Λύσε τα Προβλήματα σου στο Φλερτ - Men's Bible

Λύσε τα Προβλήματα σου στο Φλερτ

Λύσε τα Προβλήματα σου στο Φλερτ

Φαντάζομαι δεν θα σε εντυπωσιάσω αν σου πω ότι το φλερτ μπορεί να γίνει δύσκολο. Είναι πολλά τα προβλήματα που μπορείς να συναντήσεις.

Και το κυριότερο ότι, αν δεν έχεις κάποιο να σε βοηθήσει, το κάνεις κάπως στο κενό. Δεν είναι ότι μπορείς να δώσεις φόρμες αξιολόγησης στις κοπέλες που φλέρταρες για να σου υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Άλλωστε δεν είναι δική τους δουλειά να σε βελτιώσουν. Και δεύτερον, και να γινόταν, τις περισσότερες φορές δεν θα ήταν κάποια πρακτική και χρήσιμη συμβουλή.

Εκτός κι αν έχεις κάποιον να παρατηρεί κάθε σου βήμα και να σε βοηθάει, θα χρειαστεί να κάνεις μόνος σου το πλάνο που θα σε βοηθήσει να λύσεις τα περισσότερα προβλήματα και να σταθείς στα πόδια σου.

Παρ΄όλα αυτά δεν χρειάζεται να είσαι μόνος σου, είμαι εδώ προσωπικά για να σε βοηθήσω. Επικοινώνησε μαζί μου.

Κατάγραψε τα πάντα

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις αν αντιμετωπίζεις δυσκολίες και προβλήματα στο φλερτ, είναι να αρχίσεις να καταγράφεις γραπτά τις εμπειρίες σου. Αλήθεια.

Βλέπεις πολλές φορές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στο φλερτ μας φαίνονται τόσο μεγάλες επειδή είμαστε πολύ κοντά στα περιστατικά. Είναι σαν το δάσος με το δέντρο. Είμαστε τόσο κοντά και το ζούμε τόσο προσωπικά που δεν μπορούμε να δούμε τη γενικότερη εικόνα.

Απογοητευόμαστε, θέλουμε οπωσδήποτε μια επιτυχία, προσπαθούμε πολύ και δεν έτσι δεν είμαστε στην πραγματικότητα σε θέση να είμαστε αντικειμενικοί και να έχουμε πλήρη άποψη. Αν όμως, θες να μπορείς να καταλάβεις ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις τότε χρειάζεσαι δεδομένα και ψυχραιμία. Και εδώ είναι που βοηθάει η καταγραφή σημειώσεων.

Αντί λοιπόν να στηρίζεσαι στη μνήμη σου, είναι καλύτερα να έχεις τα αξιόπιστα δεδομένα καταγεγραμμένα. Αποτελούν υπενθύμιση (και απόδειξη) της συναισθηματικής σου κατάστασης, της συμπεριφοράς σου, των σκέψεων και των αντιδράσεών σου. Υπό πολλές έννοιες, είναι σα να έχεις μια μακρά συζήτηση με τον εαυτό σου.

Αν λοιπόν προσεγγίζεις κοπέλες και φλερτάρεις, τότε είναι καιρός να αρχίσεις μετά από κάθε απόπειρα να σημειώνεις πως πήγε: που στεκόσουν, τι φόραγες, πως ένιωθες, τι είπες, τι έκανες, τι σου απάντησε, πόσο κράτησε η συζήτηση, πότε τέλειωσε κλπ.

Προσπάθησε να γράψεις όσα περισσότερα γίνεται, και όσο πιο αμερόληπτα γίνεται. Το καταλαβαίνω ότι είναι και κάπως δύσκολο αλλά προσπάθησε να αφήσεις την κριτική και τις απόψεις σε μικρό επίπεδο και δώσε έμφαση στα γεγονότα.

