Η Αποτυχία είναι o παρεξηγημένος Σύμμαχος σου - Men's Bible

Η Αποτυχία είναι o παρεξηγημένος Σύμμαχος σου

Αποτυχία: o παρεξηγημένος σύμμαχος σου

Υπάρχουν πολλές λέξεις που όταν τις ακούς σου δημιουργείται ένα αρνητικό συναίσθημα. Που αλλάζει η συμπεριφορά σου. Εκεί που είσαι ευδιάθετος και γεμάτος ενέργεια ξαφνικά μένεις κενός. Μια από αυτές τις λέξεις είναι η αποτυχία.

Υπάρχουν άντρες, όπως και γυναίκες, που σκεπτόμενοι μια αποτυχία τους αρχίζουν να σκέφτονται αλλόκοτα. Στην ιδέα πως κάτι άσχημο, υποθετικά, μπορεί να συμβεί στη ζωή τους χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους.

Η επιρροή του περιβάλλοντος

Από πολύ μικρή ηλικία στη ζωή μας ακούμε ιστορίες για ανθρώπους που έχουν πετύχει σε κάτι στη ζωή τους. Το περιβάλλον, οικογενειακό και μη, μας διηγείται ιστορίες επιτυχίας ακόμη και από ανθρώπους άσχετους από εμάς. Από τις αφηγήσεις αυτές δεν παραλείπεται και ο όρος της αποτυχίας.

Η αποτυχία μας περιγράφεται ως μια λυπηρή κατάσταση, ίσως μια κατάσταση που δεν υπάρχει επιστροφή. Σαν να έρχεται το τέλος του κόσμου σιγά σιγά. Πως η προσπάθεια μας δεν ήταν επαρκής και σωστή. Στο κοινωνικό περιβάλλον δίνεται όμως μεγαλύτερη έμφαση στο αποτέλεσμα παρά στην προσπάθεια .

Με αυτόν τον τρόπο, που είναι κάπως ύπουλος, το ασυνείδητο μυαλό δημιουργεί εικόνες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είσαι ένας άνθρωπος που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να καταφέρει ένα στόχο. Συνδέεται με την ανεπάρκεια. Και η κοινωνία μετά από κάθε αποτυχία σε κάνει να νιώθεις ολοένα και περισσότερο ανεπαρκής .

Ανεπάρκεια και φόβος

Βυθιζόμενος στο πέλαγος της ανεπάρκειας καταλήγεις να πνίγεσαι από φόβο. Η χειραγώγηση που δέχεται το μυαλό σου σε αυτή την διαδικασία, η πίεση που του ασκείται μόνο θετική δεν είναι. Ο εγκέφαλος σου αρχίζει να φοβάται όλο και περισσότερο και σταδιακά συνηθίζει σε αυτό το πλαίσιο του φόβου.

Ο φόβος της αποτυχίας βρίσκεται εκεί σε κάθε σου προσπάθεια. Πριν καν αρχίσεις μια προσπάθεια είτε για μια καινούργια δουλειά είτε για να μιλήσεις σε κάποια γυναίκα, έχεις ήδη προκαθορίσει το αποτέλεσμα. Είναι σαν ένας εσωτερικός κριτής .

Οι σκέψεις όμως γίνονται πράξεις. Έτσι και οι αρνητικές σκέψεις που υπάρχουν στο κεφάλι σου θα σε οδηγήσουν χωρίς καν να το καταλάβεις σε μη επιθυμητά αποτελέσματα.

Υπάρχει όμως ο τρόπος να ξεφύγεις από όλη αυτή την κατάσταση. Υπάρχει και είναι στα χέρια σου. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται να δεσμευτείς. Να δεσμευτείς σε εσένα πως θα γίνεις ο κυρίαρχος της ζωής σου. Ωστόσο, για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να δεις την αποτυχία σαν σύμμαχο και όχι εχθρό σου.

