Ανάλυση Φάσεων: Πως οι Σημειώσεις σε βοηθούν στο φλερτ - Men's Bible

Ανάλυση Φάσεων: Πως οι Σημειώσεις σε βοηθούν στο φλερτ

Ανάλυση Φάσεων: Πως οι Σημειώσεις σε βοηθούν στο φλερτ

Όταν ήμουν στην αρχή της πορείας μου στο φλερτ, είχα βγει ένα συγκεκριμένου ραντεβού, και είχε πάει πολύ καλά. Κυνηγούσα μια κοπέλα, ας την πούμε Μ, την οποία συναντούσα σε κάποιο μπαρ συνεχώς, για πολύ καιρό.

Και ενώ υπήρχε κάτι μεταξύ μας, μια ένταση σεξουαλική, ωστόσο τα πράγματα δεν λειτουργούσαν για κάποιον λόγο. Για κάποιο διάστημα πίστευα ότι απλώς της άρεσε το παιχνίδι, το μπρος- πίσω, το φλερτάρισμα. Αλλά επέμεινα, και κατάφερα να βγούμε ραντεβού, και να καταλήξουμε, μετά από ποτά και χορό, στο σπίτι μου.

Αργότερα, όταν απολαμβάναμε περιχαρείς την εκτόνωση του πεντάμηνου πάθους που χτιζόταν μεταξύ μας, γύρισα και τη ρώτησα: «Είμαι περίεργος, πότε κατάλαβες ότι ήθελες να κοιμηθείς μαζί μου;»

Ανάβει λοιπόν ένα τσιγάρο και μου λέει: «Από όταν σε πρωτοείδα».

«Σοβαρά;» της λέω. Ειλικρινά δεν το πίστευα. Έλεγα πως της άρεσε το παιχνίδι και η προσοχή μονάχα, τίποτα ουσιαστικότερο. Ότι την ενδιέφερε απλώς να παίξει. «Ναι» μου λέει. «Θυμάσαι, όταν μου είπες πως αν δεν σταματήσω να στη λέω θα μου τις βρέξεις; Είσαι ο μόνος που ξέρω που θα έλεγε κάτι τέτοιο και μου άρεσε πολύ αυτό».

Αυτό που έκανα αμέσως μετά ήταν γυρίσω στο κομοδίνο μου, να ανοίξω το σημειωματάριο μου και να κρατήσω σημειώσεις.

Το να κρατάω σημειώσεις μετά από κάθε βράδυ έξω ή μετά από κάθε ραντεβού ήταν κάτι που με βοήθησε πολύ στο να γίνω καλός με τις γυναίκες. Όποτε τα πράγματα πήγαιναν καλά με μια γυναίκα, πάντα ρωτούσα τι ήταν αυτό που την είχε τραβήξει σε μένα. Γιατί ήθελε να βγούμε, να φιληθούμε, να κάνουμε σεξ και λοιπά.

Έτσι κατάφερα να προσδιορίσω επακριβώς τι λειτουργούσε και τι όχι. Να εργαστώ πάνω στα μεν, να απεμπολήσω δια παντός τα δε.

Γιατί κρατάμε σημειώσεις από τα ραντεβού μας

Όταν προσπαθείς να βελτιωθείς σε κάτι, θέλεις να ξέρεις τί κάνεις σωστά και τί κάνεις λάθος. Μπορείς έτσι να διαπιστώσεις αν και κατά πόσο βελτιώνεσαι. Αν για παράδειγμα παίρνεις πιο εύκολα τηλέφωνα. Αν δέχονται να βγουν μαζί σου. Αν ενδιαφερθούν για επόμενα ραντεβού / σεξ / σχέση και πότε.

Καταγράφεις λοιπόν το πώς και το πότε, και μελετάς τη διαδικασία που σε οδήγησε στο σημείο αυτό. Αν οι διαδικασίες επιταχύνονται και επιτυγχάνουν, έχεις βελτιωθεί. Αν όχι, είσαι στα ίδια. Αν επιθυμείς να βελτιωθείς πρέπει να ξέρεις επακριβώς τι κάνεις και τι λες, και τι επίδραση έχουν αυτά που κάνεις και αυτά που λες στο άτομο απέναντί σου.

