Γίνε Δραστήριος: H Καθιστική Ζωή είναι ο αθέατος εχθρός σου - Men's Bible

Γίνε Δραστήριος: H Καθιστική Ζωή είναι ο αθέατος εχθρός σου

Γίνε δραστήριος: H Καθιστική Ζωή είναι ο αθέατος εχθρός σου

Μια από τις πιο ουσιαστικές και αποδοτικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου, είναι να γίνεις περισσότερο δραστήριος και να σταματήσεις να κάνεις καθιστική ζωή.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν αντιλαμβανόμαστε πραγματικά πόσες ώρες περνάμε καθιστοί. Στη δουλειά, στην εργασία μας, στο σπίτι μας καθόμαστε διαρκώς σε μια καρέκλα ή στον καναπέ μπροστά από μια οθόνη. Και το χειρότερο είναι πως δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο κακό μας κάνει αυτός ο τρόπος ζωής.

Στην πραγματικότητα η καθιστική ζωή αποτελεί φαινόμενο των τελευταίων έξι επτά δεκαετιών. Από τότε που οι περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να εργάζονται σε γραφεία και σταμάτησαν να κάνουν χειρωνακτικές δουλειές.

Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να μένουμε διαρκώς στην αδράνεια, αλλά για να είμαστε δραστήριοι. Και αυτό φαίνεται στις συνέπειες που έχει η καθιστική ζωή στην υγεία μας, στη διάθεση μας, στην επιτυχία μας.

Όσο περισσότερο αδρανής είσαι, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να πάθεις κατάθλιψη, να αποκτήσεις διάφορα θέματα υγείας, να χάσεις την όρεξη σου και το κίνητρο σου, να κυνηγήσεις τους στόχους σου και γενικά να «βαλτώσεις».

Ο τρόπος ζωής σου συνδέεται στενά με την επιτυχία. Και το να γίνεις περισσότερο δραστήριος είναι ένας απλός αλλά πολύ αποτελεσματικός τρόπος να βοηθήσεις τον εαυτό σου να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Πόσο ενεργός χρειάζεται να είσαι για να αφήσεις την καθιστική ζωή

Αρκετά, αλλά ίσως όχι τόσο όσο νομίζεις. Πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να περάσουν από το ένα άκρο στο άλλο και εκεί που ξόδευαν δώδεκα ώρες την ημέρα σε μια καρέκλα περιμένουν απ’ τον εαυτό τους να τα αντέξει προπόνηση με βάρη έξι φορές την εβδομάδα ή να κάνει δώδεκα χιλιόμετρα τρέξιμο το Σαββατοκύριακο.

Όμως δε χρειάζονται υπερβολές, αλλά μικρά σταθερά βήματα. Ξεκίνα να ανεβαίνεις σκάλες αντί να παίρνεις τον ανελκυστήρα. Προτίμησε να πας κάπου με τα πόδια αντί να πάρεις το αυτοκίνητο. Ξεκίνα κάποιο δραστήριο χόμπι το οποίο σε ενδιαφέρει όπως πχ, χορός ή κάποια πολεμική τέχνη.

Το θέμα δεν είναι τόσο το τί ακριβώς θα κάνεις αλλά το να κινητοποιείσαι περισσότερο. Δε χρειάζεται να ξεκινήσεις γυμναστήριο με το ζόρι αν δε το θες, υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που μπορείς να κάνεις αρκεί να το πάρεις απόφαση να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.

Φτιάξε νέες συνήθειες για να αφήσεις την καθιστική ζωή

Το να ανέβεις μια φορά τις σκάλες για να φτάσεις στο σπίτι σου δε σημαίνει ότι σταμάτησες να κάνεις καθιστική ζωή. Χρειάζεται να είσαι συνεπής και σταθερός και κυρίως να υιοθετήσεις νέες συνήθειες.

Όπως ήδη γνωρίζεις όμως, δεν είναι πάντα εύκολο αυτό. Οι παλιές συνήθειες μπορούν εύκολα να σε παρασύρουν και να σταματήσουν την προσπάθεια σου να αλλάξεις τη ζωή σου.

Γι’ αυτό χρειάζεται να προχωρήσεις σε αλλαγές με έναν δομημένο και συστηματικό τρόπο.

Χρειάζεται να σκεφτείς πως μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να υιοθετήσει ευκολότερα τις νέες συνήθειες που χρειάζεται για να γίνεις περισσότερο δραστήριος.

Και ευτυχώς υπάρχουν μερικές απλές στρατηγικές που μπορούν να σε βοηθήσουν να το καταφέρεις.Γίνε δραστήριος: H Καθιστική Ζωή είναι ο αθέατος εχθρός σου

Συνδύασε τη νέα συνήθεια με μια δραστηριότητα που σου αρέσει

Η λογική είναι απλή. Παίρνεις κάτι που σου αρέσει και το χρησιμοποιείς ως ανταμοιβή. Για παράδειγμα έστω ότι σου αρέσει μια συγκεκριμένη σειρά του Νετφλιξ.

Μπορείς να αποφασίσεις να βλέπεις κάποιο επεισόδιο μετά το μάθημα χορού / πολεμικών τεχνών ή αφού πας μια βόλτα για τρέξιμο ή περπάτημα.

Με αυτόν τον τρόπο βοηθάς τον εαυτό σου να υιοθετήσει ευκολότερα τη νέα συνήθεια δίνοντας του έναν λόγο να θέλει να την κάνει.

Μια άλλη καλή επιλογή αν αποφάσισες να πηγαίνεις γυμναστήριο ή να πάρεις κάποιο στατικό ποδήλατο για το σπίτι, είναι να παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά μονάχα όταν κάνεις αερόβια άσκηση.

Σύνδεσε τη νέα συνήθεια με κάτι που είναι σημαντικό για εσένα

Δεν είναι εύκολο να πεις ότι θα αφήσεις πίσω σου την καθιστική ζωή όταν σου αρέσει η καθιστική ζωή και η γυμναστική σε αφήνει αδιάφορο. Είναι δύσκολο να γίνεις περισσότερο δραστήριος απλά για να είσαι περισσότερο δραστήριος.

Γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται να συνδέσεις τον πιο ενεργό τρόπο ζωής με κάτι που είναι σημαντικό για εσένα.

Αυτό μπορεί να είναι η καλύτερη υγεία. Μπορεί πχ, να μη λατρεύεις τη γυμναστική, αλλά να είναι πιο σημαντικό για εσένα το να μη λαχανιάζεις όταν ανεβαίνεις δέκα σκαλοπάτια ή το να έχεις την ενέργεια και τις αντοχές να παίζεις με τα παιδιά σου.

Μπορεί να γουστάρεις περισσότερο να αφιερώνεις τον ελεύθερο σου χρόνο παίζοντας κάποιο παιχνίδι ή βλέποντας κάποια σειρά, αλλά να είναι πιο σημαντικό για εσένα το να βελτιώσεις την εικόνα σου ώστε να ενισχύεις την αυτοπεποίθηση σου.

Ο δραστήριος τρόπος ζωής μπορεί να σε βοηθήσει σε πολλά πράγματα. Βρες λοιπόν τί είναι σημαντικό για εσένα και χρησιμοποίησε το ως κίνητρό που θα σε βοηθήσει να ξεκολλήσεις από την καθιστική ζωή και να υιοθετήσεις νέες συνήθειες.

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!