Πως να γίνεις καλός σε κάθε Δεξιότητα - Men's Bible

Πως να γίνεις καλός σε κάθε Δεξιότητα

Πως να γίνεις καλός σε κάθε δεξιότητα

Αν και το αντικείμενο της ομάδας του Men’s Bible και της κοινότητας μας είναι συγκεκριμένο, η βελτίωση δηλαδή των ανδρών στη δεξιότητα του φλερτ και στην επικοινωνία, σήμερα θέλω να διευρύνω λίγο τους ορίζοντες.

Θέλω να μιλήσω για ένα θέμα πολύ σημαντικό, όχι μονο για τη βελτίωση στο φλερτ αλλά και γενικά για τη βελτίωση σε οποιαδήποτε δεξιότητα αποφασίσεις να μάθεις.

Φυσικά μιλάω για το πως να μαθαίνεις και το πως να εξασκείς τη δεξιότητα που απαιτείται να γνωρίζεις για να πετύχεις.

Όλοι αντιμετωπίζουμε ζητήματα που θα ευχόμαστε να μη βρίσκαμε μπροστά μας. Δεν τα αντιμετωπίζουμε όμως όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Κάποιοι εξετάζουν τις προκλήσεις που συναντούν ως “επιστήμονες”. Αναρωτιούνται πως έφτασαν στο σημείο να αντιμετωπίζουν αυτό το εμπόδιο που έχουν μπροστά τους και κυρίως εξετάζουν το πως μπορούν να το λύσουν.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν αντιμετωπίζουν πάντα τα ζητήματα που προκύπτουν με το σωστό τρόπο και κάποιες φορές παραπλανούν τον εαυτό τους σχετικά με το ποια είναι η φύση του προβλήματος.

Όμως, είναι συχνα λογικοί τύποι, πρόθυμοι να κάνουν στην άκρη την υπερηφάνεία τους και να παραδεχτούν στον εαυτό τους ότι ο τρόπος που λειτουργούν, η Χ συμπεριφορά τους, οι Ψ πεποιθήσεις τους κλπ, δημιουργεί προβλήματα.

Επίσης, είναι τίμιοι με τον εαυτό τους. Παραδέχονται τα λάθη τους και σκέφτονται πως μπορούν να μην τα επαναλάβουν.

Κάποιοι άλλοι αφοσιώνονται στο να αναζητούν συναισθηματικούς δεσμούς. Είναι οι άνθρωποι που θα παραπονεθούν για το ζητημα που αντιμετωπίζουν και αναζητούν την ανακούφιση και όχι την λύση.

Νιώθουν άβολα για το θέμα που αντιμετωπίζουν αλλά δε θέλουν να ανακουφιστούν λύνοντας το.

Απλώς θέλουν κάποιος να τους αγγίξει φιλικά στον ώμο και να τους πει: «Φίλε, τα κάνεις όλα σωστά. Απλά υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις και που σε έβαλαν σε αυτήν την κατάσταση».

Τότε νιώθουν ανακούφιση και γαλήνη. Το θέμα ειναι πως η ανακούφιση είναι προσωρινή και πως το πρόβλημα παραμένει. Έτσι, μόλις αρχίσουν πάλι να νιώθουν άβολα με την κατάσταση, αρχίζουν ξανά τα παράπονα.

Το να παραπονιέσαι για κάτι είναι ανθρώπινο. Όλοι το κάνουμε ως ένα βαθμό.

Όμως η διαφορά στη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης κάνει μεγάλη διαφορά.

Δυο πλοία που ξεκινούν από το ίδιο λιμάνι και ακολουθούν παρόμοια πορεία με διαφορά μιας μοίρας, θα καταλήξουν σε τελείως διαφορετικούς προορισμούς μετά από ένα μακρύ ταξίδι.

Έτσι και δυο άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά με διαφορετικό τρόπο σκέψης ο καθένας, θα καταλήξουν μετά από ένα διάστημα σε τελείως διαφορετικές θέσεις.

Εκείνος που λέει, «Οκ, οι γυναίκες δεν φαίνεται να ελκύονται από εμένα, τί μπορώ να κάνω για να το αλλάξω αυτό;» θα βρει τρόπο να κάνει τον εαυτό του καλύτερο και πιο ελκυστικό.

Αντίθετα, εκείνος που λέει, «Οι γυναίκες δε φαίνεται να ελκύονται από εμένα. Θέλουν ψηλούς, πλούσιους, εξωστρεφείς κλπ. Εγώ δεν είμαι έτσι.», θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα στο φλερτ για πάρα πολύ καιρό.Αναβαθμίσου μέσα από τα Χόμπι σου: 4 δραστηριότητες που μπορούν να σε αλλάξουν, Πως να γίνεις καλός σε κάθε δεξιότητα

Η πιο σημαντική ερώτηση που οφείλεις να κάνεις στον εαυτό σου για να αλλάξεις

Όπως βλέπεις, η νοοτροπία με την οποια κάποιος αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που συναντά, κρίνει και το αν τις ξεπερνά. Γι’ αυτό λοιπόν, αν είσαι τύπος που μένει περισσότερο στα παράπονα αντί να αναρωτιέται πως θα βρει λύση, επικεντρώσου πρώτα να αποκτήσεις μια νέα νοητική συνήθεια.

Να ρωτάς τον εαυτό σου: «Τί μπορώ να κάνω για να λυσω αυτό το πρόβλημα;», «Πως μπορώ να κάνω κάτι καλύτερα την επόμενη φορά;».

