5 Εμπόδια που σαμποτάρουν την Κοινωνική σου Ζωή - Men's Bible

5 Εμπόδια που σαμποτάρουν την Κοινωνική σου Ζωή

5 Εμπόδια που σαμποτάρουν την Κοινωνική σου Ζωή

Η κοινωνική σου ζωή αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου και μέσα από αυτή απορρέει σε μεγάλο ποσοστό η ευτυχία που νιώθεις.

Παρόλα αυτά ενδέχεται να μην είσαι πλήρως ικανοποιημένος από την κοινωνική σου ζωή, και κυρίως ενδέχεται, παρά τις επανειλημμένες σου προσπάθειες, αυτή να απέχει έτη φωτός από το πώς την φαντάζεσαι.

Φυσικά, αν ισχύει κάτι τέτοιο (και για να διαβάζεις το παρόν άρθρο μάλλον ισχύει), δεν είσαι ο μόνος.

Λέγεται πως ο ορισμός της παράνοιας, είναι να κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα κάθε φορά.

Πράγματι, με βάση αυτόν τον ορισμό, υπάρχουν αρκετοί άνδρες που μπορούν να θεωρηθούν κοινωνικά παλαβοί.

Και αυτό γιατί παραπονιούνται επανειλημμένως πως δυσκολεύονται να κάνουν φίλους και να γνωρίσουν γυναίκες, αλλά συνεχίζουν να προσεγγίζουν τις κοινωνικές τους επαφές με τον ίδιο τρόπο.

Με λίγα λόγια, βλέπουν ότι κάτι δεν πάει καλά και παρόλα αυτά δεν αλλάζουν τίποτα.

Αν λοιπόν δεν απολαμβάνεις την επιτυχία που θα ήθελες στο φλερτ και γενικά στην κοινωνική σου ζωή, τότε απαιτείται να κάνεις ένα βήμα πίσω, να βρεις τι πάει λάθος και να το αλλάξεις.

Για αυτό το λόγο ακολουθούν στο παρόν άρθρο πέντε κλασικά κοινωνικά εμπόδια που πιθανόν σε σαμποτάρουν από το να σημειώσεις επιτυχίες στην κοινωνική σου ζωή.

#1 Δυσκολεύεσαι να ξεκινήσεις μια χαλαρή κουβέντα

Στο επίκεντρο των κοινωνικών δυσκολιών βρίσκεται συχνά η δυσκολία να ξεκινήσει κάποιος μια χαλαρή κουβέντα.

Μπορεί να βρίσκεσαι ανάμεσα σε αγνώστους, παλιούς γνωστούς ή γοητευτικές γυναίκες και ενώ θες να ανοίξεις το στόμα σου και να πεις μια κουβέντα, μοιάζεις να έχεις παραλύσει.

Ευτυχώς υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ξεμπλοκάρεις τη γλώσσα σου, να σπάσεις τον πάγο και να ξεκινήσεις μια χαλαρή κουβέντα με κάποιον ή κάποια άγνωστη.

Όπως είναι οι εξής:

Κάνε μια ερώτηση: Παρατήρησε πράγματα στο περιβάλλον που βρίσκεστε και έχετε κοινά και κάνε μια ερώτηση σχετικά με αυτά. Μπορείς να ρωτήσεις κάτι για τη μουσική, το φαγητό, τη διακόσμηση κλπ.

Κάνε ένα κομπλιμέντο και συνέχισε με ερώτηση: Το κομπλιμέντο είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις μια κοινωνική επαφή με κάποιον, αρκεί να είναι αυθεντικό και αν γίνεται σε γυναίκα να μην έχει σχέση με την εμφάνιση της. Επίσης, συνεχίζοντας το με μια ερώτηση καλείς τον άλλο να προσφέρει κάτι και αυτός στην κουβέντα πέρα από ένα απλό ευχαριστώ.

Απλά συστήσου: Ειδικά όταν μιλάμε για φλερτ τα πράγματα πρέπει να μένουν απλά και ξεκάθαρα. Δε χρειάζεται να στύβεις το μυαλό σου για εντυπωσιακές και λοιπές ατάκες. Απλά πλησίασε τη γυναίκα που σε ενδιαφέρει, συστήσου και πες της ότι την πλησίασες γιατί θες να την γνωρίσεις. Σε άλλη περίπτωση, όταν δεν είναι ερωτικό το ενδιαφέρον δηλαδή, συστήσου και κάνε κάποιο σχόλιο πάνω σε κάτι που φοράει ή είπε το άλλο άτομο.

