Όταν οι φίλοι στέκονται Εμπόδιο: 3 Κατηγορίες Φίλων που σε Σαμποτάρουν στο Φλερτ - Men's Bible

Όταν οι φίλοι στέκονται Εμπόδιο: 3 Κατηγορίες Φίλων που σε Σαμποτάρουν στο Φλερτ

Όταν οι φίλοι στέκονται εμπόδιο: 3 Κατηγορίες Φίλων που σε Σαμποτάρουν στο Φλερτ

Οι φίλοι σου μπορούν να επηρεάσουν τις συναναστροφές σου με τις γυναίκες που σου αρέσουν και το πώς αυτές εξελίσσονται. Και συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες φίλων των οποίων η συμπεριφορά μπορεί να αποβεί καταστροφική για τα δικά σου όνειρα.

Γι’ αυτόν το λόγο, καθώς αποκτάς ολοένα και περισσότερη εμπειρία στο φλερτ, χρειάζεται να αποκτήσεις την δεξιότητα να διαχειρίζεσαι σωστά τους φίλους σου. Γιατί, καλώς ή κακώς, η παρέα σου αποτελεί κάποιες φορές το μεγαλύτερο εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και την ερωτική ζωή που επιθυμείς.

Δε μοιράζονται όλοι οι φίλοι σου την ίδια επιθυμία για εξέλιξη και αυτοβελτίωση με εσένα. Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει που σε βλέπουν να αλλάζεις, ενώ εκείνοι μένουν στάσιμοι.

Άλλοι βλέποντας την αλλαγή σου και τις ολοένα αυξανόμενες επιτυχίες σου θέλουν να είναι κοντά σου αλλά με τον τρόπο τους να σαμποτάρουν τις προσπάθειες σου και κυρίως την εικόνα σου στις γυναίκες που θες να φλερτάρεις.

Οι φίλοι σου μπορούν εύκολα να σε βάλουν σε καταστάσεις οι οποίες καταστρέφουν την δουλειά και τον κόπο που έχεις κάνει να γίνεις πιο θαρραλέος και πιο επικοινωνιακός με το άλλο φύλο, χωρίς καν μάλιστα να το θέλουν.

Γι’ αυτό τον λόγο ακολουθούν οι τρεις πιο καταστροφικές κατηγορίες φίλων για τους οποίους πρέπει να έχεις το νου σου.Όταν οι φίλοι στέκονται εμπόδιο: 3 Κατηγορίες Φίλων που σε Σαμποτάρουν στο Φλερτ

Οι αδέξιοι φίλοι που άθελα τους σε σαμποτάρουν

Ναι, είναι η παρέα σου και οι φίλοι σου, τους γουστάρεις και σε γουστάρουν, τους αποδέχεσαι όπως είναι και σε αποδέχονται όπως είσαι.

Παρ’ όλα αυτά ακριβώς επειδή δεν έχουν αίσθηση του πως λειτουργεί το φλερτ ή πως ακριβώς προσπαθείς εσύ να εξασκηθείς σε αυτό, τους είναι εύκολο να σαμποτάρουν τις προσπάθειες σου.

Σε πειράζουν μπροστά στην κοπέλα που σου αρέσει, τονίζουν λάθη που κάνεις, σε διακόπτουν ενώ μιλάς μαζί της, ξεστομίζουν πράγματα για τον εαυτό τους ή για εσένα που δεν δίνουν και την καλύτερη εικόνα στην κοπέλα, δε βγαίνουν έξω παρά μόνο για να πάτε στο διπλανό σουβλατζίδικό κλπ.

Ακριβώς όμως επειδή είναι καλοί σου φίλοι, είναι δύσκολο να διαχειριστείς την κατάσταση. Θες να παραμείνετε φίλοι γιατί είναι και γαμώ τα παιδιά, αλλά παράλληλα δε μπορείς να συνεχίσεις να τους αφήνεις να σου χαλούν τα σχέδια και να σε αποτρέπουν απ’ το να εξελιχθείς στο φλερτ.

Οι αδέξιοι φίλοι θέλουν να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά ενώ έχουν βγει για ένα ποτό μαζί σου, όμως αυτός ο χαλαρός τρόπος σκέψης τους εμποδίζει πολλές φορές να σκεφτούν στρατηγικά και να δουν πως και με ποιον τρόπο σαμποτάρουν τα δικά σου σχέδια.

Έτσι, μπορεί να σε διακόψουν εκεί που μιλάς με την κοπέλα απ’ τη διπλανή παρέα και να «χωθούν» χωρίς να καταλάβουν τι ακριβώς κάνουν.

