Ερωτήσεις Φλερτ: Ποιες είναι και πώς να τις κάνεις - Men's Bible

Ερωτήσεις Φλερτ: Ποιες είναι και πώς να τις κάνεις

ερωτήσεις φλερτ

Ο σωστός τρόπος να κάνεις ερωτήσεις φλερτ είναι απλός και δημιουργεί προϋποθέσεις επιτυχίας.

Στο Men’s Bible αναφερόμαστε συχνά στη σημασία που έχει να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες. Όμως ένα λάθος που βλέπω κόσμο να κάνει ξανά και ξανά είναι το ότι εστιάζει στα «εντυπωσιακά» και τα «εύκολα». Σε αυτά που δείχνουν σημαντικά και εντυπωσιακά.

Πολλοί για παράδειγμα, κολλούν στον τρόπο που θα ξεκινήσουν την κουβέντα με την κοπέλα που τους αρέσει λες και αυτό είναι το παν. Ή τον τρόπο που θα την κάνουν να «λιώσει» για αυτούς. Και ενώ ακούγεται εντυπωσιακό, τελικά είναι πολύ λιγότερο σημαντικό από ότι πιστεύουν.

Έτσι εστιάζοντας σε λάθος σημεία ξεχνούν ένα από τα πιο σημαντικά: να μπορείς να κάνεις μια ωραία συζήτηση με την κοπέλα.

Ναι, σοβαρά το λέω. Ενώ το να ξεκινάς το φλερτ, παίρνει όλη την προσοχή, το να είσαι καλός επικοινωνιακά είναι αυτό που κάνει το φλερτ να έχει επιτυχία.

Γιατί τι νομίζεις ότι γίνεται αφού προσεγγίσεις και ξεκινήσετε να μιλάτε; Τι γίνεται εφόσον η κοπέλα δεχτεί να ξεκινήσετε μια κουβέντα; Αν δεν ξέρεις πώς να της κρατήσεις το ενδιαφέρον, το πράγμα θα λήξει άδοξα.

Εδώ λοιπόν είναι που χρησιμεύουν οι ερωτήσεις φλερτ που μπορείς να της κάνεις. Ερωτήσεις στο πρώτο ραντεβού: Τι μπορεί να σε ρωτήσει και πώς να απαντήσεις ερωτήσεις φλερτ

Γιατί στο κάτω –κάτω, σχεδόν κάθε γυναίκα έχει συναντήσει και κάποιον άνδρα που μιλούσε όλη την ώρα σε αυτήν, αλλά όχι μαζί της. Ή χειρότερα, κάποιον που μιλούσε μόνο για τον εαυτό του και δεν έδειχνε ενδιαφέρον για εκείνην.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι στο φλερτ (όπως και σε κάθε κοινωνική συναναστροφή) το να κάνεις μια καλή συζήτηση είναι σημαντικό. Οι περισσότερες από τις δουλειές μου και τις σχέσεις μου προέκυψαν επειδή είχαμε ωραίες συζητήσεις με ανθρώπους που μόλις γνώριζα.

Μια πολύ καλή φίλη μου, «πέφτει» πάντα για άνδρες με τους οποίους κάνει ωραίους διαλόγους όλο το βράδυ. Η ικανότητα να μπορείς να συνδέεσαι με τους άλλους σε προσωπικό και έντονο επίπεδο είναι πολύτιμη.

Είτε κάνεις networking, είτε κάνεις νέους φίλους, είτε ψάχνεις για σχέση, το να είσαι καλός συνομιλητής είναι κάτι που πρέπει να εξασκήσεις. Οπότε ας δούμε πως μπορεί να γίνει αυτό στο φλερτ.

Οι σωστές ερωτήσεις φλερτ

Κάτι που σε κάνει cool και fun όταν μιλάς με την κοπέλα που σου αρέσει είναι όταν δημιουργείται ανάμεσά σας το συναίσθημα ότι μπορείτε να μιλάτε για ώρες και ώρες και για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί.

Αυτό το ανοικτό και ζεστό κλίμα επικοινωνίας είναι κάτι που μπορείτε να δημιουργήσετε. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις φλερτ και να ενδιαφερθείς για αυτά που έχει να σου πει.

Οι σωστές ερωτήσεις είναι αυτές που κάνουν το συνομιλητή σου να ανοιχτεί. Και πρέπει να τις κάνεις και με το σωστό τρόπο.

Δηλαδή, όχι μόνο να διαλέξεις το σωστό θέμα, αλλά και να τις ρωτήσεις με τρόπους που ενθαρρύνουν τη συνέχιση της κουβέντας, αντί να την κλείνουν. Ένα λάθος που γίνεται συχνά από πολλούς είναι να κάνουν ερωτήσεις φλερτ που κλείνουν θέματα συζήτησης και εξερεύνησης και που ενθαρρύνουν τους άλλους να μιλήσουν λιγότερο, όχι περισσότερο.

Όμως δεν το καταλαβαίνουν ότι γίνεται κάτι τέτοιο. Κάνουν επίμονες προσωπικές ερωτήσεις, που όμως δεν προσφέρονται για πολύ ανάλυση, ούτε ανοίγουν επιπλέον θέματα συζήτησης.

