Για να γίνεις πιο Αρρενωπός, γίνε πιο Δυνατός - Men's Bible

Για να γίνεις πιο Αρρενωπός, γίνε πιο Δυνατός

Για να γίνεις πιο αρρενωπός, γίνε πιο Δυνατός

Όπως λέμε συχνά σε πολλά άρθρα μας, η συναισθηματική δύναμη του άνδρα παίζει τον κυριότερο ρόλο στο φλερτ και στο αν η γυναίκα θα ενδιαφερθεί ερωτικά για εκείνον.

Πράγματι, η δύναμη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας αποτελούν τα ελκυστικότερα ανδρικά χαρακτηριστικά. Τα υπόλοιπα, η ωραία εμφάνιση, η δουλειά, τα πλούτη κλπ, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Σημασία έχει το πώς συμπεριφέρεσαι και όχι το τι έχεις.

Παρ’ όλα αυτά, η καθοριστική σημασία της συναισθηματικής δύναμης στο φλερτ συχνά οδηγεί πολλούς στο να αγνοήσουν έναν άλλο καθοριστικό παράγοντα της αρρενωπότητας.

Τη σωματική δύναμη.

Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Κάθε άνδρας που επιθυμεί να βελτιωθεί με τις γυναίκες και να γίνει περισσότερο δυναμικός και αρρενωπός, οφείλει να δυναμώσει το σώμα του.

Η μυϊκή δύναμη μοιάζει αχρείαστη στις μέρες μας. Οι περισσότεροι από εμάς δεν οργώνουμε χωράφια με τσάπες, δεν παλεύουμε με άγρια θηρία, δεν τριγυρνάμε με 8 κιλά σίδερο γύρω από το κορμί μας, ούτε κραδαίνουμε ασπίδα και σπαθί.

Αντίθετα, αυτό που κάνουμε οι άνδρες σήμερα είναι να καθόμαστε. Καθόμαστε στο γραφείο, καθόμαστε στο σπίτι, καθόμαστε στην έξοδο και στη μετακίνηση απ’ το ένα σημείο στο άλλο.

Νιώθουμε πως αυτό είναι φυσιολογικό.

Αλλά τα χιλιάδες χρόνια της ανθρώπινης εξέλιξης έχουν διαφορετική άποψη.

Γιατί οφείλεις στον εαυτό σου να δυναμώσεις το σώμα σου

#1 Η σωματική δύναμη είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τους άνδρες από τις γυναίκες

Ο κυνηγός, ο προστάτης, ο πολεμιστής και κάθε άλλος παραδοσιακός ανδρικός ρόλος βασιζόταν στη σωματική δύναμη. Αυτή είναι ο θεμελιώδης παράγοντας που δείχνει στους άλλους πως μπορείς να παλέψεις, να ξεφύγεις, να βγάλεις ένα βαρύ εμπόδιο απ’ το δρόμο σου.

Ακόμα και στο δικό μας σύγχρονο και ασφαλή τρόπο ζωής, η σωματική δύναμη είναι χρήσιμη και σε βοηθάει να ξεπεράσεις εμπόδια. Όταν έχεις τη δύναμη να κουβαλήσεις κάποιον και να τον βγάλεις από ένα φλεγόμενο κτίριο, είσαι προφανώς σε καλύτερη θέση να τον σώσεις.

Όταν έχεις τη δύναμη να σηκώσεις βαριά φορτία, είσαι σε καλύτερη θέση να κάνεις χειρονακτικές εργασίες.

Κατά κάποιον τρόπο, το να είσαι δυνατός σε κάνει και πιο ανθεκτικό. Έχουμε συνηθίσει να βασιζόμαστε στην τεχνολογία για κάποια πράγματα, που πλέον δύσκολα νιώθουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς αυτή. Γιατί έχουμε αφήσει τον εαυτό μας αδύναμο να κάνει κάτι από μόνος του.

Για να βελτιωθείς λοιπόν ως άνδρας, οφείλεις στον εαυτό σου να δυναμώσεις το σώμα σου.

#2 Θα γίνεις περισσότερο ελκυστικός και υγιής

Όταν νιώθεις δυνατός νιώθεις φυσικά και περισσότερη αυτοπεποίθηση με τον εαυτό σου. Νιώθεις πιο ασφαλής. Ξέρεις πως αν σου τύχει κάτι, έχεις το σώμα να το αντιμετωπίσεις. Αυτό το ψυχολογικό boost παίζει τεράστιο ρόλο και σε βοηθάει να συμπεριφέρεσαι από μόνος σου με έναν τρόπο πιο δυναμικό και αρρενωπό.

