατή αγκαλιά , ανάλογα με το πόσο καλά ξέρεις το άτομο.

Ακόμα κι αν το σκηνικό δεν είναι μπαράκι ή κλαμπ, μπαίνοντας σε έναν χώρο είναι προτιμότερο να κινηθείς τριγύρω στο δωμάτιο και να κάνεις χειραψία με όλους.Πρώτη Εντύπωση: Γιατί το πως παρουσιάζεσαι στον κόσμο έχει σημασία, 4 λάθη και 4 κινήσεις για να χτίσεις καλή πρώτη εντύπωση

Πρώτες κουβέντες για καλή πρώτη εντύπωση

Φυσικά θα φτάσεις σε ένα σημείο που θα πρέπει να μιλήσεις. Μέχρι στιγμής η διαδικασία της πρώτης εντύπωσης δεν έχει τελειώσει ακόμα για το άτομο που σε έχει μπροστά του. Συνεπώς, το τι θα πεις θα μετρήσεις θετικά ή αρνητικά ως προς αυτήν.

Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να ψάξεις για κάποιο θετικό στοιχείο στην εικόνα του ατόμου που έχεις μπροστά σου. Έκπεμψε θετικότητα, κάνοντας μία παρατήρηση για κάτι καλό που είδες. Κάνε ένα θετικό σχόλιο και εξύψωσε θετικά αυτούς που έχεις γύρω σου.

Ακόμα κι αν δεν είναι μπροστά κάποιος, δεν βλάπτει να αναγνωρίζεις τα θετικά αυτών που έχεις στη ζωή σου και να μην ντρέπεσαι να το πεις. Αν κάποια στιγμή φτάσει στα αυτιά τους, θα χαρούν και ταυτόχρονα δείχνεις ότι έχεις καταπληκτικά άτομα γύρω σου.

Εδώ θέλει προσοχή να μην το παρακάνεις με τα θετικά σχόλια και τα κομπλιμέντα γιατί θα φανείς κουραστικός και ότι ψάχνεις επιβεβαίωση.

Τέλος, ενθάρρυνε τον κόσμο να σου μιλήσει. Χαμογέλα και κράτα καλή οπτική επαφή. Έχουμε πει ξανά ότι δεν χρειάζεται να μιλάς μόνο εσύ. Είναι προτιμότερο να κάνεις τον κόσμο να θέλει να σου μιλήσει. Έτσι ανοίγονται ευκολότερα και ταυτόχρονα θα σε εκτιμήσουν για αυτό.

Έτσι θα χτίσεις μία καταπληκτική πρώτη εντύπωση και θα κάνεις τον κόσμο να σε θυμάται για πολύ καιρό.

Θες να μάθεις πως να κάνεις καλή εντύπωση όταν φλερτάρεις; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!