Κοινωνικές Δεξιότητες: Για να γίνεις καλός στο φλερτ μίλα σε όλους - Men's Bible

Κοινωνικές Δεξιότητες: Για να γίνεις καλός στο φλερτ μίλα σε όλους

Κοινωνικές Δεξιότητες: Για να γίνεις καλός στο φλερτ μίλα σε όλους

Μιλάμε συχνά για το πως να γίνει κάποιος καλύτερος στο φλερτ ώστε να μαγνητίζει τις γυναίκες. Και πάντα τονίζουμε ότι αυτό γίνεται ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω, από τον τρόπο σκέψης, στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι, στον τρόπο που παρουσιάζεσαι. Όμως υπάρχουν και φορές που νιώθεις ότι έχεις κολλήσει, σαν ένα αυτοκίνητο που πατάει γκάζι, αλλά σπινιάρει και μένει στην ίδια θέση. Κι αυτό συμβαίνει επειδή ξεχνάς κάτι σημαντικό: τις κοινωνικές δεξιότητες.

Οπότε ενώ βάζεις τόση προσπάθεια στην εμφάνισή σου και φροντίζεις να βγαίνεις, τι τελικά δεν λειτουργεί;

Η απάντηση έχει να κάνει με το ότι ενώ έχεις κάνει μεγάλη πρόοδο σε ορισμένους τομείς, παραμελείς κάποιους άλλους. Στην πράξη, πολλές φορές, το πρόβλημα είναι ότι κάνεις λάθη που εμποδίζουν ενεργά την ικανότητά σου να κάνεις νέες γνωριμίες.

Κι αυτό που συχνά μπλέκει πολλούς είναι ότι αυτά τα λάθη δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το φλερτ. Έχουν να κάνουν με την γενικότερη προσωπική σου εξέλιξη και την ικανότητά σου να συνδέεσαι με τους άλλους με τρόπους που δημιουργούν συσχέτιση.

Γιατί μπορεί να έχεις φτιάξει πολύ το στυλ με το οποίο ντύνεσαι, να τα πηγαίνεις τέλεια στο γυμναστήριο και να πιάνεις κουβέντα σε κάθε ενδιαφέρουσα κοπέλα σε κάθε μπαράκι, αλλά αν δεν έχεις το πιο κάτω χαρακτηριστικό, τότε οτιδήποτε χτίζεις θα πέφτει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Κι αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι άλλο από τις κοινωνικές δεξιότητες που έχεις.

Εστίασε στις κοινωνικές δεξιότητες

Ίσως σου φαίνεται κάτι πολύ βασικό, κι ίσως ακριβώς αυτό μπορεί να είναι και το πρόβλημα. Όταν κάποιος προσπαθεί να βελτιωθεί στο φλερτ, συνήθως δίνει όλη του την έμφαση στο να γνωρίσει κόσμο και να εντυπωσιάσει.

Δίνει δηλαδή άθελά του βάρος στα «εντυπωσιακά» και όχι στην ουσία. Κάτι που βέβαια είναι κατανοητό. Τα πιο φανταχτερά πράγματα μας τραβούν πιο εύκολα την προσοχή. Αλλά είναι θεμελιωδώς άχρηστα αν δεν τα στηρίζει η ουσία.

Κι αυτό είναι απολύτως αληθές και όσον αφορά τις κοινωνικές δεξιότητες σου. Η ικανότητα σου να φλερτάρεις, να αστειεύεσαι, να κάνεις πειράγματα και να φέρνεις μια γυναίκα κοντά σου στηρίζεται στο να είσαι καλός στα βασικά της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, κι όχι στις «cool ατάκες». Και δυστυχώς πολύ λίγοι άνθρωποι το κατανοούν αυτό.

Αυτό που δεν συνειδητοποιούν (ή δεν τους αρέσει) είναι ότι τα cool στοιχεία έρχονται όταν έχεις καλά θεμέλια. Πάρε για παράδειγμα τις πολεμικές τέχνες: Δεν μπορείς να κάνεις περίτεχνες λαβές και κλωτσιές αν δεν ξέρεις πως να στηρίζεις και να χρησιμοποιείς το σώμα σου, αν δηλαδή δεν έχεις αφομοιώσει τα βασικά στοιχεία της πολεμικής τέχνης.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι προπονήσεις μπορεί να σου φαίνονται και κάπως βαρετές: Αποτελούνται από πολλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις που κάνεις ξανά και ξανά μέχρι να σου γίνουν βίωμα.

