Δώσε το Παράδειγμα: 3 Βήματα για να Ηγείσαι Αποτελεσματικά - Men's Bible

Δώσε το Παράδειγμα: 3 Βήματα για να Ηγείσαι Αποτελεσματικά

Η Ηγεσία είναι επιλογή: Πώς να βγάλεις τον Ηγέτη από μέσα σου, 4 τακτικές για να δημιουργήσεις σεβασμό και αποδοχή ως ηγέτης, Δώσε το Παράδειγμα: 3 Βήματα για να Ηγείσαι Αποτελεσματικά

Τον ηγέτη τον φανταζόμαστε συχνά στο μυαλό μας ως κάποιον που απλά παίρνει αποφάσεις και λέει στους άλλους τί να κάνουν. Όμως στην πραγματικότητα αυτή είναι μια λανθασμένη οπτική του να ηγείσαι.

Ο ηγέτης είναι κάποιος που σε εμπνέει να τον ακολουθήσεις. Κάποιος που δρα πρώτος, δίνει το παράδειγμα και μοιράζεται το όραμα του για το μέλλον.

Και ο κόσμος τον ακολουθεί όχι γιατί «πρέπει» αλλά γιατί πάνω απ’ όλα το θέλει.

Για να είσαι πραγματικός ηγέτης λοιπόν, πρέπει να μπορείς να ηγείσαι δια του παραδείγματος.

Η ηγεσία μοιάζει κατά κάποιον τρόπο με το φλερτ γιατί πάνω απ’ όλα είναι μια συναισθηματική διαδικασία και όχι λογική.

Δεν πείθεις, ούτε πιέζεις τους άλλους με το ζόρι να σε ακολουθήσουν, αλλά τους εμπνέεις με την προσωπικότητα σου, τη συμπεριφορά σου και το όραμα σου.

Και για να μπορέσεις να φτάσεις στο σημείο να αποτελείς πρότυπο για τους άλλους και να ηγείσαι δια του παραδείγματος χρειάζεται πρώτα να ακολουθήσεις τρία απλά βήματα.

Γίνε η καλύτερη εκδοχή σου για να ηγείσαι δια του παραδείγματος

Η ικανότητα για ηγεσία και η αυτοβελτίωση μοιράζονται πολλά κοινά. Για να μπορέσει να εμπνεύσεις τους άλλους να σε ακολουθήσουν χρειάζεται πρώτα να είσαι κάποιος που αξίζει να ακολουθήσει κανείς.

Με λίγα λόγια χρειάζεται να καλλιεργήσεις τον εαυτό σου και να γίνεις όσο το δυνατόν η καλύτερη εκδοχή σου.

Πως θα δώσεις άλλωστε το έναυσμα να γίνουν οι άλλοι καλύτεροι αν εσύ ο ίδιος δεν φροντίζεις τον εαυτό σου;

Και στο φλερτ και στη ζωή, όλα ξεκινούν από εσένα. Αν θέλεις οι άλλοι να εμπνέονται από εσένα χρειάζεται να κάνεις πράγματα και αλλαγές.

Φρόντισε το σώμα σου και την εμφάνιση σου. Καλλιέργησε το πνεύμα σου. Πες ναι σε νέες εμπειρίες. Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν ως άσχετα με το κομμάτι της ηγεσίας όμως στην ουσία έχουν σχέση.

Γιατί σε βοηθούν να γίνεις κάποιος που αξίζει να ακολουθήσει κανείς.Η Ηγεσία είναι επιλογή: Πώς να βγάλεις τον Ηγέτη από μέσα σου, Δώσε το Παράδειγμα: 3 Βήματα για να Ηγείσαι Αποτελεσματικά

Γίνε αποτελεσματικός συνομιλητής

Η επικοινωνία είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεις την επιτυχία στη ζωή και στο φλερτ. Δεν γίνεται να είσαι αποτελεσματικός ηγέτης, σύντροφος, φίλος χωρίς να μπορείς να αρθρώσεις λέξη και να εκφράσεις αποτελεσματικά τον εαυτό σου, τις ιδέες σου και τις απόψεις σου.

Για να μπορείς λοιπόν να ηγείσαι δια του παραδείγματος και να εμπνέεις τους άλλους να σε ακολουθήσουν, χρειάζεται να εκφράζεις τον εαυτό σου με έναν τρόπο δομημένο και συναισθηματικό.

Χρειάζεται να μη μιλάς με ξύλινη γλώσσα αλλά να μπορείς να ζωγραφίσεις με λόγια τα συναισθήματα σου και τα πιστεύω σου.

Καλλιέργησε λοιπόν τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες. Μίλα με κόσμο όπου κι αν είσαι. Στόχευσε στο να μάθεις να εκφράζεις τον εαυτό σου, τις σκέψεις σου και τις απόψεις σου.

Άλλωστε πως αλλιώς θα σε μάθουν και θα σε γνωρίσουν οι άλλοι αν δεν τους τα επικοινωνήσεις.

Δείξε ενσυναίσθηση

Πολλές και διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι η συναισθηματική νοημοσύνη είναι αυτή που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στους αποτελεσματικούς και τους μη αποτελεσματικούς ηγέτες.

Και συγκεκριμένα η ενσυναίσθηση. Γιατί όμως;

Η αλήθεια είναι πως το να ηγείσαι έχει πολύ λιγο να κάνει με τεχνικές γνώσεις. Αντίθετα σχετίζεται περισσότερο με το πως αλληλοεπιδράς με τους ανθρώπους που σε ακολουθούν και σε εμπιστεύονται.

Η ικανότητα να συναισθάνεσαι λοιπόν είναι πολύ σημαντική γιατί σου ανοίγει ένα παράθυρο προς τον κόσμο των άλλων. Ενσυναίσθηση δεν είναι απλά το να καταλαβαίνεις πως νιώθει ο άλλος ξερά με τη λογική ή το να νιώθεις συμπόνια για τον άλλο.

Αλλά το να αντιλαμβάνεσαι τη συναισθηματική εμπειρία του. Να καταλαβαίνεις πως βιώνει τις καταστάσεις και τα γεγονότα.

Η ενσυναίσθηση σε βοηθάει να είσαι ευέλικτος ως ηγέτης και να έχεις μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα των καταστάσεων απ’ ότι αν χρησιμοποιείς στεγνή λογική και απλά δεδομένα.

Φυσικά κι αυτό είναι μια δεξιότητα που μπορείς να καλλιεργήσεις.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το διάβασμα αυξάνει την ενσυναίσθηση οπότε ένας εύκολος τρόπος είναι να διαβάζεις περισσότερη λογοτεχνία καθώς έτσι βιώνεις μια ιστορία μέσα από την πλευρά του πρωταγωνιστή.

Επίσης μπορείς να καλλιεργήσεις την ενσυναίσθηση σου ενθαρρύνοντας τους άλλους να μιλήσουν για τα συναισθήματα τους και για όσα τους απασχολούν και τους φοβίζουν καθώς επίσης και με το να μιλάς εσύ για τα δικά σου συναισθήματα.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!