Άσε το Σώμα να Μιλήσει - Men's Bible

Άσε το Σώμα να Μιλήσει

Άσε το Σώμα να Μιλήσει, Επικοινωνιακά Ευέλικτος: Πως να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος

Το σώμα μας παιζεί καθοριστικό ρόλο στο φλερτ. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι άνδρες εστιάζουν αλλού.

«Δεν ξέρω τι να πω», μου λένε συχνά κάποιοι μαθητές.

«Δεν έχει σημασία τι θα πεις», τους λέω, «Αυτό που έχει σημασία είναι το πως θα το πεις».

Πράγματι, οι λέξεις αυτές καθαυτές έχουν μικρή σημασία. Αυτό που μετράει είναι το τι αποπνέεις.

Μπορείς να μιλάς για το πιο απλό, καθημερινό και βαρετό πράγμα στον κόσμο και παράλληλα η κουβέντα να κραυγάζει ερωτισμό και ενδιαφέρον.

Για να φλερτάρεις αποτελεσματικά λοιπόν, μάθε να «μιλάς» με το σώμα.

Δείξε αμεσότητα και αυτοπεποίθηση με το σώμα σου

Για να φλερτάρεις χωρίς να πεις λέξη, το σώμα σου πρέπει να μιλά με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Και για να προβάλεις αυτή τη σιγουριά πρέπει να δείξεις άμεσος με τις προθέσεις σου. Όταν λοιπόν βλέπεις μια κοπέλα που σε ελκύει και ενδιαφέρεται και εκείνη για φλερτ, μίλησε της άμεσα. Αυτή η έλλειψη δισταγμού της στέλνει το μήνυμα πως είσαι ένας άνδρας που πιστεύει στον εαυτό του και διεκδικεί άφοβα αυτό που θέλει.

Επίσης δώσε βάση στο πως στέκεται το σώμα σου.

Διατήρησε ίσια την κορμοστασιά σου, με το κεφάλι ψηλά και τους ώμους χαλαρούς και μην κλείνεις τον κορμό σου κρατώντας το ποτό σου στο ύψος του στήθους ή σταυρώνοντας τα χέρια σου. Άσε τα να κρέμονται χαλαρά στο πλάι.

Το γεγονός πως δε βάζεις κάποιο νοητό εμπόδιο μπροστά από το στήθος σου, και με λίγα λόγια δε προστατεύεις τον κορμό σου, φανερώνει πως νιώθεις άνετα και είσαι χαλαρός.

Για να μάθεις περισσότερα για το πως να εκφράσεις τις προθέσεις σου στο φλερτ δες και το ακόλουθο βίντεο:

Κοίτα τη στα μάτια

Το πιο σημαντικό κομμάτι του να φλερτάρεις χωρίς να πεις λέξη, είναι η οπτική επαφή. Αν μιλάτε και εκείνη σε κοιτάει μόνιμα στα μάτια, σαν να έχει υπνωτιστεί από το βλέμμα σου, τότε το πως τοποθετείς το σώμα σου και το τι λες δε παίζουν ρόλο.

Αν για παράδειγμα κοιταχτείτε με μια κοπέλα στην άλλη άκρη του μπαρ, κράτα το βλέμμα σου μέχρι εκείνη να κοιτάξει πρώτη αλλού. Και από τη στιγμή που ξεκινάτε να μιλάτε, κοίτα τη στα μάτια τουλάχιστον το 50% του χρόνου και σταδιακά αύξησε την συχνότητα.

Η οπτική επαφή είναι κρίσιμη όχι μόνο για το κομμάτι της αυτοπεποίθησης αλλά και για ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο του φλερτ. Τη σεξουαλική ένταση.

Για να ανεβάσεις τη σεξουαλική ένταση ανάμεσα σας, χρειάζεται πρώτα να αφεθείς.

Άσε τον εαυτό σου να απολαύσει την ερωτική έλξη που νιώθει από εκείνη, αντί να της μιλάς και το μυαλό σου να τρέχει στο τι εντύπωση θα της κάνει. Αν την κοιτάς και σκέφτεσαι πόσο σέξι είναι τότε το ερωτικό vibe της επικοινωνίας θα εκτοξευτεί. Και από ένα σημείο και έπειτα η σεξουαλική ένταση θα είναι τόσο δυνατή, που δε θα έχεις άλλη επιλογή από το να κάνεις κάτι για αυτό.Οπτική επαφή: Πως να την κάνεις σωστά, Άσε το Σώμα να Μιλήσει

Άγγιξε την με σεβασμό

Το πιο ξεκάθαρο εργαλείο που έχεις για να φλερτάρεις με το σώμα, είναι το άγγιγμα. Αν και πολλοί άνδρες το αποφεύγουν λόγω άγχους και έλλειψης εμπειριών, το φλερτ δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς να εκφράσεις τις προθέσεις σου με αυτόν τον τρόπο.

