4 Λάθος Πεποιθήσεις για τα ρούχα που σε εμποδίζουν να αποκτήσεις Καλό Στυλ - Men's Bible

4 Λάθος Πεποιθήσεις για τα ρούχα που σε εμποδίζουν να αποκτήσεις Καλό Στυλ

4 Λάθος πεποιθήσεις για τα ρούχα που σε εμποδίζουν να αποκτήσεις Καλό Στυλ

Θες να βελτιωθείς στο φλερτ και να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο σε βλέπουν οι γυναίκες. Και μπράβο σου. Είναι καλό να γνωρίζεις ότι μπορείς να βελτιώσεις την προσωπική σου ζωή και να προχωράς σε πράξεις. Και αυτή η προσωπική αλλαγή ξεκινά – αλλά δεν πρέπει να τελειώνει εκεί – από την εικόνα που βγάζεις προς τα έξω. Δηλαδή την εμφάνιση σου. Πως; Υιοθετόντας ένα καλό στυλ.

Το να αλλάξεις το στυλ σου και τον τρόπο που ντύνεσαι, μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πώς σε αντιλαμβάνονται οι γύρω σου. Για να το πετύχεις όμως, για να αλλάξεις την προσωπική σου εικόνα με τρόπο που σε κολακεύει και σε αναδεικνύει, χρειάζεται να αποφύγεις κάποιες κλασικές παρανοήσεις γύρω απ’ τα ρούχα.

Βλέπεις πολλοί άνθρωποι, ειδικά άνδρες, που δεν είχαν πρότερη επαφή με τα ψώνια ρούχων, δυσκολεύονται να συνθέσουν ένα κομψό και ελκυστικό σύνολο.

Και αυτό γιατί εκτός από την έλλειψη εμπειρίας, παραπλανόνται από διάφορους στυλιστικούς μύθους που πιστεύουν. Αν λοιπόν είσαι και εσύ στη φάση να αναβαθμίσεις το πώς σε βλέπουν οι γυναίκες και θες να αποκτήσεις καλό στυλ, απόφυγε τις ακόλουθες στυλιστικές παρανοήσεις έτσι ώστε να φτιάξεις ανεμπόδιστα το στυλ που επιθυμείς.

#1 Πιστεύεις πως για να αποκτήσεις καλό στυλ χρειάζεσαι πολλά λεφτά

Μια τις δικαιολογίες που αρκετοί άνδρες χρησιμοποιούν για να μην προχωρήσουν σε αλλαγές στον τρόπο που ντύνονται είναι πως θεωρούν ότι τα καλά ρούχα είναι πολύ ακριβά.

Αρκετοί πιστεύουν πως το καλό στυλ αποτελεί προνόμιο των πλουσίων.

Καμία σχέση. Μπορείς να έχεις καλό στυλ ανεξάρτητα απ’ το πόσα βγάζεις. Αρκεί να εστιάσεις στο να χτίσεις μια γκαρνταρόμπα με καλά κομμάτια και στο να εντοπίζεις καλές προσφορές.

Απόφυγε τα trends της μόδας, κάνε έρευνα αγοράς και αγόραζε ποιοτικά ρούχα που κρατούν και δεν φθείρονται εύκολα και θα έχεις μια ποιοτική γκαρνταρόμπα χωρίς να έχεις επενδύσει μια περιουσία και χωρίς να έχει ματώσει η τσέπη.

#2 Πιστεύεις πως το κόψιμο και τα μεγέθη είναι σταθερά

Πρόκειται για ένα λάθος που κάθε αρχάριος κάνει. Όμως ο οποιοσδήποτε με εμπειρία στην αγορά ρούχων μπορεί να σου πει πως το medium του ενός brand δεν σου κάθεται το ίδιο ούτε απαραίτητα σου ταιριάζει το ίδιο με το medium ενός άλλου brand.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα ρούχα φτιάχνονται με βάση κάποιες γενικές μετρήσεις οι οποίες σπάνια ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα του καθενός.

Ένα καλό παράδειγμα είναι τα παντελόνια. Στα ανδρικά παντελόνια το αναγραφόμενο μέγεθος στην ουσία περιγράφει την περιφέρεια της μέσης και κάποιες φορές το μήκος που έχουν τα μπαντζάκια.

Με λίγα λόγια αυτό που σου λέει το αναγραφόμενο μέγεθός στα παντελόνια, είναι το πόσο καλά θα ταιριάξει γύρω απ’ την κοιλιά σου και πόσο μακριά θα είναι τα μπαντζάκια.

