5 Προειδοποιητικά Σημάδια που δείχνουν πως η Κοπέλα σου δεν κάνει για Σχέση - Men's Bible

5 Προειδοποιητικά Σημάδια που δείχνουν πως η Κοπέλα σου δεν κάνει για Σχέση

5 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν πως η κοπέλα σου δεν κάνει για σχέση

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να έχεις ένα φίλο, ο οποίος ξεκινά να βγαίνει με μια κοπέλα η οποία είναι οφθαλμοφανές πως είναι κακή επιλογή για σχέση και εσύ να λες από μέσα σου “Μα καλά δε βλέπει τα προειδοποιητικά σημάδια;”.

Η κοπέλα να ακυρώνει συνεχώς τα ραντεβού της μαζί του, να ζηλεύει υπερβολικά και να έχει τεράστια ροπή προς το δράμα και τις φωνές, όμως ο φίλος σου εκεί, κολλημένος πάνω της. Εσύ και όλοι οι άλλοι γύρω σου καταλαβαίνουν πως η κοπέλα έχει τοξική συμπεριφορά και στην ουσία κρατάει το φίλο σου πίσω.

Όλοι, εκτός από το φίλο σου.

Πως όμως να συνέβη αυτό; Πως οι άνθρωποι καταλήγουν σε τοξικές σχέσεις παρά τα προειδοποιητικά σημάδια που έδειχναν πως ο/η σύντροφος τους δεν ταιριάζει μαζί τους;

Η σύντομη απάντηση είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις, το συναίσθημα σε τυφλώνει.

Ο έρωτας όχι μόνο καταστέλλει την ικανότητα σου για κριτική σκέψη, αλλά και διάφορες ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις ευχάριστα, όπως η οξυτοκίνη και η ντοπαμίνη, θολώνουν την κρίση σου ακόμη περισσότερο. Στην πραγματικότητα ο έρωτας λειτουργεί όπως τα ναρκωτικά, κάνοντας σε να νιώθεις τόσο όμορφα που απλά αγνοείς όλα τα προειδοποιητικά σημάδια που φωνάζουν “Μείνε μακριά”.

Και αν για κάποιο λόγο προσέξεις κάποιο από αυτά τα σημάδια το πιο πιθανό είναι πως θα μειώσεις τη σημασία του ή μπορεί να σκεφτείς πως εσύ, ο μοναδικός που την καταλαβαίνει, μπορείς να τη βοηθήσεις να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα.

Καλό όμως είναι να μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να κάνεις εσύ την κοπέλα σου να αλλάξει αν δε το θέλει η ίδια. Η αλλαγή πάντα ξεκινά από μέσα μας και δεν μπορεί να επιβληθεί από τους άλλους. Επίσης έχε στο νου σου πως τα προβλήματα τα οποία παρατηρούμε στην αρχή μιας σχέσης συχνά όχι μόνο μένουν αλλά και τείνουν να μεγεθύνονται όσο η σχέση προχωράει.

Με λίγα λόγια, τα ωραία μιας σχέσης δεν κρατούν για πάντα και τα αρνητικά γίνονται χειρότερα.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να ερωτεύεσαι ή πως πρέπει να αξιολογείς ψυχρά μια πιθανή σύντροφο μονάχα με τη λογική. Σημαίνει όμως ότι χρειάζεται να διατηρήσεις κάποιες αποστάσεις από τα συναισθήματα σου στην αρχή μιας σχέσης ώστε να μπορείς να δεις ξεκάθαρα αν υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σας θα είναι τοξική.

Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό αν σχεδιάζεις να παντρευτείς με την κοπέλα αυτή.

Όμως για τι είδους σημάδια θα πρέπει να έχεις το νου σου;

Ακολουθούν κάποια από τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια για τα οποία πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

#1. Κακολογεί όλους της τους πρώην

Το να κακολογεί μια κοπέλα όλους της τους πρώην, είναι ένα από τα πιο κλασικά και σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια πως εκείνη δε κάνει για σχέση.

Και αυτό γιατί όταν μια κοπέλα λέει ότι όλοι της οι πρώην ήταν κόπανοι, υπάρχουν δύο εκδοχές.

Η πρώτη είναι πως πιθανώς όντως κάθε άνδρας με τον οποίο είχε κάνει σχέση να είχε άσχημη συμπεριφορά και να της είχε φερθεί ως κόπανος. Σε αυτή τη περίπτωση όμως τι λέει το γεγονός αυτό για την κρίση της κοπέλας στην επιλογή συντρόφου και τι είναι αυτό στον χαρακτήρα της που τραβάει τέτοιους άνδρες;

Η δεύτερη εκδοχή (και η πιο πιθανή) είναι πως κάποιοι – αλλά όχι όλοι – οι πρώην της είχαν άσχημη συμπεριφορά αλλά εκείνη, με το να τους τσουβαλιάζει όλους μαζί, υποβαθμίζει την ευθύνη της και τον ρόλο που έπαιξε η ίδια στο γεγονός πως οι προηγούμενες σχέσεις της δεν προχώρησαν.

Και αυτή η εκδοχή όμως είναι εξίσου ανησυχητική καθώς δείχνει πως η κοπέλα δεν έχει επίγνωση του εαυτού της και είναι απρόθυμη να αναλάβει την ευθύνη για τα δικά της λάθη στις σχέσεις της.

