3 Βήματα για να δημιουργείς Άμεσα Οικειότητα με Οποιονδήποτε Μιλάς - Men's Bible

3 Βήματα για να δημιουργείς Άμεσα Οικειότητα με Οποιονδήποτε Μιλάς

3 Βήματα για να δημιουργείς άμεσα οικειότητα με οποιονδήποτε μιλάς

Το να είσαι κοινωνικός και να δημιουργείς οικειότητα με όλους, είναι μια από τις δεξιότητες που αξίζει να καλλιεργήσεις. Όσο περισσότερο κόσμο γνωρίζεις, τόσες περισσότερες πόρτες σου ανοίγονται στη ζωή.

Έχεις περισσότερες ευκαιρίες να εξελιχθείς στην καριέρα σου, να κάνεις φίλους και φυσικά να γνωρίσεις αξιόλογους πιθανούς συντρόφους.

Η κοινωνικοποίηση επίσης συνδέεται άμεσα με την υγεία σου, την αυτοπεποίθηση σου και την ευτυχία σου. Οπότε, ο χρόνος και η ενέργεια που θα αφιερώσεις για να γίνεις πιο κοινωνικός, θα αποδώσουν και με το παραπάνω.

Το να μπορείς λοιπόν να κάνεις μια χαλαρή κουβέντα με τον καθένα είναι σημαντικό, γιατί ακόμα και αυτό το φαινομενικά ανούσιο λεκτικό πάρε-δώσε, μας βοηθάει να συλλέξουμε μερικά στοιχεία για τους άλλους και να βγάλουμε ένα αρχικό συμπέρασμα για αυτούς.

Κατά κάποιον τρόπο, η μικρή χαλαρή κουβέντα είναι μια τελετή που βοηθάει ανθρώπους που δε γνωρίζονται, να γνωρίσουν και να κατηγοριοποιήσουν ο ένας τον άλλο.

Να καταλάβουν αν ο συνομιλητής τους είναι κάποιος πιθανός φίλος, σύμμαχος ή αντίπαλος.

Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε τα βασικά για το συνομιλητή μας. Πως τον λένε, από που είναι, με τι ασχολείται κλπ.

Είναι κατά κάποιον τρόπο ένας εισαγωγικός τύπος συζήτησης ώστε να ξέρουμε αν θέλουμε να εμβαθύνουμε περισσότερο τη γνωριμία μας μαζί του ή όχι.

Το πρόβλημα που συναντούν πολλοί όμως είναι πως ξεκινούν να μιλούν με κάποιον και αφήνουν την κουβέντα να εξελιχθεί επιφανειακά. Δυσκολεύονται δηλαδή να πάνε πέρα από τα βασικά και να κάνουν κάποια συζήτηση μέσω της οποίας θα γνωρίσουν πραγματικά το συνομιλητή τους.

Πιθανόν να σου έχει τύχει κι εσένα, να μιλάς με κάποια κοπέλα και η κουβέντα που κάνετε να εξελίσσεται αναιμικά. Πηδάτε απ’ το ένα θέμα στο άλλο και το αγγίζετε επιδερμικά χωρίς να μοιράζεστε πολλές πληροφορίες ή να εκφράζετε τις απόψεις και τα συναισθήματα σας.

Ως αποτέλεσμα, η κουβέντα δεν αποκτάει ροή και ενδιαφέρον και αυτό είναι το πρόβλημα.

Η μικρή κουβέντα εστιάζει σε επιφανειακά θέματα και σε πράγματα που πιθανόν να μην ενδιαφέρουν πραγματικά κανέναν απ’ τους δύο σας και έτσι δύσκολα μπορείτε να συσχετιστείτε.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί η κουβέντα δε γίνεται περισσότερο προσωπική και έτσι δε δημιουργείται η απαραίτητη οικειότητα μεταξύ σας.

