Φλερτ στη Δουλειά: 4 Λάθη που πρέπει να Αποφύγεις - Men's Bible

Φλερτ στη Δουλειά: 4 Λάθη που πρέπει να Αποφύγεις

Φλερτ στη Δουλειά: 4 Λάθη που πρέπει να αποφύγεις φλερτάρει ή είναι απλά φιλική

Το φλερτ στη δουλειά είναι εξαιρετικά κοινό. Πολλές σχέσεις δημιουργήθηκαν από νυν ή πρώην συναδέλφους που γνωρίστηκαν μέσα από τη συχνή επαφή στη δουλειά τους.

Παρ’ όλα αυτά ο χώρος εργασίας δεν είναι και το ιδανικό μέρος για φλερτ και γνωριμίες. Αφενός είσαι εκεί για να κάνεις άλλα πράγματα, όπως και η κοπέλα η οποία μπορεί να μην έχει όρεξη για γνωριμίες στον επαγγελματικό χώρο. Αφετέρου βάζεις σε κίνδυνο τη φήμη και την καριέρα τη δική σου αλλά και της κοπέλας με την οποία φλερτάρεις.

Μπορεί λοιπόν η συνάδελφος που σου αρέσει, να σου δείχνει κι εκείνη με τη σειρά της ότι της αρέσεις, αλλά για να φλερτάρεις μαζί της και να έχει καλή κατάληξη το φλερτ στη δουλειά χρειάζεται να είσαι διακριτικός και να αποφύγεις κάποια πολύ σημαντικά και συνηθισμένα λάθη.

Λάθη που μπορεί να κοστίσουν και στους δύο σας και τη γνωριμία αλλά, κυρίως, και την καριέρα σας.

Ποια είναι αυτά; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Φλερτ στη δουλειά: 4 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

#1 Μην αναφέρεις ή καυχηθείς ότι φλερτάρεις με τη Χ συνάδελφο

Η συνάδελφος σε κοιτάει διακριτικά στα meetings, απευθύνεται σε εσένα πρώτη κάθε φορά που χρειάζεται κάτι, σου κάνει κομπλιμέντα όταν είστε οι δυο σας, σου χαμογελάει σε κάθε ευκαιρία κι εσύ φυσικά ανταποδίδεις.

Το κάνεις με διακριτικό τρόπο, έλα όμως που θέλεις να το πεις στον Υ συνάδελφο με τον οποίο είστε πολύ καλοί φίλοι.

Όσο και αν εμπιστεύεσαι και εκτιμάς το φίλο σου, δεν πρέπει να αναφέρεις σε άλλα άτομα απ’ τη δουλειά ότι υπάρχει κάτι ανάμεσα σε εσένα και την κοπέλα.

Είναι πολύ εύκολο η πληροφορία να διαδοθεί χωρίς να το καταλάβεις και αυτό να προκαλέσει τριγμούς στη γνωριμία σας καθώς και να σας στοιχήσει στην εργασία σας.

Αφ’ ενός μιλώντας για το φλερτ σου δείχνεις στην κοπέλα ότι δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί, αφετέρου αν φτάσει στα αυτά ανωτέρων που δεν θέλουν να υπάρχουν τέτοιες σχέσεις μεταξύ εργαζομένων μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Άσε που μπορεί κάποιος άλλος συνάδελφος να είναι ερωτευμένος μαζί της (ή μαζί σου) και να υπάρχουν παρατράγουδα.Φλερτ στη Δουλειά: 4 Λάθη που πρέπει να αποφύγεις

#2 Μην φέρεσαι νευρικά και μην επιδιώκεις να μιλάς συνεχώς μαζί της

Οκ, σου δείχνει ότι της αρέσεις και θες κι εσύ να της δείξεις ότι σου αρέσει. Πως όμως θα το κάνεις αυτό; Θα μιλάς μαζί της διαρκώς; Θα την κοιτάς συνέχεια; Θα είσαι νευρικός όταν μιλάτε και υπάρχουν άλλοι τριγύρω και φοβάσαι μη σας ακούσουν;

Το φλερτ στη δουλειά θέλει διακριτικότητα. Και διακριτικότητα δεν είναι μόνο το να μην πεις τίποτα σε κανέναν αλλά και το να μην προδώσεις το φλερτ σας με άλλο τρόπο.

Αν αφήνεις την νευρικότητα σου ή τον ενθουσιασμό σου ανεξέλεγκτα, αργά ή γρήγορα οι άλλοι συνάδελφοι θα καταλάβουν τι συμβαίνει.

Να θυμάσαι ότι σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζονται πολλά πολλά. Αφού η κοπέλα σου δείχνει ότι της αρέσεις και φλερτάρετε για λίγο στη δουλειά, πρότεινε της με ωραίο τρόπο κάποια στιγμή να βγείτε.

Δε χρειάζεται να συνεχίσετε στο χώρο εργασίας και να μάθουν όλοι ότι κάτι τρέχει μεταξύ σας.

#3 Μην αφήνεις το φλερτ στη δουλειά να επηρεάσει την απόδοση σου

Αν είσαι ενθουσιασμένος (και ειδικά αν είσαι ερωτευμένος) μαζί της τότε είναι εύκολο το φλερτ σας να επηρεάσει την απόδοση σου στη δουλειά σου.

Αφ’ ενός θα κάνεις κακό στην καριέρα σου αφ’ ετέρου η κοπέλα μπορεί να ξενερώσει μαζί σου αν δει ότι εκεί που ήσουν πολύ καλός σε αυτό που έκανες και είχες τον έλεγχο σε οτιδήποτε και αν αναλάμβανες, τώρα είναι σαν να έχεις χάσει τη γη απ’ τα πόδια σου.

Απόφυγε λοιπόν να αφιερώσεις πολύ παραγωγικό χρόνο ανταλλάζοντας μηνύματα ή μιλώντας μαζί της. Επικεντρώσου στη δουλειά σου, στις ευθύνες σου και σε αυτά που έχεις αναλάβει και φρόντισε να μη χάσεις κάποια προθεσμία καθώς και να μην πέσει η απόδοση σου.

 

#4 Φρόντισε την εμφάνιση σου, αλλά μην προβείς άμεσα σε ακραίες αλλαγές

Φαντάσου πως έρχεται μια νέα γοητευτική συνάδελφος στη δουλειά σου και πως την επόμενη μέρα ο συνάδελφος που κάθεται στο διπλανό γραφείο, και που συνήθως ντύνεται πολύ άχαρα, έρχεται ντυμένος στην πένα και λουσμένος με άρωμα.

Είναι λογικό να υποθέσεις πως θέλει να την εντυπωσιάσει και μάλιστα αν τον δεις να επιδιώκει να μιλάει λιγο παραπάνω στη νέα συνάδελφο απ’ ότι στους υπόλοιπους, τότε η υποψία γίνεται σιγουριά.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ενώ είναι σημαντικό να φροντίζεις την εμφάνιση σου, καλό είναι να μην προβείς σε ακραίες αλλαγές με το που αρχίσετε να φλερτάρετε.

Οι άνθρωποι γύρω σου θα εντοπίσουν τις αλλαγές αυτές και αργά ή γρήγορα θα αντιληφθούν ότι κάτι παίζει.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι αν μέχρι στιγμής δεν πρόσεχες το πως ντύνεσαι συνεχίζεις στον ίδιο ρυθμό. Απλά θα πρέπει οι αλλαγές στο ντύσιμο και στην περιποίηση του εαυτού σου να είναι μικρές, σταδιακές και χωρίς υπερβολές.

Θες να μάθεις πως να επικοινωνείς αποτελεσματικά στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!