Ποιο είναι το δυνατό σημείο σου; - Men's Bible

Ποιο είναι το δυνατό σημείο σου;

Ποιο είναι το δυνατό σημείο σου;

Σήμερα θέλω να σου κάνω μια σημαντική ερώτηση: Ποιο είναι το δυνατό σημείο σου; Τι είναι αυτό που σε ξεχωρίζει από τους άλλους;

Έχει να κάνει με αυτό το «ένα» πράγμα. Αυτό στο οποίο είσαι καλός και σου αρέσει. Αυτό που είναι το δυνατό σημείο σου.

Το χάρισμά σου στον κόσμο. Αυτό που είναι το πάθος σου.

Και μόλις το βρεις, πρέπει να γίνει ο νούμερο ένα στόχος της ζωής σου. Να εστιάσεις σε αυτό με όλες σου τις δυνάμεις. Και να αφήσεις στην άκρη όλα τα υπόλοιπα που γνωρίζεις μεν, αλλά δεν είσαι τόσο καλός σε αυτά, γιατί σου τρώνε αχρείαστα χρόνο.

Βλέπεις, όλοι έχουμε την ίδια ποσότητα χρόνου κάθε ημέρα. Και το πώς περνάμε τον χρόνο μας δείχνει και το τι είδους αποτελέσματα θα έχουμε από τη ζωή.

Η αλήθεια είναι πως εκεί έξω κυκλοφορεί μια συνηθισμένη αλλά πολύ λάθος συμβουλή, ότι: Αν το θέλεις αρκετά, θα το πετύχεις! Ωστόσο αυτό δεν αρκεί, όλοι κάτι θέλουν. Και το θέλουν και αρκετά. Απλά δεν έχουν συνειδητοποιήσει τί είναι αυτό που θέλουν. Ή σωστότερα, προτιμούν να μην σκέφτονται με τι είδους προϋποθέσεις και αγώνες μπορεί να έρθει στη ζωή τους εκείνο που θέλουν αρκετά. Ποιο είναι το δυνατό σημείο σου;

Ένα παράδειγμα

Το δικό μου δυνατό σημείο είναι το να γράφω, να διδάσκω, να εμπνέω και να παρακινώ.

Το αγαπάω και αγαπάω και το feedback που παίρνουμε από τους μαθητές μας.

Οπότε εστιάζω σε αυτό.

Και όποτε χρειάζεται να κάνω άσχετα πράγματα (όπως οργανωτικά, τεχνικά ή άλλα παρόμοια), τότε επιδιώκω να βρω κάποιον συνεργάτη να με βοηθήσει.

Αυτό μου επιτρέπει να βελτιώσω αυτό το δυνατό σημείο μου, ώστε να το μοιραστώ περισσότερο με τον κόσμο.

Και όταν ξεκίνησα να κάνω αυτό το «δυνατό σημείο» την πιο σημαντική μου προτεραιότητα. Και όταν ξεκίνησα να βλέπω όλες τις άλλες δουλειές ως αποσπάσεις και άρχισα να τις εκχωρώ σε άλλους. Και όταν κατάλαβα την αξία που έχει ο χρόνος και έκανα τον χρόνο για αυτό το «δυνατό σημείο» μη διαπραγματεύσιμο.

Τότε έγινα πιο σίγουρος με μένα, πιο χαρούμενος και πιο παραγωγικός. Και άρχισα να κάνω μεγάλη πρόοδο.

Όταν λοιπόν εστιάζεις την ενέργειά σου και τον χρόνο σου στο δυνατό σημείο σου, στρώνεις τον δρόμο για μεγάλες νίκες και πρόοδο στη ζωή σου.

Γιατί όλοι μας αποσπόμαστε τόσο πολύ καθημερινά, προσπαθώντας να κάνουμε χιλιάδες διαφορετικά πράγματα.

Πολλοί προσπαθούν να τα κάνουν όλα

Γνωρίζω τόσους ανθρώπους που προσπαθούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους (μάρκετινγκ, πωλήσεις, έρευνα, παραγωγή κλπ). Προσπαθούν να τα κάνουν όλα από την αρχή ως το τέλος.

Όμως αυτό που συμβαίνει είναι το εξής:

Είναι μέτριοι σε πολλά από αυτά.

Οπότε, είναι πολύ πιο έξυπνο να εστιάσεις σε ένα πράγμα, το δυνατό σημείο σου. Και να το κάνεις καλύτερα από κάθε άλλον.

Και όλα τα υπόλοιπα κομμάτια να τα αυτοματοποιήσεις όσο γίνεται ή να τα κάνεις outsource.

Αυτό όχι μόνο απελευθερώνει τον χρόνο σου, αλλά σου δίνει και περισσότερη ψυχική ενέργεια, καθαρό μυαλό και διάθεση να προχωρήσεις το σκοπό σου.

Φυσικά για να γίνει αυτό χρειάζεται να γίνεις καλύτερος με τη διαχείριση του χρόνου σου, την παραγωγικότητά σου και την προτεραιοποίηση, όπως και με την αυτοματοποίηση όσων δεν είναι σημαντικών.

Το δικό σου δυνατό σημείο;

Τώρα όμως για να ξεκινήσεις όλη αυτή τη διαδικασία, θέλω να μου απαντήσεις στο εξής:

Ποιο είναι το δυνατό σημείο σου;

Το δικό μου στο είπα, όπως και το ότι το επιδιώκω πολύ. Εσένα ποιο είναι;

Η απάντηση μπορεί να μην είναι απλή. Μπορεί να χρειαστεί να κάτσεις κάτω, με ηρεμία και να το σκεφτείς σε βάθος.

Όμως πρέπει να το απαντήσεις. Και έπειτα να προχωρήσεις.

Και να θυμάσαι ότι είμαστε όλοι εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!