Μοντέρνο Φλερτ: Τι ισχύει τελικά στις μέρες μας; - Men's Bible

Μοντέρνο Φλερτ: Τι ισχύει τελικά στις μέρες μας;

Μοντέρνο Φλερτ: Τι ισχύει τελικά στις μέρες μας;

Στην εποχή μας πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, οι σχέσεις έχουν εξελιχθεί, το ίδιο και οι ρόλοι των δύο φύλων. Και είναι ωραίο που υπάρχει εξέλιξη και ισότητα. Πολλοί όμως αναρωτιούνται πως είναι το μοντέρνο φλερτ και αν ακόμα μπορούν να φλερτάρουν ελεύθερα, χωρίς να γίνουν δακτυλοδεικτούμενοι.

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι πιο εύκολα και απλά απ’ ότι ίσως φαντάζεσαι. Και για να πούμε το προφανές: οι άνδρες και οι γυναίκες ακόμα θέλουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλο.

Αν κανείς δεν προσέγγιζε κανέναν η ζωή θα ήταν κάπως βαρετή.

Στο μοντέρνο φλερτ όμως, μετράει πολύ ο τρόπος. Για αυτό δίνω μεγάλη έμφαση στο ΠΩΣ να προσεγγίζεις σωστά και όχι στο ΠΟΥ να προσεγγίζεις. Κατά βάση, θεωρώ ότι είναι πιο ωραίο να γνωρίζεις κοπέλες όταν είσαι νηφάλιος και υπάρχει ακόμα φως έξω. Μου φαίνεται περίεργο που είναι ok να γνωρίζεις κόσμο σε ένα σκοτεινό κλάμπ, όπου δεν θυμάσαι καν το όνομά σου, ενώ το να πιάσεις κουβέντα με μια κοπέλα σε ένα ωραίο καφέ είναι πιο σπάνιο.

Επιπλέον ξέρω πολύ κόσμο που θα ήθελε να γνωρίζει περισσότερες γυναίκες αλλά κάτι τον κρατάει πίσω επειδή δεν θέλει να εισβάλλει, να προσβάλει ή να διακόψει. Ξέρω, όμως και πολλές γυναίκες που συχνά αναρωτιούνται γιατί οι άνδρες δεν τις φλερτάρουν και που απογοητεύονται που κι αυτοί που το επιχειρούν αποδεικνύονται όχι πολύ καλοί τύποι.

Οπότε θέλω να ενθαρρύνω αυτούς που φρενάρουν την επιθυμία τους προκειμένου να μην την ενοχλήσουν (καλό σημάδι) να βρουν έναν τρόπο να εκφράζουν τις προθέσεις τους με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Να λοιπόν ορισμένες αρχές που είναι σημαντικές όταν προσεγγίζεις γυναίκες:

 #1 Στο μοντέρνο φλερτ δεν έχει σημασία το Που αλλά το Πώς

Μπορεί να γνωρίσεις μια κοπέλα online και να της στείλεις μια …τολμηρή φωτογραφία σου (ξέρεις τι εννοώ) ή μπορεί να γνωρίσεις μια κοπέλα online, να διαβάσεις το προφίλ της και να σχολιάσεις κάτι σχετικό πάνω σε κάτι που έγραψε. Σε ποια περίπτωση πιστεύεις θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα;

Σημείωση για τις γυναίκες που μας διαβάζουν:  Κορίτσια να συμπληρώνετε το dating profile σας. Αυτό θα σας βοηθήσει κι εσάς να καταλάβετε καλύτερα που εστιάζουν οι άνδρες που σας ξεκινούν κουβέντα.

Παρομοίως και στο δρόμο, θα μπορούσες όπως περνάει μπροστά σου να κάνεις ένα σχόλιο για την εμφάνισή της ή μπορείς να την πλησιάσεις για να την γνωρίσεις, με χαμόγελο και καλή οπτική επαφή, λέγοντας: «ξέρω ότι δεν συνηθίζεται, αλλά σε είδα και σκέφτηκα να σε γνωρίσω. Είμαι ο Χ».

Βλέπεις λοιπόν που στο μοντέρνο φλερτ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο τρόπος; Πιστεύω καταλαβαίνεις τη διαφορά στα παραπάνω παραδείγματα.

#2 Το «όχι» σημαίνει «όχι»

Αντίθετα απ’ ότι ακούς από διάφορους «φωστήρες» εκεί έξω, όταν μια κοπέλα σου λέει «όχι», τότε αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: «όχι».

Αν βλέπεις ότι δεν ενδιαφέρεται να σου μιλήσει / απομακρύνεται / νιώθει άβολα / σου πει να την αφήσεις μόνη της / λέει ότι βιάζεται, τότε καλύτερα να σταματήσεις την προσέγγισή σου. Δυστυχώς ακόμα διαβάζω τύπους να λένε ότι «πολλές φορές το όχι, σημαίνει ίσως, και το ίσως μπορείς να το κάνεις ναι».

