Χαρισματικός Άνδρας: 6 Τρόποι να γίνεις πιο γοητευτικός στους Άλλους - Men's Bible

Χαρισματικός Άνδρας: 6 Τρόποι να γίνεις πιο γοητευτικός στους Άλλους

Χαρισματικός Άνδρας: 6 Τρόποι να γίνεις πιο γοητευτικός στους Άλλους

Ξέρω καλά πως θες να είσαι όσο πιο γοητευτικός και χαρισματικός άνδρας γίνεται. Και ποιος δεν θέλει. Όταν επικοινωνείς με χάρισμα και γοητεία, οι άλλοι άνδρες σε θαυμάζουν και οι γυναίκες σε επιθυμούν.

Όμως τί ακριβώς σημαίνει να είσαι χαρισματικός άνδρας; Είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι ή κάτι το οποίο μαθαίνεις;

Η αλήθεια είναι πως αυτό που κάνει κάποιον χαρισματικό ως άνθρωπο δεν είναι κάποιο αντικείμενο ή κάποιο εξωτερικό χαρακτηριστικό.

Το να είσαι χαρισματικός σημαίνει να έχεις μια ευχάριστη παρουσία η οποία προσφέρει αξία στους άλλους.

Πώς να είσαι χαρισματικός άνδρας

#1 Κοινωνικοποιήσου όσο περισσότερο γίνεται

Οι άνθρωποι που διατηρούν χαρισματική παρουσία, απολαμβάνουν τις κοινωνικές επαφές. Αντίθετα, όσοι προτιμούν την απομόνωση συνήθως δείχνουν αντικοινωνικοί.

Βασική προϋπόθεση λοιπόν για να γίνεις χαρισματικός άνδρας, είναι να καλλιεργήσεις την κοινωνικότητα σου.

Να μάθεις να επιδιώκεις την κοινωνική επαφή σε κάθε της μορφή. Αυτό, όχι μόνο θα σε βοηθήσει να ακονίσεις περισσότερο τις κοινωνικές σου δεξιότητες, αλλά θα σου δώσει και αρκετές ευκαιρίες να επεκτείνεις τον κοινωνικό κύκλο σου.

Άλλωστε, για να είσαι γοητευτικός, πρέπει να έχεις και κάποιον να γοητεύσεις.

#2 Χαμογέλα, ακόμα και αν έχεις στραβά δόντια

Υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να χαμογελάσουν. Προτιμούν να κάθονται σοβαροί ή να ανασηκώνουν λίγο την άκρη των χειλιών τους σε μια προσπάθεια να χαμογελάσουν συγκρατημένα.

Και ο βασικός λόγος που το κάνουν, είναι γιατί θεωρούν πως το χαμόγελο τους δεν είναι «ωραίο».

Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν λάθος. Θεωρούν πως την ομορφιά στο χαμόγελο τη δίνουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου, η οδοντοστοιχία και η συμμετρία της.

Λάθος. Την ομορφιά στο χαμόγελο τη δίνει το συναίσθημα που εκπέμπεις.

Δεν έχει τόσο σημασία αν έχεις ωραία οδοντοστοιχία ή αν έχεις στραβά δόντια. Αυτό που έχει σημασία είναι να δείχνεις ευτυχισμένος.

Ο χαρισματικός άνδρας είναι φάρος αισιοδοξίας και θετικότητας. Χαμογελάει στους άλλους και δεν σκέφτεται αν το ένα δόντι εξέχει λίγο, γιατί αν μη τι άλλο ξέρει πως αυτό δεν μειώνει την προσωπική του αξία.

Χαμογελάει γιατί νιώθει άνετα και μέσα από το ζεστό χαμόγελο του βοηθάει και τους άλλους να νιώσουν όμορφα μαζί του.

#3 Απευθύνσου στους άλλους με το όνομα τους

Ένας απ’ τους πιο γλυκούς ήχους που αντηχεί στα αυτιά μας, είναι ο ήχος του ονόματος μας.

