2 απλοί τρόποι να γίνεις πιο Αποτελεσματικός όταν κυνηγάς τους Στόχους σου - Men's Bible

2 απλοί τρόποι να γίνεις πιο Αποτελεσματικός όταν κυνηγάς τους Στόχους σου

men's bible academy, Δυο απλοί τρόποι να γίνεις πιο Αποτελεσματικός όταν κυνηγάς τους Στόχους σου

Για να πετύχεις τους στόχους σου δεν αρκεί απλά να προσπαθείς αλλά και να είσαι αποτελεσματικός.

Πολύς κόσμος κοπιάζει για να πετύχει κάτι, αλλά το κάνει με λάθος τρόπο ή επικεντρώνεται στα λάθος πράγματα.

Έτσι καταλήγει να προσπαθεί ξανά και ξανά και να ξεζεύει μπόλικο χρόνο και ενέργεια για να πετύχει ελάχιστα και στο τέλος καταρρέει απ’ την εξάντληση, απογοητεύεται και τα παρατάει.

Αν θες λοιπόν να το αποφύγεις αυτό και να γίνεις πιο αποτελεσματικός στην πορεία να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει για τον εαυτό σου, την καριέρα σου και τη ζωή σου, ακολουθούν δυο απλές, αλλά δυνατές, συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Για να γίνεις αποτελεσματικός, εστίασε στα σημαντικά

Ίσως έχεις ακουστά την αρχή Παρέτο. Είναι μια απλή αρχή που προέρχεται από τα οικονομικά και η οποία λέει ότι ένα αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται ισόποσα απ’ όλους τους παράγοντες που το επηρεάζουν.

Αντίθετα, υπάρχουν ανομοιομορφίες και κάποιοι παράγοντες συνεισφέρουν πολύ περισσότερο στο αποτέλεσμα απ’ ότι οι υπόλοιποί.

Με βάση λοιπόν τη συγκεκριμένη αρχή, αν θέλεις να γίνεις περισσότερο αποτελεσματικός στην προσπάθεια σου να πετύχεις τους στόχους σου, σε συμφέρει να εστιάσεις περισσότερο στους λίγους αυτούς παράγοντες που παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο στο αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Αν για παράδειγμα στόχος σου είναι να χάσεις κιλά και να φτιάξεις το σώμα σου, αντί να ανησυχείς για τις λεπτομέρειες όπως το να φας υπερτροφές που διαφημίζονται και που οι διαφημίσεις υπόσχονται ότι «καίνε λίπος», εστίασε στο να κάνεις τακτικά γυμναστική και να τρως όσο λιγότερο επεξεργασμένες τροφές γίνεται.

Δηλαδή εστίασε στο να είσαι τυπικός στο πρόγραμμα σου, χωρίς να τρελαίνεσαι για τις λεπτομέρειες.

Αντίστοιχα αν στόχος σου είναι να βελτιωθείς στο φλερτ και να θέλεις να κάνεις γνωριμίες με στόχο να βρεις μια σχέση, τότε είναι καλύτερο να φροντίσεις το στιλ σου, να βελτιώσεις τις πρώτες εντυπώσεις που αφήνεις και να βελτιωθείς στο να καταλαβαίνεις καλύτερα τα συναισθήματα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνείς, αντί να ψάχνεις για cool ατάκες και αστεία.

Όταν εστιάζεις στους σωστούς παράγοντες γίνεσαι πιο αποτελεσματικός, το έργο σου και η δουλειά που έχεις να κάνεις είναι πιο απλή και πιο εύκολη. Μοιάζει σαν να προσπαθείς να κάνεις ποδήλατο στην κατηφόρα.

Αντίθετα, όταν εστιάζεις σε παράγοντες που παίζουν μικρό έως και καθόλου ρόλο, τότε το έργο σου γίνεται πιο δύσκολο. Σαν να προσπαθείς να κάνεις ποδήλατο σε μια μεγάλη και δύσκολη ανηφόρα.