Γιατί;

Γιατί το φλερτ είναι μια συναισθηματική διαδικασία, όχι λογική. Δεν αρκεί να δείχνεις με λέξεις τις προθέσεις σου, πρέπει να φαίνονται και στη συμπεριφορά σου. Και το άγγιγμα είναι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις αυτό καθώς βοηθάει δυο ανθρώπους να νιώσουν οικείοι μεταξύ τους και φυτεύει τη σκέψη πως τα πράγματα μπορούν να κλιμακωθούν ακόμα περισσότερο αργότερα.

Φυσικά, χρειάζεται να σου έχει επικοινωνήσει και εκείνη ότι ενδιαφέρεται, προκειμένου να σεβαστείς τα όριά της και να μην γίνεις ενοχλητικός.

Πάντα το κρατάς σύντομο στα κοινωνικά αποδεκτά πλαίσια και σταδιακά. 

Προκάλεσε τη παιχνιδιάρικα

Για να φλερτάρεις αποτελεσματικά δεν πρέπει μόνο να εκφράζεις την αποδοχή σου και το ερωτικό σου ενδιαφέρον. Κάποιες φορές τη διαφορά την κάνεις με το να ανακαλείς αυτή την αποδοχή και το ενδιαφέρον. Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσει και εκείνη να δουλεύει για να ξανακερδίσει τη προσοχή σου και δε θα τη θεωρεί δεδομένη.

Για αυτό το λόγο απομάκρυνε το σώμα σου από το δικό της στη σωστή στιγμή και γύρισε το ώστε να μη κοιτάει το δικό της σώμα.

Το να μη δείχνεις ενδιαφέρον με το σώμα σου σε συγκεκριμένες στιγμές βοηθάει στο να δημιουργήσεις έλξη. Μια από αυτές τις στιγμές είναι στην αρχή της επικοινωνίας σου μαζί της. Αντί να ξεκινήσεις με το σώμα σου «κλειδωμένο» στο δικό της, καλύτερα να το έχεις υπό γωνία.

Μπορείς επίσης να γυρίζεις ελαφρώς το σώμα σου από το δικό της, για να της δείξεις ότι χάνει το ενδιαφέρον σου όταν για παράδειγμα γίνεται αγενής ή δεν επενδύει στην κουβέντα σας. Αυτή η διακριτική αλλαγή της δείχνει με τρόπο πως αν θέλει να σε κρατήσει, θα πρέπει να αλλάξει κάτι.

Θες να μάθεις πως να είσαι πρόκληση για τις γυναίκες; Δες εδώ

Μοιράσου τον προσωπικό της χώρο

Ένας ακόμα εξαιρετικός τρόπος να φλερτάρεις με μια κοπέλα χωρίς λέξεις, είναι να παίξεις με τον χώρο ανάμεσα σε σένα και εκείνη. Βέβαια προκειμένου να φλερτάρεις με σεβασμό, αυτό μπορεί να γίνει εφόσον πρώτα η κοπέλα σου έχει επικοινωνήσει ότι ενδιαφέρεται.

Στάσου τόσο κοντά της ώστε ουσιαστικά να μοιράζεστε τον προσωπικό σας χώρο και θα ανεβάσεις τη σεξουαλική ένταση ανάμεσα σας. Αντίστοιχα κάνοντας ένα βήμα πίσω δημιουργείς μεγαλύτερο κενό ανάμεσα σας ρίχνοντας έτσι και την ένταση.

Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο γιατί ουσιαστικά το φλερτ είναι στην πραγματικότητα αυτή η αυξομείωση της σεξουαλικής έντασης ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Είτε με λεκτικό τρόπο είτε με μη λεκτικό.Άσε το Σώμα να Μιλήσει

Η αυξομείωση αυτή διατηρεί ζωντανή την πρόκληση και το μυστήριο του «που τελικά θα καταλήξει αυτή η επαφή…».

Ανέβαζε και χαμήλωνε τη «θερμοκρασία» μεταξύ σας και θα κρατάς την επαφή σας ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.

Αυτό το «παιχνίδι» δείχνει τεράστια αυτοπεποίθηση από μεριάς σου και φυσικά δημιουργεί έντονη έλξη ανάμεσα σας.

Γενικά να θυμάσαι πως στο φλερτ, το σώμα μιλάει δυνατότερα από τις λέξεις. Όπως λέει συχνά και ο Γιώργος, δεν έχει σημασία το τι θα πεις αν η συμπεριφορά σου βγάζει νευρικότητα. Όπως και δεν έχει σημασία το τι θα πεις αν η συμπεριφορά σου αποπνέει τόλμη, θάρρος, σιγουριά και αρρενωπότητα. Επειδή όμως και το να φλερτάρεις με το σώμα σου έχει τα μυστικά του, αν θες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!