It’s a Match: 4 tips για να παίζεις το Tinder στα δάχτυλα - Men's Bible

It’s a Match: 4 tips για να παίζεις το Tinder στα δάχτυλα

It’s a match: 4 tips για να παίζεις το Tinder στα δάχτυλα

Το Tinder μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο στο διαδικτυακό φλερτ. Όμως, μπορεί να γίνει και αρκετά απογοητευτικό, ειδικά όταν ένας άντρας δε γνωρίζει πως να το αξιοποιήσει σωστά. Άλλωστε το τελευταίο πράγμα που θες είναι να μην έχεις κανένα match ύστερα από τόσο χρόνο και ενέργεια που έχεις αφιερώσει.

Αν λοιπόν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το Tinder, πρέπει να γνωρίζεις πως να το αξιοποιήσεις σωστά. Για αυτό λοιπόν ακολουθεί ένας οδηγός για το πως να αποφύγεις τα πιο βασικά λάθη και το πως να χτίσεις ένα προφίλ που θα γίνει ανάρπαστο.

Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως το Tinder έχει και αυτό τη δική του κουλτούρα. Κάτι που όχι μόνο επηρεάζει τις κοπέλες με τις οποίες θα ταιριάξεις αλλά και την τακτική που θα χρησιμοποιήσεις.

Το Tinder ξεκίνησε ως εφαρμογή για πιο χαλαρές γνωριμίες και στην πραγματικότητα ποτέ δεν έφυγε από τις ρίζες του. Ναι υπάρχουν πολλοί που το χρησιμοποιούν, ψάχνουν για κάτι πιο σοβαρό, όμως το ντιζάιν του ενθαρρύνει τις σύντομες και χαλαρές επαφές.

#1 Οι φωτογραφίες είναι το παν

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις στο νου ενώ χειρίζεσαι το Tinder είναι το εξής: οι φωτογραφίες σου είναι το πρώτο και συχνά το τελευταίο πράγμα που βλέπει μια κοπέλα. Αυτό σημαίνει πως η κύρια φωτογραφία που έχεις θα δημιουργήσει και την πρώτη εντύπωση.

Άρα πρέπει να την κάνεις να μετρήσει.

Θέλεις να δείχνεις όσο πιο καλός γίνεται στην πρώτη φωτογραφία και είναι σημαντικό να έχεις αίσθηση όχι μόνο του πως δείχνεις αλλά και του τι αποπνέεις. Τι εικόνα βγάζεις προς τα έξω.

Ακόμα και οι πιο ωραίοι άντρες θα δυσκολευτούν, αν οι φωτογραφίες τους χάνουν αισθητικά ή δείχνουν υπερβολικά στημένες.

Κλασσικό παράδειγμα οι φωτογραφίες γυμναστηρίου. Ναι, θέλεις να φανεί πως αθλείσαι και γυμνάζεσαι, αλλά πίστεψε με οι περισσότερες γυναίκες έχουν δει αμέτρητες φωτογραφίες γυμνασμένων τύπων στο γυμναστήριο. Μια ακόμα δε θα τις συγκινήσει ιδιαίτερα.It’s a match: 4 tips για να παίζεις το Tinder στα δάχτυλα

Υπάρχει λόγος που δε βλέπεις τόσες φωτογραφίες με γυμνασμένους άντρες στα εξώφυλλα γυναικείων περιοδικών και στα αντίστοιχα γυναικεία site.

Οι φωτογραφίες σου, λοιπόν, δεν πρέπει να είναι κλισέ, αλλά να ξεχωρίζουν ανάμεσα στο σωρό. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να έχεις και ποικιλία, γι’ αυτό μη βάζεις μόνο φωτογραφίες από ποτά και εξόδους. Αυτό που θες είναι η κάθε φωτογραφία να δείχνει μια διαφορετική πλευρά του εαυτού σου. Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου, πως διασκεδάζεις, πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου κλπ.

Επίσης προσοχή στις selfie. Αν και για τις γυναίκες δεν υπάρχει πρόβλημα με το να βγάζουν συνεχώς selfie, για έναν άντρα είναι ίσως ο χειρότερος τύπος φωτογραφίας. Και αυτό γιατί συνήθως δείχνει πως είσαι μόνος σου χωρίς να έχεις κάποιον να σε βγάλει. Για αυτό πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ. Κυρίως όταν θες να δείξεις κάτι στο περιβάλλον γύρω σου.

Αν όμως όλες οι φωτογραφίες που έχεις βγάλει, είναι μια άλλη εκδοχή της selfie τότε είναι σκούρα τα πράγματα.

