4 Λόγοι που οι Σχέσεις σου δεν Κρατάνε - Men's Bible

4 Λόγοι που οι Σχέσεις σου δεν Κρατάνε

4 Λόγοι που οι Σχέσεις σου δεν Κρατάνε

Κάποτε οι ερωτικές σχέσεις ξεκινούσαν σε μικρή σχετικά ηλικία και κρατούσαν για πάντα. Στη δική μας εποχή ωστόσο, αν θες η σχέση σου να κρατήσει, τότε θα πρέπει να την φροντίζεις συνεχώς.

Δεν υπάρχει πια αυτό το, «Οκ τώρα μπήκα σε σχέση μπορώ πια να χαλαρώσω». Χρειάζεται να διατηρείς, αλλά και να εμβαθύνεις την αγάπη, τον σεβασμό και την έλξη που νιώθετε ο ένας για τον άλλο μέσα στη σχέση.

Αν δεχτείς τα συναισθήματα της συντρόφου σου και τη σχέση σας ως δεδομένα, τότε το ρολόι αρχίζει να μετράει αντίστροφα.

Για να το καταλάβεις καλύτερα, φαντάσου τα συναισθήματα της κοπέλας σου σαν ένα καζάνι με νερό. Μπορεί να τα θερμάνεις κατά τη διάρκεια του φλερτ και η κοπέλα να «φλέγεται» για εσένα.

Αν όμως μπεις σε σχέση και θεωρήσεις την αγάπη, τον σεβασμό και την έλξη που νιώθει για εσένα δεδομένα, τότε είναι σαν να αφήνεις το καζάνι με το νερό μακριά από τη φωτιά.

Σταδιακά η θερμοκρασία θα πέσει, εκτός κι αν φροντίζεις να τη διατηρείς ψηλά.

Αν λοιπόν κάνεις σχέσεις που δεν κρατάνε , αυτό σημαίνει πως τα συναισθήματα στις σχέσεις αυτές ξεθωριάζουν, μέχρι που η κοπέλα χάνει το ενδιαφέρον της.

Αν λοιπόν αναρωτιέσαι «Γιατί οι σχέσεις μου δεν κρατάνε ;» ακολουθούν οι τέσσερις πιο βασικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό.

#1 Κάνεις την κοπέλα σου το κέντρο του κόσμου σου

Αρκετοί άνδρες κάνουν το λάθος να επικεντρώνουν όλη τους την προσοχή και την ενέργεια στη σύντροφο τους. Σκεπτόμενοι πως αν την κάνουν συνεχώς να νιώθει ξεχωριστή, τότε και εκείνη θα μείνει για πάντα δίπλα τους.

Για παράδειγμα: Ένας τύπος μπορεί να κόψει τις πολλές συναναστροφές με τους φίλους του, να σταματήσει τα χόμπι του και να πάψει να κυνηγά τις φιλοδοξίες του, ώστε να αφιερώνει όλη του την προσοχή στην κοπέλα του.

Περνάει όλο τον ελεύθερο χρόνο του μαζί της, κάνει οτιδήποτε του ζητήσει εκείνη και την πλημμυρίζει με δώρα κομπλιμέντα.

Μπορεί λοιπόν ο παραπάνω τύπος να ακούγεται ως το όνειρο κάθε γυναίκας, αλλά δεν είναι έτσι.

Και αυτό γιατί η ζωή δεν μοιάζει με ρομαντική ταινία του Hollywood.

Ναι, κάθε γυναίκα θέλει να απολαμβάνει την προσοχή και την εκτίμηση του συντρόφου της, και όντως η παντελής έλλειψη αυτής της προσοχής είναι λάθος.

Ωστόσο όταν η κοπέλα σου είναι το κέντρο του κόσμου σου, κάποια στιγμή μέσα της χτυπάει ένα καμπανάκι. Αρχίζει να αναρωτιέται γιατί γυρνάς την πλάτη σου σε σημαντικά πράγματα της ζωής σου όπως οι φιλοδοξίες σου, οι φιλίες σου, η καριέρα σου κλπ.

Αν ο μοναδικός σου στόχος στη ζωή είναι να κρατήσεις τη σύντροφο σου, τότε και εκείνη θα αρχίσει να αναρωτιέται αν είναι σε σχέση με κάποιον που φοβάται να διεκδικήσει αυτά που επιθυμεί στη ζωή.

Και όχι μονάχα αυτό. Θα αρχίσει να νιώθει πως κι εκείνη είναι πολύ καλή για εκείνον και θα αρχίσει σκέφτεται να τον αφήσει.

Να θυμάσαι πως ο στόχος στη σχέση είναι να συνεχίσεις να καλλιεργείς αισθήματα αγάπης, έλξης και σεβασμού με την κοπέλα σου.

Χρειάζεται να διατηρήσεις μια ισορροπία.

Αν αφιερώσεις όλο σου τον ελεύθερο χρόνο και την ενέργεια σου για να ευχαριστείς μόνιμα, αφήνοντας πίσω τον εαυτό σου, κινδυνεύεις να χάσεις τον σεβασμό της.

