Όχι δεν υπάρχει Αδικία στο Φλερτ - Men's Bible

Όχι δεν υπάρχει Αδικία στο Φλερτ

Όχι δεν υπάρχει Αδικία στο Φλερτ

Κατά διαστήματα λαμβάνω τα ίδια και τα ίδια μηνύματα από διαφορετικά άτομα, που δείχνουν όμως έναν στερεοτυπικό τρόπο σκέψης που φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα στην κοινωνία μας για την δήθεν αδικία που υπάρχει στο φλερτ.

Μιλάω για απόψεις όπως:

«Στις γυναίκες αρέσουν μόνοι οι ωραίοι» / «Οι γυναίκες πάντα με αγνοούν επειδή δεν είμαι σαν μοντέλο» / «Έχω μέτρια εμφάνιση οπότε δεν αρέσω στις γυναίκες» / «Για τις γυναίκες είναι εύκολο να βρουν σύντροφο. Είναι αδικία» κλπ

Και σήμερα θέλω να πάμε στη ρίζα του προβλήματος. Γιατί για να είμαστε ειλικρινείς, όσο κι αν ασχοληθείς με την βελτίωση σου, δεν θα δεις πρόοδο αν ασχολείσαι μόνο με το «πως» και όχι με το «γιατί». Για αυτό θα ξεκινήσουμε με την προέλευση των απόψεων αυτών.

Ποια είναι η πηγή σου για αυτή την αδικία;

Το πρώτο πράγμα που πάντα ρωτάω όταν κάποιος μου λέει κάτι αντίστοιχο είναι:

Και ποιος σου είπε ότι αυτό είναι αλήθεια;

Σοβαρά ρωτάω. Από πού αντλείς αυτή την πληροφόρηση; Ποιες είναι οι πηγές σου; Πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα για αδικία στο φλερτ;

Με πόσες γυναίκες έχεις μιλήσει για αυτό; Με πόσους άνδρες; Και από όλους αυτούς πόσοι σου είπαν ότι οι γυναίκες βγαίνουν μόνο με ψηλού μυώδεις τύπους; Ποιος σου είπε ότι οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν απόρριψη ή δυσκολίες στο φλερτ; Ποιος σου είπε ότι οι γυναίκες δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν για να βρουν κάποιον αξιόλογο σύντροφο;

Και ακόμα και αν στο είπε κάποιος αυτό, γιατί τον πίστεψες;

Βέβαια η απάντηση στο τελευταίο είναι πολύ απλή: πρόκειται για το γνωστό confirmation bias. Πρόκειται για ένα γνωσιακό σφάλμα, που σε κάνει να αναζητάς και να θυμάσαι κυρίως πληροφορίες που υποστηρίζουν όσα ήδη πιστεύεις. Κι όσο πιο δυνατά πιστεύεις κάτι, τόσο πιο μεγάλο είναι και αυτό το σφάλμα. Εν ολίγοις, όσο πιο πολύ ψάχνεις για αυτή την αδικία που θες να υπάρχει, τόσο πιο πολύ θα νομίζεις ότι την βρίσκεις.

Η πηγή για αυτό βρίσκεται στην πεποίθηση ότι όλοι μας είμαστε αντικειμενικοί παρατηρητές της πραγματικότητας και παρατηρούμε τον κόσμο με καθαρή ματιά και κατανόηση. Φυσικά όμως η αλήθεια απέχει πολύ από αυτό.

Η εμφάνιση σου δεν είναι το πρόβλημα

Η λογική στο μυαλό τους, σου λένε είναι απλή: αν δεν έχεις το σωστό πρόσωπο ή σώμα, καμία δεν θα σε θέλει. Οι γυναίκες δεν θα σε βρίσκουν ποτέ ελκυστικό. Και προφανώς, κατά την άποψή τους, η λύση είναι μία, με κάποιο τρόπο να αποκτήσεις αυτό το σώμα και πρόσωπο.

Όμως το πρόβλημα δεν είναι η εμφάνιση, είναι ο τρόπος σκέψης.

Αυτό που λέει αυτή η σκέψη είναι ότι δεν πιστεύεις στην ίδια σου την αξία. Ότι δεν πιστεύεις ότι άλλοι μπορούν να σε εκτιμήσουν και να σε αγαπήσουν.

Και αυτή είναι η σκληρή αλήθεια: δεν θα γίνεις ποτέ «ελκυστικός», αν δεν πιστέψεις ο ίδιος πρώτα ότι είσαι. Δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι, επειδή μέχρι να αποδεχτείς και πιστέψεις στην αξία σου ο ίδιος, θα αγνοήσεις και διαφωνήσεις με τα αντίθετα σημάδια. Ντύσιμο και στυλ: 5 σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θες να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου αδικία

Νιώσε καλά με σένα πρώτα και άσε την αδικία

Αν έφτασες έως εδώ την ανάγνωση, έχω μια σοβαρή ερώτηση ακόμα να σου κάνω: πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εκπληκτικά; Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι και ένιωσες ωραία για τον εαυτό σου;

Μπορεί να ήταν κάτι εξωτερικό (ένα νέο κούρεμα, καινούρια ρούχα) ή κάτι εσωτερικό (μασάζ, διαλογισμός).

Πιθανότατα ποτέ.

Αντίθετα, εκείνοι που παραπονιούνται για την «αδικία» του φλερτ, είναι εκείνοι που δεν κάνουν τίποτα. Που δεν κάνουν την προσπάθεια να περιποιηθούν και να αναδείξουν τον εαυτό τους.

