Πόσο πολύ το θέλεις; - Men's Bible

Πόσο πολύ το θέλεις;

Πόσο πολύ το θέλεις;

Θέλω να σου κάνω μια πολύ απλή ερώτηση.

Πόσο πολύ το θέλεις;

Δεν ξέρω αυτό το «το» ποιο είναι για σένα, αλλά θέλω να ξέρω πόσο πολύ το θέλεις.

Γιατί, παρατηρώ πολλούς που λένε ότι θέλουν κάτι πολύ, αλλά οι πράξεις τους συμπληρώνουν «όχι όμως και τόσο πολύ».

Θέλω να πω, είναι εκπληκτικό το πόσοι πολλοί άνδρες λένε ότι θέλουν να γίνουν καλύτεροι στο φλερτ, πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους, πιο διεκδικητικοί στη ζωή τους αλλά όταν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αναλάβουν δράση, βρίσκουν μια δικαιολογία.

Αυτά όμως είναι απλά δικαιολογίες, απλά ψέματα. Ας το παραδεχτούμε αυτό. Αν κάτι το θέλεις πολύ, σημαίνει ότι κάνεις και βήματα προς αυτό.

Ωστόσο μη νομίζεις ότι σου κάνω τον έξυπνο. Κι εγώ ο ίδιος λέω ψέματα στον εαυτό μου. Όλοι το κάνουμε. Είναι στη φύση μας να ρίχνουμε αλλού το φταίξιμο και τις ευθύνες. Στους άλλους ανθρώπους, στις καταστάσεις.

Όμως, τελικά, όλος αυτός ο επιμερισμός ευθυνών δεν μας πάει πιο κοντά στο στόχο μας για καλύτερη επικοινωνία, φλερτ, σχέση, ζωή ή ότι άλλο επιδιώκουμε.

Και αν πραγματικά θέλεις κάτι, και εννοώ πραγματικά να το θέλεις (τη συγκεκριμένη γυναίκα, το φλερτ, το τέλειο σώμα, την τέλεια δουλειά), τότε χρειάζεται να κάνεις περισσότερα από όσα ήδη κάνεις.

Χρειάζεται να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να πεις: «Γιώργο, είσαι ψεύτης. Ο λόγος που δεν έχεις αυτό που θέλεις είναι επειδή ρίχνεις αλλού το φταίξιμο και την ευθύνη. Ο λόγος που δεν έχεις αυτό που θέλεις είναι επειδή έχεις γίνει πλαδαρός και σε βολεύει να ψάχνεις για δικαιολογίες, αντί να αναλάβεις ο ίδιος δράση. Ο λόγος που δεν έχεις αυτό που θέλεις είναι επειδή όταν τα πράγματα γίνουν λίγο σκληρά, εσύ κρύβεσαι»

Να κάτι που πρέπει να πεις κι εσύ στον εαυτό σου.

Οκ, το κατανοώ. Δεν είναι κάτι εύκολο να πεις και να κάνεις. Δεν είναι εύκολο να παραδεχτείς ότι όσα κάνεις είναι ανεπαρκή, ότι χρειάζεται να βελτιωθείς σε κάποια κομμάτια, και ότι κανείς άλλος δεν σου φταίει. Αν όμως το θέλεις πολύ, θα το κάνεις.

Ήταν επώδυνο όταν η κοπέλα σου σε παράτησε και είδες τον εαυτό σου να κλαίει σε ένα άδειο δωμάτιο.

Ήταν επώδυνο όταν είδες τη σύζυγο σου να σου λέει ότι δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί σου επειδή δεν το νιώθει πια.

Ήταν επώδυνο να βλέπεις άλλους λιγότερο ικανούς στη δουλειά σου να σε προσπερνάνε σε θέσεις και αμοιβή.

Ήταν επώδυνο όταν κοίταξες τον καθρέφτη και είπες στον εαυτό σου ότι ο λόγος που δεν είσαι χαρούμενος ήταν επειδή δεν ζεις τη ζωή σου όπως έχεις την δυνατότητα να κάνεις και επειδή ο φόβος ορίζει την κάθε σου κίνηση.

Ήταν επώδυνα. Όλα αυτά. Το ίδιο και η ζωή.

Και ακόμα είναι δύσκολα.

Αλλά αυτό δεν είναι το νόημα; Κι εσύ κι εγώ είμαστε εδώ για να μάθουμε. Να μάθουμε νέες δεξιότητες, να χρησιμοποιήσουμε τα ταλέντα μας, να περάσουμε από δοκιμασίες και να μάθουμε στον εαυτό μας πώς να σηκωνόμαστε από τις στάχτες μας κάθε φορά που πέφτουμε.