Αυτό λοιπόν ισχύει και όταν θες να γίνεις καλύτερος στο φλερτ. Αυτοί που πετυχαίνουν πιο γρήγορα είναι αυτοί που παραδόξως δεν βιάζονται να τα καταφέρουν. Αυτοί που δεν δίνουν σημασία στα «φανταχτερά» (πχ πως θα στηρίζονται στην μπάρα σαν τον Ryan Gosling) γιατί ξέρουν ότι αυτό που έχει σημασία είναι να γίνεις καλός κοινωνικά, να μπορείς να μιλάς με όλους και για όλα.

Θες να γίνεις πιο κοινωνικός και επικοινωνιακός; Μπορούμε να σε βοηθήσουμε

Γίνε πιο κοινωνικός με όλους

Οι κοινωνικές σου δεξιότητες είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται η κοινωνική επιτυχία. Πίστεψέ με, η εμφάνισή σου μετράει πολύ λιγότερο από την ικανότητά σου να μπορείς να μιλάς με όλους τους ανθρώπους.

Πρόσεξε ότι έγραψα ανθρώπους, όχι γυναίκες. Γιατί εδώ είναι που γίνεται το λάθος. Πολλοί είναι αυτοί που εστιάζουν στο πως θα μιλήσουν σε γυναίκες που τους αρέσουν και ξεχνούν τους υπόλοιπους.

Όμως οι πιο επιτυχημένοι κοινωνικά, αυτοί που είναι καλοί με τις γυναίκες, playboys, players, πες τους όπως θες, είναι αυτοί που μπορούν να μιλούν με όλους. Είναι αυτοί που εξάσκησαν τις κοινωνικές δεξιότητες τους ώστε να μπορούν να αλληλεπιδρούν με όλους όσους συναντούν, όχι μόνο εκείνη τη hot κοπέλα που τους τράβηξε το μάτι.

Η ικανότητά τους να κοινωνικοποιούνται με όλους είναι που τους κάνει πετυχημένους σε όλα τα επίπεδα. Γιατί δεν αγχώνονται όταν μιλούν με κάποιον άγνωστο, ακριβώς επειδή δεν ανησυχούν για το τι να πουν ή πως να το πουν. Δεν αγχώνονται όταν μιλάνε σε μεγάλες παρέες, ακριβώς επειδή ξέρουν πως να κάνουν συζήτηση με γυναίκες και με άνδρες εξίσου. Το να είναι κοινωνικοί, έχει γίνει δεύτερη φύση τους, ακριβώς επειδή έχουν γίνει καλοί σε όλα τα θεμελιώδη πρώτα.

Μην με παρεξηγείς: αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ο νούμερο ένα εξωστρεφής τύπος προκειμένου να φλερτάρεις. Αλλά αν βλέπεις ότι κάπως δυσκολεύεσαι, τότε μάλλον πρέπει να εστιάσεις στο πως να μιλάς σε όλους και παντού. Γέρους και νέους, άσχημους και ωραίους, άνδρες και γυναίκες, με όλους χρειάζεται να είσαι κοινωνικός.

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι αρχικά ο στόχος σου πρέπει να είναι να εξασκήσεις τις κοινωνικές δεξιότητες σου και όχι το φλερτ αυτό καθαυτό.

Άρα επίσης δεν χρειάζεται ο στόχος σου να είναι μόνο η γνωριμία με άγνωστες κοπέλες. Πολλές σχέσεις και ραντεβού ξεκινούν μέσα από κοινές παρέες και χόμπι. Κι ακόμα κι αν ασχολείσαι με το tinder και το Online dating, κι εκεί χρειάζεται να γίνεις καλός στην συζήτηση. Το να κάνεις match, όπως καταλαβαίνεις, είναι μόνο η αρχή. Χρειάζεται να μπορείς να διατηρήσεις τη συζήτηση τόσο ψηφιακά όσο και από κοντά.

Και το καλό είναι πως αυτό είναι εύκολο να το κάνεις. Οι κοινωνικές δεξιότητες είναι εύκολο να βελτιωθούν με την εξάσκηση. Αρκεί να βάλεις στόχο να αξιοποιείς τις ευκαιρίες να έχεις σύντομες κουβέντες με τους ανθρώπους παντού: στην ουρά για τον καφέ, στη δουλειά, στο μετρό κλπ. Είναι απλά θέμα του να μπορείς να εστιάζεις σα απλά και βασικά.

Και αυτά, όπως είπαμε, μπορεί να μην είναι σέξι από μόνα τους, αλλά αποτελούν τη βάση για να έρθουν και τα σέξι κομμάτια μετά.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!