Η τεμπελιά κάποιες φορές είναι αρετή

Ας υποθέσουμε πως το αγαπημένο σου μπεργκεραδικο κάνει διαγωνισμό με έπαθλο δωρεάν όσο φαγητό μπορείς να φάς για μια μέρα. Και ας υποθέσουμε πως το κερδίζεις εσύ.

Πας λοιπόν στο αγαπημένο σου μπεργκεραδικό, κάθεσαι σε ένα μεγάλο και ευρύχωρο τραπέζι και ξεκινάς τις παραγγελίες. Παίρνεις ένα απ’ όλα, ότι υπάρχει στο μενού και αρχίζεις και τρως.

Κάποια στιγμή, δύο ώρες και 6 μπεργκερ αργότερα, όταν νιώθεις ότι έχεις σκάσει απ’ το φαΐ και έχεις σταματήσει να τρως, σε πλησιάζει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και σου προτείνει να δοκιμάσεις πρώτο ένα νέο μπεργκερ που σκέφτονται να προσθέσουν στο μενού τους.

Εσύ προφανώς αρνείσαι. Αν και λατρεύεις τα μπεργκερ, εκείνη τη στιγμή η ιδέα να φας ένα ακόμα σου προκαλεί ναυτία. Θέλεις να διαγράψεις την ιδέα του μπεργκερ απ’ το μυαλό σου και υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως από την επόμενη μέρα θα ξεκινήσεις να τρως υγιεινά και πως θα κόψεις το φαγητό απ’ έξω.

Αυτό κρατάει μερικές ημέρες και μετά από μια μιάμιση εβδομάδα διαπιστώνεις πως έχεις αρχίσει πάλι να σκέφτεσαι το αγαπημένο σου φαγητό.

Αυτό το φαινόμενο του να μην θέλεις να δεις φαγητό ζωγραφιστό όταν είσαι χορτασμένος και να το σκέφτεσαι όλη την ώρα όταν πεινάς, δεν έχει να κάνει μονάχα με το φαγητό.8 τακτικές για να σταματήσεις να Αναβάλλεις!, Δυο απλοί τρόποι να γίνεις πιο Αποτελεσματικός όταν κυνηγάς τους Στόχους σου

Το μυαλό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Τα πράγματα είναι απλά. Το να προβληματίζεσαι και να λύνεις προβλήματα είναι ερεθίσματα που λειτουργούν σαν τροφή για τον εγκέφαλο σου. Το θέμα είναι πως αν τον ταΐζεις διαρκώς με τα ίδια και τα ίδια τότε τον κουράζεις.

Το μυαλό χρειάζεται ποικιλία ερεθισμάτων για να λειτουργεί σωστά.

Γι’ αυτόν το λόγο, είναι πολλές φορές καλύτερο για εσένα το να τεμπελιάσεις και να κάνεις ένα μικρό στρατηγικό διάλλειμα απ’ την προσπάθεια να πετύχεις τους στόχους σου, παρά να συνεχίσεις αδιάκοπα μέχρι να τα καταφέρεις.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως πολλές φορές πιέζεις τον εαυτό σου να μάθει κάτι, να βελτιωθεί σε κάποια δεξιότητα ή να πετύχει κάποιο στόχο, τον κουράζεις, αρχίζεις να κάνεις λάθη και να παίρνεις λάθος αποφάσεις και αποφασίζεις πως ο καλύτερος τρόπος να γίνεις πιο αποτελεσματικός είναι να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο και περισσότερη ενέργεια και προσπάθεια.

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που θα σε βοηθήσει περισσότερο, είναι το να κάνεις ένα μικρό στρατηγικό διάλλειμα κάθε τόσο. Να αφήσεις για λίγο το στόχο που διεκδικείς και να κάνεις κάτι άλλο που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να γεμίσεις μπαταρίες.

Θα διαπιστώσεις πως με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο βοηθάς τον εαυτό σου να γίνεις πιο παραγωγικός αλλά και πως κατά τη διάρκεια τέτοιων διαλλειμάτων μπορούν να σου έρθουν αναπάντεχα οι πιο καλές και αποτελεσματικές ιδέες που θα μπορούσες να έχεις.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!