Μόνιμη αλλαγή: Πώς δουλεύει και πώς να την πετύχεις - Men's Bible

Μόνιμη αλλαγή: Πώς δουλεύει και πώς να την πετύχεις

Μόνιμη αλλαγή: Πώς δουλεύει και πώς να την πετύχεις

Για να γίνεις καλός σε κάποια δεξιότητα, όπως είναι η επικοινωνία και το φλερτ, χρειάζεται να εξασκείσαι τακτικά και να επιδιώκεις την συνεχή βελτίωση σου ώστε να πετύχεις την μόνιμη αλλαγή που επιθυμείς.

Όμως, τι ακριβώς σημαίνει συνεχής βελτίωση;

Σημαίνει πως σταθερά επιδιώκεις να κάνεις μικρές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κάνεις ότι κάνεις, με την προσδοκία πως αυτές οι μικρές αλλαγές θα οδηγήσουν σε σημαντική αλλαγή.

Ο τυπικός τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε την αυτοβελτίωση, είτε στο φλερτ είτε αλλού, είναι να στοχεύσουμε ψηλά.

Να προσπαθήσουμε σκληρά και να πιέσουμε τον εαυτό μας να κάνει άλματα προκειμένου να πετύχει το μέγιστο όσο συντομότερα γίνεται. Ενώ όμως η προσέγγιση αυτή ακούγεται λογική, οδηγεί απλά στην εξάντληση, την απογοήτευση και την αποτυχία.

Και φυσικά μας απομακρύνει από την μόνιμη αλλαγή που τόσο επιθυμούμε.

Αν λοιπόν θες να γίνεις καλός σε κάποια δεξιότητα, όπως το φλερτ, τότε πρέπει να αποφύγεις τους μεγάλους στόχους και τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Άντ’ αυτού εστίασε στη συνεχή βελτίωση σου αλλάζοντας με αργό και σταθερό τρόπο καθημερινές συνήθειες και συμπεριφορές που δεν σε εξυπηρετούν.

Ο στόχος σου είναι απλώς να γίνεσαι ένα τοις εκατό καλύτερος κάθε μέρα.

Ξέρω ότι αυτή η προσέγγιση δεν ακούγεται το ίδιο σέξι και εντυπωσιακή, με την άμεση αλλαγή που επιθυμείς. Ίσως σου ακούγεται βαρετή ως διαδικασία. Το να βελτιώνεσαι ελάχιστα κάθε μέρα δεν το νιώθεις και τόσο ως βελτίωση.

Αλλά υπάρχει κάτι σχετικά με αυτή την προσέγγιση που πρέπει οπωσδήποτε να θυμάσαι.

Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί.

Πως η ελάχιστη βελτίωση οδηγεί στη μόνιμη αλλαγή

Συχνά πείθουμε τον εαυτό μας πως η αλλαγή έχει νόημα μονάχα αν είναι μεγάλη, εμφανής και φέρνει άμεσα το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε.

Είτε θέλουμε να χάσουμε κιλά, να στήσουμε την επιχείρηση μας ή να βγούμε ραντεβού με την κοπέλα που μας αρέσει, ασκούμε πίεση στον εαυτό μας να καταφέρει άμεσα κάποιο μνημειώδες αποτέλεσμα.

Αντίθετα, το να βελτιωνόμαστε κατά ένα τις εκατό κάθε μέρα μοιάζει με το να μένουμε στάσιμοι. Η βελτίωση μοιάζει ελάχιστη και κάποιες φορές απλά περνάει απαρατήρητη. Όμως, μακροπρόθεσμα, η κάθε μικρή καθημερινή αλλαγή, συμψηφίζεται σε κάτι μεγάλο.

Στην αρχή δεν μοιάζει να υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στο να κάνεις κάποια επιλογή που σε κάνει 1 τοις εκατό καλύτερο σε αυτό που θες, από μια επιλογή που σε κάνει 1 τοις εκατό χειρότερο.

Για παράδειγμα αν είσαι πολύ εσωστρεφής και θες να βελτιωθείς στο φλερτ, το να βγεις σήμερα σε ένα μπαρ που συχνάζουν αρκετές κοπέλες με τους φίλους σου, αντί να καθίσετε σπίτι για ταινία και σουβλάκια  δεν μοιάζει να σε βελτιώνει αρκετά στο θέμα αυτό.

Με λίγα λόγια αυτή η απόφαση δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο εκείνη την ημέρα.

Αν ωστόσο συνεχίσεις να την κάνεις ξανά και ξανά, και εστιάσεις σταδιακά να κάνεις και κάτι περισσότερο κάθε φορά όπως πχ, να προσέξεις το πώς ντύνεσαι, να πιάσεις κουβέντα με του σερβιτόρους, έπειτα στη διπλανή παρέα κλπ, οι μικρές αλλαγές προστίθενται η μια στην άλλη.

Αν λοιπόν εστιάσεις στο να γίνεσαι ένα τις εκατό καλύτερος κάθε μέρα για ένα χρόνο, θα καταλήξεις να είσαι τριανταεπτά φορές καλύτερος στο τέλος του χρόνου.

Οι μικρές αποφάσεις μοιάζουν να μην κάνουν μεγάλη διαφορά εκείνη τη στιγμή που τις κάνεις, όμως προστίθενται η μια στην άλλη και σε βάθος χρόνου, ορίζουν τη ζωή σου και τα αποτελέσματα σου.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι και να πετυχαίνεις τους στόχους σου;

Θες να πετύχεις μόνιμη αλλαγή στο φλερτ; Δες εδώ

#1 Εστίασε σε ότι δουλεύει

Συχνά αγνοούμε πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να έρθουμε πιο κοντά στους στόχους μας γιατί μοιάζουν μικρά, βαρετά και αμελητέα.

