Πώς να κάνεις Αποτελεσματικές Ερωτήσεις στο Φλερτ - Men's Bible

Πώς να κάνεις Αποτελεσματικές Ερωτήσεις στο Φλερτ

Πώς να κάνεις Αποτελεσματικές Ερωτήσεις στο Φλερτ

Σου έχει τύχει ποτέ να μιλάς με μια κοπέλα, και αφού έχεις μάθει με τι ασχολείται ή τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο της, να κολλήσεις και να μην ξέρεις τι να της πεις;

Ή πάλι μπορεί να έχεις βγει πρώτο ραντεβού με κάποια. Το ραντεβού πηγαίνει καλά, όμως ξαφνικά νιώθεις πως η κουβέντα βαλτώνει και πως δεν έχεις τι να ρωτήσεις για να συνεχιστεί η συζήτηση.

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως για να έχεις ενδιαφέρον και να κρατάς τον διάλογο στο φλερτ, χρειάζεται να κάνεις περισσότερες δηλώσεις και σχόλια, κρατώντας τις ερωτήσεις σε ένα μίνιμουμ.

Ωστόσο, οι καλές ερωτήσεις αποτελούν ένα παντοδύναμο κοινωνικό εργαλείο το οποίο σε βοηθάει να κατευθύνεις την κουβέντα και να εισάγεις νέα θέματα.

Ποιες όμως είναι αυτές οι αποτελεσματικές ερωτήσεις στο φλερτ; Μα φυσικά οι λεγόμενες ερωτήσεις ανοιχτού τύπου.

Τα είδη των ερωτήσεων

Οι ερωτήσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Υπάρχουν οι ερωτήσεις κλειστού τύπου που συνήθως ξεκινούν με τα «ποιος», «που», «πότε» κλπ.

Αυτές οι ερωτήσεις συνήθως ζητούν μια πολύ συγκεκριμένη πληροφορία και ως αποτέλεσμα οι πιθανές απαντήσεις είναι συνήθως σύντομες και απλές.

Οι ερωτήσεις κλειστού τύπου αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο αν θες να μάθεις κάτι πολύ συγκεκριμένο για την κοπέλα με την οποία μιλάς, ωστόσο δε σε βοηθούν να ανοίξεις και να διατηρήσεις τον διάλογο.

Αντίθετα, όταν κάνεις μια γνωριμία, θες οι περισσότερες ερωτήσεις που κάνεις να είναι ανοιχτού τύπου. Αυτές οι ερωτήσεις συνήθως ξεκινούν με τα «πώς», «γιατί» ή «με ποιον τρόπο».

Το πλεονέκτημα των ερωτήσεων ανοιχτού τύπου είναι πως απαιτούν μεγαλύτερες και εκτενέστερες απαντήσεις από την πλευρά της κοπέλας.

Έτσι, μαθαίνεις περισσότερα για εκείνη και έχεις περισσότερες ελεύθερες πληροφορίες διαθέσιμες, πάνω στις οποίες μπορείς να πατήσεις για να συνεχίσεις να μιλάς και να κρατάς το ενδιαφέρον ψηλά.

Θες να έχεις πάντα πράγματα να λες για να κρατάς το ενδιαφέρον ψηλά; Δες εδώ

Πώς να κάνεις πιο πολλές αποτελεσματικές ερωτήσεις στο φλερτ

Η αλήθεια είναι πως η ίδια η διαδικασία να σκεφτείς μια καλή ερώτηση που να σε βοηθάει να δημιουργήσεις σύνδεση και ενδιαφέρον, είναι μια δεξιότητα από μόνη της.

Είναι δύσκολο να σκεφτείς τι να πεις στο φλερτ όταν νιώθεις νευρικά. Για αυτόν τον λόγο διάβασε καλά τις ακόλουθες στρατηγικές τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις, όταν νιώσεις πως κολλάς ενώ μιλάς με την κοπέλα.

Γίνε παρατηρητικός

Ένας απλός και εύκολος τρόπος να έχεις πράγματα να λες και να κάνεις περισσότερες αποτελεσματικές ερωτήσεις στο φλερτ, είναι να είσαι παρατηρητικός.

Παρατήρησε την κοπέλα με την οποία μιλάς ή το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε. Παρατήρησε τα αξεσουάρ που φοράει, την τσάντα της, το πώς κάθεται ή το πώς είναι διακοσμημένος ο χώρος γύρω σας, και κάνε κάποιο σχόλιο και μια ανοιχτού τύπου ερώτηση σχετικά με αυτά που παρατηρείς.

