4 Λεπτομέρειες που θα ανεβάσουν τη Γοητεία σου άμεσα - Men's Bible

4 Λεπτομέρειες που θα ανεβάσουν τη Γοητεία σου άμεσα

Οι μικρές λεπτομέρειες που θα ανεβάσουν τη Γοητεία σου

Ανησυχούμε πάντα μήπως τυχόν και δεν είμαστε αρκετά γοητευτικοί. Αλλιώς δεν θα διαβάζαμε και άρθρα σαν αυτό, δηλαδή. Αλλά εκείνο που πολλοί δεν κατανοούν είναι πως άλλο πράγμα η ομορφιά, και άλλο η γοητεία. Το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η γοητεία κρύβεται, όπως και ο διάβολος, στις λεπτομέρειες. Σε μικρά πράγματα που εύκολα παραβλέπει κανείς, ή που πάντως δεν τους δίνει την πρέπουσα σημασία. Σε πράγματα που, αν μάθεις να τα διαχειρίζεσαι σωστά, θα εκτινάξουν την γοητεία σου στα ύψη.

Θέλεις να γίνεις πιο γοητευτικός; Διεκδίκησε το χώρο σου

Είναι από τα απλούστερα και νούμερο ένα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Διεκδίκησε το χώρο σου. Πιάσε περισσότερο χώρο.

Σοβαρά μιλάω. Το κατά πόσο ένας άνθρωπος μπορεί να γεμίσει το χώρο με την παρουσία του, είναι ευθέως ανάλογο της γοητείας που αυτός ο άνθρωπος εκπέμπει.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν αυτοπεποίθηση φοβούνται να πιάσουν πολύ χώρο. Μαζεύονται, διπλώνονται, προσπαθούν να καταστήσουν την παρουσία τους μη αντιληπτή. Αλλά ο μη αντιληπτός είναι συνήθως ο μη υπαρκτός. Κανείς δεν τον προσέχει. Είναι σαν να φοβάσαι ότι η παρουσία σου στο χώρο θα προσβάλει τον κόσμο. Ολόκληρη η γλώσσα τους σώματός σου προσαρμόζεται σε αυτήν την αντίληψη, συνειδητά ή μη συνειδητά.

Όταν πιάνεις χώρο ορθώνεις το ανάστημά σου. Ο κόσμος σε βλέπει. Γίνεσαι πιο προσβάσιμος, γίνεσαι υπαρκτός. Το αντίθετο σε κάνει να δείχνεις εχθρικός, ή πάντως απροσπέλαστος, αν έχεις διαρκώς τα μπράτσα σου διπλωμένα σε μια αμυντική στάση, ή αν σφίγγεσαι στην καρέκλα σου μην τυχόν και ενοχλήσεις κάποιον. Καταντάς πολύ πιο ενοχλητικός έτσι.

Είναι σαν να αποθαρρύνεις τους ανθρώπους από το να σε πλησιάσουν. Βάζεις όρια ανάμεσα σε σένα και στις πιθανές σου νέες γνωριμίες. Μην μαζεύεσαι λοιπόν. Όρθωσε το ανάστημά σου, είτε όρθιος είτε καθιστός. Είναι σαν να δηλώνεις, αυτόματα, ότι υπάρχεις, ότι επιθυμείς να σχετιστείς. Αμέσως, η γοητεία σου αυξάνει.

Επίσης να θυμάσαι ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του «διεκδικώ το χώρο μου» και «διεκδικώ το χώρο των άλλων.» Το να εμποδίζεις άλλους ανθρώπους να τραβήξουν την προσοχή, με τη σειρά τους, είναι αγενές, επιθετικό και διόλου γοητευτικό.4 Τρόποι να αυξήσεις την Κοινωνική Αξία σου, Οι μικρές λεπτομέρειες που θα ανεβάσουν τη Γοητεία σου

Τα ρούχα παίζουν ρολο στη γοητεία σου

Μιλάω συνεχώς για το ντύσιμο επειδή ο κόσμος κάνει πολλές ανοησίες σχετικά με το θέμα. Οι περισσότεροι άντρες (αλλά και οι γυναίκες εδώ που τα λέμε) αδυνατούν να καταλάβουν ότι τα απλούστερα ρούχα, αν φορεθούν σωστά, μπορούν να σε αναδείξουν το ίδιο καλά με τις μάρκες.

Τα ρούχα είναι το περίβλημα της προσωπικότητάς μας. Τα ρούχα είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κάποιος σε μας, και καμιά φορά αυτά παίζουν ρόλο και στην πρώτη εντύπωση που θα δημιουργηθεί.

Το σωστό ή το λάθος ντύσιμο, δυστυχώς ή ευτυχώς, σε μεταμορφώνει.

Η Κοκό Σανέλ είχε πει το περίφημο ότι, όταν δεν ξέρεις να ντυθείς, οι άνθρωποι προσέχουν τα ρούχα σου. Αλλά όταν ξέρεις, οι άνθρωποι προσέχουν εσένα. Άρα λοιπόν καλό ντύσιμο ίσον γοητεία.