Επίσης όπως είπα, δεν είμαστε φτιαγμένοι για να καθόμαστε. Οι περισσότεροι άνδρες, λόγω του κακού συνδυασμού απραξίας και κακής διατροφής, έχουν μη ανεπτυγμένους μύες και υψηλό ποσοστό λίπους.

Αυτό έχει μεγάλες συνέπειες στην υγεία τους. Η παχυσαρκία και το υψηλό ποσοστό λιπώδους ιστού συνδέονται με χαμηλή τεστοστερόνη, καρδιακά νοσήματα, έλλειψη αυτοπεποίθησης, κατάθλιψη κλπ.

Ξεκινώντας λοιπόν κάποιο απλό πρόγραμμα με βάρη, όχι μόνο βοηθάς τον εαυτό σου να γίνει πιο υγιής, αλλά τον βοηθάς και να νιώσει πιο σίγουρος.

Για να γίνεις πιο αρρενωπός, γίνε πιο Δυνατός

#3 Η διαδικασία να γίνεις πιο δυνατός σου δίνει μαθήματα ζωής

Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε τη γυμναστική και το αθλητικό σώμα με περιφρόνηση. Νιώθουμε πως αποτελεί απλά μια επιφάνεια και τίποτε άλλο.

Όμως η διαδικασία να γίνεις πιο δυνατός σου δίνει μαθήματα ζωής. Δοκιμάζει την πειθαρχία σου. Τις αντοχές σου. Ο πόνος και η αφοσίωση που χρειάζεται για να γίνεις πιο δυνατός σε κάνουν πιο ανθεκτικό και ταπεινό.

Σε κάνει να εκτιμάς και να θαυμάζεις τον εαυτό σου. Κάθε φορά που ξεπερνάς τα όρια σου και κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να σηκώνει κιλά που παλιότερα δεν μπορούσε, χτίζεις τον αυτοσεβασμό σου και την αυτοεκτίμηση σου.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι πιο δυνατός και ως χαρακτήρας. Νιώθεις πιο άνετος να πεις «όχι». Να βάλεις τα όρια σου.

Τι σημαίνει να είσαι δυνατός;

Δεν έχουν όλοι σωματότυπο που τους βοηθάει να γίνουν ογκώδεις και γραμμωμένοι. Κάθε άνδρας όμως μπορεί να γίνει πιο δυνατός απ’ όσο είναι τώρα.

Όποια κι αν είναι τα ενδιαφέροντα σου, ότι σωματότυπο κι αν έχεις, αν επιθυμείς να νιώσεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου, πιο ισχυρός και πιο δυναμικός, τότε χρειάζεται να συμφιλιωθείς με την άθληση και τα βάρη.

Δεν απαιτείται να φτάσεις κάποιο συγκεκριμένο ιδανικό, δε χρειάζεται να κυνηγήσεις την τελειότητα, ούτε να επιδιώξεις καριέρα strongman ή bodybuilder.

Επικεντρώσου απλά να δυναμώσεις και να νιώσεις πως έχεις ένα σώμα στο οποίο μπορείς να βασίζεσαι στα δύσκολα.

Δεν υπάρχει λόγος να αφιερώσεις πολύ χρόνο και ενέργεια αναζητώντας το τέλειο πλάνο. Απλά δημιούργησε μια απλή και βολική για εσένα ρουτίνα, που θα σε βοηθήσει σιγά σιγά σε βάθος χρόνου, να νιώσεις ως σύγχρονος Ηρακλής.

Απόφυγε λοιπόν τις υπερβολές και αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα σε αυτόν το στόχο.

Η σωματική δύναμη είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά χαρακτηριστικά της αρρενωπότητας. Ήταν αυτό που επέτρεψε σε άπειρες γενιές ανδρών πριν από εσένα να ηγούνται, να προστατεύουν, να κυνηγούν.

Είναι κυριολεκτικά η δύναμη που επέτρεψε στον άνθρωπο να χτίσει μνημεία, κάστρα και γέφυρες.

Μπορεί λοιπόν το περιβάλλον σήμερα να μην απαιτεί από εμάς να είμαστε σωματικά δυνατοί, αυτό δε σημαίνει όμως πως το να φτιάξεις ένα γερό και δυνατό σώμα δεν είναι αξιόλογος στόχος.

Αντίθετα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του ελκυστικού και αρρενωπού άνδρα. Καθώς βελτιώνεις το σώμα σου, θα δεις πως μαζί με αυτό θα βελτιώσεις το μυαλό και το πνεύμα σου.

Αν θες να γίνεις πιο δυνατός στην επικοινωνία με τις γυναίκες αλλά και το φλερτ, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!