Χρήματα: Πως η Γλώσσα που Χρησιμοποιείς καθορίζει τη σχέση σου μαζί τους - Men's Bible

Χρήματα: Πως η Γλώσσα που Χρησιμοποιείς καθορίζει τη σχέση σου μαζί τους

Χρήματα: Πως η γλώσσα που χρησιμοποιείς καθορίζει τη σχέση σου μαζί τους

Συνήθως το θέμα των χρημάτων είναι αρκετά ταμπού. Πολλοί αποφεύγουν να το συζητήσουν εντελώς γιατί ντρέπονται. Άλλοι θεωρούν ότι αν συζητήσουν για τα χρήματα, τότε μπορεί να γρουσουζέψουν το θέμα και σαν αποτέλεσμα να χάσουν πολλά χρήματα. Πολλοί θεωρούν ότι μόνο με αρκετά χρήματα θα μπορέσεις να έχεις μία όμορφη γυναίκα και ότι είναι ο μόνος λόγος που θα κάνει μία να σε θέλει.

Παρόλο που το θέμα θεωρείται ταμπού, θα το συζητήσουμε εδώ γιατί είναι η κυριότερη δικαιολογία που σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχεις τη ζωή που θα μπορούσες να έχεις.

Ίσως έχεις ακούσει ένα παλιό κλισέ που λέει ότι όσοι έχουν πολλά χρήματα έχουν και προβλήματα γιατί δεν ξέρουν πώς να τα προστατέψουν. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά κλισέ και εδώ θα δεις πως η γλώσσα που χρησιμοποιείς παίζει τεράστιο ρόλο στις πεποίθησεις σου για τα χρήματα.

Τι σχέση έχει η γλώσσα που χρησιμοποιείς;

Όσο κι αν σου φαίνεται άσχετο, η σύνδεση ανάμεσα στη γλώσσα και τις αντιλήψεις μας είναι τεράστια και περνάει απαρατήρητη στην καθημερινότητά σου. Αυτό, έως ότου το αντιληφθείς συνειδητά και επιλέξεις να κάνεις κάτι για αυτό.

Για να το καταλάβεις αυτό, θα πρέπει να πας πίσω στη ζωή σου και να ανατρέξεις στις πεποιθήσεις που έχτισες από την παιδική σου ηλικία, σε ότι αφορά τα χρήματα. Σκέψου όλες τις ατάκες που έχεις ακούσει κατά καιρούς.

-Το χρήμα είναι η ρίζα του κακού.

-Τα πολλά χρήματα φέρνουν δυστυχία.

-Για να βγάλεις πολλά λεφτά θα πρέπει να πατήσεις επί πτωμάτων.

-Τα χρήματα πάνε στα χρήματα.

Οι γυναίκες σε θέλουν μόνο για τα λεφτά σου.

-Να είσαι ευγνώμων με αυτά που έχεις γιατί άλλοι έχουν πολύ λιγότερα.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε με τις ώρες και είμαι σίγουρος ότι κι εσύ έχεις αρκετά τέτοια παραδείγματα. Το θέμα είναι όμως ότι αυτού του είδους οι γλωσσικές προσφορές είναι αρκετές έτσι ώστε να σου εγκαταστήσουν μία περιοριστική πεποίθηση που θα αφορά τα χρήματα και πώς να ΜΗΝ τα βγάζεις.Χρήματα: Πως η γλώσσα που χρησιμοποιείς καθορίζει τη σχέση σου μαζί τους

Βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις για τα χρήματα

Αυτές οι πεποιθήσεις σε κάνουν να παίρνεις ασυνείδητες αποφάσεις, σε ότι αφορά τα χρήματα, και κατ’ επέκταση ότι μπορούν να σου φέρουν αυτά. Αν είσαι ή θέλεις δική σου επιχείρηση, τότε πρέπει και είναι απαραίτητο να μπορείς να χρεώσεις για τις υπηρεσίες σου.

Θα εκπλαγείς πόσοι άνθρωποι εκεί έξω δυσκολεύονται να το κάνουν. Αν σκέφτεσαι ότι δεν αξίζεις τα χρήματα, κατ’ επέκταση θα σκέφτεσαι ότι δεν αξίζεις και ότι μπορούν να σου φέρουν.

Αποκάλυψη

Τα χρήματα δεν έρχονται από έξω αλλά από μέσα σου. Πρώτα απ’ όλα θα σκεφτείς θετικά για τα χρήματα και την ικανότητά σου να τα κερδίσεις και μετά θα ξεκινήσεις να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις.

Όπως ακριβώς πρέπει να κάνεις και με τις γυναίκες που γνωρίζεις ή που θέλεις να γνωρίσεις και είναι απίστευτο το πώς αυτά τα δύο είναι άκριτα συνδεδεμένα στην κοινωνία μας.

Δες τα χρήματα από μία άλλη οπτική

Τα χρήματα είναι απλά μία ανταλλαγή ενέργειας. Τα χρήματα είναι η ενέργεια της εργασίας σου.

Πρόσεξε ότι δεν χρησιμοποιούμε όρους όπως λεφτά ή δουλειά. Τα λεφτά είναι τα λεπτά, τα λίγα και η δουλειά είναι το κάτεργο – η αναγκαστική εργασία. Αντίστοιχα, καλό είναι να αποφύγεις όρους που υποβιβάζουν τις γυναίκες γιατί θα σε κάνουν να προσελκύσεις αυτό το είδος γυναικών στη ζωή σου.

Όσο περισσότερη ενέργεια επενδύεις σε κάτι, λοιπόν, τόσο περισσότερη ενέργεια θα λάβεις πίσω. Συνεπώς, όση περισσότερη ενέργεια ξοδεύεις σε εσένα, τόση περισσότερη θα λάβεις πίσω. Το επόμενο βήμα είναι να εντοπίσεις και να γράψεις όλες τις περιοριστικές πεποιθήσεις που αφορούν την σχέση σου με τα χρήματα. Όσο περισσότερες εντοπίσεις, τόσο το καλύτερο γιατί θα τις αποβάλεις γρηγορότερα.

Μόλις ετοιμάσεις την λίστα σου, θα ξεκινήσεις να αναλύεις το πώς εκφράζεσαι γλωσσικά. Η λέξεις που χρησιμοποιείς δεν περιγράφουν τον κόσμο σου αλλά τον δημιουργούν. Αν δεις μία γυναίκα και πεις «Θα ήταν απίθανο να την προσεγγίσω και να της ζητήσω το τηλέφωνό της», τότε συγχαρητήρια. Μόλις το έκανες πραγματικότητα για εσένα.

Την επόμενη φορά που θα δεις κάτι και θα σκεφτείς «Δεν το αντέχω οικονομικά», είναι προτιμότερο να σκεφτείς «Τι πρέπει να κάνω για να έχω την δυνατότητα να το αποκτήσω;» ή «Μπορώ να βγάλω τα χρήματα για να το αγοράσω».

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!