Ωστόσο δουλεύουν. Και ακριβώς επειδή δουλεύουν μπορούν να μας βοηθήσουν να προοδεύσουμε αν αποφασίσουμε να τα κάνουμε με περισσότερη συνέπεια.

Να πηγαίνεις συχνότερα στο γυμναστήριο ακόμα και αν δε μπορείς να βγάλεις πολύπλοκες προπονήσεις. Να μιλάς συχνότερα με γυναίκες ακόμα και αν πρόκειται για χαλαρή κουβέντα και όχι για φλερτ. Να μαγειρεύεις συχνότερα αντί να παραγγέλνεις ακόμα και αν ξέρεις να φτιάχνεις μονάχα ομελέτα.

Η πρόοδος κρύβεται πίσω από τις απλές, βαρετές και επαναλαμβανόμενες πράξεις. Συχνά αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι πάντα περισσότερη γνώση, ούτε καλύτερη στρατηγική.

Αυτό που χρειάζεσαι για να πετύχεις όσα θες, είναι να κάνεις περισσότερο αυτά που ήδη δουλεύουν.

#2 Για να πετύχεις μόνιμη αλλαγή, απόφυγε τις μικρές ήττες

Συχνά η βελτίωση δεν σχετίζεται με το να κάνεις περισσότερα πράγματα σωστά, αλλά να κάνεις λιγότερα πράγματα λάθος.

Με λίγα λόγια εστίασε στο να κάνεις λιγότερο απ’ αυτό που δε σε βοηθάει να βελτιωθείς. Να ελαττώσεις τα λάθη, να μειώσεις την πολυπλοκότητα και να αφαιρέσεις όσα δεν έχουν σημασία και είναι περιττά.

Για παράδειγμα αν ο στόχος σου είναι να χάσεις κιλά και να φτιάξεις το σώμα σου, εστίασε στο να χάνεις λιγότερες προπονήσεις και να τρως λιγότερες ανθυγιεινές τροφές.

Αν πάλι ο στόχος σου είναι να βελτιωθείς στο φλερτ, τότε πρέπει να εστιάσεις στο να αποφεύγεις λιγότερο την κοινωνική επαφή με τις γυναίκες αλλά και να μειώσεις τις εξόδους σε μέρη που δεν σε βοηθούν να κάνεις νέες γνωριμίες.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να πετύχεις μια μεγάλη νίκη, είναι να αποφύγεις τις μικρές ήττες που σε κρατούν στάσιμο.Μόνιμη αλλαγή: Πώς δουλεύει και πώς να την πετύχεις

#3 Μέτρα την πρόοδο σου με βάση όσα έχεις ήδη καταφέρει

Χρειάζεται να μετράμε την πρόοδο μας για να γνωρίζουμε σε ποιο σημείο είμαστε. Ωστόσο συχνά βασίζουμε αυτή τη «μεζούρα» της προόδου μας στα όσα θέλουμε να πετύχουμε στο μέλλον.

Έτσι, βάζουμε στόχους που λειτουργούν ως ορόσημα για το πόση απόσταση έχουμε διανύσει.

Αυτή η προσέγγιση, αν και δεν είναι εντελώς λάθος, μοιάζει σαν να προσπαθούμε να προβλέψουμε το μέλλον ως ένα βαθμό.

Ένας καλύτερος και πιο χρήσιμος τρόπος να μετρήσεις την πρόοδο σου, είναι να κοιτάξεις το παρελθόν. Να δεις τι έχεις ήδη κάνει και πως μπορείς να το κάνεις καλύτερα.

Με αυτόν τον τρόπο παίρνεις αποφάσεις με βάση το τι έχει ήδη συμβεί και όχι το τι θέλεις να συμβεί.

Για παράδειγμα:

Αν θες να γίνεις πιο δυνατός: Σήκωσες με τη μπάρα ενενήντα κιλά για πέντε σετ των πέντε επαναλήψεων την προηγούμενη εβδομάδα; Δοκίμασε να σηκώσεις ενενήντα πέντε κιλά αυτή την εβδομάδα.

Αν θες να χάσεις κιλά: Μέτρα τα γεύματα σου και τις θερμίδες που λαμβάνεις καθημερινά. Αν έφαγες κατά μέσο όρο 2500 θερμίδες κάθε μέρα την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή την εβδομάδα βάλε στόχο να καταναλώσεις 2400 θερμίδες καθημερινά.

Αν θες να βελτιωθείς στο φλερτ: Πόσες νέες κοπέλες γνώρισες την προηγούμενη εβδομάδα; Καμία; Βάλε στόχο αυτή την εβδομάδα να κάνεις μια νέα γνωριμία.

Με λίγα λόγια δες τι κατάφερες στο πρόσφατο παρελθόν και προσπάθησε να το βελτιώσεις ελαφρώς. Τι έκανες την προηγούμενη εβδομάδα για να πετύχεις τους στόχους σου; Τι μπορείς να κάνεις αυτή την εβδομάδα για να βελτιωθείς λίγο περισσότερο;

Εντόπιζε κάθε φορά τα σημεία εκείνα στα οποία μπορείς να κάνεις 1 τοις εκατό καλύτερα κάθε μέρα και θα δεις πως η μόνιμη αλλαγή που θες να πετύχεις θα γίνει πραγματικότητα.

Και αν χρειαστείς κάποια βοήθεια και καθοδήγηση για το πώς να βελτιωθείς στο φλερτ, θα χαρώ να σε ακούσω.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!