#2 Δυσκολεύεσαι να διατηρήσεις τη συζήτηση ζωντανή

Ακόμα και αν μπορείς να κάνεις την αρχή και να ξεκινήσεις μια χαλαρή κουβέντα με κάποιον, πιθανόν να πέσεις στο επόμενο μεγάλο κοινωνικό εμπόδιο.

Το οποίο είναι πως η κουβέντα δεν μένει ζωντανή για πολύ και γρήγορα χάνει το ενδιαφέρον της.

Το κλειδί για να αποτρέψεις ένα τέτοιο κοινωνικό ναυάγιο είναι να ακολουθείς τις ερωτήσεις κλειστού τύπου που κάνεις, με ερωτήσεις ανοιχτού τύπου.

Οι ερωτήσεις ανοιχτού τύπου είναι ερωτήσεις που ξεκινούν με τα πως, τι, γιατί και απαιτούν πιο αναλυτικές απαντήσεις με αποτέλεσμα ο συνομιλητής σου να προσφέρει περισσότερα στην κουβέντα.

Έτσι θα έχεις περισσότερες πληροφορίες πάνω στις οποίες θα μπορείς να βασιστείς για να συνδεθείς, να βρεις κοινά και να πιαστείς για να κατευθύνεις αλλού την κουβέντα.

Φυσικά, εννοείται πως δεν πρέπει να κάνουμε μονάχα ερωτήσεις. Ειδικά όταν ο στόχος μας είναι να φλερτάρουμε. Ταυτόχρονα λοιπόν με τις ερωτήσεις που θα κάνεις θα πρέπει να αποκαλύπτεις και πράγματα για εσένα.

Θες να έχεις τις επιτυχίες που επιθυμείς στην κοινωνική σου ζωή; Δες εδώ

#3 Δεν χρησιμοποιείς θετική γλώσσα σώματος

Τα μη λεκτικά σήματα που στέλνουμε με το σώμα μας και τη φωνή μας ασκούν πολύ μεγαλύτερη επίδραση απ’ ότι οι λέξεις που λέμε. Ακόμα λοιπόν κι αν στα λόγια όλα πάνε καλά, όταν η γλώσσα του σώματος σου δεν υποστηρίζει το τι λες, ο κόσμος θα δώσει σημασία στο μη λεκτικό μήνυμα και θα αγνοήσει το λεκτικό.

Το σώμα σου μπορεί πολύ εύκολα να στείλει το σήμα πως είσαι άνετος ή αγχωμένος, θυμωμένος ή ήρεμος, χαρούμενος ή στεναχωρημένος. Θες λοιπόν όταν μιλάς με κόσμο, γνωστό ή άγνωστό, το σώμα σου να στέλνει θετικά σήματα στους άλλους.

Να δείχνεις άνθρωπος ζεστός, φιλικός και προσιτός.

Πως θα το κάνεις αυτό; Πολύ απλά κάνοντας τα εξής:

  • Αντί να σταυρώνεις τα χέρια σου μπροστά στο στήθος σου, τα αφήνεις να κρέμονται με άνεση στο πλάι.
  • Αντί να έχεις κάποιο εμπόδιο ως νοητή ασπίδα ανάμεσα σε εσένα και τον συνομιλητή σου, όπως είναι μια τσάντα, σιγουρέψου πως δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σας.
  • Αντί να κατσουφιάζεις και να συνοφρυώνεσαι ή να έχεις μια ψυχρή έκφραση προσώπου, χαμογέλα του ζεστά.
  • Αντί να τραβιέσαι προς τα πίσω όταν σου μιλάει κάποιος, δείξε ενδιαφέρον για τα λεγόμενα του και σκύψε ελαφρός προς το μέρος του.
  • Αντί να κοιτάς αλλού όταν σου μιλάει ο συνομιλητής του, δείξε του ότι τον ακούς διατηρώντας την οπτική επαφή μαζί του.Πώς να της Ζητήσεις να Βγείτε Ραντεβού, 5 Εμπόδια που σαμποτάρουν την Κοινωνική σου Ζωή