Και μην παρεξηγείς αυτό που σου γράφω. Δεν εννοώ πανάκριβο ντύσιμο. Εννοώ σωστό ντύσιμο.

Τι ρούχο θέλεις να φορέσεις; Εκείνο που θα αναδείξει το σώμα σου. Ό,τι σωματότυπο και αν έχεις. Μην ντύνεσαι με δέκα νούμερα παραπάνω από το νούμερό σου μόνο και μόνο επειδή έχεις μερικά παραπανίσια κιλά.

Θα δείχνεις σαν παλιάτσος και όλοι θα το προσέξουν αυτό, στο εγγυώμαι. Επίσης, πρόσεξε το στυλ σου. Τα ρούχα που φοράς πρέπει να υπογραμμίζουν την προσωπικότητά σου. Πρέπει να καταδεικνύουν, κατά κάποιον τρόπο, το ποιος είσαι.

Σκέψου λοιπόν τι σου ταιριάζει. Όχι μόνο σαν σωματότυπο, αλλά και σαν προσωπικότητα. Αν ντυθείς σαν μαφιόζος ο κόσμος θα συμπεράνει ότι μπορεί και να είσαι, για παράδειγμα. Αν νιώθεις όμως ότι σου ταιριάζουν τα ρούχα σου, η αυτοπεποίθησή σου θα ανεβεί κατακόρυφα. Μην αφήνεις το ρούχο να σε φορέσει. Φόρεσέ το εσύ.

Πήγαινε λοιπόν σε ένα εμπορικό κέντρο και ψάξε το θέμα. Βρες τις μικρές λεπτομέρειες που θα απογειώσουν το ντύσιμό σου, ακόμη κι αν έχεις μάθει να κυκλοφορείς με τζιν και μακό μπλουζάκια. Πάντα κάτι θα υπάρχει που θα ξεχωρίζει, ένα πιο ιδιαίτερο τζιν, ένα ασυνήθιστο μπλουζάκι. Μία πινελιά που θα κάνει τους άλλους να σε προσέξουν (εσένα, και όχι τα ρούχα σου).

Κάνε λιγότερα πράγματα

Είναι απωθητικό να βλέπεις τον άλλο σε διαρκή κινητικότητα. Μην κινείσαι συνέχεια, μην μεταθέτεις το βάρος σου από το ένα πόδι στο άλλο, μην σαρώνεις διαρκώς το χώρο με το βλέμμα λες και σε κυνηγάνε. Και πάνω απ’ όλα, μην μιλάς υπερβολικά γρήγορα.

Όλα τα παραπάνω προδίδουν νευρικότητα και έλλειψη αυτοελέγχου. Αν θέλεις να γίνεις πιο γοητευτικός πρέπει να περιορίσεις την υπερβολική κινητικότητα. Θα πετύχεις περισσότερα κάνοντας λιγότερα.

Πρέπει να αποκτήσεις κάποιον αυτοέλεγχο, πρέπει να μην δείχνεις διαρκώς στην τσίτα. Η νευρικότητα που επιδεικνύει κάποιος επηρεάζει και τους συνομιλητές του. Δημιουργεί ανάλογη νευρικότητα και τεταμένη συμπεριφορά. Κανείς δεν μπορεί να σε πλησιάσει, αν δεν είσαι χαλαρός. Και χαλαρός είναι ο άνθρωπος που έχει αυτοπεποίθηση. Ο χαλαρός άνθρωπος είναι πολύ πιο γοητευτικός από έναν νευρωτικό.

Προσπάθησε λοιπόν να περιορίσεις τις υπερβολικά πολλές ή τις υπερβολικά έντονες και νευρικές χειρονομίας, ή τις γκριμάτσες. Μην μορφάζεις σαν μίμος, μην σκαλίζεις όλη την ώρα με τα μαλλιά σου, μην ισιώνεις τα ρούχα σου διαρκώς.

Πρόσεχε τη χρυσή τομή μεταξύ του κινούμαι ακατάπαυστα σαν σπαστικό και του διπλώνομαι και μαζεύομαι στη γωνιά μου σαν αντικοινωνικός. Άλλο διεκδικώ το χώρο μου κι άλλο χορεύω καστανιέτες λες κι έχω πάρει σπιντ.

Αν είσαι υπερκινητικός προσπάθησε να το διορθώσεις. Τα πάντα βελτιώνονται με λίγη εξάσκηση. Προσπάθησε να μείνεις ακίνητος σε μία θέση, ας πούμε, για κάποια λεπτά. Και επανέλαβέ το μετά.

Όταν κινείσαι, να κινείσαι με ακρίβεια. Να έχεις τον έλεγχο της κάθε κίνησής σου. Αν είσαι όρθιος, ας πούμε σε ένα μπαρ, μπορείς να γείρεις στον τοίχο. Δίνει έναν αέρα άνεσης αυτό. Βάλε τα χέρια στις πισωτσέπες σου. Ειδικά αν έχεις την τάση να τα κουνάς αδιάκοπα, τα χέρια στην τσέπη είναι μία καλή λύση.