Πως λοιπόν μπορείς να ξεφύγεις από αυτή την επιφανειακή συζήτηση και να κάνεις μια πραγματική κουβέντα με βάθος και ροή μαζί της;Πώς να φλερτάρεις με γυναίκες που δε γνωρίζεις, 3 Βήματα για να δημιουργείς άμεσα οικειότητα με οποιονδήποτε μιλάς

Πως να δημιουργείς οικειότητα με τους ανθρώπους που μιλάς

#1 Κάνε τις σωστές ερωτήσεις

Αν και οι ερωτήσεις έχουν αποκτήσει κακή φήμη στις ερωτικές γνωριμίες, κυρίως γιατί εύκολα δημιουργούν το κλίμα της συνέντευξης ανάμεσα σε εσένα και την κοπέλα που μιλάς, εν τούτοις είναι ένα πολύ δυνατό και χρήσιμο επικοινωνιακό εργαλείο.

Οι σωστές ερωτήσεις μπορούν να κατευθύνουν την κουβέντα σε πιο προσωπικά και ενδιαφέροντα θέματα και να προτρέψουν τον συνομιλητή σου να μοιραστεί τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και τις απόψεις του.

Για παράδειγμα:

Καθώς μιλάς στην κοπέλα και σου λέει πως είναι από Θεσσαλονίκη, μπορείς να τη ρωτήσεις: «Πήγα Θεσσαλονίκη, πέρσι την άνοιξη και πέρασα υπέροχα. Αλήθεια, τι σε έκανε να την αφήσεις και να έρθεις εδώ;»

Μια ερώτηση με την οποία την προσκαλείς να μοιραστεί κάτι πιο προσωπικό και ενδεχομένως να γίνει πιο ευάλωτη.

Ανοιχτού τύπου ερωτήσεις όπως:

  • «Τι σου αρέσει στο Χ;»
  • «Γιατί αποφάσισες να κάνεις το Ψ;»
  • «Γιατί κάνεις το Α και όχι το Β;»
  • «Αν μπορούσες να κάνεις οτιδήποτε εκτός από το Χ, τι θα ήταν αυτό;»

Ο λόγος που αυτές οι ερωτήσεις είναι τόσο δυνατές είναι διπλός.

Για αρχή σπάνε το συνηθισμένο μοτίβο ερωτήσεων στο οποίο είναι συνηθισμένη η κοπέλα και με αυτόν τον τρόπο τη βγάζει από τον αυτόματο πιλότο και την αναγκάζει να σκεφτεί περισσότερο την απάντηση που θα σου δώσει.

Και όταν της ζητάς να μοιραστεί τη γνώμη της και τα συναισθήματα της για τα ενδιαφέροντα της, θα δεις πως θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες να συνδεθείς συναισθηματικά μαζί της και να γνωριστείτε περισσότερο.

Φεύγεις κατ’ ευθείαν από τις κλισέ συζητήσεις και αρχίζεις να μιλάς για πιο βαθιά και προσωπικά θέματα.

Επίσης, σε βοηθάει να ξεχωρίσεις από τους άλλους άνδρες που θα τη φλερτάρουν.

Πόσο συχνά νομίζεις ότι τη ρωτούν για το συναίσθημα και τους λόγους πίσω από τις αποφάσεις της;

Πόσοι από αυτούς που της μιλούν δείχνουν να ενδιαφέρονται πραγματικά για το τι της αρέσει και τι ονειρεύεται να κάνει.

Επίσης, στους ανθρώπους αρέσει πολύ να μιλούν για τα πράγματα με τα οποία παθιάζονται, για τα όνειρα τους, τους στόχους τους κλπ. Όταν τους δώσεις την ευκαιρία να τα εκφράσουν και τους ακούσεις με ειλικρινές ενδιαφέρον, τότε οδηγείς την κουβέντα σε πιο βαθιά νερά.