#4 Δεν λαμβάνεις υπ’ όψιν πως νιώθει ο συνομιλητής σου

Κατά μια τραγική ειρωνεία, μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές παγίδες είναι να σκέφτεσαι υπερβολικά το τι θα πεις και το πώς θα το πεις. Και αυτό, γιατί όταν το παρασκέφετεσαι δίνεις λιγότερη προσοχή σε όσα λέει ο συνομιλητής σου και περισσότερη στον εσωτερικό διάλογο που κάνεις με τον εαυτό σου.

Από την άλλη όμως, μπορεί εσύ να νομίζεις πως περνάτε καλά και διασκεδάζετε, αλλά ο συνομιλητής σου να μην μοιράζεται την άποψη σου. Εσύ μπορεί να φεύγεις από την κουβέντα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος ενώ ο άλλος όχι.

Η κοινωνική επιτυχία ωστόσο απαιτεί να φεύγουν οι άλλοι ευχαριστημένοι από την συζήτηση μαζί μας. Και για αυτό το λόγο χρειάζεται να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι πως νιώθει ο άλλος όταν μιλάει μαζί σου.

Φαντάσου τον εαυτό σου ως έναν οικοδεσπότη που φροντίζει τους καλεσμένους του. Όπου και αν είσαι, σε κάθε περίπτωση, αναρωτήσου τι μπορείς να κάνεις για να νιώθει ο συνομιλητής σου σαν το σπίτι του.

Πώς μπορείς να τον κάνεις να νιώσει άνετα, να νιώσει πως τον αναγνωρίζεις και πως τον καταλαβαίνεις;

Όταν προσεγγίζεις κάθε αλληλεπίδραση στην κοινωνική σου ζωή σαν εσύ να είσαι ο οικοδεσπότης και ο συνομιλητής σου να είναι ο καλεσμένος σου, τότε όχι μόνο βοηθάς τον άλλο να απολαύσει περισσότερο το χρόνο του μαζί σου, αλλά απολαμβάνεις την επικοινωνία πολύ περισσότερο.

Όσο λιγότερο σκέφτεσαι τον εαυτό σου και την εντύπωση που δίνεις, και περισσότερο το πώς νιώθουν οι άλλοι, τόσο καλύτερα θα τα πηγαίνεις στις κοινωνικές συναναστροφές.

#5 Δεν μπαίνεις στον κόπο να προετοιμαστείς κατάλληλα

Η εποχή μας δίνει, και πολύ σωστά κάνει, μεγάλη έμφαση στην αυθεντικότητα και στον αυθορμητισμό. Στο να μπορείς να προσαρμόζεσαι σε κάθε κατάσταση και να γεννάς ερωτήσεις και σχόλια κατά το δοκούν.

Όμως η επικοινωνία είναι και αυτή μια τέχνη, και όπως κάθε τέχνη έτσι και εδώ για να τα πας άριστα, απαιτείται επιδεξιότητα και σωστή προετοιμασία.

Είτε λοιπόν ετοιμάζεσαι να δεις έναν παλιό φίλο, είτε θες να μιλήσεις στην ελκυστική μελαχρινή γειτόνισσα, αξίζει να έχεις προετοιμάσει εκ των προτέρων κάποιες ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να σπάσεις τον πάγο και να ανοίξεις την συζήτηση.

Ερωτήσεις κατά προτίμηση ανοιχτού τύπου που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση και ενέργεια στην κουβέντα ώστε εκείνη να απογειωθεί. Και ενώ ένας επιδέξιος συνομιλητής μπορεί να γεννά εύστοχες ερωτήσεις άμεσα και αυθόρμητα, πάντα έχει κάποιον έτοιμο άσσο κάτω από το μανίκι του, έτοιμο να τον ρίξει όταν η κουβέντα αρχίζει να βαλτώνει.

Και αν θες να αλλάξεις την κοινωνική σου ζωή και να μάθεις πώς να είσαι έτοιμος όταν θες να φλερτάρεις με τη γυναίκα που σου αρέσει τότε επικοινώνησε μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!