4 Πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω στο Φλερτ και στη Ζωή - Men's Bible

4 Πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω στο Φλερτ και στη Ζωή

4 Πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω στο Φλερτ και στη Ζωή

Φίλε μου, το ξέρεις καλά πως τα κύρια εμπόδια που σε αποτρέπουν να κάνεις νέες γνωριμίες, να αγγίξεις τους στόχους σου και να απολαύσεις τη ζωή σου με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς, έχουν άυλη υπόσταση. Και μιλάω φυσικά για τις πεποιθήσεις σου .

Οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις και η νοοτροπία που έχεις σχηματίσει για τον εαυτό σου και τις δυνατότητες του αλλά και για τον κόσμο γύρω σου, σε σαμποτάρουν και σε οδηγούν στο άγχος, στη ντροπή και στην απραξία.

Ο τρόπος σκέψης σου πλαισιώνει οτιδήποτε κάνεις ή σου συμβαίνει, και μπορεί να κάνει τις κοινωνικές συναναστροφές και τις καταστάσεις τις οποίες περνάς, να μοιάζουν περισσότερο απειλητικές και στρεσογόνες απ’ ότι πραγματικά είναι.

Έτσι καταλήγεις να αγχώνεσαι αχρείαστα, χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος, και να μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο αρνητικών συναισθημάτων και αμήχανης συμπεριφοράς που σε αποτρέπει να κοινωνικοποιηθείς αλλά και να κυνηγήσεις τους στόχους σου.

Ποιες όμως είναι αυτές οι κοινές λάθος πεποιθήσεις και νοοτροπίες που απομυζούν την αυτοπεποίθηση σου και τορπιλίζουν τις κοινωνικές σου συναναστροφές;

Οι Πεποιθήσεις που αυξάνουν το κοινωνικό άγχος

Οι αρνητικές σκέψεις που κάνεις όταν προσδοκάς να μιλήσεις με άλλους, δημιουργούν ένα κοκτέιλ συναισθημάτων που σε οδηγούν να αποφύγεις τις κοινωνικές συναναστροφές όσο περισσότερο γίνεται.

Το παράδοξο με αυτό το φαινόμενο είναι πως ενώ αποφεύγοντας τις κοινωνικές συναναστροφές το στρες και το άγχος σου μειώνονται, μακροπρόθεσμα γίνεσαι ολοένα και πιο ντροπαλός και κοινωνικά αγχώδης.

Όσο περισσότερο προσπαθείς να αποφύγεις την κοινωνική έκθεση, τόσο περισσότερο τη φοβάσαι και τόσο περισσότερο καταλήγει να σε αγχώνει. Μάλιστα οι ίδιες οι αρνητικές πεποιθήσεις που έχεις για τον εαυτό σου και την κοινωνικοποίηση ενώ είναι παράλογες μετατρέπονται με τον καιρό σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες.

Και ακριβώς επειδή είναι δική σου υπόθεση και ευθύνη να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου χρειάζεται να κάνεις μια καλή αυτοκριτική και να αντιληφθείς ποιες από τις σκέψεις που κάνεις βασίζονται στην πραγματικότητα και ποιες σκέψεις βασίζονται σε παράλογους φόβους και αποτελούν απλά λανθασμένες αντιλήψεις.Πως η νοοτροπία θύματος σαμποτάρει τη ζωή σου και πως να το αλλάξεις, 4 Πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω στο Φλερτ και στη Ζωή

#1 «Υπάρχει μονάχα ένας τρόπος να κοινωνικοποιηθείς»

Όλοι οι ντροπαλοί άνθρωποι φτάνουν κάποια στιγμή στο σημείο να πιστεύουν πως χρειάζεται να γίνουν εξωστρεφείς για να αποκτήσουν καλές επικοινωνιακές δεξιότητες και να απολαύσουν έναν πλούσιο κοινωνικό κύκλο.

Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Ναι, χρειάζεται να γίνεις κοινωνικά θαρραλέος, να παίρνεις πρωτοβουλίες και να ξεκινάς κουβέντα με ανθρώπους. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις εντελώς τον εαυτό σου και από εκεί που είσαι τύπος που απολαμβάνει την ηρεμία του να γίνεις party animal.

Επίσης, οι καλές επικοινωνιακές δεξιότητες δεν έχουν μονάχα να κάνουν με το να μιλάς και με το να εκφράζεις τον εαυτό σου, αλλά και με το να ακούς προσεκτικά τους άλλους και να τους κάνεις συγκεκριμένες εύστοχες ερωτήσεις που φανερώνουν ότι δίνεις σημασία στα όσα σου λένε.

Η πεποίθηση πως για να χαίρεις κοινωνικής αποδοχής χρειάζεται να είσαι ένας υπέροχος, φανταστικός και σούπερ cool τύπος που κάνει ένας σωρό απίστευτα και εξωφρενικά πράγματα και γνωρίζει την μισή Ελλάδα, σου κάνει ζημιά.

Το να ασχολείσαι με μια ποικιλία δραστηριοτήτων, να είσαι ενήμερος με την ποπ κουλτούρα και με τα τρέχοντα νέα της εποχής θα σε κάνουν καλύτερο στην επικοινωνία. Αλλά δε χρειάζεται απαραίτητα να έχεις κάνει κάτι απίστευτό ή να είσαι απίστευτα κοινωνικός για να σε συμπαθήσουν οι άλλοι.