Έχουν ήδη αποφασίσει ότι αν δεν είναι «τέλειοι» (με τον ορισμό που δίνουν οι ίδιοι για το «τέλειο»), τότε δεν υπάρχει λόγος καν να προσπαθήσουν. Ή κάνουν μια υποτυπώδη προσπάθεια, ίσα για να πουν ότι κάτι έκαναν και να μπορούν να γκρινιάζουν πάλι.

Φυσικά δεν έχει νόημα να κάνεις αλλαγές στηριζόμενος στις απόψεις ή την επιβεβαίωση από τους άλλους. Χρειάζεται να τις κάνεις για τον εαυτό σου. Για να νιώθεις εσύ καλά με εσένα. Χρειάζεται να είναι συμβατές με το ποιος είσαι ως άνθρωπος (η αυθεντικότητα πάντα μετράει).

Κατανοώ εδώ ότι κάποιοι ήδη θα έχουν τις αντιρρήσεις τους. Στο κάτω –κάτω, πως μπορείς να νιώθεις «χοτ» αν οι άλλοι δεν θεωρούν ότι είσαι; Αυτό που θέλω όμως να κατανοήσεις είναι ότι δεν μπορείς να βασίζεις τα αισθήματα σου για το κατά πόσο ελκυστικός είσαι στηριζόμενος στις αντιδράσεις ή την κριτική από τους άλλους.

Γιατί αυτό είναι παγίδα: Το μόνο που κάνει είναι να πιστοποιεί ότι δεν θα έχεις ποτέ μια συγκροτημένη αίσθηση αυτοαξίας.

Έτσι πάντα θα είσαι στο έλεος των απόψεων των άλλων και δεν θα νιώθεις ποτέ ασφαλής με τον εαυτό σου. Καταλήγεις να στηρίζεις το πώς νιώθεις στηριζόμενος στα στάνταρ των άλλων.

Μην απορρίπτεις ο ίδιος τον εαυτό σου

Πολύ συχνά αυτού του είδους οι πεποιθήσεις έρχονται χωρίς αποδείξεις για πολλούς. Δεν έχουν επιδιώξει να φλερτάρουν. Ή είχαν απλά μία δύο απορρίψεις. Ή απλά κάποια κοπέλα δεν τους έκανε match στο tinder ή δεν απάντησε στο μήνυμά τους.

Και αυτό ήταν αρκετό για να τα βάψουν μαύρα. Βγάζουν συμπεράσματα λοιπόν βασιζόμενοι σε τίποτα άλλο παρά στις ανασφάλειές τους.

Πολύ συχνά μάλιστα δεν μπαίνουν καν στον κόπο να φλερτάρουν γιατί ήδη έχουν απορριφθεί στο μυαλό τους.

Όμως καλέ μου φίλε, γιατί κάποια γυναίκα να επιλέξει να είστε μαζί όταν δεν παρουσιάζεις καν τον εαυτό σου σαν επιλογή; Αποφάσισες μόνος σου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ενδιαφερθεί για εσένα στηριζόμενος …πουθενά. Βγάζεις το συμπέρασμα στηριζόμενος στις δικές σου και μόνο περιοριστικές πεποιθήσεις.

Το μόνο που ίσως γνωρίζεις για αυτήν είναι ότι είναι ελκυστική για εσένα. Όμως δεν γνωρίζεις ποια είναι, τι της αρέσει στη ζωή, ποια χαρακτηριστικά ψάχνει σε έναν σύντροφο, αν ταιριάζετε κι αν έχει νόημα για σένα. Το να κάνεις υποθέσεις μόνος σου δεν οδηγεί πουθενά.

Θες να πατήσεις γερά στα πόδια σου; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Το να είσαι ελκυστικός είναι κάτι ολιστικό

Και μιας και λέμε σκληρές αλήθειες σήμερα, να άλλη μία:

Η ελκυστικότητα είναι ολιστικό χαρακτηριστικό. Ναι, μετράει σίγουρα και η εξωτερική εμφάνιση, κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο, αλλά δεν είναι το μόνο και ούτε το πιο σημαντικό.

Είναι μέρος του συνόλου. Και το τι βρίσκει ο καθένας μας ελκυστικό περιλαμβάνει μεγάλο εύρος και ποικιλία. Όπως και οι άνδρες ελκύονται από διαφορετικά εσωτερικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά, το ίδιο και οι γυναίκες.

Η ελκυστικότητα είναι συναίσθημα και όχι μια κατάσταση. Όσο περισσότερο το νιώθεις ο ίδιος, τόσο πιο ελκυστικός γίνεσαι. Αν λοιπόν θέλεις να γίνεις πιο ελκυστικός στις γυναίκες, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι πιο ελκυστικός για εσένα.

Χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να πιστέψεις στο εαυτό σου, γιατί μέχρι να το κάνεις, κανένας άλλος δεν θα το κάνει για σένα. Αν θες η ζωή σου να γίνει καλύτερη, τότε το να ξεκινήσεις από μέσα σου είναι πολύ πιο σημαντικό από το ύψος, τους κοιλιακούς και τα ζυγωματικά σου.

Πρέπει να κατευθύνεις ο ίδιος τον εαυτό σου. Μέχρι να το κάνεις θα είσαι κολλημένος εκεί που ήσουν.

Μπορείς να επιλέξεις να είσαι χαρούμενος. Ή μπορείς να επιλέξεις να μείνεις ο ίδιος.

Από εσένα εξαρτάται. Διάλεξε με σοφία.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!