5 Βήματα για να παίρνεις ρίσκα στη Zωή - Men's Bible

5 Βήματα για να παίρνεις ρίσκα στη Zωή

Διστάζεις να ρισκάρεις; Διστάζεις να ζήσεις!, Έχεις βρει τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;, 5 Βήματα για να παίρνεις ρίσκα στη ζωή, Πως να αντιμετωπίσεις το φόβο της αποτυχίας και να ρισκάρεις περισσότερο

Για να καταλάβεις αν χρειάζεται να παίρνεις ρίσκα, απάντησε στο ακόλουθο: Ποια είναι η πιο βασική διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους που πετυχαίνουν στη ζωή τους και στους υπόλοιπους;

Η απάντηση είναι απλή. Οι πρώτοι παίρνουν περισσότερα ρίσκα ενώ οι δεύτεροι προτιμούν να μείνουν στο βολικό και στο γνώριμο παρά να ρισκάρουν την αποτυχία.

Έχουν στόχους, έχουν φιλοδοξίες, έχουν όραμα, όμως διστάζουν να προσπαθήσουν, να αναμετρηθούν με τις δυσκολίες για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Μια ζωή χωρίς ρίσκο είναι μια ζωή αποστειρωμένη και άχρωμη. Οτιδήποτε καλό πετυχαίνει κανείς στη ζωή του, το πετυχαίνει βγαίνοντας λίγο έξω απ’ τη ζώνη άνεσης του.

Όμως δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολο να ρισκάρουν. Δεν διαχειρίζονται όλοι το ίδιο εύκολα το άγχος που προκύπτει απ’ την αβεβαιότητα και το φόβο για το άγνωστο.

Για αυτόν το λόγο λοιπόν ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να παίρνεις ρίσκα στη ζωή σου ώστε να μπορείς να διεκδικήσεις αυτά που επιθυμείς.

Άλλαξε τη ρουτίνα σου

Οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα της ρουτίνας και της συνήθειας. Και αυτό γιατί η ρουτίνα ως κάτι γνώριμο και οικείο μας προκαλεί ασφάλεια.

Ένας καλός τρόπος λοιπόν να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να αρχίσει να παίρνει περισσότερα ρίσκα είναι να εξετάσεις προσεκτικά την καθημερινή σου ρουτίνα και να αρχίσεις σταδιακά να κάνεις τακτικές αλλαγές.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα οι αλλαγές αυτές να οδηγήσουν σε κάποια αλλαγή συνηθειών. Αυτό που θέλεις είναι να ξεφύγεις λίγο απ’ το καθημερινό και το γνώριμο σε τακτική βάση.

Για παράδειγμα, αν μέχρι τώρα πηγαίνεις στη δουλειά σου με το λεωφορείο, μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις κάποιο άλλο δρομολόγιο που σε πηγαίνει από διαφορετική διαδρομή ή να πας με διαφορετικό μέσο.

Το ζήτημα είναι να κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει και να εκτεθείς στο άγνωστο και την αβεβαιότητα. Και αυτό να το κάνεις τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικειωθείς περισσότερο με το να παίρνεις ρίσκα και το να ρισκάρεις περισσότερο σε άλλους τομείς της ζωής, πχ στην καριέρα σου, θα είναι λιγότερο αγχωτικό.

Φρόντισε να παίρνεις ρίσκα όταν μπορείς να διαχειριστείς την αποτυχία

Προφανώς το να παίρνεις ρίσκα δε σημαίνει να ρισκάρεις ανεξέλεγκτα. Το ρίσκο έχει νόημα όταν είναι υπολογισμένο και όταν ξέρεις ότι αξίζει να επενδύσεις χρόνο, κόπο, ενέργεια για να έχεις την πιθανότητα να αποκομίσεις το ΧΨ όφελος.

Διαφορετικά δε μιλάμε για ρίσκο αλλά για τζόγο. Φρόντισε λοιπόν να υπολογίζεις πάντα τα ρίσκα που πρόκειται να πάρεις, ειδικά αν αυτά αφορούν την καριέρα σου ή μπορεί να έχουν μεγάλες επιπτώσεις στα οικονομικά σου.

Επίσης φρόντισε να υπολογίζεις το κόστος της αποτυχίας και να παίρνεις ρίσκα όταν μπορείς να το αντέξεις.Μάθε να παίρνεις Ρίσκα, 5 Βήματα για να παίρνεις ρίσκα στη ζωή

Ξεκίνα με τις κατάλληλες προσδοκίες

Ένας λόγος που το να ρισκάρεις είναι δύσκολο, είναι γιατί ασκείς στον εαυτό σου μεγάλη πίεση ως προς το αποτέλεσμα. Βλέπεις τα πάντα με όρους απόδοσης και νιώθεις πως αν αποτύχεις αυτό μπορεί να σημάνει καταστροφή.

Είναι σημαντικό να βοηθάς τον εαυτό σου να χαλαρώνει για να μπορείς να προχωρήσεις, διαφορετικά η πίεση και το στρες θα σε παραλύουν πάντα.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή την πίεση πολλοί πέφτουν στην παγίδα της υπερβολικής αισιοδοξίας και αντιμετωπίζουν την κατάσταση σα να έχουν την επιτυχία στο τσεπάκι τους.

Το αποτέλεσμα είναι να τα χάνουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με απρόβλεπτες καταστάσεις και να μην μπορούν να τις διαχειριστούν.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, όταν θέλεις να πάρεις κάποιο ρίσκο, είναι σημαντικό να υπολογίζεις το χειρότερο σενάριο και να προετοιμάζεσαι κατάλληλα για αυτό.

Χρειάζεται αισιοδοξία, χρειάζεται να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ικανότητες σου, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται και να μπορείς να αντέξεις αν τα πράγματα στραβώσουν.

Δες το να παίρνεις ρίσκα σαν παιχνίδι

Ένας καλός τρόπος να βοηθήσεις τον εαυτό σου να ρισκάρει περισσότερο και να αποβάλει την πίεση και το στρες είναι να δεις την προσπάθεια που ετοιμάζεσαι να κάνες σαν ένα παιχνίδι.

Με αυτόν τον τρόπο θα το κάνεις πιο διασκεδαστικό για εσένα και θα νιώσεις κάπως πιο χαλαρός.

Χώρισε την προσπάθεια σου σε μικρότερα βήματα και δημιούργησε ένα σύστημα ανταμοιβής με βάση το οποίο θα ανταμείβεις τον εαυτό σου κάθε φορά που θα παίρνεις κάποιο ρίσκο και θα φέρεις εις πέρας το εκάστοτε βήμα.

Σε γενικές γραμμές το να μάθεις να παίρνεις περισσότερα ρίσκα είναι απλό, αρκεί να αλλάξεις λίγο την οπτική και να δεις τον εαυτό σου όχι ως κάποιον που δεν μπορεί να ρισκάρει αλλά ως κάποιον που χρειάζεται να εξασκηθεί στο να παίρνει υπολογισμένα ρίσκα.

Ακολούθησε αυτά τα βήματα και θα δεις πως σε λίγο καιρό θα είσαι πιο άνετος με το να βγαίνεις λίγο απ’ τη ζώνη άνεσης σου και θα μπορείς να ρισκάρεις για να διεκδικείς αυτά που επιθυμείς με περισσότερη ευκολία.

Θέλεις να βελτιώσεις πραγματικά τον εαυτό σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!