Όμως δε γνωρίζεις πόσο φαρδιά είναι τα μπαντζάκια, πόση απόσταση έχει ο καβάλος απ’ το σημείο της ζώνης και ένα σωρό άλλες μετρήσεις που παίζουν ζωτικό ρόλο στο fit που θα έχει το ρούχο πάνω σου.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως το να βρεις ένα brand του οποίου τα ρούχα του να σου ταιριάζουν σωστά μοιάζει με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

Θα χρειαστεί να ψάξεις, να δοκιμάσεις και να μην λάβεις ιδιαίτερα σοβαρά τις διάφορες παραπλανητικές ετικέτες όπως «slim fit», «relaxed fit» κλπ, στους πειραματισμούς σου.

Γιατί πολύ απλά το μόνο που έχει σημασία είναι το πώς κάθεται το ρούχο πάνω σου και πολλές φορές η ετικέτα μπορεί να σε αποθαρρύνει.Κόψε τις δικαιολογίες: 4 Μύθοι του Ανδρικού Στιλ που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις, 4 Λάθος πεποιθήσεις για τα ρούχα που σε εμποδίζουν να αποκτήσεις Καλό Στυλ

#3 Πιστεύεις πως τα ρούχα πουλιούνται έτοιμα και δεν χρειάζονται αλλαγές

Όπως ανέφερα και πιο πάνω τα ρούχα που βγάζουν τα διάφορα brands βασίζονται σε κάποιες γενικές μετρήσεις ώστε να ταιριάζουν σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Όσο λιγότερες διαφορετικές εκδοχές του ρούχου βγάζει το brand τόσο λιγότερα είναι το κόστος παραγωγής, και έτσι το κάθε μέγεθος φτιάχνεται με αρκετά χαλαρά κριτήρια ώστε να ικανοποιήσει περισσότερους πελάτες.

Ως εκ τούτου, τα περισσότερα ρούχα που θα βρεις στα καταστήματα, όσο καλά και αν σου κάθονται, θα χρειαστούν αλλαγές. Και εκτός αν τύχεις σε κάποιο ρούχο που έτυχε να κοπεί ακριβώς στα μέτρα σου, τότε σίγουρα θα υπάρχουν σημεία στο ρούχο που δε θα σου ταιριάζουν.

Για παράδειγμα αν κάποιος είναι περισσότερο αδύνατος, τότε μπορεί το πουκάμισο που αγόρασε να του κάθεται καλά στους ώμους, αλλά το πουκάμισο να χρειάζεται κόψιμο στα μανίκια και στην περιοχή της μέσης.

Μην νιώθεις λοιπόν πως επειδή αγόρασες κάποιο ρούχο, αυτό είναι έτοιμο να φορεθεί. Σίγουρα για να το πήρες σου κάθεται καλά, αλλά αν θες να έχεις σωστό fit και καλό στυλ τότε η επίσκεψη στο ράφτη, τα κοψίματα και οι αλλαγές επιβάλλονται.

Θες να αλλάξεις το πώς σε βλέπουν οι γυναίκες; Δες εδώ

#4 Πιστεύεις πως αρκεί να διαβάζεις διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο για να έχεις καλό στυλ

Όσο σκληρά και αν προσπαθήσουμε, όσο καλά και αν γράψουμε ένα άρθρο και όση περισσότερη γνώση και αν προσθέσουμε σε αυτό, δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αξία τις πρακτικής εμπειρίας.

Αν η γνώση ήταν η μοναδική δύναμη στον κόσμο τότε την εξουσία θα την είχαν μονάχα οι καθηγητές και οι ακαδημαϊκοί.

Όσα και αν μάθεις, φτάνεις σε ένα σημεία που απλά χρειάζεται να βγεις και να πειραματιστείς με τον εαυτό σου.

Αυτό προφανώς δεν σημαίνει πως η γνώση δεν είναι δύναμη ή πως δεν πρέπει να διαβάσεις πώς να ψωνίζεις σωστά και να συνδυάζεις ρούχα.

Ωστόσο ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις τι σου αρέσει, τι δε σου αρέσει, τι σου ταιριάζει και τι σε αναδεικνύει είναι να πειραματιστείς.

Βγες έξω λοιπόν, δοκίμασε, ξαναδοκίμασε, ξαναδοκίμασε, κάνε λάθη (όλοι κάνουμε).

Και να θυμάσαι, το να δείχνεις άνδρας με στυλ σχετίζεται σε μεγάλο ποσοστό όχι μόνο με τα ρούχα που φοράς, αλλά με την αυτοπεποίθηση σου. Και αυτήν την αυτοπεποίθηση στο στυλ σου την αποκτάς με την αναβάθμιση της ντουλάπας σου και με τις στυλιστικές σου επιλογές.

Είναι κάτι που έρχεται με τον καιρό καθώς γίνεσαι όλο και πιο άνετος με την νέα σου εικόνα. Τα άρθρα για το στυλ, τα βιβλία και τα διάφορα site αποτελούν υπέροχες πηγές απ’ της οποίες μπορείς να μάθεις και να αποκτήσεις μια ιδέα για το πώς θα προχωρήσεις.

Όμως αυτό το ταξίδι πρέπει να το κάνεις εσύ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!