Όταν κάποιος λέει το όνομα σου, ξέρεις πως απευθύνεται άμεσα σε εσένα και αυτό σε κάνει να νιώθεις ιδιαίτερος και ξεχωριστός.

Για αυτό λοιπόν, απόκτησε την απλή συνήθεια να αναφέρεις τακτικά το όνομα του συνομιλητή σου στην κουβέντα, ειδικά αν συνοδεύεται και με κάποιο θετικό σχόλιο για εκείνον.

Πρόκειται για μια απλή πράξη που θα βελτιώσει άμεσα και σε μεγάλο βαθμό το πόσο χαρισματικό και γοητευτικό σε βλέπουν οι άνθρωποι με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή.Χαρισματικός Άνδρας: 6 Τρόποι να γίνεις πιο γοητευτικός στους Άλλους

#4 Κάνε ειλικρινή και αυθεντικά κομπλιμέντα

Σε όλους αρέσει να μας αναγνωρίζουν και να μας εκτιμούν. Δυστυχώς όμως είναι πιο εύκολο να εστιάσει κανείς στα λάθη που κάνουν οι άλλοι, παρά στα θετικά τους, τα οποία συχνά τα θεωρούμε δεδομένα.

Αν λοιπόν θες να γίνεις χαρισματικός άνδρας και γοητευτικός, τότε γίνε η εξαίρεση.

Γίνε εκείνος που βλέπει τα θετικά στους άλλους και τα εκτιμάει. Που αναγνωρίζει τα όσα προσφέρουν. Δώσε τους την αποδοχή σου και την εκτίμηση σου.

Απλά, πρόσεξε τα όσα θετικά λες να είναι αυθεντικά, να τα εννοείς και φυσικά να τα λες αφιλοκερδώς. Χωρίς δηλαδή να κρύβεις κάποια ατζέντα από πίσω.

Για να γοητεύεις τις γυναίκες σε κάθε περιβάλλον, δες εδώ

#5 Παρότρυνε τους άλλους να εκφράσουν τη γνώμη τους

Ακούγεται παράδοξο, αλλά ένας απλός τρόπος να γίνεις πιο χαρισματικός στα μάτια των άλλων είναι να δείξεις ενδιαφέρον για αυτά που έχουν να πουν.

Ακριβώς επειδή εστιάζουμε εγωιστικά στη δική μας εικόνα, συχνά μας νοιάζει περισσότερο να ακουστούμε εμείς, παρά να αφήσουμε τους άλλους να πουν αυτά που επιθυμούν.

Ο χαρισματικός άνδρας όμως, δεν εστιάζει στον εαυτό του, αλλά στους άλλους. Τους δίνει την ευκαιρία να μιλήσουν και μάλιστα τους ενθαρρύνει να εκφράσουν τη γνώμη τους, τις απόψεις τους και την εμπειρία τους.

Δεν πέφτει με τα μούτρα να τους κρίνει ή να τους διορθώσει, αλλά, ακόμα και αν δε συμφωνεί αφήνει τους άλλους να μιλήσουν.

Κάνοντας το αυτό, έμμεσα τους δίνει και την αναγνώριση που εκείνοι επιθυμούν.

 

#6 Δείξε ταπεινότητα και γίνε πιο χαρισματικός

Χρειάζεται να έχεις σε εκτίμηση τον εαυτό σου και να πιστεύεις στις ικανότητες σου. Αν μη τι άλλο ο χαρισματικός άνδρας εκπέμπει αυτοπεποίθηση.

Ταυτόχρονα όμως χρειάζεται να διατηρείς την ταπεινότητα σου, διαφορετικά κινδυνεύεις να γίνεις ένας κοινωνικός ναρκισσιστής.

Γνώριζε πότε να κάνεις επίδειξη των ικανοτήτων σου και πότε χρειάζεται να σωπάσεις και να ακούσεις τους άλλους. Άλλωστε δεν υπάρχει κάτι πιο γοητευτικό από κάποιον που είναι δυνατός και ο οποίος δίνει την προσοχή του και την εκτίμηση του στους άλλους.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!