Αν μη τι άλλο, αν μια συνταγή αποδειχτεί επιτυχημένη, θα θελήσεις να την επαναλάβεις. Ας πούμε, της αρέσει που την φλερτάρεις και της κάνεις πειράγματα. Αλλά την έχεις ταράξει στις ατάκες από τους Δυο Ξένους και θέλει να το βουλώσεις, να της πεις κάτι αληθινό για τον εαυτό σου για να σε μάθει. Να σε γνωρίσει. Δεν παίρνεις το μήνυμα, τη βλέπεις να φεύγει, αναρωτιέσαι γιατί. Δεν σημειώνεις το συμβάν, να το μελετήσεις πιο μετά να δεις τι έφταιξε. Ξανακάνεις τα ίδια, ξαναμένεις μόνος. Και τούμπαλιν.

Για αυτό λέμε ότι χρειάζεται να κρατάς ένα υποτυπώδες ημερολόγιο των ραντεβού σου.

Και μάλιστα, ένα ημερολόγιο ωφελεί όχι μονάχα στα ραντεβού, αλλά σε κάθε φάση της σχέσης. Τι την έκανε να αποφασίσει να σου δώσει τον αριθμό τηλεφώνου της; Γιατί αποφάσισε να βγει μαζί σου όταν μιλήσατε στο τηλέφωνο; Πώς αντέδρασε στο γραπτό μήνυμα που της έστειλες; Πότε ένιωσε ότι θέλει να σε φιλήσει; Πότε συνειδητοποίησε ότι θέλει να κοιμηθεί μαζί σου;

Δεν είναι ανάκριση

Μην νιώσει ότι την ανακρίνεις. Δεν εννοούμε να ρωτάς κάθε λεπτομέρεια σαν μανιακός και ψυχαναγκαστικά. Πώς, γιατί, πότε, πες μου εδώ και τώρα. Δεν προσπαθείς να ανακρίνεις κανέναν ύποπτο, προσπαθείς να διερευνήσεις τι κάνεις σωστά, ώστε να μπορέσεις να το επαναλάβεις.

Το βασικό είναι να είσαι χαλαρός όταν ρωτάς. Να μην επιβάλεις το ερώτημα, πες απλά, «αναρωτιόμουν» ή, «για πες μου». Χαλαρά. Να φανεί ότι έχεις απλώς ένα υγιές ενδιαφέρον όσον αφορά στο τι αρέσει στο άτομο που είναι μαζί σου. Δεν είναι δύσκολο να ρωτήσεις, απλώς θέλει τακτ και προσοχή.

Πότε ακριβώς ρωτάς

Πολύ σημαντικό αυτό. Ο σωστός χρονισμός είναι το παν σε πολλά πράγματα, ίσως σε όλα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να δώσεις σε κάποια την εντύπωση ότι βγήκες μαζί της μόνο και μόνο για να συλλέξεις δεδομένα. Βάζει την κοπέλα στη θέση του πειραματόζωου. Θα σε ξαποστείλει και θα έχει κάθε δίκιο.

Η καλύτερη στιγμή για να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις είναι η ηρεμία και η χαλάρωση που ακολουθεί μετά από κάθε συναισθηματική ή/και σωματική κορύφωση. Έχετε περάσει ωραία, έχετε ικανοποιήσει ο ένας τον άλλο κι αράζετε αγκαλίτσα. Οι ενδορφίνες πλημμυρίζουν το αίμα, η οξυτοκίνη κάνει το θαύμα της στον ανθρώπινο εγκέφαλο, είναι η κατάλληλη στιγμή να κοιταχτείτε και να μοιραστείτε κάτι που θα σας δέσει περισσότερο. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι αρέσει και τι όχι στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Γιατί πρέπει να αρχίσεις να κρατάς Ημερολόγιο με τις Σκέψεις σου

Όταν πάνε όλα στραβά…

Και αφού αναλύσαμε τα παραπάνω, να θυμηθούμε ότι όπως υπάρχουν κατάλληλες στιγμές να ρωτήσεις τι πάει καλά και τι άσχημα, έτσι υπάρχουν και ακατάλληλες στιγμές να το ρωτήσεις. Και οι ακατάλληλες είναι όταν το ραντεβού σου έχει πάει έτσι κι αλλιώς χάλια.

Και θα μου πεις σίγουρα: «Καλά, και πώς θα ξέρω τι πήγε στραβά, αν δεν ρωτήσω; Δεν θα μου είναι χρήσιμο να το μάθω, ώστε να το αποφύγω στο μέλλον;»

Θεωρητικά ναι. Αλλά όχι όσο φαντάζεσαι στην πράξη.