Η Αποτυχία έχει και θετική πλευρά

Για να ξεκινήσεις να βλέπεις την πλευρά αυτή, χρειάζεται προσπάθεια. Είναι μια αλλαγή που έχει αντίκτυπο σε κάθε τομέα της ζωής σου. Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις είναι να αρχίσεις να διαβάζεις ιστορίες που η αποτυχία βοήθησε τους ανθρώπους να πετύχουν. Δεν γεννήθηκαν όλοι οι άντρες πετυχημένοι. Πολλοί από αυτούς σε συνεντεύξεις τους βασίζουν την επιτυχία τους στην διαχείριση των αποτυχιών τους.

Αρχικά, με το να διαβάζεις τέτοιες μελέτες δίνεις στο μυαλό σου μια νέα κατεύθυνση. Σε αντίθεση, με την προηγούμενη περίπτωση, γίνεται πεποίθηση σου πως η αποτυχία είναι ένα μάθημα που μπορεί να σου δώσει απαντήσεις στο τι χρειάζεται να βελτιώσεις.

Οι πρώτες αποτυχίες στο φλερτ πολύ πιθανό να έρθουν, το πως όμως θα τις αντιμετωπίσεις είναι δικό σου θέμα. Μπορείς είτε να απογοητευτείς, να μην προσπαθείς και να κατηγορείς τις γυναίκες. Αλλά, μπορείς να το δεις σαν ένα feedback του τρόπου σου. Τι πήγε καλά, τι δεν πήγε, τι χρειάζεται βελτίωση και τι πρέπει να προσέξεις.

Η σημασία του κοινωνικού κύκλου

Το να διαβάσεις και να μάθεις για την αποτυχία είναι ένα σημαντικό βήμα. Το σημαντικότερο όμως είναι να ξεφύγεις από το θεωρητικό επίπεδο. Να περάσεις στην πρακτική καθώς εκεί όλες οι μεγάλες αλλαγές συμβαίνουν. Εκεί είναι που θα πρέπει να παραμείνεις πιστός στην δέσμευση σου και να αποχωριστείς τυχόν δικαιολογίες που σε κρατούν στάσιμο.

Οι συναναστροφές σου παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Το πως οι κοντινοί σου άνθρωποι βλέπουν την αποτυχία είναι σημαντικό καθώς έστω και λίγο σε επηρεάζουν. Άντρες που βλέπουν την αποτυχία σαν μια ευχάριστη εμπειρία είναι σύμμαχοί σου. Θα μπορούν να σε συμβουλεύσουν στην προσπάθεια σου αυτή. Να σου δώσουν την κατάλληλη ώθηση για να συνεχίσεις. Επιπλέον, θα λες τις ιστορίες σου και θα σε καταλαβαίνουν, θα τις αποδέχονται.Πώς να γίνεις πιο Κοινωνικός, <div class='rve'><iframe id='player978' src='//www.youtube.com/embed/HO61jRKU8gI?not_used=1&rel=0&modestbranding=1&showinfo=0' height='400' width='100%' frameborder='0' allowfullscreen ></iframe></div>

Η ώρα της πράξης

Έχοντας όλες τις γνώσεις και τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου είσαι έτοιμος να δράσεις. Σήμερα, μην περιμένεις το αύριο. Αρχικά, προσπάθησε να εκθέσεις τον εαυτό σου σε περιπέτειες, που ίσως νιώσεις άβολα. Οι καταστάσεις στις οποίες θα βρεθείς δεν είναι απαραίτητο να είναι αποκλειστικά καινούργιες. Επιπλέον, μια επιλογή είναι να δοκιμάσεις πράγματα που ήδη κάνεις με διαφορετικό τρόπο. Με αυτό τον τρόπο εκτίθεσαι συνεχώς σε κάτι καινούργιο.

Έχοντας πλέον αλλάξει τη νοοτροπία σου σχετικά με την αποτυχία, μπορείς να διαχειριστείς διαφορετικά τυχόν αρνητικά αποτελέσματα. Έτσι και στο φλερτ, αν δεν είναι επιτυχημένο δε σημαίνει πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Όμως μέσα από κάθε προσέγγιση σου μπορείς να βελτιώνεσαι. Να εξασκείσαι συνεχώς και να φιλτράρεις τον τρόπο σου.

Η αποτυχία είναι κομμάτι της ζωής, η αποτυχία είναι κομμάτι της νίκης.

Θες να αποκτήσεις νοοτροπία νικητή στη ζωή και στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!