Μπορεί επίσης να μην καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι για εσένα να μαζέψεις το θάρρος και να ξεπεράσεις το άγχος να μιλήσεις σε κάποια που σου αρέσει.

Έτσι καταλήγουν να ενισχύουν το άγχος σου και σε αποθαρρύνουν λέγοντας σου κάτι του στυλ «που πας να μπλέξεις», «θα σε απορρίψει», «δεν κάνεις γνωριμίες έτσι» κλπ.

Και όχι μόνο αυτό αλλά και οι ίδιοι είναι πολύ πιθανό να πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο σε βοηθούν να αποφύγεις κάτι δυσάρεστο.

Οι μόνιμα επικριτικοί φίλοι

Οι αδέξιοι φίλοι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα όταν θες να φλερτάρεις με κάποια, αλλά έχουν καλές προθέσεις.

Οι επικριτικοί φίλοι, αποτελούν μια κάπως διαφορετική κατηγορία. Ενώ είναι φίλοι σου οπότε και αυτοί θέλουν το καλό σου, έχουν αποκτήσει μια «τοξική» συνήθεια. Βρίσκουν συνέχεια λάθη πάνω σου και στη συμπεριφορά σου.

Είναι εκείνοι οι φίλοι που θα σου πουν με κάθε λεπτομέρεια τι «έπρεπε» να κάνεις για να «τη ρίξεις» και τι να κάνεις διαφορετικά άλλη φορά και φυσικά σε πειράζουν συνεχώς κάνοντας σε να νιώθεις περισσότερο άγχος και να μη θες να μιλήσεις σε κάποια γυναίκα υπό την παρουσία τους.

Η συγκεκριμένη κατηγορία φίλων, ενώ έχει και αυτή γενικά καλές προθέσεις, σαμποτάρει σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθηση σου, κάτι που φυσικά στο φλερτ παίζει μεγάλο ρόλο και επηρεάζει το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Για αυτόν το λόγο, αν θες να εξελιχθείς στο φλερτ, η καλύτερη επιλογή για εσένα είναι να αποφεύγεις να βγαίνεις μαζί τους όταν ξέρεις πως θες να κάνεις νέες γνωριμίες και να φλερτάρεις.

Για να βελτιωθείς ανεμπόδιστα στο φλερτ και να εκτοξεύσεις τα αποτελέσματα σου, δες εδώ

Η πιο καταστροφική κατηγορία φίλων: Οι εγωιστές «φίλοι»

Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι οι φίλοι αγαθές προθέσεις. Υπάρχει και μια κατηγορία φίλων που ηθελημένα σε σαμποτάρει. Ενώ θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο ταξίδι με εσένα και να γίνουν καλύτεροι στο φλερτ, οι φίλοι αυτοί προτιμούν να βγαίνουν μαζί σου μήπως και μαζί με εσένα κάνουν και εκείνοι κάποια γνωριμία.

Αυτό προφανώς δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό. Ωστόσο, αυτό που είναι κακό και στην ουσία σαμποτάρει τις προσπάθειες σου για βελτίωση, είναι το γεγονός πως οι φίλοι αυτοί σε σαμποτάρουν γιατί τους αρέσει η ίδια κοπέλα που αρέσει σε εσένα ή γιατί νιώθουν πως μειώνοντας σε μπροστά στις κοπέλες, ανεβάζουν τη δική τους αξία.

Με λίγα λόγια, τα συγκεκριμένα άτομα λειτουργούν κυρίως με γνώμονα τον εαυτό τους και φυσικά, δε φέρονται συνεργατικά όπως θα έπρεπε να κάνουν ως σωστοί wingmen.

Στην περίπτωση που νιώθεις πως οι φίλοι με τους οποίους βγαίνεις για φλερτ λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, καλύτερα να τους αφήσεις και να βγαίνεις με άλλες παρέες ή να προσπαθήσεις να εξασκηθείς στο φλερτ σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Καλώς ή κακώς, το να γίνεις καλύτερος με τις γυναίκες, δεν είναι εύκολο γιατί καλείσαι να αντιμετωπίσεις ξανά και ξανά τον εαυτό σου. Και η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει πιο αργή και δύσκολη όταν οι ίδιοι οι φίλοι σου σαμποτάρουν τα σχέδια σου.

Για αυτό όταν βγαίνεις για να εξασκηθείς στο φλερτ, φρόντισε να βγαίνεις με τη σωστή παρέα που θα σε βοηθήσει να πετύχεις, διαφορετικά φρόντισε να βρεις τρόπους να εξασκηθείς και να βελτιωθείς μόνος σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!