Μάθε να παίρνεις Ρίσκα - Men's Bible

Μάθε να παίρνεις Ρίσκα

Μάθε να παίρνεις Ρίσκα, 5 Βήματα για να παίρνεις ρίσκα στη ζωή, Πως να αντιμετωπίσεις το φόβο της αποτυχίας και να ρισκάρεις περισσότερο

Συχνά λέω ότι ο μόνος τρόπος να εξελιχθείς (τόσο στο φλερτ, όσο και σε κάθε άλλο τομέα) είναι να χρησιμοποιήσεις το φόβο σου για να εξελιχθείς και να προκαλέσεις τον εαυτό σου να προχωρήσει πιο δυνατά.

Ακόμη πιο συχνά, πολλοί μου απαντάτε με παρόμοιο τρόπο:

«Μα δεν γίνεται έτσι απλά να [κολυμπήσω με καρχαρίες / πηδήξω από ένα κτήριο / επενδύσω τα χρήματά μου / βελτιωθώ στο φλερτ / πω στην κοπέλα που με ενδιαφέρει ότι μου αρέσει] και απλά να ελπίζω ότι θα [επιβιώσω / πετάξω / γίνω εκατομμυριούχος / γίνω καλός με τις γυναίκες / κάνω σχέση μαζί της]».

«Δεν δουλεύει έτσι η ζωή / Να δεις που θα αποτύχω».

Και όταν τόσοι πολλοί απαντάτε σε κάποιο άρθρο μου, αυτό συνήθως σημαίνει ότι χτύπησα κάποια ευαίσθητη χορδή.

Αποδέξου τα Ρίσκα της ζωής

Οπότε, ας το ξεκαθαρίσω εξ αρχής: Είστε 100% σωστοί.

Όταν έγραφα ότι πρέπει να ακολουθήσεις τους φόβους σου, δεν εννοούσα απλά να πέσεις με τα μούτρα και να τα κάνεις όλα άμεσα και βιαστικά.

Ο λόγος που δεν έχεις κάνει πραγματικότητα όλα αυτά που ονειρεύεσαι, πιθανότητα έχει να κάνει με το ότι εμπεριέχονται και μεγάλα ρίσκα.

Είτε ρισκάρεις τα χρήματά σου, είτε έχεις βαρεθεί να μην έχεις επιλογές στην προσωπική σου ζωή, είτε η αυτοπεποίθηση σου δεν είναι ακόμα εκεί που θα έπρεπε, συχνά νιώθεις ότι διακυβεύονται πολλά.

Και η πιθανότητα της αποτυχίας, η πιθανότητα να πάρεις όλα αυτά τα ρίσκα και να μη σου βγει, είναι που σε αποτρέπει από το αναλάβεις δράση.

Οπότε αν ο στόχος σου είναι να υπερνικήσεις τους φόβους σου, αλλά νιώθεις ότι ρισκάρεις πολλά, τότε τι μπορείς να κάνεις;

Απλό.

Δουλεύεις έξυπνα και προχωράς βήμα – βήμα.

Σκέψου το λίγο, δεν υπάρχει τίποτα χωρίς ρίσκο στη ζωή μας.

Μπορεί να περάσεις το δρόμο απέναντι και να σε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο.

Μπορεί να κάνεις ένα ντους σπίτι, να γλιστρήσεις και να χτυπήσεις.

Μπορεί απλά να κάτσεις σπίτι να δεις μια ταινία, και πάλι, να πνιγείς με ένα …ποπκορν και να πεθάνεις.

Κι όμως αυτές οι άσχημες πιθανές εναλλακτικές δεν σε περιορίζουν από το να κάνεις αυτές τις δραστηριότητες.

Απλά κατά τη διάρκεια της ζωής σου, έχεις μάθει να αναγνωρίζεις ότι είναι πολύ απίθανο να συμβεί κάτι από αυτά (όπως το να πνιγείς από ένα ποπ κορν).

Οπότε έχεις μάθει ασυνείδητα να εκτιμάς την κατάσταση, να υπολογίζεις τα ρίσκα και να αποφασίζεις αν αυτό που πρόκειται να κάνεις αξίζει τον κόπο ή όχι.

Το παράδειγμα με τους καρχαρίες

Άρα, ναι, δεν πας να κολυμπήσεις με καρχαρίες.

Αλλά ίσως αντί για αυτό, ξεκινάς να διαβάζεις για τους καρχαρίες. Και έπειτα ίσως αποφασίζεις να πας να τους δεις στο ενυδρείο. Και μετά, με το πέρασμα του χρόνου, βρίσκεις το θάρρος να μπεις σε ένα από αυτά τα κλουβιά με τα οποία μπορείς να προσεγγίσεις καρχαρίες.

Και αφού έχεις μάθει όσα ήταν να μάθεις για τους καρχαρίες και έχεις αποκτήσει εμπειρία, τότε ίσως μια μέρα να πας να κολυμπήσεις μαζί τους. Μάθε να παίρνεις Ρίσκα

(Όχι μην το κάνεις, αυτό είναι κάτι εντελώς τρελό).

Πέρα από αστεία όμως, κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που το έκαναν και έζησαν τελικά.

Κι αυτό έγινε επειδή πέρασαν ένα – ένα όλα τα βήματα. Έμαθαν να υπολογίζουν το ρίσκο, ανέπτυξαν τις ικανότητες που χρειαζόταν και πιθανότατα έμαθαν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους αν κάτι πήγαινε στραβά με τους καρχαρίες (για να συνεχίσω το παράδειγμα).

Το παράδειγμα του φλερτ

Το ίδιο λοιπόν ισχύει και στο φλερτ. Κανείς δεν πάει απευθείας από το 0 (φόβος για το φλερτ) στο 100 (ρίχνω όποια περάσει από μπροστά μου).

Κι αν θες κι εσύ να πετύχεις σε ότι βάζεις στόχο, τότε θα πρέπει να φερθείς με τον ίδιο τρόπο, να ανεβάζεις στροφές σταδιακά.

Θες να μάθεις να φλερτάρεις αποτελεσματικά; Δες εδώ

Ας πούμε στο θέμα του φλερτ, ενημερώνεσαι πρώτα για τις δυναμικές ανάμεσα στα δύο φύλα, ώστε να καταλάβεις τι χρειάζεται να κάνεις, φτιάχνεις το πλάνο σου, και σημαντικότερο από όλα περνάς στη δράση με πλάνο και σχέδιο, συνυπολογίζοντας ότι και η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Γιατί πιθανότατα θα αποτύχεις κιόλας.

Αλλά κι αυτό είναι οκ γιατί αποκτώντας εμπειρίες θα μάθεις να βελτιώνεσαι.

Και θα χρησιμοποιείς αυτή την εμπειρία για να γίνεις καλύτερος την επόμενη φορά.

Και θα συνεχίσεις να προσπαθείς μέχρι να αποκτήσεις καλύτερη κατανόηση της κατάστασης και τότε θα είσαι έτοιμος να πάρεις μεγαλύτερα ρίσκα και να εξελιχθείς κι άλλο.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επεκτείνεις τη ζώνη άνεσης σου και ξεπερνάς τους φόβους σου.

Ένα βήμα τη φορά.

Φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι μόνος σου σε όλο αυτό. Αν θες μπορούμε μαζί να επιταχύνουμε τη διαδικασία και να σε βοηθήσω σε κάθε βήμα της. Απλά επικοινώνησε μαζί μου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!