Κάνε την εξής άσκηση: Γράψε μια λίστα με τις πέντε μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζεις αυτόν τον καιρό. Έπειτα, εξέτασε μια μια τις προκλήσεις αυτές κάνοντας τις παραπάνω ερωτήσεις  στον εαυτό σου και γράψε δίπλα από την κάθε μια, πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις αυτή την πρόκληση.

Σιγουρέψου πως δεν εξετάζεις το ζήτημα από τελειοθηρική σκοπιά. Οι άνθρωποι που ψάχνουν λυσεις και περνούν στη δράση, γνωρίζουν καλά πως είναι ανθρώπινο να κάνεις λάθη, και επιτρέπουν στον εαυτό τους να δοκιμάσει πράγματα χωρίς να απαιτούν απ’ αυτόν την τελειότητα.

Το μόνο πράγμα στο οποίο έχεις πραγματικά τον έλεγχο είσαι εσύ. Έχεις τη δύναμη να επηρεάσεις και να καθορίσεις τη ζωή σου και το μέλλον σου με τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά σου.

Για να γίνεις καλός σε κάποια δεξιότητα, γίνε πρώτα ξεκάθαρος

Τώρα που ξεκαθαρίσαμε τη νοοτροπία με την οποία προσεγγίζεις κάτι για να βελτιωθείς σε αυτό, ας περάσουμε σε πιο πρακτικά ζητήματα.

Δεν αρκεί να θέλεις να πετύχεις κάτι.

Όσο τρελαμένος και να είσαι, όσο και αν το θέλεις, χρειάζεται να είναι κάπως ξεκάθαρη η πορεία που θα ακολουθήσεις.

Αρκετοί αποφασίζουν να αλλάξουν κάτι στη ζωή τους αλλά είναι γενικοί και ασαφείς.

Τι ακριβώς χρειάζεται να μάθεις για να αλλάξεις; Πως ακριβώς θα το μάθεις και θα εξασκηθείς;

Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσεις αλλά και να συνεχίσεις όταν βάζεις αόριστους στόχους και δυστυχώς αυτός είναι ο τρόπος που οι περισσότεροι προσεγγίζουν την αλλαγή.

Ας πούμε ότι αποφασίζεις μια μέρα ότι θες να γίνεις καλός στο φλερτ. Τι ακριβώς θα κάνεις; Πως θα το πετύχεις;

Αν δε γίνεις συγκεκριμένος, τότε δε θα γίνεις καλός στο φλερτ. Χρειάζεσαι συγκεκριμένους στόχους που σε κινητοποιούν σε συγκεκριμένες πράξεις.

Κυρίως χρειάζεται να εξασκηθείς έξυπνα.

Όπως είχε πει και o Bruce Lee, «Δε φοβάμαι αυτόν που έκανε 10.000 τεχνικές από μια φορά, αλλά αυτόν που έκανε μια τεχνική 10.000 φορές.».

Για να γίνεις καλός σε οποιαδήποτε δεξιότητα χρειάζεται συνεχής εξάσκηση και κυρίως στοχευμένη εξάσκηση.

Αν στο μπασκετ ρίξεις 1000 ελεύθερες βολές μέσα σε δύο εβδομάδες, θα είσαι καλύτερος σε αυτές από κάποιον που έριξε 1000 ελεύθερες βολες μέσα σε δύο χρόνια.

Και φυσικά, μη βασίζεσαι μονάχα στο ένστικτο και την επανάληψη.

Ανάλυσε τις κινήσεις σου, σκέψου τι έκανες καλά και τι έκανες λάθος, δες τι θα κάνεις διαφορετικά την επόμενη φορά.

Όσο δεν το σκέφτεσαι απλά επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη. Όσο ψάχνεις για μοτίβα και εξετάζεις διαφορετικούς τρόπους να πετύχεις κάτι, τόσο βοηθάς τον εαυτό σου να βελτιωθεί.

Αυτό σημαίνει στοχευμένη και έξυπνη εξάσκηση. Εξασκείσαι σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, για παράδειγμα στην αφήγηση ιστοριών, ξανά και ξανά, αναλύεις τι κάνεις καλά, τι χρειάζεται να αλλάξεις και μόλις μάθεις να αφηγείσαι συναρπαστικές ιστορίες, προχωράς σε μια άλλη διαφορετική δεξιότητα.

Μπορείς να το κάνεις

Το να γίνεις καλός σε κάτι, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, είναι εφικτό. Μάλιστα είναι και κάτι συνηθισμένο. Πολλοί άνθρωποι γύρω μας δοκιμάζουν καθημερινά τον εαυτό τους και εξασκούν την τέχνη τους.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και είναι παντού. Ο λόγος που δεν τα βλέπουμε είναι γιατί η επιτυχία μοιάζει με ένα παγόβουνο. Βλέπουμε μονάχα αυτούς που έχουν φτάσει στην κορυφή. Αυτούς που ακόμα ακονίζουν τις ικανότητές τους. Δεν τους βλέπουμε γιατί ακόμα δεν έχουν βγει στην επιφάνεια.

Θα βγουν όμως. Απλά θέλει χρόνο.

Το ίδιο θέλεις κι εσύ.

Αν θέλεις να μάθεις ποιες τεχνικές να εξασκήσεις για να βελτιωθείς στο φλερτ δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!