Γιατί ένα σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας μίας σχέσης, ή μιας εξόδου με κάποιον, είναι να υπάρχει μία συναίσθηση του τι συμβαίνει γύρω μας. Να υπάρχει μία στοιχειώδης συναισθηματική ωριμότητα. Μπορεί να σου φαίνεται χρήσιμο και δελεαστικό να ρωτήσεις τι πήγε στραβά, και γιατί δεν απαντάει στα μηνύματά σου μετά το ραντεβού σας, αλλά μία τέτοια συμπεριφορά δείχνει έναν άνθρωπο με μηδενική κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη.

Μπορεί να θες απλώς να μάθεις γιατί πήγαν όλα χάλια, αλλά εκείνη εκλαμβάνει ότι είσαι άλλος ένας ανώριμος άνθρωπος που δεν ξέρει τι σημαίνει το όχι.

Τι κάνεις λοιπόν;

Κρατάς σημειώσεις. Εκτεταμένες σημειώσεις. Γενικά συνιστώ το ημερολόγιο, αλλά ειδικά στο θέμα των σχέσεων πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ. Να καταγράφεις τα γεγονότα. Τι είπες. Τι σου είπε. Τι έκανες και τι έκανε. Μην συμπεριλάβεις συναισθηματισμούς, περιορίσου σε απλή καταγραφή. Κράτα τα δεδομένα σου όσο το δυνατόν πιο αποστασιοποιημένα συναισθηματικά. Μην συμπεραίνεις. Μην υποθέτεις.

Ξαναδιάβασε για τα παλιότερα ραντεβού σου και κάνε τη σύγκριση με τα πιο πρόσφατα. Ψάξε για κοινά σημεία. Γιατί ναι μεν υπάρχουν εκατό διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους ένα ραντεβού μπορεί να πάει στραβά. Ωστόσο, αν δεις και τα αποτυχημένα ραντεβού επαναλαμβάνονται τότε ο κοινός παρονομαστής είναι ένας: εσύ ο ίδιος.

Χρησιμοποιώντας αυτά που μαθαίνεις

Το κλειδί ώστε να εκμεταλλευτείς κατά το μέγιστο τις καταγεγραμμένες σου εμπειρίες, είναι να μάθεις να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις. Στο παράδειγμα που έδωσα παραπάνω, ας πούμε, θα ήταν εύκολο να νομίσει κανείς ότι η λέξη που έκανε τη δουλειά ήταν η λέξη «ξυλιές». Κι όμως αυτή την ατάκα την χρησιμοποιούσα καιρό με …ανάμικτα αποτελέσματα. Και εκείνο που κατάλαβα αργότερα ήταν ότι δεν ήταν η λέξη αυτή καθαυτή αλλά το σύνολο της συμπεριφοράς μου που είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Μ. ήταν μία απίστευτα όμορφη και δυναμική γυναίκα. Είχε συνηθίσει να την περικυκλώνουν οι άντρες, να την ξεχωρίζουν από τις άλλες, να την κυνηγούν. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος φαινόταν να της αντιστέκεται, έστω και με αυτόν τον μισοαστείο, σκαμπρόζικο τρόπο. Απλώς έκανα τη διαφορά. Αυτό της τράβηξε την προσοχή μέσα στον κυκεώνα των λιγούρικων βλεμμάτων που την περιστοίχιζαν. Αυτό με έκανε να ξεχωρίσω.

Είναι πολύ εύκολο να μείνεις στο επιφανειακό κομμάτι, να θεωρήσεις ότι η πρώτη ερμηνεία που κάνεις είναι η σωστή. Πρέπει να εμβαθύνεις στις εμπειρίες σου. Δεν υπάρχουν μαγικές ατάκες που θα κάνουν αυτόματα τον άνθρωπο απέναντί σου να ενδιαφερθεί για σένα.

Πρέπει να εμβαθύνεις στο τι πετυχαίνει και γιατί, στο τι αποτυγχάνει και γιατί. Σε μια άλλη περίπτωση η λέξη ξυλιές θα κέρδιζε, ενδεχομένως, ξυλιές και τίποτα περισσότερο. Αν στεκόμουν μόνο σε μία επιφανειακή ερμηνεία της επιτυχίας μου τότε, και προσπαθούσα να την επαναλάβω τυφλοσούρτη, προφανώς θα έσπαγα τα μούτρα μου. Θα μπερδευόμουν. Γιατί πέτυχε την μία φορά και δεν πέτυχε την άλλη.

Αναζήτησε λοιπόν τα βαθύτερα αίτια σε κάθε συμπεριφορά. Ανάλυσέ τα, μην στέκεσαι μονάχα στην επιφάνεια. Όταν θα μάθεις να το κάνεις θα δεις ότι οι συναναστροφές σου στο φλερτ θα είναι πολύ πιο επιτυχημένες. 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!