Παραδείγματα:

  • Βλέπω διαβάζεις το τελευταίο βιβλίο του Nesbo. Πιστεύεις πως είναι καλύτερο από τα προηγούμενα;
  • Απ’ ότι φαίνεται σου αρέσουν οι Metallica. Πως σου φάνηκε το τελευταίο τους άλμπουμ;
  • Πες μου για αυτή τη φωτογραφία στο προφίλ σου. Πως και βρέθηκες γεμάτη λάσπες στην παραλία;Πως να κάνεις Χαλαρή Κουβέντα με κάποιον που δε γνωρίζεις,4 Τρόποι να αυξήσεις την Κοινωνική Αξία σου, Πώς να κάνεις Αποτελεσματικές Ερωτήσεις στο Φλερτ
Εκμεταλλεύσου τις ελεύθερες πληροφορίες

Κάθε διάλογος ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είναι συχνά γεμάτος από τις λεγόμενες ελεύθερες πληροφορίες.

Όταν λοιπόν κάνεις μια ερώτηση στην κοπέλα και εκείνη την απαντάει, η απάντηση της συχνά κρύβει επιπλέον πληροφορίες πάνω στις οποίες μπορείς να πατήσεις για να συνεχίσεις.

Οι αποτελεσματικές ερωτήσεις στο φλερτ, μπορούν να σε βοηθήσουν να πάρεις μεγαλύτερες απαντήσεις από την κοπέλα και άρα περισσότερες ελεύθερες πληροφορίες.

Ταυτόχρονα, σε βοηθούν να εκμεταλλευτείς αυτές τις ελεύθερες πληροφορίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κρατήσεις τον διάλογο και το ενδιαφέρον ζωντανό.

Για παράδειγμα, συζητάς με μια κοπέλα για μπαρ και μαγαζιά για ποτό και κάποια στιγμή τη ρωτάς τη γνώμη της για ένα συγκεκριμένο μαγαζί.

Και εκείνη σου απαντάει: «Α ναι, πολύ ωραίο μαγαζί και με ωραία διακόσμηση. Είχα πάει πριν δύο μήνες για τα γενέθλια ενός φίλου και ήπια τόσο πολύ που ξύπνησα με hang over την επόμενη ημέρα».

Στο πιο πάνω παράδειγμα η κοπέλα σου λέει την γνώμη της για το μαγαζί απαντώντας στην ερώτηση σου. Ταυτόχρονα όμως σου λέει και τη γνώμη της για τη διακόσμηση, το πότε πήγε εκεί, τον λόγο για τον οποίο πήγε εκεί και το πώς ξύπνησε την επόμενη ημέρα.

Μπορείς λοιπόν να εκμεταλλευτείς κάποιες από αυτές τις ελεύθερες πληροφορίες και αντί να συνεχίσεις να μιλάς για βράδυνα μαγαζιά, να κατευθύνεις την συζήτηση σε άλλο θέμα.

Και καθώς μιλάτε και ο διάλογος περνάει από διάφορα θέματα, παρατήρησε το πρόσωπο της και τις εκφράσεις της για να καταλάβεις πότε θα πέσεις πάνω σε μια επικοινωνιακή «φλέβα χρυσού».

Να καταλάβεις δηλαδή για ποιο θέμα γουστάρει να μιλάει η κοπέλα και όταν το βρεις, επικεντρώσου σε αυτό το θέμα όσο περισσότερο μπορείς.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να μιλάτε μονάχα για όσα αρέσουν σε εκείνη. Για να επικοινωνείς αποτελεσματικά θα πρέπει να απολαμβάνεις και εσύ την κουβέντα σου μαζί της.

Μίλα λοιπόν και για όλα εκείνα που απολαμβάνεις να κάνεις εσύ, απλά έχε το νου σου να επικεντρώνεσαι σε θέματα που θα ενδιαφέρουν και τους δύο σας και που αναδεικνύουν τα κοινά που έχετε μεταξύ σας.

Προετοίμασε τις ερωτήσεις σου

Η σωστή οργάνωση κρίνει συχνά και το αποτέλεσμα. Για αυτόν τον λόγο καλό είναι να έχεις σκεφτεί από πριν μερικές ερωτήσεις και θέματα συζήτησης που μπορείς να κάνεις είτε στο πρώτο ραντεβού, είτε στην πρώτη γνωριμία.

Το να πας προετοιμασμένος στο πρώτο ραντεβού ή στην αρχική προσέγγιση σε βοηθάει να μιλάς με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να κρατάς τον διάλογο με μεγαλύτερη άνεση.

Φυσικά όταν λέω προετοιμασία, δεν εννοώ να έχεις ολόκληρο σενάριο έτοιμο.

Αυτό που λέω είναι να έχεις σκεφτεί μερικές καλές και αποτελεσματικές ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ανοίξεις την κουβέντα και να μάθεις περισσότερα πράγματα για την κοπέλα. Και εννοείται να έχεις προετοιμάσει τις δικές σου απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!