Αυτό είναι το νόημα.

Θες να γίνεις καλύτερος στο φλερτ και τις σχέσεις σου; Δες εδώ

Είναι αυτή η φωτιά που σε κάνει αυτό που είσαι. Μπορείς να την αφήσεις να σε κάνει αποκαΐδια και να σε καταστρέψει ή να σηκωθείς πιο δυνατός από ότι ήσουν πριν.

Αλλά προκειμένου να το κάνεις αυτό. Προκειμένου να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που σε κρατάνε πίσω, χρειάζεται πρώτα να δημιουργήσεις τις σωστές προσδοκίες. Πόσο πολύ το θέλεις;

Οι προσδοκίες

Κάπου στην πορεία, ξεκινήσαμε να πιστεύουμε και η κοινωνία να μας πείθει ότι η ζωή υποτίθεται ότι πρέπει να είναι εύκολη. Ότι πρέπει να είναι άνετη. Και αν δεν σου πηγαίνουν όλα καλά τότε ή είσαι κάποιος περίεργος ή κάποιος αποτυχημένος.

Αυτό προβάλλεται ιδιαίτερα από τους διάφορους «γκουρού» του ίντερνετ που μας λένε ψέματα προκειμένου να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Αυτό προβάλλεται από τα social media και τις στιγμές ψεύτικης ζωής που αναπαράγουν.

Όταν έχεις τις σωστές προσδοκίες για τη ζωή (κι όχι τη δήθεν ζωή που μας πουλάνε στην ψηφιακή εποχή μας) είσαι πολύ πιο ικανός να ξεπεράσεις οτιδήποτε προκύψει και μπορεί να σε κρατήσει πίσω.

Αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν εμπόδια και κατανοείς τι πρέπει να κάνεις για να τα ξεπεράσεις και να φτάσεις εκεί ακριβώς που θέλεις.

Θα χρειαστεί χρόνο και κόπο και ατελείωτες νύχτες. Θυμάμαι, όταν στήναμε το Men’s Bible, ξενυχτούσαμε στο γραφείο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όπως και αυτός που έβαλε στόχο και έχασε 25 κιλά, και ανέβηκε στη ζυγαριά, αντίκρισε κατάματα την αλήθεια και πήγαινε για τρέξιμο κάθε, μα κάθε, πρωί.

Όπως και αυτός που έβαλε στόχο να βελτιωθεί στο φλερτ και να βρει τη σωστή γυναίκα για εκείνον, που δεν το έβαλε κάτω, που νίκησε τον φόβο απόρριψης, που βγήκε έξω με κρύα και βροχές.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μαγική λύση, μαγική ατάκα, μαγικό χάπι, μαγικό προϊόν, ή ότι άλλο είναι που ψάχνουμε για να μας σώσει.

Αλλά μάντεψε:

Είσαι παραπάνω από αρκετός

Ήδη έχεις ότι χρειάζεσαι για να πετύχεις σε αυτό που έχεις βάλει σκοπό και το θέλεις πολύ. Ίσως δεν μπορείς να το δεις γιατί κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες, όπως ότι φταίει η σύζυγός σου που καταρρέει ο γάμος. Ότι φταίει που έχεις «κακό μεταβολισμό» και δεν χάνεις κιλά. Ότι φταίει που οι γυναίκες έχουν γίνει bitches πια για αυτό δεν σε θέλει καμία. Ότι φταίει που το αφεντικό σε αδικεί και δεν σου δίνει προαγωγή.

Τι θα γινόταν όμως αν τον χρόνο που δίνεις στο να βρίσκεις δικαιολογίες για να κρατάς τον εαυτό σου ασφαλή και άμοιρο ευθυνών, τον έδινες και τον κατεύθυνες προς τον σκοπό που ονειρεύεσαι εδώ και χρόνια και το θέλεις πολύ;

Τι θα γινόταν αν αντί να παραπονιέσαι ή αντί να παριστάνεις ότι προσπαθείς, έκανες όντως όλη την σκληρή και άχαρη δουλειά που χρειάζεται για να πετύχεις και να φτάσεις στο επίπεδο που θέλεις;

Η αλήθεια είναι πως θα χρειαστεί να έχεις τις σωστές προσδοκίες για τη ζωή. Θα χρειαστεί να κάνεις θυσίες. Θα χρειαστεί να έχεις πειθαρχία. Θα χρειαστεί να έχεις αφοσίωση. Και θα χρειαστεί κυριολεκτικά να χύσεις πολύ ιδρώτα για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα.

Αλλά αν το θέλεις πολύ, τότε αυτό ακριβώς είναι που θα κάνεις!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!