Με πλήγωσε η πρώην μου, πως να την ξεπεράσω; - Men's Bible

Με πλήγωσε η πρώην μου, πως να την ξεπεράσω;

Με πλήγωσε η πρώην μου, πως να την ξεπεράσω;

«Η πρώην μου μού ζήτησε να χωρίσουμε με το χειρότερο τρόπο και με πλήγωσε, όμως εγώ τη σκέφτομαι συνέχεια. Τι να κάνω για να την ξεπεράσω;»

Οι χωρισμοί σπάνια είναι ευχάριστοι. Ακόμα και όταν ο τερματισμός της σχέσης είναι κοινή απόφαση και των δύο, πάλι μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο και να οδηγήσουν στην πικρία και τον θυμό.

Και λέω πόνο, γιατί όντως έτσι τον αισθάνεσαι. Μπορεί να μην έχεις κάποιο σωματικό τραύμα, όμως όταν η κοπέλα με την οποία ήσουν μαζί τόσον καιρό φεύγει από κοντά σου (και ειδικά όταν το επιλέγει σε ανύποπτο για εσένα χρόνο και με πολύ απότομο τρόπο), τότε νιώθεις πως φέρεις τραύματα βαθιά.

Το κέντρο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τον σωματικό πόνο, είναι ενεργό και στον χωρισμό.

Γι’ αυτό και το «με πλήγωσε» ακούγεται τόσο συχνά από φρεσκοχωρισμένους άνδρες και γυναίκες.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να ξεπεράσεις τον πόνο του χωρισμού;

Με πλήγωσε η πρώην μου, πως να τη ξεπεράσω;

#1 Απόφυγε οτιδήποτε σου τη θυμίζει

Το πρώτο βήμα για να μπορέσεις να ξεπεράσεις τον πόνο του χωρισμού, είναι να αποφύγεις οτιδήποτε σου θυμίζει την πρώην σου.

Σβήσε φωτογραφίες, διάγραψε τη απ’ τα κοινωνικά δίκτυα, προτίμησε να βγαίνεις σε μαγαζιά που δεν πηγαίνατε μαζί. Επίσης (ίσως το μεγαλύτερο λάθος ενός φρεσκοχωρισμένου) μην ακούς τραγούδια με θέμα παλιές αγάπες και χωρισμούς.

Ναι, ξέρω ότι αυτά τα τραγούδια εκφράζουν περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο τα συναισθήματα σου όμως δε θα σε βοηθήσουν να σταθείς ξανά στα πόδια σου και να προχωρήσεις.

#2 Αφιερώσου στον εαυτό σου

«Με πλήγωσε και κάτι πρέπει να κάνω για αυτό», λες από μέσα σου. Ωραία, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερωθείς στον εαυτό σου και στην αυτοβελτίωση σου.

Είτε θες να προχωρήσεις στη ζωή σου και να κάνεις νέες γνωριμίες, είτε θέλεις να πετύχεις την επανασύνδεση με την πρώην σου, θα χρειαστεί να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου.

Διοχέτευσε τα συναισθήματα σου παραγωγικά. Κάνε τον πόνο καύσιμο για να γίνεις καλύτερος. Ξεκίνα γυμναστήριο, κυνήγησε νέους στόχους στην καριέρα σου, μάθε νέες ικανότητες και δεξιότητες.

Έτσι και θα απασχολείς το μυαλό σου με κάτι άλλο πέρα από τις αναμνήσεις και τη νοσταλγία της σχέσης σου, πράγμα που θα κάνει το χωρισμό πιο εύκολο, και θα κάνεις βήματα προς την καλύτερη εκδοχή σου.

#3 Επιδίωξε νέες εμπειρίες

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, επιδίωξε νέες εμπειρίες. Δηλαδή ταξίδια, δραστηριότητες ή και νέες γνωριμίες.

Η λογική είναι παρόμοια. Θες να πάρεις το μυαλό σου από την πρώην σου και να του δώσεις νέα ερεθίσματα και βιώματα. Αν χώρισες πρόσφατα και ειδικά αν νιώθεις πληγωμένος είσαι σε μια φάση που χρειάζεται να βρεις ξανά τον εαυτό σου και οι νέες εμπειρίες θα απαλύνουν τον πόνο σου και θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.Με πλήγωσε η πρώην μου, πως να την ξεπεράσω;

#4 “Με πλήγωσε η πρώην”: Πίστεψε στον εαυτό σου

Όλα τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την αυτοεκτίμηση σου. Όμως είναι σημαντικό όλο αυτό το διάστημα μετά το χωρισμό να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως αξίζεις, πως είσαι οκ και πως ανεξάρτητα απ’ τα συναισθήματα που νιώθεις τώρα, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Οι χωρισμοί δεν αποτελούν κάποια απόδειξη τις προσωπικής μας αξίας. Είναι σημαντικό να το θυμάσαι αυτό, ανεξάρτητα από τους λόγους που σας οδήγησαν στο χωρισμό.

#5 Έκφρασε τα συναισθήματα σου σε άτομα που εμπιστεύεσαι

Ένα μεγάλο λάθος που οι άνδρες κάνουμε πολύ συχνά, είναι πως κρατάμε τα συναισθήματα μας για τον εαυτό μας και έτσι καταλήγουμε να υποφέρουμε μόνοι μας. Όμως αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα χωρισμό.

Τα αρνητικά συναισθήματα θα σε κατακλύσουν και δε θα σε αφήσουν να σταθείς πάλι στα πόδια σου.

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να μιλήσεις για το πως νιώθεις σε έμπιστα άτομα, που γνωρίζεις πως θα σε ακούσουν χωρίς να σε κρίνουν και θα σε συναισθανθούν.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να ελαφρύνεις απ’ τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις, να αισθανθείς καλύτερα και να βελτιώσεις τη διάθεση σου, ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις μπροστά και να ξεπεράσεις την πρώην σου που σε πλήγωσε.

Θες να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου μια και καλή; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!