Αποτελεσματική Επικοινωνία στο Φλερτ - Men's Bible

Αποτελεσματική Επικοινωνία στο Φλερτ

Ακαταμάχητη προσωπικότητα: Γοήτευσε τη με αυτό που είσαι, Αποτελεσματική Επικοινωνία στο Φλερτ, Δεν ξέρω πως να βρω κοπέλα

Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για το συγκεκριμένο θέμα. Ίσως λόγω επαγγελματικού ενδιαφέροντος, πραγματικά είναι ένα θέμα που με πονάει ιδιαίτερα. Ζω για την αποτελεσματική επικοινωνία σε κάθε μορφή της.

Θέλω οι άνθρωποι να επικοινωνούν αποτελεσματικά, να συνεννοούνται και να είναι χαρούμενοι. Θέλω να υπάρχει συνεννόηση στα ζευγάρια και θέλω να μπορούν οι άντρες να κάνουν εύκολα προφανείς τις προθέσεις τους μιλώντας απλά και ξεκάθαρα.

Αυτό προϋποθέτει πολλά πράγματα βέβαια.

Πρώτα από όλα, να τα έχω βρει με τον εαυτό μου ή έστω να είμαι σε ένα στάδιο συνείδησης όπου προσπαθώ να βελτιωθώ. Σε δεύτερη φάση, να είναι σε μία αντίστοιχη κατάσταση (περίπου) και η κοπέλα με την οποία συναναστρέφομαι και φυσικά να υπάρχει διάθεση και από τους δύο για αποτελεσματική επικοινωνία.

Με πονάει και με προβληματίζει να βλέπω άντρες 25, 35, 45 ετών να υποφέρουν από τη μοναξιά και να παιδεύονται για να γνωρίσουν μία γυναίκα. Πόσο ακόμα πρέπει να ζοριστείς μόνος για να ζητήσεις βοήθεια;

Εξίσου με πονάει να βλέπω ανθρώπους να χωρίζουν μετά από δέκα ή είκοσι χρόνια γάμου γιατί δεν επικοινωνούν. Εκτός αν είσαι τόσο απορροφημένος με τα προβλήματα σου που δεν μπορείς να το δεις να έρχεται.

Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν ασχολείται και κανείς δεν μας εκπαιδεύει στο φλερτ, στις συναναστροφές με τις γυναίκες και στις σχέσεις αλλά αυτό δεν πρέπει να λειτουργεί σαν δικαιολογία. Είναι στο χέρι του καθενός μας να βελτιωθεί.

Γι αυτό λοιπόν, θα αναφερθώ σε μία απλή τεχνική που μπορείς να εφαρμόσεις σε οποιαδήποτε συναναστροφή σου, έτσι ώστε να κερδίζεις το ενδιαφέρον της κοπέλας με την οποία μιλάς. Αυτό έχει σαν βασική προϋπόθεση να θες να κάνεις κάτι για να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Να θες να δεις, να ακούσεις και να νοιώσεις την αλλαγή να σε επηρεάζει θετικά.

Αν θες να επικοινωνίσεις αποτελεσματικά και να εκφράσεις τις προθέσεις σου στο φλερτ, δες και το ακόλουθο βίντεο:

Αποτελεσματική Επικοινωνία: Τα τέσσερα συστήματα

Οι άνθρωποι, όπως ξέρεις, έχουν πέντε αισθήσεις και με αυτές επικοινωνούν μεταξύ τους. Ενώ λοιπόν τις έχουμε όλες, κάποιες τις χρησιμοποιούμε περισσότερο και κάποιες λιγότερο. Άλλοι λειτουργούν καλύτερα οπτικά ενώ άλλοι χρησιμοποιούν το ακουστικό τους σύστημα περισσότερο. Κάποιοι εστιάζουν στα συναισθήματα ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν λεπτομέρειες και ανάλυση.