#2 Το βιογραφικό παίζει ρόλο στο tinder

Σχετικά με το βιογραφικό σου (bio) στο Tinder έχε στο νου σου το εξής: καμία δεν πρόκειται να το δει αν δεν της έχεις κινήσει έστω και λίγο το ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα όμως, το βιογραφικό μπορεί να γίνει και ο λόγος που μια κοπέλα επιλέγει να κάνει match μαζί σου.

Αν και το Tinder είναι κολλημένο με τις εικόνες, το βιογραφικό σου είναι ένα σημαντικό μέρος του προφίλ σου και φυσικά παίζει ρόλο. Θες λοιπόν όχι απλά να είναι καλογραμμένο, αλλά να έχει προσωπικότητα και να δίνει στην κοπέλα μια αφορμή για να συνεχιστεί η κουβέντα.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα site γνωριμιών οπού μπορείς να γράψεις πολλά για εσένα, το Tinder σου επιτρέπει μονάχα 500 χαρακτήρες. Πράγμα που σημαίνει πως ότι και να γράψεις θα είναι σύντομο, άρα πρέπει να το κάνεις να μετρήσει. Φαντάσου για λίγο πως είσαι σε μια συνέντευξη και πρέπει να «πουλήσεις» τον εαυτό σου σε 30 δευτερόλεπτα.

Από την άλλη, βέβαια, το κείμενο δεν πρέπει να είναι υπερβολικά μικρό. Συχνά μια μικρή πρόταση ισοδυναμεί με καμία καθώς μοιάζει σαν να μη μπορούσες να σκεφτείς κάτι καλύτερο.

Επίσης όπως και με τις φωτογραφίες, θες να αποφύγεις να γράψεις κάτι κλισέ στο βιογραφικό σου.

Ποια είναι αυτά τα κλισέ;

Για αρχή το να γράφεις διάφορα χαρακτηριστικά σου όπως ύψος, βάρος, επάγγελμα, ζώδιο κλπ. Αντίστοιχα κλισέ είναι οι διάφορες απαιτήσεις του στυλ «στείλε μόνο αν…» ή «μην ασχοληθείς αν…». Το να προσποιείσαι πως είσαι υπεράνω της όλη φάσης δεν βοηθάει ιδιαίτερα.

Θες να ξεχωρίσεις από τον μέσο άντρα; Δες εδώ

#3 Σημασία έχουν τα μηνύματα, όχι με πόσες ταιριάζεις

Ένα από τα βασικά λάθη που κάνει ο μέσος άντρας στο Tinder είναι πως κολλάει στους αριθμούς. Στο με πόσες γυναίκες κάνει match ή δεν κάνει. Όμως το να του λεει η εφαρμογή ότι ταιριάζει με κάποια είναι απλά το πρώτο βήμα. Η πραγματική πρόκληση ξεκινάει όταν στέλνεις το πρώτο μήνυμα.

Δεν είναι σύμπτωση, λοιπόν, που οι περισσότεροι το χάνουν εδώ. Ένα λάθος μήνυμα, ειδικά αν είναι το πρώτο, αρκεί για να σου αρπάξει τη νίκη και την επιτυχία από τα χέρια.

Οπότε ποιά είναι η νούμερο ένα αμαρτία αρκετών χρηστών του Tinder; Όχι δεν είναι το να κάνεις σαν ένα παιδί που του έχουν πάρει το παιχνίδι του.

Είναι το «Γεια!», εξίσου γνωστό και ως «Τι κάνεις;». Τα μηνύματα αυτού του τύπου είναι βαρετά και σκοτώνουν οποιαδήποτε ένταση, επιθυμία και προσμονή που μπορεί να είχε δημιουργηθεί στην πρώτη εντύπωση. Είναι η εισαγωγική ατάκα που κάθε κοπέλα έχει ακούσει ένα εκατομμύριο φορές και δε θέλει να χτίσει μια κουβέντα ξεκινώντας από εκεί.

Αντίστοιχα λάθος είναι να ξεκινήσεις την κουβέντα λέγοντας οτιδήποτε για την εμφάνιση της. Δεν έχει σημασία αν τη βρίσκεις χαριτωμένη, σέξι, με υπέροχο χαμόγελο, με υπέροχα μάτια και ένα σωρό άλλες κλισέ ατάκες. Ειδικά αν η κοπέλα είναι αρκετά εμφανίσιμη να ξέρεις τα έχει ακούσει εκατομμύρια φορές πριν από εσένα.

Όπως ανέφερα πιο πάνω, το Tinder είναι μια εφαρμογή φτιαγμένη για περισσότερο χαλαρές γνωριμίες και ευνοεί την ταχύτητα και την αμεσότητα. Θες λοιπόν να κεντρίσεις το ενδιαφέρον της άμεσα και η συζήτηση να ζεσταθεί γρήγορα.