Στο τέλος κάθε μήνα, διάβασε αναλυτικά τι έχεις γράψει, από την αρχή έως το τέλος. Ο στόχος εδώ είναι να ψάξεις για κοινά μοτίβα. Μήπως οι προσεγγίσεις τελειώνουν πάντα στο ίδιο σημείο; Μήπως οι κοπέλες ψάχνουν συχνά ευκαιρία να κλείσουν τη συζήτηση και να φύγουν; Μήπως είναι αρχικά δεκτικές αλλά μετά από λίγο δείχνουν να βαριούνται τη συζήτηση;

Με αυτό τον τρόπο αρχίζεις να εστιάζεις σε συγκεκριμένες περιοχές που αντιμετωπίζεις προβλήματα στο φλερτ, ώστε να αρχίσεις να τις διορθώνεις.

Η απλή εξάσκηση δεν αρκεί για να ξεπεράσεις τα προβλήματα στο φλερτ

Ένα άλλο σημείο που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν προβλήματα στο φλερτ είναι ότι δεν εστιάζουν σε κάτι συγκεκριμένο.

Το να κάνεις απλά χίλιες προσεγγίσεις, δεν θα σε βοηθήσει από μόνο του στο φλερτ. Δεν αρκεί η απλή «εξάσκηση». Πρέπει να είναι και στοχευμένη.

Ένας μουσικός που θέλει να βελτιωθεί δεν παίζει απλά το ίδιο τραγούδι ξανά και ξανά, αλλάζει τόνο, το παίζει πιο γρήγορα, πιο αργά κλπ. Εξασκείται δηλαδή σε ένα ευρύ φάσμα. Αυτό ισχύει και στο φλερτ.

Αν κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και ξανά και δεν πας πουθενά, τότε σίγουρα πρέπει να κάνεις αλλαγές. Οι πιθανότητες λένε ότι δεν παίρνεις ρίσκα να δοκιμάσεις νέα πράγματα και κάνεις αυτό που μέσα σου νιώθεις «ασφαλές», παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα.

Γι’ αυτό χρειάζεται να κάνεις πράγματα που είναι εκτός της ζώνης άνεσης σου και να πιέσεις τα όριά σου, ειδικά αν πρόκειται για περιοχές που είσαι αδύναμος.

Παλιά, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα, το να πλησιάσω παρέες γυναικών με φόβιζε πολύ, ειδικά αν στην παρέα υπήρχαν και άντρες.

Το να μάθω όμως να διαχειρίζομαι γκρουπ άγνωστων ανθρώπων, ήταν σημαντικό μέρος του να μάθω να φλερτάρω επιτυχημένα με γυναίκες. Και αυτό σήμαινε πως ήταν κάτι πάνω στο οποίο έπρεπε να δουλέψω.

Οπότε έπρεπε και να πιέσω τον εαυτό μου πέρα από την άνεσή μου, ώστε να βελτιωθώ σε μια ικανότητα στην οποία ήμουν εξαιρετικά αδύναμος. Οπότε, έβαλα στόχο να πλησιάζω επί τούτου γκρουπ ανθρώπων μέχρι να μάθω να είμαι πιο άνετος με το να τα διαχειρίζομαι. Κι αυτό με βοήθησε να βελτιωθώ συνολικά, όχι μόνο στο φλερτ αλλά και από πλευρά κοινωνική.

Θες ένα πλήρες πλάνο για το φλερτ και βοήθεια στην εφαρμογή του; Δες εδώ

Πειραματίσου για να ξεπεράσεις τα προβλήματα στο φλερτ

Αφού λοιπόν έχεις αναγνωρίσει ποια προβλήματα αντιμετωπίζεις και για να εστιάσεις σε αυτά, θα χρειαστεί να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές και να πειραματίζεσαι με το τι λειτουργεί καλά και τι όχι. Μπορείς, για παράδειγμα, να προσεγγίσεις με τον στάνταρ τρόπο σου κάποιες κοπέλες και να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό με τις επόμενες.