Έτσι λοιπόν υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά συστήματα επικοινωνίας. Αυτά τα αναλύουμε σε βάθος στο σεμινάριο μας για την αποτελεσματική επικοινωνία στο φλερτ, αλλά σου κάνω μια πρώτη περιγραφή πιο κάτω:

Οπτικό σύστημα

Τα άτομα που λειτουργούν με βάση το οπτικό τους σύστημα απομνημονεύουν βλέποντας εικόνες ή φωτογραφίες και αποσυντονίζονται λιγότερο από τους θορύβους. Δεν δέχονται εύκολα προφορικές οδηγίες και χρησιμοποιούν περισσότερο λέξεις όπως βλέπω, κοιτάζω, φωτεινό, καθαρό, εικόνα, θολό, εστιάζω.

Ακουστικό σύστημα

Τα άτομα που λειτουργούν με βάση το ακουστικό τους σύστημα μαθαίνουν ακούγοντας και συνήθως τους αρέσει η μουσική. Συνήθως μιλούν στον εαυτό τους και μπορούν, πολύ εύκολα, να αποσυντονιστούν από θορύβους. Χρησιμοποιούν περισσότερο λέξεις όπως λέω, σε ακούω καμπάνα, νεκρική σιγή.

Κιναισθητικό σύστημα

Τα άτομα που λειτουργούν με βάση το κιναισθητικό τους σύστημα κινούνται και μιλούν αρκετά αργά. Ανταποκρίνονται στη φυσική επιβράβευση και το άγγιγμα και χρησιμοποιούν περισσότερο λέξεις όπως αρπάζω, νοιώθω, έχουμε επαφή, χέρι με χέρι, χαλάρωσε.

Ακουστικό ψηφιακό

Τα άτομα που λειτουργούν με βάση το ψηφιακό ακουστικό τους σύστημα περνούν αρκετό χρόνο μιλώντας εσωτερικά με τον εαυτό τους. Τους αρέσουν οι λεπτομέρειες και η ανάλυση και έχουν την τάση να υπέρ-αναλύουν πράγματα και καταστάσεις. Χρησιμοποιούν περισσότερο λέξεις όπως εμπειρία, κατανόηση, αντιλαμβάνομαι, λέξη προς λέξη ή με το νι και με το σίγμα.

Αυτό που σου περιέγραψα είναι μόνο η αρχή του τρόπου επικοινωνίας μεταξύ δύο ανθρώπων. Αυτή η θεωρία μπορεί να πάει πολύ βαθιά και να εξηγήσει ακόμη και συμπεριφορές.Αυτοβελτίωση και Φλερτ: Τα 3 θεμέλια για να εξελιχθείς σαν Άνδρας, Αποτελεσματική Επικοινωνία στο Φλερτ

Αυτό που είναι απαραίτητο να θυμάσαι είναι ότι όλοι μας ανταποκρινόμαστε άμεσα σε ένα με δύο από τα παραπάνω συστήματα. Έχουμε δηλαδή δύο πρωτεύοντα και δύο δευτερεύοντα.

Όταν μιλάς με μία γυναίκα λοιπόν, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς εκφράσεις που περιέχουν λέξεις και από τα τέσσερα συστήματα, έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι έχεις πει κάτι που θα της ακουστεί σωστό ή που θα της φαίνεται εντάξει ή που θα την κάνει να νοιώσει άνετα και ίσως να θέλει και περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατάλαβες τι έκανα εδώ;

Αντίστοιχα, ακόμα και μέσα σε σχέση να βρίσκεσαι, ο τρόπος που μιλάς στη σύντροφο σου παίζει μεγάλο ρόλο. Εσύ μπορεί να της δείχνεις ότι την θες ή ότι την αγαπάς και εκείνη να σου διαμαρτύρεται ότι δεν της το λες όσο θα ήθελε. Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα μέσα στις σχέσεις.

Ο κάθε ένας επικοινωνεί με διαφορετικό τρόπο και δεν έχει την διάθεση να αλλάξει την προσέγγιση του για χάρη της σχέσης του. Αυτός είναι και ο γρηγορότερος τρόπος για να διαλυθεί μία σχέση ή ένας γάμος.

Η αποτελεσματική επικοινωνία σου με τις γυναίκες λοιπόν, είναι μερικές λέξεις μακριά από την τελειότητα. Ρύθμισε τον τρόπο σου και τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Θες να μάθεις τα πάντα για την αποτελεσματική επικοινωνία στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!