Μοιάζει με τις περιπτώσεις εκείνων των τύπων που απολύθηκαν από τη δουλειά τους, έμειναν σε μαθήματα της σχολής ή χώρισαν και αυτό όχι γιατί έφταιξαν οι ίδιοι, αλλά γιατί το αφεντικό ήταν παράλογο, ο καθηγητής τους είχε στο μάτι και η πρώην ήταν τρελή. Οτιδήποτε και αν τους τύχει ποτέ δεν έφταιξαν οι ίδιοι.

Κάπως έτσι είναι και οι κοπέλες που επιμένουν πως όλοι οι πρώην τους ήταν κόπανοι και καλό είναι να αποφεύγεις τις σχέσεις με τέτοιες κοπέλες, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Θες να εξελιχθείς σαν άνδρας και να κάνεις σχέση με ποιοτικές γυναίκες; Δες εδώ

#2. Είναι αναξιόπιστη

Η εμπιστοσύνη αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους μιας δυνατής και υγιούς σχέσης και ένα από τα πιο σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια είναι το αν μπορεί η κοπέλα να κρατήσει τις υποσχέσεις της και τις υποχρεώσεις της. Αν βλέπεις ότι δε μπορεί, είναι δύσκολο να την εμπιστευτείς και αν δε μπορείς να την εμπιστευτείς τότε η σχέση σας θα έχει αρκετές τριβές και καυγάδες.

Όταν λοιπόν ετοιμάζεσαι να μπεις σε μια σχέση με μια κοπέλα, καλό είναι να έχεις το νου σου αν η κοπέλα αυτή ολοκληρώνει τις δεσμεύσεις της σε όλους τους τομείς της ζωής της. Αν δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της με τη δουλειά της, με τους φίλους της, με την οικογένεια της τότε πολύ πιθανό να μην μπορεί να την εμπιστευτείς και εσύ.

#3. Αποκαλεί τον εαυτό της «Drama queen»

Να είσαι προσεκτικός με τις γυναίκες που παραδέχονται πως είναι Drama Queens, γιατί οι συγκεκριμένες όχι μόνο το παραδέχονται, αλλά απολαμβάνουν και το ρόλο. Αυτές οι κοπέλες συχνά ταλαντεύονται από το ένα συναισθηματικό άκρο στο άλλο και όταν η ζωή δείχνει βαρετή θα βρουν ένα τρόπο να την κάνουν πιο πικάντικη ξεκινώντας μια αντιπαράθεση.

Συνήθως πρόκειται για κοπέλες που λειτουργούν παρορμητικά και θέλουν να είναι στο κέντρο της προσοχής και στην αρχή μιας σχέσης δείχνουν αρκετά ελκυστικές ακριβώς λόγω αυτής της εναλλαγής συναισθημάτων που προκαλούν.

Όμως κάποια στιγμή η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη και το μόνιμο δράμα στις μακροχρόνιες σχέσεις κάνει και τους δύο ανθρώπους μίζερους. Για αυτό το λόγο λοιπόν, αν καταλάβεις πως μια κοπέλα είναι drama queen φύγε μακριά.5 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν πως η κοπέλα σου δεν κάνει για σχέση

#4. Δεν αντέχεις τους φίλους της

Δεν απαιτείται να γίνεις κολλητός με τους φίλους της, όμως αν δεν αντέχεις κανέναν από τους φίλους της και η ιδέα να περάσεις μια ώρα μαζί τους σε κάνει να αρρωσταίνεις, τότε ίσως πρέπει να αρχίσεις να εξετάζεις και την νέα κοπέλα σου πιο προσεκτικά.

Γιατί, όπως λέει και μια παροιμία, “Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.”

Η κοπέλα σου θα έχει αρκετά κοινά με τους φίλους της για να κάνει παρέα μαζί τους και κάποια από αυτά τα κοινά βρίσκονται σε ενδιαφέρονται, απόψεις, ιδιοσυγκρασία, πιστεύω και πεποιθήσεις.

Και ενώ μπορεί με την κοπέλα σου, το έντονο πάθος και συναίσθημα να μη σε αφήνει να αντιληφθείς κάποια αρνητικά στοιχεία στη νοοτροπία της και τη συμπεριφορά της, με τους φίλους της τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακριβώς επειδή δεν είσαι ερωτευμένος μαζί τους είναι πιο εύκολο να αντιληφθείς συμπεριφορές που δε σου αρέσουν και που πολύ πιθανό να έχει και η κοπέλα σου.

Αν λοιπόν δεν αντέχεις κανέναν από τους φίλους της, έχε στο νου σου πως το ίδιο μπορεί να νιώσεις και για εκείνη όταν το πάθος καταλαγιάσει.

#5 Συμπεριφέρεται άσχημα σε σερβιτόρους, ταμίες, υπαλλήλους κλπ.

Μπορείς να ψαρέψεις κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες για ένα άτομο από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται σε αγνώστους και συγκεκριμένα σε εκείνους που η δουλειά τους είναι να εξυπηρετούν κόσμο.

Ο τρόπος με τον οποίο κάποιος φέρεται σε κόσμο που δε γνωρίζει είναι συχνά ένας δείκτης για την ικανότητα του για ενσυναίσθηση, ωριμότητα, κοινωνική συνείδηση και κοινωνική νοημοσύνη. Τα οποία είναι χαρακτηριστικά εξαιρετικά σημαντικά και απαραίτητα για μια υγιή σχέση.

Αν λοιπόν η κοπέλα σου φέρεται συχνά άσχημα σε υπαλλήλους, σερβιτόρους, πωλητές κλπ, τότε ίσως είναι ώρα να χτυπήσει ένα καμπανάκι μέσα σου και να εξετάσεις τη συμπεριφορά της πιο προσεκτικά.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!