Να έχεις έναν καλό λόγο για κάθε σου κίνηση και για κάθε σου χειρονομία. Προσπάθησε να το σκεφτείς ως κάποιου είδους λακωνίζειν στην κίνηση. Σημαντικές και ουσιαστικές κινήσεις κάνουν καλύτερη εντύπωση από έναν αεικίνητο τυπά που δεν ξέρει ολοφάνερα πώς να κουμαντάρει το σώμα του.

Όταν λεμε ότι πρέπει να κάνεις λιγότερα, αναφερόμαστε και στις κουβέντες, εννοείται. Να μιλάς αργά και με σοβαρότητα. Μην βγάζεις άσκοπα επιφωνήματα για να δείξεις ότι τώρα σκέφτεσαι, ας πούμε. Εμ, αμ, ωωωω και τέτοια δεν είναι ιδιαιτέρως γοητευτικά σε έναν ομιλητή.

Καλύτερα να κάνεις μικρές παύσεις, να καταλαβαίνει ο συνομιλητής σου ότι προσπαθείς να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου. Και βέβαια σε όλα υπάρχει η χρυσή τομή. Ούτε να πηγαίνεις ροδάνι ούτε να μιλάς σαν να σε μάθανε μόλις προχτές να χρησιμοποιείς ανθρώπινη ομιλία. Και μην ξεχνάς να κόψεις τα πολλά επιφωνήματα, όπως είπαμε. Αν θέλεις να κάνεις παύση, καλύτερα να σωπαίνεις για λίγο.

Θες να αποκτήσεις πραγματική γοητεία; Δες εδώ

Χρησιμοποίησε το βλέμμα σου για γοητεία

Η οπτική επαφή είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία για έναν γοητευτικό άνθρωπο και παίζει μεγάλο ρόλο στη γοητεία που έχεις. Ξέρουμε όλοι πόσο άσχημο είναι να μας κοιτάζει κάποιος χωρίς να μας βλέπει. Κάτι τέτοιο μας αποξενώνει, μας κάνει να επιθυμούμε ελάχιστα τη συντροφιά ενός τέτοιου ατόμου.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντική η οπτική επαφή. Καμιά φορά ένα βλέμμα μπορεί να γεννήσει τους μεγαλύτερους έρωτες. Όχι ότι πρέπει να αρχίζουμε να καρφωνόμαστε σαν λιγούρηδες όπου βρούμε, βέβαια. Ωστόσο η οπτική επαφή είναι σημαντικό κομμάτι της γοητείας μας και πρέπει αν την καλλιεργήσουμε.

Η οπτική επαφή είναι το πρώτο βήμα για να ανοίξουμε μία γέφυρα επικοινωνίας με ένα άτομο. Αν δεν μπορείς να κοιτάξεις κάποιον στα μάτια περιορίζεις σημαντικά τις πιθανότητές σου να γίνεις αρεστός.Οι μικρές λεπτομέρειες που θα ανεβάσουν τη Γοητεία σου

Άρα λοιπόν, πρέπει να μπορείς να κοιτάζεις τους ανθρώπους στα μάτια. Κοιτάζεις τη γυναίκα που σου αρέσει χωρίς να ντρέπεσαι. Αυτό μπορεί να είναι μία αρχή. Έπειτα σπας την οπτική επαφή.

Κοιτάς αλλού, όμως όχι κάτω. Είναι σαν να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου αν κοιτάς κάτω. Είναι σαν να σου έπεσε κάτι και το ψάχνεις. Ποτέ κάτω. Επίσης, μην ρίξεις ένα κλεφτό βλέμμα και μετά τίποτα. Είναι σαν να προσπαθείς να αρπάξεις κάτι. Κοίταξέ τη κανονικά. Κοίταξε κάπου αλλού. Και μετά, ξανακοίταξέ τη.

Όπως, πάνω από όλα, το πιο χρήσιμο εργαλείο σου είναι το χαμόγελό σου. Η ισχυρή οπτική επαφή χωρίς ένα χαμόγελο μπορεί να φανεί κάπως επιθετική. Ενώ ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο και μια ανάλογη γλώσσα του σώματος μπορεί να κάνει θαύματα. Είναι μια τεχνική που λειτουργεί εξίσου στους άντρες και στις γυναίκες.

Έχε υπόψη σου ότι πρέπει να κοιτάς στα μάτια, όχι στα φρύδια. Τα φρύδια, η μύτη και τα λοιπά κόλπα μπορεί να πιάνουν αν είστε μακριά, αν πλησιάσετε όμως ο ένας τον άλλο θα φαίνεται ακριβώς πού την κοιτάς. Οπότε στοχεύεις στα μάτια. Αν δεν μπορείς, αν σε δυσκολεύει, προσπάθησε να εξασκηθείς στον καθρέφτη σου, κοιτώντας τον εαυτό σου.

Μπορεί να σου φανεί άβολο, αλλά με την εξάσκηση θα βελτιωθείς. Και θα διαπιστώσεις ότι έχεις αυξήσει πολύ την γοητεία σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!