Αν, από την άλλη, στα αρχεία σου παρατήρησες ότι χάνεις την προσοχή τους εύκολα λίγο αφού συστηθείς, τότε μπορείς να πειραματιστείς με το τι λες ή πως πλησιάζεις. Μπορείς να αλλάξεις το στυλ σου λίγο και να δεις αν έτσι παίρνεις καλύτερες αντιδράσεις.

Στην πράξη, ο καλύτερος πειραματισμός για να ξεπεράσεις τα προβλήματα σου στο φλερτ, είναι να πιέσεις τον εαυτό σου να βγει εκεί έξω χωρίς να σε νοιάζει το αποτέλεσμα, ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις νέα πράγματα.

Άρα χρειάζεται να δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να αποτύχει. Ναι, δεν θα είναι κάθε πράγμα που θα δοκιμάσεις η μαγική συνταγή που θα ανατρέψει τα δεδομένα, αλλά τα μαθήματα που θα πάρεις από αυτό είναι σημαντικά. Γιατί κι αυτά που δεν λειτουργούν σε οδηγούν σε αυτά που λειτουργούν. Λύσε τα Προβλήματα σου στο Φλερτ

Βεβαιώσου ότι ενδιαφέρεσαι για τις σωστές κοπέλες

Λίγο διαφορετικό από τα παραπάνω, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι ότι πολλά προβλήματα στο φλερτ ξεκινούν από το γεγονός ότι σε ενδιαφέρουν κοπέλες που δεν είναι οι σωστές για εσένα.

Το γεγονός ότι λες πως αυτή είναι ο «τύπος» σου δεν σημαίνει και ότι είστε συμβατοί. Απλά και μόνο επειδή σε ελκύει, δεν σημαίνει ότι οι δυο σας θα λειτουργούσατε μαζί, ακόμα και βραχυχρόνια. Και τελικά, μικρή σημασία έχει αν το φλερτ σου είναι τέλεια και η γοητεία σου ακαταμάχητη. Με μερικούς ανθρώπους δεν θα κάνεις «κλικ», όσο κι αν το θέλεις.

Αν λοιπόν έχεις έναν «τύπο» κοπέλας που ποτέ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για εσένα, αξίζει να εξετάσεις τι ακριβώς είναι αυτό που καταρχήν σου αρέσει σε αυτήν.

Πολλές φορές μας αρέσει ένας τύπος κοπέλας, όχι επειδή είμαστε συμβατοί, αλλά για αυτό που η κοπέλα αυτή αντιπροσωπεύει. Αυτό ισχύει ειδικά για τους πιο ντροπαλούς και εσωστρεφείς που συχνά έλκονται από εξωστρεφή, κοινωνικά κορίτσια για να τους καλύψουν ένα κενό στη ζωή.

Αυτή είναι ελεύθερη με έναν τρόπο που θα ευχόσουν να είσαι κι εσύ. Και ελπίζεις να σε τραβήξει κι εσένα σε αυτό τον ελεύθερο κόσμο χωρίς σκοτούρες. Μόνο που στην πραγματικότητα, αυτό δεν πρόκειται να δουλέψει. Αν μπορούσες να είσαι αυτός ο τύπος, θα ήσουν ήδη.

Εδώ λοιπόν το πρόβλημα είναι ότι δεν είσαι ευχαριστημένος από τη ζωή σου και περιμένεις κάποια κοπέλα να την φτιάξει για εσένα. Σίγουρα συνταγή για αποτυχία, δηλαδή.

Θυμήσου: τα αντίθετα έλκονται μόνο στους μαγνήτες, όχι στις σχέσεις. Καμία σχέση δεν θα σε μεταμορφώσει μαγικά σε έναν άλλο άνθρωπο.

Οπότε, ξεκίνα από την αρχή: φτιάξε τη ζωή σου και ξεκίνα να δοκιμάζεις τις δυνάμεις στο φλερτ με τον τρόπο που περιγράψαμε. Και θα δεις διαφορά!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!