Οι κλειστού τύπου ερωτήσεις είναι ερωτήσεις που προδιαθέτουν για μικρές και συμπαγείς απαντήσεις, συχνά απαντήσεις που μπορούν να απαντηθούν με λίγες λέξεις ή και με μία λέξη.

Και ενώ έχουν κι αυτές την αξία τους, όταν θες να συνδεθείς με κάποιον λειτουργούν αποτρεπτικά. Χαλούν το ρυθμό της συζήτησης, δημιουργούν “stop” και σε αναγκάζουν να κάνεις βεβιασμένες αλλαγές θεμάτων, αντί να ανοίγεις με φυσικότητα τη συνέχεια αυτού που συζητάτε.

Όταν κάνεις ερωτήσεις κλειστού τύπου, καταλήγεις να κάνεις πιο δύσκολο το να διατηρήσεις έναν ρυθμό και ροή στη συζήτηση. Είναι σαν να κολλάς σε έναν αδιέξοδο δρόμο, από τον οποίο πρέπει να κάνεις όπισθεν αντί να μπορείς να συνεχίσεις ομαλά την πορεία σου.

Οι κλειστού τύπου ερωτήσεις τείνουν να είναι πιο διαδικαστικές και πληροφοριακές, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε πιο μικρές απαντήσεις. Αυτές ζητούν λιγότερα από το συνομιλητή σου, ζητούν μόνο κομμάτια πληροφορίας και απομνημονευμένων γεγονότων.

Και ενώ έχουν και αυτές το σκοπό τους και τη χρήση τους, συχνά είναι λιγότερο ιντριγκαδόρικες και προσφέρουν λιγότερο βάθος για το άτομο που μιλάς.

Το «πόσο καιρό δουλεύεις στο Χ» είναι ένα παράδειγμα κλειστής ερώτησης. Ενώ μαθαίνεις κάτι για εκείνη, πρόκειται για πολύ περιορισμένη πληροφορία και μπορεί να απαντηθεί με λίγες λέξεις («πέντε χρόνια»).

Ως γενικό κανόνα, αν η ερώτηση φλερτ που κάνεις είναι κλειστού τύπου (απαντιέται με ναι ή όχι), ή αν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά, τότε δεν είναι καλή ερώτηση και είναι καλύτερα να ρωτήσεις κάτι άλλο.

Αν θες οι άλλοι να σου μιλούν, τότε πρέπει να δώσεις προτεραιότητα σε ερωτήσεις ανοικτού τύπου: δηλαδή, ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν εύκολα ή γρήγορα.

Οι ανοικτού τύπου ερωτήσεις τείνουν να είναι πιο συναισθηματικές ή στοχαστικές, και ζητούν και πιο προσωπικές απαντήσεις. Πρόκειται για ερωτήσεις που φέρνουν πιο μακροσκελείς απαντήσεις, απαντήσεις που ενθαρρύνουν να μοιραστείς περισσότερα και να μιλήσεις περισσότερο.

Θες να μάθεις τα πάντα για την επικοινωνία; Δες εδώ το Σεμινάριο μας

Ρωτάς για συναισθήματα, εμπειρίες, απόψεις και ανάλυση. Αυτά οδηγούν σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις γιατί μπαίνουν σε πιο προσωπικές περιοχές, χωρίς όμως να είναι αδιάκριτες.

Επιστρέφοντας στο παράδειγμα της ερώτησης για τη δουλειά της, αντί να ρωτήσεις πόσο καιρό εργάζεται εκεί, είναι καλύτερα να ρωτήσεις τι της αρέσει εκεί ή πως και προτίμησε αυτή την εργασία.

Κάτι τέτοιο ενθαρρύνει να ανοίξει η συνομιλία και η κοπέλα να μιλήσει για τις φιλοδοξίες και τους στόχους τους, όπως και για το πώς νιώθει εκεί, αν είναι εταιρεία που την ενδιαφέρει ή αν το βλέπει ως κάτι προσωρινό, κοκ.

Το όφελος των ερωτήσεων ανοικτού τύπου είναι ότι κρατούν ζωντανή τη συζήτηση για πολύ περισσότερο. Ενθαρρύνουν το μοίρασμα πολλών περισσότερων από απλά στατιστικά. Πρακτικά κάνεις ερωτήσεις φλερτ που φτάνουν στον πυρήνα του ποια είναι και ποιες είναι οι αξίες της.

Προσφέρουν από μόνες τους επιπλέον θέματα για συζήτηση και ανάλυση. Και πάλι στο παράδειγμα μας, μια διασκεδαστική ερώτηση που μπορείς να κάνεις στη συνέχεια είναι «τι επάγγελμα ήθελες να κάνεις όταν ήσουν μικρή;».

Αυτή η ερώτηση όχι μόνο σας επιστρέφει σε πιο απλούς και αθώους καιρούς, αλλά δίνει την ευκαιρία για να μοιραστείτε ιστορίες, να συγκρίνετε αυτές τις «ιδανικές δουλειές» της παιδικής ηλικίας και να πείτε για την εξέλιξη της ζωής σας.

Είναι η τέλεια ευκαιρία να βρείτε κοινά που θα εμπεδώσουν αυτό το αίσθημα ταιριάσματος που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ανάμεσά σας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!