#2 «Αν οι άλλοι ενδιαφέρονται για εμένα θα μου μιλήσουν»

Η υπόθεση πως οι άλλοι οφείλουν να σε προσεγγίσουν, να σου μιλήσουν και να δείξουν πρώτοι ενδιαφέρον για εσένα, κάνει ζημιά στην κοινωνική σου ζωή. Για αρχή φαντάσου πως θα ήταν ο κόσμος αν όλοι περίμεναν από τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα.

Όπως καταλαβαίνεις δε θα γινόντουσαν και πολλές γνωριμίες. Γι’ αυτόν το λόγο καλό είναι να ξέρεις πως η κοινωνική σου ζωή είναι δική σου υπόθεση και πως εσύ είσαι αυτός που έχει την ευθύνη να κάνει κάτι για να τη βελτιώσει.

Μάλιστα η συγκεκριμένη πεποίθηση πως οι άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα, συχνά λειτουργεί και ως ψυχολογική άμυνα. Αν θεωρείς ότι οι άλλοι είναι αυτοί που οφείλουν να σε πλησιάσουν και να σου μιλήσουν τότε είναι λογικό να μείνεις εντός της ζώνης άνεσης σου και να περιμένεις την κίνηση τους.

Το θέμα είναι πως ακόμα και όταν οι άλλοι ενδιαφέρονται να σε γνωρίσουν, είναι πολύ πιθανό να μην κάνουν κάτι. Και αυτό γιατί πολύ απλά είναι και εκείνοι αρκετά ντροπαλοί και κοινωνικά αγχώδεις ή ενδεχομένως να έχουν παρασυρθεί από κάποια έγνοια ή ασχολία η οποία τους απασχολεί και τους εμποδίζει να κοινωνικοποιηθούν εκείνη τη στιγμή.

Να θυμάσαι λοιπόν πως αν θέλεις να κάνεις γνωριμίες η πρώτη κίνηση είναι δική σου υπόθεση.

#3 «Έχεις μονάχα μια ευκαιρία να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση»

Μια ακόμα λανθασμένη πεποίθηση, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής είναι η ιδέα πως άπαξ και ξεκινήσεις μια γνωριμία κάνοντας κακή πρώτη εντύπωση όλα έχουν χαθεί.

Η αλήθεια είναι πως ως ένα βαθμό αυτό ισχύει. Οι άλλοι σε ζυγίζουν και σχηματίζουν μια άποψη για εσένα πριν καν ανοίξεις το στόμα σου. Ωστόσο, η πεποίθηση αυτή σε αναγκάζει πολλές φορές να είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου και με την εικόνα που προβάλεις προς τα έξω.

Η πίεση που ασκείς στον εαυτό σου σε οδηγεί να αναβάλεις και να καθυστερήσεις να προσεγγίσεις την κοπέλα που σε ενδιαφέρει και να περιμένεις για την ιδανική στιγμή, η οποία φυσικά δεν έρχεται ποτέ.

Είναι καλύτερο να είσαι χαλαρός και άνετος και να κάνεις την κίνηση σου με αυτοπεποίθηση, ακόμα και αν η πρώτη επαφή που θα έχεις μαζί της βγει λίγο άβολη.

Ακόμα και αν δεν ξεκινήσεις με την καλύτερη δυνατή εντύπωση θα διαπιστώσεις πως συχνά έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις την εικόνα που δίνεις και να δείξεις την ωραία και ελκυστική πλευρά σου.

#4 Πιστεύεις ότι εσύ είσαι το πρόβλημα

Όταν μια κοινωνική συναναστροφή δεν καταλήγει με τον τρόπο που θα ήθελες τα βάζεις με τον εαυτό σου. Θεωρείς πως εσύ φταις γιατί δεν το έχεις με την επικοινωνία και πως πάντα θα νιώθεις άβολα ή θα κάνεις τους άλλους να νιώθουν άβολα.

Προφανώς το σκεπτικό αυτό δεν αντανακλά την πραγματικότητα και σε αναγκάζει να βλέπεις τα πράγματα με έναν τρόπο που ουσιαστικά αυξάνει το κοινωνικό σου άγχος.

Πολλές φορές όμως δε φταις εσύ που μια κοινωνική συναναστροφή κατέληξε άδοξα. Πολλές φορές ο συνομιλητής σου έχει μερίδιο ευθύνης και κάνει και εκείνος λάθη που μπορεί να κοστίσουν ή μπορεί το ίδιο το περιβάλλον να μην ευνοεί την κουβέντα και τις γνωριμίες.

Όπως καταλαβαίνεις, ο τρόπος που σκέφτεσαι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Γι’ αυτό και λέμε συχνά πως στο φλερτ δεν παίζουν ρόλο οι ατάκες, γιατί ακόμα και την καλύτερη ατάκα να πεις, αν την πεις με λάθος τρόπο και με λάθος νοοτροπία τότε δεν πρόκειται να έχεις κάποια επιτυχία.

Αντίθετα, μπορείς να πεις τα «λάθος» πράγματα και παρ’ όλα αυτά να έχεις επιτυχία στο φλερτ, ακριβώς επειδή λειτουργείς με τη σωστή νοοτροπία και η αύρα που εκπέμπεις είναι αυτή ενός άνδρα με αυτοπεποίθηση.

Και ακριβώς επειδή η εξέλιξη και η αυτοβελτίωση σου είναι δική σου υπόθεση, χρειάζεται να αρχίσεις να εντοπίζεις τις πεποιθήσεις που σε υπονομεύουν κοινωνικά και σε εμποδίζουν να φλερτάρεις και να κάνεις γνωριμίες άφοβα.

Και αν θες να μάθεις πως να κάνεις το φλερτ δική σου υπόθεση, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!