Το παραπάνω όμως χάνει το κεντρικό νόημα: Οι γυναίκες δεν είναι ένας γρίφος (ή video game) που αν πεις / κάνεις τα σωστά πράγματα τη σωστή στιγμή παίρνεις το βραβείο σου. Οι γυναίκες είναι άνθρωποι με τη δική τους θέληση και όρια. Και μέρος του να είσαι ένας γνήσιος άντρας είναι να σέβεσαι αυτά τα όρια.

 #3 Όλες οι γυναίκες είναι διαφορετικές

Όλοι, άντρες και γυναίκες, είμαστε ξεχωριστές μονάδες: με διαφορετικά background, κουλτούρα, προσωπικότητα και εμπειρίες.

Άρα δεν έχει νόημα να φέρεσαι σε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο. Και ειδικότερα στο φλερτ χρειάζεται να προσαρμόζεσαι, ανάλογα με το τι θέλει η κοπέλα που φλερτάρεις αλλά και με το τι θες εσύ.

Ισχύει κι εδώ το ότι πρέπει να βρεις την «φυλή» σου και να γνωρίσεις γυναίκες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και γούστα με εσένα, παραμερίζοντας όλες τις υπόλοιπες. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι αντί να προσπαθείς να μαντέψεις, μπορείς να θέσεις το θέμα στην ατζέντα κι αυτό είναι κάτι που εξηγούμε αναλυτικά στα μαθήματά μας. Μοντέρνο Φλερτ: Τι ισχύει τελικά στις μέρες μας;

#4 Το αδέξιο και ειλικρινές είναι καλύτερο από το φανταχτερό και τέλειο

Ένα σημαντικό λάθος που κάνουν ορισμένοι είναι να πιστεύουν ότι οι γυναίκες επιθυμούν (και αποκρίνονται) μόνο στην «τέλεια» προσέγγιση. Όμως οι γυναίκες δεν είναι βαθμολογητές προσεγγίσεων, που σε διώχνουν αν πάρεις μικρό βαθμό.

Οι γυναίκες θα αποκριθούν καλύτερα σε έναν άνδρα που νιώθουν ότι είναι ειλικρινής, τις κάνει να νιώθουν άνετα και που κρίνουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν. Συχνά λοιπόν έχεις καλύτερες αντιδράσεις ακόμα κι αν κολλήσεις λίγο και μπλέξεις τα λόγια σου, δείχνοντας ότι δεν είσαι ένα ρομπότ προσεγγίσεων, αλλά ότι θες πράγματι να της δείξεις ότι θέλεις να την γνωρίσεις πραγματικά.

Θες να μάθεις να φλερτάρεις παντού και πάντα; Δες εδώ

#5 Να είσαι ανοιχτός στο μοντέρνο φλερτ

Ξέρω ότι σου φαίνεται περίεργο και σκέφτεσαι: «μα εννοείται πως είμαι ανοικτός και πρόθυμος για φλερτ». Ωστόσο αυτό που χρειάζεται να καταλάβεις είναι ότι το να κάνεις μια νέα γνωριμία είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης.

Οι γυναίκες πια στο μοντέρνο φλερτ δεν είναι μόνο παθητικοί δέκτες. Παραδοσιακά, η γυναίκα περιοριζόταν στο να σε κοιτάξει και ίσως να σου χαμογελάσει. Και αυτό ήταν όλο. (Αν πάμε και πιο πίσω στο χρόνο, περνώντας έριχνε το μαντήλι της μπροστά στον άνδρα που την ενδιέφερε για να έχει αυτός αφορμή να της το επιστρέψει και να της μιλήσει).

Ευτυχώς πια όμως οι εποχές έχουν προχωρήσει. Και δεν είναι ασυνήθιστο να προσεγγίσει η γυναίκα τον άνδρα. Όταν σου συμβεί αυτό λοιπόν, σε παρακαλώ να είσαι ενθαρρυντικός. Και σε κάθε περίπτωση να αποφύγεις χαρακτηρισμούς και κρίσεις, όπως «είναι εύκολη», «σκέψου πόσες φορές το έχει κάνει».

Μπορεί λοιπόν, οι παραδοσιακοί κανόνες να καταρρέουν και να μην ισχύουν πια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να τους νοσταλγούμε. Το ότι κάτι ίσχυε παλιά, δεν σημαίνει ότι ήταν και σωστό. Χρειάζεται όλοι να εξελισσόμαστε και να βρούμε τον σωστό τρόπο για να σχετιζόμαστε άνδρες και γυναίκες, έναν τρόπο βασισμένο στην αμοιβαία επικοινωνία, τον σεβασμό και την ειλικρίνεια. Αυτό τελικά σημαίνει μοντέρνο φλερτ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!