Θέλει να την επιθυμείς και να την εκτιμάς, αλλά ταυτόχρονα θέλει να νιώθει περιφανή που είναι η κοπέλα σου.4 Λόγοι που οι Σχέσεις σου δεν Κρατάνε

#2 Είσαι ανασφαλής και προσκολλημένος πάνω της

Όπως λέμε ξανά και ξανά, δεν είναι λάθος να αγαπάς και να επιθυμείς την κοπέλα σου.

Αν όμως δείχνεις ότι την έχεις ανάγκη για να διατηρήσεις την συναισθηματική σου ασφάλεια και σταθερότητα, τότε προβλήματα στη σχέση θα αρχίσουν να εμφανίζονται.

Για παράδειγμα: Ένας ανασφαλής τύπος μπορεί να ζητάει συνεχώς από την κοπέλα του να αφήσει τους φίλους της για να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί του.

Μπορεί να της απαγορεύσει να βγαίνει με συναδέλφους μετά τη δουλειά, να τη σταματήσει απ’ το να κυνηγήσει τα όνειρα της ή να απαιτεί να του τηλεφωνεί πολλές φορές μέσα στη μέρα. Και αν καθυστερήσει μια μέρα να δώσει το στίγμα της, τότε εκείνος θυμώνει και τα βάζει μαζί της.

Αν λοιπόν θες να σιγουρευτείς πως η σχέση σου θα κρατήσει, να θυμάσαι πως το να είσαι ανασφαλής και προσκολλημένος στην κοπέλα σου κάνει ζημιά στη σχέση.

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να είναι με κάποιον που τις επιθυμεί και τις εκτιμά, αλλά και που έχει πίστη στον εαυτό του και στη σχέση τους.

Όσο περισσότερο πιστεύεις στον εαυτό σου και στη δική σου αξία, τόσο πιο ελκυστικό θα σε βρίσκει η κοπέλα σου και τόσο περισσότερο θα σε σέβεται.

Θες να γίνεις ο άνδρες που κάθε γυναίκα σέβεται και επιθυμεί; Δες εδώ

#3 Οι σχέσεις σου δεν κρατάνε γιατί τις έχεις δεδομένες

Αυτός είναι και ο νούμερο ένα λόγος που αρκετές σχέσεις δεν κρατάνε.

Στην αρχή της σχέσης όλα δείχνουν θαυμάσια. Ο άνδρας εκφράζει σταθερά την εκτίμηση του και το ενδιαφέρον του στην κοπέλα του.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως, εφησυχάζεται και σκέφτεται πως η σύντροφος του θα μείνει μαζί του για πάντα ακόμα και αν εκείνος δεν της δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Ή μπορεί να δώσει προτεραιότητα σε άλλα πράγματα στη ζωή του, όπως πχ την καριέρα του, και να αμελήσει τη σχέση του.

Αν λοιπόν θες η σχέση σου να κρατήσει, χρειάζεται να συνεχίσεις να καλλιεργείς αισθήματα αγάπης, έλξης και σεβασμού και να τα δυναμώνεις.

Ναι, είναι λογικό μετά από ένα διάστημα να μην είστε το ίδιο ενθουσιασμένοι όπως στην αρχή. Ωστόσο αν αφήσεις τα πράγματα εντελώς στην τύχη και μάλιστα αφιερωθείς τελείως στην καριέρα σου ή σε κάποιο άλλο κομμάτι της ζωής σου, τότε η σχέση σου σιγά σιγά θα φθαρεί.

Χρειάζεται λοιπόν ισορροπία. Αν νιώθεις πως οι σχέσεις σου δεν κρατάνε , να θυμάσαι πως το φλερτ δεν τελειώνει με το που μπείτε σε σχέση με την κοπέλα σου. Μην επαναπαύεσαι λοιπόν.

#4 Οι σχέσεις σου δεν κρατάνε γιατί αποφεύγεις να αναλάβεις ευθύνες και να ηγηθείς

Θες να αποφύγεις τις συγκρούσεις και τους τσακωμούς με κάθε τρόπο και έτσι αφήνεις την σύντροφο σου να κάνει κουμάντο και να αποφασίζει.

Κάποιοι άνδρες πιστεύουν πως αφήνοντας την σύντροφο τους να ηγείται της σχέσης και να αποφασίζει για τα πάντα, την κάνουν χαρούμενη και τις δίνουν αυτό που θέλει.

Ωστόσο μια τέτοια προσέγγιση δεν λειτουργεί.

Ναι, κάθε γυναίκα θέλει να νιώθει πως υπολογίζεις τη γνώμη της, πως ακούς τις απόψεις της και τους προβληματισμούς της, πως την σέβεσαι και την αγαπάς.

Δεν θέλει ωστόσο να νιώθει πως ο σύντροφος της είναι αδύναμος σαν χαρακτήρας, πως αποφεύγει ευθύνες και πως αδυνατεί να ηγηθεί.

Με αυτόν τον τρόπο η κοπέλα θα χάσει τον σεβασμό της για τον άνδρα και φυσικά την ερωτική έλξη που νιώθει για εκείνον.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!