#2 Συσχετίσου μαζί τους

Πάντα να εστιάζεις την προσοχή σου στο να συσχετιστείς με τους ανθρώπους που μιλάς. Αν κάποιος σου πει πως κατάγεται απ’ τα Ιωάννινα, και έχεις πάει εκεί μπορείς να του πεις «Α έχω πάει δύο φορές Ιωάννινα και πέρασα υπέροχα.»

Όταν δίνεις στον άλλον να καταλάβει πως εσύ κι αυτός έχετε κάποιες κοινές εμπειρίες και πως μπορείς να συσχετιστείς με αυτά που σου λέει, τότε τον βοηθάς να νιώσει άνετα και οικεία μαζί σου και να αισθανθεί πως εσύ κι αυτός μοιάζετε και έχετε κοινά.

#3 Πρόσφερε περισσότερες λεπτομέρειες

Ο νούμερο ένα λόγος που οι περισσότεροι δεν μπορούν να ξεφύγουν από την επιφανειακή συζήτηση, είναι πως δυσκολεύονται να μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες για τον εαυτό τους.

Δεν αφήνουν τον εαυτό τους ευάλωτο, και έτσι δεν εκφράζουν τις απόψεις τους και τα συναισθήματα τους.

Η συζήτηση χαρακτηρίζεται από ένα λεκτικό τένις σύντομων ή και μονολεκτικών απαντήσεων και σύντομα το όποιο αρχικό ενδιαφέρον και η ενέργεια των δυο συνομιλητών ξεφουσκώνουν.

Αντίθετα, όταν προσφέρεις περισσότερες πληροφορίες, δίνεις στον άλλον την ευκαιρία να πιαστεί από κάπου και να συνεχίσει την κουβέντα, αλλά και τον βοηθάς να σχηματίσει μια καλύτερη εικόνα για εσένα.

Φυσικά, χρειάζεται ισορροπία. Να αποκαλύπτεις πράγματα για τον εαυτό σου στους άλλους και μάλιστα να το κάνεις πρώτος, ώστε να τους ενθαρρύνεις να μιλήσουν κι αυτοί για τον εαυτό τους. Αυτή όμως η αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών χρειάζεται να είναι συμμετρική και αμοιβαία.

Αν βλέπεις πως ενώ εσύ μιλάς ανοιχτά και προσφέρεις πληροφορίες για τον εαυτό σου και το ποιος είσαι, ο συνομιλητής σου δεν ανταποδίδει, θα πρέπει είτε να του ζητήσεις εσύ περισσότερες πληροφορίες (με ανοιχτού τύπου ερωτήσεις), είτε να περιορίσεις τις πληροφορίες που δίνεις.

Επίσης, έχε στο νου σου πως για να έχουν ροή οι συζητήσεις που κάνεις, θα πρέπει να αλλάζετε θέμα συζήτησης συνεχώς, ώστε να υπάρχει μια ανανέωση και νέες πληροφορίες να έρχονται στο προσκήνιο.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει κάποιος χωρίς πολύ κοινωνική εμπειρία, είναι να συζητά μονάχα για ένα συγκεκριμένο θέμα, με αποτέλεσμα η κουβέντα να μένει στάσιμη, να βαλτώνει και να γίνεται ανιαρή χωρίς οικειότητα ανάμεσα σε αυτόν και τον συνομιλητή του.

Με το να μοιράζεσαι περισσότερες πληροφορίες για τον εαυτό σου, ουσιαστικά βοηθάς την κουβέντα να πάρει μπρος και την οδηγείς σε διαφορετικά μονοπάτια.

Αν ακολουθήσεις λοιπόν τα τρία παραπάνω βήματα, θα δεις πως θα μπορείς να μιλάς με άνεση και να δημιουργείς άμεσα οικειότητα με τον περισσότερο κόσμο που συναντάς.

Αν θες να μάθεις να δημιουργείς άμεσα οικειότητα αλλά και έλξη με κάθε κοπέλα που μιλάς, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!