Αντί λοιπόν για ένα γενικό «Γεια!» θες κάτι το οποίο να πυροδοτεί την κουβέντα. Ο πιο προφανής και εύκολος τρόπος είναι να κάνεις κάποιο σχόλιο για κάτι στο προφίλ της. Οι φωτογραφίες της και το βιογραφικό της είναι συνήθως ένα χρυσωρυχείο από αφορμές για να πιάσεις κουβέντα. Άλλωστε τα έχει βάλει εκεί για κάποιο λόγο.

Όμως, όπως είπα πιο πάνω μην ξεκινήσεις να μιλάς για την εμφάνιση της. Μην πεις για το χαμόγελο της, για τα μάτια της και σίγουρα όχι για το στήθος της.

Έχει κάποιο κατοικίδιο στις φωτογραφίες; Μήπως είναι σε κάποια εξωτική παραλία; Έχει κάποια γνωστή φράση ή απόφθεγμα στο προφίλ της; Δείξε ενδιαφέρον με έναν τρόπο που δεν είναι άμεσα σεξουαλικός και δε θα φανείς απελπισμένος ή λιγούρης.

Ακόμα και αν δε θέλει κάτι περισσότερο από το να περάσει καλά, σίγουρα θα θέλει να βρεθεί με κάποιον με τον οποίο έχει χημεία και ταιριάζει πριν γίνει το οτιδήποτε.

Και να θυμάσαι το να μην απαντήσει είναι και αυτό απάντηση. Για την ακρίβεια είναι ένα «όχι». Και όταν μια κοπέλα δεν σου απαντά ή σου απαντά αλλά σου δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται, η μόνη σωστή κίνηση είναι να το ξεπεράσεις και να συνεχίσεις την πορεία σου. Όσο και αν επιμένεις ή γίνεσαι αντιδραστικός το μόνο που καταφέρνεις είναι να ενισχύσεις την απόφαση της να σε απορρίψει. It’s a match: 4 tips για να παίζεις το Tinder στα δάχτυλα

#4 Κανόνισε άμεσα το ραντεβού

Ο δισταγμός είναι μεγάλος εχθρός στο φλερτ, είτε στο διαδίκτυο είτε στη πραγματική ζωή. Και ακριβώς επειδή το Tinder κινείται σε γρήγορους ρυθμούς δεν πρέπει να περιμένεις ούτε για να ξεκινήσεις την κουβέντα αλλά και ούτε να της ζητήσεις να βγείτε. Όσο περισσότερο ξοδεύεις χρόνο απλά ανταλλάσσοντας μηνύματα τόσο λιγότερο πιθανό είναι να καταλήξετε σε κάποιο ραντεβού μαζί.

Το πρόβλημα με τις διαδικτυακές εφαρμογές τέτοιου τύπου είναι πως το ενδιαφέρον και η φόρα που έχετε πάρει, εξασθενούν πολύ γρήγορα και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Έτσι αν καθυστερήσεις να κάνεις κάποια κίνηση το παιχνίδι έχει χαθεί και η κοπέλα μιλάει ήδη με κάποιον άλλο.

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να της ζητήσεις να βγείτε αμέσως ραντεβού, όμως θα πρέπει γρήγορα η κουβέντα να μεταφερθεί αλλού. Στο Facebook, Viber ή κάποια άλλη πιο προσωπική εφαρμογή. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό καθώς αποτελεί μια επένδυση και από τους δύο και αυξάνει την πιθανότητα να βρεθείτε από κοντά.

Φυσικά με το να κανονίσεις ένα ραντεβού έχεις κερδίσει τη μισή μάχη και δεν πρέπει να επαναπαυτείς. Όμως από τη στιγμή που θα ξέρεις πως να χειριστείς και να ελιχθείς στο Tinder, θα έχει περισσότερες επαφές και περισσότερα ραντεβού και περισσότερη επιτυχία.

Και πολύ σημαντικό είναι να θυμάσαι πως το Tinder, αλλά και το online φλερτ γενικότερα, είναι απλά ένα επιπλέον μέσο-εργαλείο που κάνει ευκολότερες τις γνωριμίες. Δεν είναι δικαιολογία ή πρόφαση να μην φλερτάρεις και μην γνωρίζεις μια κοπέλα που σου αρέσει από κοντά. Αν μη τι άλλο στην πραγματική ζωή είναι που ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά και εκεί είναι που θα μάθεις πως να επικοινωνείς και να φλερτάρεις αποτελεσματικά.

Και αν πιστεύεις πως το φλερτ από κοντά, είναι κάτι που σε δυσκολεύει μην ανησυχείς. Είναι και αυτό μια δεξιότητα που αναπτύσσεται, εξασκείται και βελτιώνεται.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!